• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 20 / 25 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.02.18. 19:19

Togar írta:Ilyen szempontból érdemes közölni a kari stílusát mert egy nyomozós modulba egy udvari ork harcos vagy egy barbár tök felesleges.Szerintem ez a többiek gondja...

Kicsit ellentmondanék ennek a véleménynek, én Thor moduljában udvari orkkal játszottam és remekül éreztem magam. Ráadásul galadiátorral. A bűntény helyszínán a csapattársaim percenként dugtostak bűnjeleket az orromba, -mivel ork lévén érzékenyebb a szaglásom ugyebár- hogy mi erről, meg arról a véleményem, éreztem-e már ezt meg azt... :lol:
Azt hiszem az orkom akkor akadt ki, mikor a bárd az firtatta, hogy a parfümös zsepiről mi a véleményem...
Meg lehet annak találni a módját ha jól akarod érezni magad, hogy amúgy a szituációba nem illő profilú karakterek is labdába rúghassanak, pusztán hajlandóság kérdése.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.02.18. 19:32

Quator ar Zaraquer írta:

Gratulálok és további sikereket a heroikus munkáért, amit a találkozó szervezésébe és egy jó hangulatú, nem erőltetett kaland megírásába fektettek.

Szerintem egy kicsit kezded túlzásba vinni Quator. Valószínűsítem hogy Con ezért a vitriolhalmazért vezette be a szigorítást, mert nem szeretné, ha domino-elv alapján dugába dőlne a találkozó.

-- Figyelmeztetés: Veszekedés szítása --
Con Larrodan
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.18. 19:34

Tisztelettel szeretném megköszönni az író alkotó gárda fáradozásait amit a találkozó sikeres lebonyolítása érdekében tett.

Köszönöm a lehetőséget, de az eddig elhangzott tények, és kiszivárgott félinformációk alapján, ebben kalandban nem fogok részt venni.

A mai nappal visszavonom a nevezésem a találkozóról.

Tisztelettel : Herold Bardelot alias Vigo Odrich

ui: nyílván senki sem szeretné Castor, de attól még dőlhet...sajnos
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.18. 19:36

Castor de Vinter írta:Szerintem egy kicsit kezded túlzásba vinni Quator. Valószínűsítem hogy Con ezért a vitriolhalmazért vezette be a szigorítást, mert nem szeretné, ha domino-elv alapján dugába dőlne a találkozó.

Viszont ezzel az írásoddal Castor elvileg kimerítetted a vitaszítás szabályát. :wink:

EDIT: Erősen remélem, hogy Herold meggondolja magát. :? Pontosan ez az, amiért a szervezőknek/modulíróknak a szórakoztatást kéne szem előtt tartaniuk és nem saját magukat!

Most pedig pont nem érdekel ki milyen kis szabálykát állít, ha egyszer csak folyamatosan a csapatunk szétb@szása megy a részetekről!

-- Többszörös figyelmeztetés --
Con Larrodan
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.02.18. 19:40

Vállalom is érte a fekete pontot.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.02.18. 20:24

Sajnálom Herold, hogy nem jössz. És ha én bántottalak meg, akkor elnézést kérek tőled. Nem kötözködésként írtam amit írtam, csak tudom, hogy a kalandot egy lovaggal is végig lehet vinni.

Még egyszer elnézést.

Azt szeretném kérni az összes csapattól, hogy jelezzék a KM-eiknek, ha gond a tél, és a hegy a kalandban. És, ha van rá igény, akkor a módosításokat megejtjük.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.02.18. 20:38

Valahol út közben elveszett a lényeg.

Semmi mást nem szeretnék, mint egy jót játszani minden veszekedés, és problémázás nélkül. Látom, hogy ez nem oldható meg.
A találkozón részt fogok venni, és igyekszem mindenki mást kizárni, a csapat topicon kívül nem olvasni semmi mást.
Mert nekem erre nincs szükségem.

