• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 22 / 25 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.01. 15:24

Többek között én ezért is kardoskodtam mindig, hogy a találkozó résztvevői ne maguk csinálják meg a karaktereket, hanem kész, előre generált karakterkoncepciókból válasszanak.
Szép dolog az egyedi karakteralkotás íze és izgalma, kérdés van-e értelme, ha egyszerűen lustaság miatt az emberek nem akarnak vele élni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rio » 2009.03.01. 15:40

Castor cak azt mondanám ha elöre generált karik lennének én biztos , hogy nem játszanék, és ezzel vanak így páran. 8)
Rio
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 69
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.01. 16:18

Például én is így vagyok vele.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.01. 16:28

Mint ahogy az Yett által jelzett probléma bebizonyította: (tisztelet a kivételnek) milyen kár hogy ez az öntudatos akarás a karakteralkotásra már nem terjed ki.
Most meg van engedve az egyedi karakterek alkotása, lám, lehet ezzel együtt sem fog játszani az emberek nagy része, mindezt egyszerű lustaság miatt.
Kicsit csúnya dolog a talira hozni a friss karit és ott szembesíteni a KM-et vele hogy a játékos mit szeretne.
A résztvevők maximális szórakozásélményt várnak a KM-ektől, de ők maguk arra már nem képesek, hogy a KM-ekkel ellentétben határidőket tartsanak.
Ez fair?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.03.01. 16:36-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Calorys » 2009.03.01. 16:34

Sziasztok !

Csatlakozom az előttem szólókhoz és én is a saját karaktergenerálás mellett szavazok. Az előregyártott karakterek szerintem idegenek, és túl sablonosak egy játékosnak, nem olyan élvezetes velük a játék. Ha magam csinálok egy karit nem vagyok határok közé szorítva, mit csináljak vele a kalandban, hanem úgy játszok vele ahogy tetszik szabadon "megkötések" nélkül és így elérem azt ami a szerepjáték tulajdonképpeni célja hogy jól érzem magam, kikapcsolódok, és szórakoztat a játék.

Mert szerintem a főcél a szórakozás....

Itt szeretném megköszöni azoknak az embereknek a munkáját akik szervezik a találkozót, és lehetővé teszik azt, hogy jól érezzük magunkat majd e napon.

Mert ugye az a cél hogy jól érezzük magunkat ..... ne vitatkozunk ....

Remélem a mi csapatunk elküldte a karikat időben a mesélőnknek ... :)

Calorys
I. OM. verseny Calorys de Winter "Karvaly" - Komédiások
II. OM. verseny Lorenico Docchi - Fekete Gyémántok
Calorys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 44
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.01. 16:37

Én maximálisan fejet hajtok az előtt amit mondtok, csak egyet nem értek: ha ezzel mindenki így van, akkor miért nincsenek kész a karakterek? :roll: Mert ez tény. Örülök, hogy egyként tömüröltetek az ellenvéleményen lévők táborába a játékosi jogok csorbításával szemben, azonban ha az emberek méla tökvakarászásában az aktivitásuk csak addig terjed hogy a "juss"-t védjék, bátor és büszke öntudattal, akkor azt is látni szeretnék a KM-ek, hogy hol vannak azok a szuperegyedi és különleges karakterek amelyekért ez az egész megéri. És nem a verseny napján akarják látni, hanem a mai napig zárt határidővel. Ja hogy az a 80%-nál nincs? Akkor elgondolkodtató hogy ti vajon annyira tiszteletben tartjátok-e a KM-ek szórakozásélményét, mint ők a tieiteket.
Persze mindenki arra apellál, hogy addig úgyis van egy hónap és a szervezők nem fogják megtorpedózni az egészet amiért annyit güriztek. Ez valószínű így lesz, biztos vagyok benne hogy kitolják a határidőt, mert szeretnék hogy legyen tali, és hogy az az egész amit addig írtak ne a levesbe menjen, ugyanis NEKTEK csinálták. Csak dühítő, hogy a többség úgy érzi hogy az egy korrekt eljárás hogy ezt ki lehet használni, és csicskásnak lehet nézi azt a maroknyi embert aki a hátán viszi az egészet. Odamentek, beültök a jóba, és arra nem vagytok képesek, egy karaktert összehozzatok időre!

És ezt vehetitek lebaszásnak. Lusta disznó banda, a franc csinálna nektek legközelebb bármit is.
Akinek nem inge ne vegye magára.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.03.01. 17:00-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.01. 16:52

A karim kész van viszont tegnap olyan technikai problémáim merültek fel amit csak holnap tudok orvosolni.
Castor tényleg nem fair a mesélőkkel szemben előző alkalommal én sírtam miatta a leginkább, de az előre generált karik akkor is megölik a játékot.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.01. 17:06

Én konkrétan nem neked címeztem a dolgot, csak sajnálom a KM-eket.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.01. 18:35

Tudom Castor a saját példámat csak azért írtam, hogy ilyen is bár nyílvánvalóan nem ez a gyakori :)

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.03.01. 18:39

Castor!