Jó társaság volt, ez az OM, de az örökös problémázás megfertőzte a környezetet. Valószínüleg én már nem fogok részvenni az esetleges későbbi találkozókon. Nem a kalandmesterekkel vagy a szervezőkkel van problémám, sőt tisztelem őket, hogy megszervezik, és viselik a mesélés "terhét".

Csak ez az egész így felesleges. Aki nem kikapcsolódni jön az rég tévúton jár.

Martos innentől kezdve kérlek minden lényeges, a Megbeszélés topiccal kapcsolatos információt MSN-en/csapattopicban közöld!
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.18. 21:06

Üdvözletem!

Jelen hozzá szolásom teljesen független az it folyó dolgoktol...
Ezekkel nem is vagyok tisztában... mert nincs időm olvasni, mint az érintettek tudják jelentős idő hiánnyal küzdök állandó jelleggel. ANem cask a foumon, de magában a mesélöi topickban folyó események követésére nem jut időm...

Eddig mig nem kezdtem el foglalkozni a csapatom ügyes bajos dolgaival, még úgy ahogy tudtam valamit tenni a modul meg írásáért. Hétvégén még tudtam írni valamicskét a ZK-imba is.

Ezen a héten viszont terveimmel ellentétben egy sort nem tudtam hozzá tenni a 3. OM tali moduljához. Nem jutottam el odáig hogy érdemben írjak :(

Eddig azt hittem birni fogom.. de nem. Már 1 órája aludnom kéne de a csapatom körüli dolgokat intézgetem már hosszú idelye... egyszerűen nem tudok megfelelni ennyi követleménynek.

Ezért szomorú szívvel de kénytelen vagyok lemondani a Modul írói posztomról.
Remélem senki nem érti félre jelen lemondás nem érinti a KM-i jogkört. Pontosan azért teszem ezt hogy tisztán tudjak a JK-immal foglalkozni. Továbbá ne akadályozzam a modul alkotásában és formálásában hallgatásommal, tétlenségemmel a többi írót.

Köszönöm a lehetőséget hoyg részt vehettem a 3. OM tali moduljának megírásában. :)
Sajnálom hogy a kapott lehetőséggel nem tudtam élni, az idő szorítása miatt...

Köszönettel,
Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.02.18. 21:25

Üdv!

Eddig a háttérből követtem az eseményeket, de ezt már nem lehet tovább nézni. Mindenki már kimondta a bűvös szavakat a találkozóval kapcsolatban: A szórakozás a lényeg, meg hogy ez a nagyszerű oldal nagyszerű játékosai tudjanak találkozni, és előben lenyomni együtt egy jó kis kalandot, és hogy eltöltsenek egymással egy kellemes szombatot. Viszont sajnálattal veszem észre, hogy erről sokan megfeledkeztek. :( Szerintem aki elégedetlen, az ne is jöjjön el, és ne is írjon ide, mert azzal csak mások kedvét veszi el a találkozótól... Herold megértem, hogy elment a kedved a találkozótól. :? Dreemer remélem lesz majd több szabadidőd, hogy tudj majd az oldallal is foglalkozni. :)
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.02.18. 22:37

Először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni, amiért ilyen nagy hangvételű vitát robbantottam ki a hozzászólásommal. Nem ezt akartam, csak kicsit a fejembe szállt a vér annak láttán, hogy egyesek mennyire ellenségesen viselkednek a modulírókkal/szervezőkkel/KM-ekkel, és nem veszik észre, hogy nem ők az egyetlenek, akik két hónapja készülnek a talira.

A most következőket akinek nem inge...

Egyébként meg Castorral értek egyet: az, hogy egy karakter mennyire illik egy modulba, sokkal inkább a játékos hozzáállásának, mintsem a karakter koncepciójának a függvénye. Én például mindig úgy dolgozom ki a karaktereimet, hogy kitalálok egy személyiséget, akivel épp kedvem van játszani, aztán a KM-re bízom, hogy mesélje be az adott történetbe. (amit általában remekül megcsinál) És még a kaland közben is inkább azon vagyok, hogy élvezzem a karaktert, a mese túlélése másodlagos dolog, a "megoldása" pedig kb 20 rangú. Én igenis úgy látom, hogy ez a történet lejátszható bármilyen karakterrel.

Mellesleg a való életben is akadnak olyan szituációk, amikor ismereteink hiányosak az adott probléma megoldására, és mégis megoldjuk, mert nincs más választásunk meg kell oldanunk. Miért ne kerülhetnének néha a karakterek is ilyen szituba?

Az meg, hogy két hónapja csinálja rá valaki a karaktert, most meg két hete van egy új kitalálására - senkinek nem akarok beszólni, de én néhány óra alatt elkészülök egy karakterrel, és ismerőseim közt még így is én vagyok az egyik leglassabb. A múltkori talira pót-pót emberként ugrottam be az utolsó utáni pillanatban. Mégis csak annyi kellett, hogy körbekérdezzem a csapattársakat, szerintük milyen stílusú karival jöjjek. Azt mondták egy harcosabb varázsló jól jönne, én visszakérdeztem, hogy egy TV megfelel-e és két nap múlva már el is küldtem a KM-emnek, és csak 1-2 apróság volt ami nem stimmelt (pl nem tüntettem fel a felszerelésem árát, de nem vettem semmi hű-de-drágát, szóval tudtam hogy bőven beleférek a keretbe) Ennek akár utána is lehet nézni az archivált fórumok közt. A személyes példát csak azért hoztam fel, hogy megmutassam, igenis lehet csinálni egy új karaktert, ha valaki szerint a mostani nem illik a történetbe (csak annyit jegyeznék még meg, hogy én akkor reggeltem az oldalra, szóval még az OM-UT-t is meg kellet tanulnom - gondolom most nincs ilyen helyzetben senki, legalábbis a pampogók többsége biztos, hogy nem) Elismerem, másoknak mások a határaik még az olyan dolgokban is, mint a karakteralkotás, de még majdnem két hónap van a taliig! Ha a határidőre beadjátok a karik "nyers" változatát, akkor bőven lesz idő kikozmetikázni a hibákat.

Quator

Megkövetlek, mert azt hittem az, hogy azt írom "megengedem" a szövegkörnyezetből érhető, hogy az "elismerem" szinonimájaként használom, de ezek szerint hiba volt feltételeznem, hogy az irodalmi műveltségem átlagosnak mondható, és ezeket a szófordulatokat mindenki ismeri és érti.

Annak akinek nem volt inge, és mégis eljutott idáig az olvasásban

Elnézést a kitörésem miatt, akik személyesen ismernek, azok tudják, hogy általában nyugodt természetű vagyok, és inkább megpróbálom enyhíteni a konfliktust, nem pedig előidézni, de ahogy Yvett is írta: mindenkinél van egy határ, és nálam pont most lépte át néhány illető. Megjegyzés: mivel én nem is vagyok modulíró, csak mint jövendőbeli KM figyelemmel kísérem az alkotást a korábbi hozzászólásomat mintegy 3. félként próbáltam írni az írók védelmében. Bocs, hogy nem sikerült teljesen megőriznem a pártatlanságot.

Edit(vagy Anna :)): Mielőtt bárki is szólna, tudom, hogy most megkaptam én is a magam figyelmeztetését, de ezt ennél kultúráltabban nem tudtam megfogalmazni. Lehet, hogy el kellett volna számolnom egymillióig, és csak a jövőhéten írni egyáltalán...

-- Figyelmeztetés: Sértés --
Con Larrodan
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.02.19. 1:55

Remélem jó helyen kérdezem meg, mert, hogy az eddigi témákhoz nem nagyon szeretnék hozzá fűzni semmit, legfeljebb annyit, hogy nagyon köszönöm a szervezők és a modulírok munkáját, hogy ennyi negatív hang ellenére még mindig kitartanak.