Köszi! :bow:
Mélységesen egyetértek, s teljesen azonos azzal amit gondolok.

(Nem, nem a fix karik miatt, mert spec. azt én sem szeretem, de a többi...)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.03.01. 20:01

Üdv!

Mint ex KM a legutóbbi találkozón, volt akinek a találkozó napján számoltuk ki a karakterét meg tettük rendbe neki. Mit ne mondjak elég gáz volt, hogy azzal kellett zórakozni, ahelyett, h az emberkékkel beszélhettem volna.

Javaslat: Aki nem adja le az ne jöjjön ennyi. A kemény mag megmarad azok akik tényleg szívükön viselik a dolgot a többiek meg mehetnek a sufniba. Inkább kevés oroszlán mint sok LUSTA nyúl.

Maradok. Vyan
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.01. 20:32

Anyiabn csatlakoznék az elöttem szoló herceghez hogy nem votl egysedi eset.. a karakter adatainak egyeztetése a tali elött nálam kb 1 órát adott ki...

Szerencsére a csapatom bőven tartotta a határ idöt.

Castor:
Az elképzelésed valóban megoldást jeeltnene részebn a problémára... bár én anyi kiegészitést tennék csak hozzá hogy akik nem adják le határ idöre a akrikat azok ezekböl választhatank és pont... Akinek fontos az egyedi akrakter anakk lessz, akinek nem az meg kap valamit.

Yvett:
Egy utolagos ötlet, mi lenne ha a fenti szabályozást máris átültetnénk a gyakorlatba?
Elvileg KM ként mondhatják az érintettek hogy itt van egy központilag gyártott karakter készelt aki nem elttk ész idöre az ebböl válogathat. Kegyetlen megoldás de még mindig kiméletesebb megodlás lenne az eredeti ki irás betartásánál.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.03.01. 21:26

Én a magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy aki akarta, az már bőven megcsinálhatta a karaktere legalább első, nyers változatát. Az én csapatomban (asszem nevezhetem így őket :)) már mindenki beadta legalább kétszer, hogy ő most jónak találja (persze van akinél mindig találok újabb és újabb elszámolásokat, de szerencsére egyre kisebbeket). Szóval ha valaki igazán figyelt a határidőre, az be tudta tartani.

Dreemer

Az ötletedet jónak tartom, csak hogy gondolod azt, hogy a mostani talira is vezessük be? Vagy neked van 8-10 kari a tarsolyodban 10. szintre kidolgozva? máskülönben nem nagyon lehetne már bevezetni...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.01. 21:37

Martos col Legium:
Az ötletedet jónak tartom, csak hogy gondolod azt, hogy a mostani talira is vezessük be? Vagy neked van 8-10 kari a tarsolyodban 10. szintre kidolgozva? máskülönben nem nagyon lehetne már bevezetni...

Emlékszel az erö piramisra?
Szeritned menyi ideig tartana annak az alap elvei alapján a meglévő exceles táblázatokat felhasználva elö állítani 5-7 karaktert? Szerintem kb karakterenknt 10-12 perc. Ha neki álnék egyedül és napi 1-2 öt megcsinálnék 1 hét alatt lenne 14 karakter...

Csak statisztikára gondolok.. a személyiséget hagyjuk meg a játékosoknak... az előtörténettel együtt...

A bevezetéshez meg annyit:
A Szervezök kijelentik a szabáléyokat ezekre és ezekre megváltoztak. Tessék itt a választék...

Mondjuk ugy lenne korrekt ha akkortól lenne karakter választás ha már készen vannak a karakterek. Addig adni haladékot... de mint írtam ha tudnám egyedül tartani amit
mondtam akkor az kb 1 hét lenne.

(persze van akinél mindig találok újabb és újabb elszámolásokat, de szerencsére egyre kisebbeket). Szóval ha valaki igazán figyelt a határidőre, az be tudta tartani.

Elszámolást? Az hogy lehet? ha a táblázatban adják be akkor haamr ki bukik a hiba... hacsak több helyen rossz adatot adtak be... legalábbis szerintem.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.01. 22:07

Dreem a táblád az oktatás bónuszt illetve a túl kicsi tulajdonságból fakadó kp-költség növekedést nem veszi figyelembe. Olyan progit írni ami ezt is lekezeli már macerásabb. Egyébként így ebben a formában nem rosz ötlet amit Dreemer írt. Magunkra vessünk, hogy nem adtuk le.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 22 / 25 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25