De egy kicsit technikaibb jellegű kérdésem van.

Szerintetek a repülő szönyegre milyen hatással van a hideg, és a hó és a jegesedés, vagyis összeségében a tél a hegyekben? Használható, vagy teljesen szétfagy és simán lehet belőle kisebb nagyobb darabokat tőrni?

Még jó hogy a karim eddig szinte csak az Ibarában kalandozott:D
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.02.19. 2:32

Szerény véleményem szerint hacsak nem pakolsz rá fél méter havat és hagyod ott fél évre, akkor használható :D Kicsit komolyabban: ez egy darab anyag, a ruhád sem fagy meg télen! ráadásul a repülőszőnyeg gondolom jócskán át van itatva mágiával, ami még nehezebbé teszi a rongálódását.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.19. 6:20

Üdv!

Martos

"pampogók"... Ismét csak gratulálni tudok a színvonalas hozzászólásodhoz.

Te alkotsz pár óra alatt egy karaktert? Érdekes én is, sőt a legtöbben megteszik. Csak épp azt megnézném, hogy amikor te két hónapig agyalsz egy adott karakteren és napi szinten beleéled magadat, hogy milyen is lesz a játékban, milyen lesz a csapatban a helye, akkor hogy reagálnál, mikor valaki (aki közelről sem a te KM-ed) azt vágja a képedbe, hogy "ja lehet újat csinálni van még egy heted"?!?

Mivel látom ismételten nem gondoltál bele mit is írsz elmondanám, hogy nem arról van szó, hogy tud-e valaki pár óra alatt összedobni egy karaktert, hanem arról, hogy az eddigi karakterében mennyi munkája fekszik már, amit tönkre akartatok tenni egy tollvonással.

Egyébiránt a "megengedem" nem szinonímája semmilyen szövegkörnyezetben az "elsimeremnek". Ha "elismeremet" akarsz írni írd azt és ne utólag akard belemagyarázni más szavakba.

Mint többször is elmondtam már különböző csatornákon: hiába szólsz/szóltok be, amíg támadjátok a csapatomat vagy engem én reagálni fogok a támadásaitokra.

A büntipontokra meg kíváncsi vagyok, hogy téged is érintenek-e majd...

-- Többszörös figyelmeztetés --
Con Larrodan
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.02.19. 8:02

Quator!

Ez azért egy picit dúrván lett megfogalmazva. Nem hiszem, hogy akik eddig arra készültek, hogy szórakoztassanak minket, tönkre akarnák vágni az eddigi munkádat... És egyáltalán mi értelme lenne ennek, hiszen mindenki azért jön el, hogy szórakozzon, és nem a másik kedvét elrontani. Az meg már tényleg túlzás, hogy valaki támadni akarna téged és a csapatodat. Nem lehetne egyszerűen túllépni ezen a témán, és foglalkozni a saját csapatával vitatkozás helyett?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.02.19. 9:08

Sziasztok!

Nem szoktam beleszólni az ilyen vitákba, de kivételesen megteszem.
Az igazi szerepjáték az életút karakterekkel történik, akik a kalandjaik során sokszor rengeteg helyre eljutnak. Tökéletesen mindegy, hogy milyen a táj milyen jellegű a modul. A való életben is számtalan tájon megfordulunk. Szóval az ember alkalmazkodik a környezetéhez és a szituációhoz akárcsak a karakter. Az aki egyetlen kalandra gyárt karaktert az nem szerepjátékozni akar, hanem tökéletes teljesítményt alkotni a karakterével. A karakterek emberek (élőlények) nem élsportolók az olimpián. Bizonyos szitukban jobb bizonyos szitukban rosszabb teljesítményt nyújtanak. Szóval felejtsük már el az a dedós megoldást, hogy akkor majd a kalandra optimalizáljuk a karaktereink. Tessék szépen JÁTSZANI. Olyan pedig nincs, hogy egy karakter használhatatlan valahol.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező