• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 33 / 54 • 1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.02.23. 14:03

Arnoil írta:20E kérdése -> egy kalandozókra/tapasztaltabb npc-kre is használható valaminél azért ez kevés egy alap akaraterő (12) és pszi használat mellett már lehet hogy kevés (Yp int+képziből+költés -> 20-as érték nem elképzelhetetlen)
Nem azt mondtam, hogy elképzelhetetlen, de szerintem azzal nem számoltál, hogy a 20 E-re itt is jön még egy d10-es dobás... A Yp-ból meg lejön 10, mert annyi a statikus pajzs alapigénye, csak az efölötti Yp-k számítódnak hozzá a mágiaellenálláshoz.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.02.23. 14:46

Martos col Legium írta:Nem azt mondtam, hogy elképzelhetetlen, de szerintem azzal nem számoltál, hogy a 20 E-re itt is jön még egy d10-es dobás... A Yp-ból meg lejön 10, mert annyi a statikus pajzs alapigénye, csak az efölötti Yp-k számítódnak hozzá a mágiaellenálláshoz.

Nagyon kihegyezted, ha már varázstárgyat csináltam akkor azt szeretném adott esetben erősebb ellenfelek ellen is használni, ha már dobni egy 1-2 tsz-ű kalandozónak akkor 4-5-6 tsz-en mire megyek vele, mondjuk speciálisabb ellenfélnél (pl barbár, mágiahasználó, magasabb me-jű humanoid szörnyek, stb).

Erre mondtam hogy parasztok riogatására drága.

Ha a talis 1,5ap/mp bekerülési árát nézem akkor 270ap egy semmire nem jó cuccért szemben egy 135ap-be kerülő übertáp szuperharci és egyéb kombós cucc helyett (márha választani lehet...). Önmagában nemmindegy.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Q nel Athand » 2009.02.24. 18:47

Üdv.
Elgondolkodtam egy rúnázós tűzvarázslón, és kicsit meglódult a fantáziám.
Érdeklődnék, hogy lehet e páncélba vagy bármibe beleírni egy 40 mp-os harcos hívása varázslatot, mondjuk 1 E -vel körönkénti töltéssel? :)
Mert akkor ha semmi mást nem csinál, csak körönként aktiválja, akkor 5 tűzharcos végzi a piszkos munkát, amíg ő csak gyönyörködik a lángokban :)
Arról nem is beszélve, ha +12 mp-ért folyamatos töltődést adunk neki.... :)

Másik kérdés, egy kardba mondjuk érintéssel aktiválható, folyamatosan töltődő tűznyilat rúnázva körönként hányszor lehet "tüzelni" ?
Q nel Athand
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.24. 19:09

Szia!

Az egyéb mágiahasználók csak a végrehajtó, kisugárzó varázsjelet és az asztrál mentál bélyegeket tudják felrajzolni, a rúnamágiában elért tudásuk függvényében.
Lásd rúnamágia képzettség leírása, 3. fok.
Így töltődő jeleket nem tudnak rajzolni.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.02.24. 20:30

Arról nem beszélve, hogy a "Szolga hívásához hasonlóan" a Harcos hívásához is szükségeltetik egy 5 E erősségű tűz...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Q nel Athand » 2009.02.24. 21:42

Valóban,, bocsi, öszekevertem a két rajzot :)

A harcosnál meg nem vettem észre, hogy a szolgához írt dolog rá is vonatkozik.

Viszont új kérdésem, hogy olyanformán működhet-e, hogy érintés alapú kisugárzó varázsjelbe foglalom a harcost (lehet hozzá tüzet csinálni) vagy akkor csak valami tűzlény idézést. A varázsjelet valami papírtekercsre írom, amit egy tokban az övemen viszek, vagy egyéb praktikus gyorsan elérhető helyen.

És ha gond van, csak rátenyerelek a papírra. Esetleg több papírra.
Persze nem tölt magától újra, de nyugodalmas békés tüzes estéken lehet csinálni újakat.

Vagy ez még így is gázos?
Q nel Athand
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.24. 21:50

Lehet papírtekercsre írni a nyugodalmas éjszakákon, és rátenyerelni is lehet ha úgy hozza szükség.
Viszont, a papír mint olyan elég sérülékeny és ha a 100+1 varázslatot tartalmazó könyv még a tenyerelés előtt megsérül(de az is elég ha csak 1 oldal) akkor a kari villámgyorsan fog a békés égi vadászmezőkre robbanni, dobás nélküli lyukat égetve a mana-hálóba.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.03. 19:18

Szerintetek van valami értelme a tapasztalati szint feljegyzésének közemberek esetében?

Átgondoltam az NJK civilek státuszát.
Természetesen céhesek, kézművesek, kétkezi fizikai munkások, stb.
Nyílván ők is rendelkeznek tapsztalati szinttel; a gond csak az, hogy egy kézművesnek Képzettség ponton kívűl másra nemigen kell költenie a KAP-jaiból.
Egy 7. szintű szabónak gyakorlatilag nincs másra szüksége Kp-n kívűl.
Effektíve ő is egy iskola tagja, ami szakmai képzést nyújt, előmenetelt és képzettséget ad, szakmai fejlődésre van lehetőség, szóval szerintem van létjogosultsága a TSZ-nek.

A Tapasztalat végső soron nemcsak szörny-gyakásban, managyűjtésben merül ki.

De ha szintenként 50 KAP-ot kapnak amit csak Kp-ra költök, gyakorlatilag mindenre futja amit megkívánnak.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.03. 19:22

Abban igazad van. hogy az iparosoknak, és a munkásoknak is van/lehet szintjük, de szerintem nincs sok értelme hisz magad is mondtad, hogy csak kp-ra költenek, és azt meg le lehet tudni annyival, hogy megmondod mennyire képzett az adott szakmában. Én legalább is nem tartanám számon a szintjüket, csak azt, hogy hanyas fokú a szakma képzettségük.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.03. 19:29

No jó, de mester és mester között is lehet különbség, arról nem beszélve hogy viszonyítani kell az NJK befolyását a világra a karakterekéhez képest.
Mert igenis előfordulhat, hogy az erioni 15 szintű mesterszabó céhfőnöknek több hatalma, társadalmi befolyása, erőforrása, kapcsolatrendszere, pénze és informátora van, mint az ordani 7 szintű tűzvarázslónak.
Ne a "combat magic" alapján hanem a "social power" alapján ítéljetek.
Ok a tűzvari meg tudja sütni a szabót 60 féle képpen, a szabó meg kilóra bérel Kahreből vagy Keanorból félszáz naftavetőst, hergoli villámestert, esetleg egy komplett kalandozócsapatot, amiben nagyobb tszű renegát tűzvarik vannak.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.03. 19:40

Én arra céloztam, hogy fölösleges a szint jelölése a pl.: szabók esetében. Mert neki nem lesznek egetrengető harcértékei, fájdalomtűrése, vagy varázshatalma. Mert már tapasztalt ember, és valószínűleg befolyása is van, de a tapasztalati szint inkább a kalandozókat jellemzi. Nem egy súlycsoportban van egy 5. szintű fazekas meg egy 5. szintű harcművész. Én erre akartam kilyukadni, bár lehet, hogy nem éppen a legjobban fejtettem ki a gondolotaimat az előbb.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.03. 19:48

Én tökéletesen értem amit mondasz, de akkor másképp teszem fel a kérdést:

-A Tapasztalati Szint kizárólag csakis a nem civil iskolákban végzett karakter harci és mágkus potenciáljának a fokmérésére szolgáló statisztikai adat?

-Mennyit ér egy 5. tsz.- ű fazekas világra gyakorolt befolyása egy 5. szintű harcművészével szemben?

Nem vagyok benne biztos hogy jó fazekasnak könyebb lenni, mint jó harcművésznek.

Ez korántsem egyértelmű. Mielőtt valaki lesajnálja a fazekasokat: Egy olyan tiadlani településen ahová nem jutnak el a fazekastermékek nincs miből zabálni a rizst és inni a szakét, betakarítani a termést, a porcelán művészetről már nem is beszélve, ami jelentős bevételi forrás. Ez kis dolognak tűnhet egy harcművész szemében egészen addig míg nem a padlóról kell ennie...
Meg tanmesét se tudnak tanítani az "ürességről" mert nincs min szemlélteni a dolgot...

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.03. 19:55

Kell a szint. De vissza kell fogni a lehetőségeit. Pont amiatt, amit írtál, de kiegészíteném egy kicsit...

A kalandozók itt nem átlagemberek, s ez meglátszik pl. a főjellemzőkön is. Azt mondhatnánk, hogy az átlagember pl. a tulajdonságai között eloszthat 103 pontot. Vagyis lehet 1-2 tulajdonságban jobb, mint az átlag, de ez a többi rovására megy.
Másodsorban, a képzettségek jó részének van egy tulajdonságkövetelménye, s ha azt nem teljesíti, akkor lehet bármily szorgalmas, egy ponton megreked.
Aztán van a "kasztosodás" - tehát egy szabó nem fog túl sok nemesi képzettséggel rendelkezni - csak ha van elég pénze megfizetni... és talál valakit aki hajladó oktatni...
Figyelembe kell venni, hogy "ingerszegényebb" környezetben él. Ha szerencséje van, soha nem lát élő ork portyázót, zombikat, gonosz varázslót, és még más, "kalandozók" által közkedvelt ellenfelet + jó eséllyel el is kerüli őket nagy ívben, ha teheti. Tehát nem fog olyan sok tp-t, szerezni, szintet lépni. (persze köztük is van nyughatatlan, de azt túl is kell élni)
Ráadásul mivel ők a megélhetésük miatt keményen gürcölnek, kevesebb idejük marad az egyéb képzettségekre a szakmán kívül. S jórész mit tanulnak az átlagos mesteremberek? (szakma 3.fok), kivételes pl, királyi beszállítók szakma 4. fok,
s a szóró képzettségek (amik kellenek egy ünnepségben, szokásjogok alapjai, póri tánc, értékbecslés alapjai, esetleg nyelvismeret, lélektan, stb...) is fel lehet venni. Ami kell a mindennapi életben. Ezért adjunk neki kevesebb kp/szintet is, hacsak nem tehetős...
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.03. 20:00

Egy fazekasból is lehet kalandozó, és válhat nem civil, a körülmények hatására.
Akkor ha eleve alsóbbrendűnek veszem, kizárom a lehetőségét a "népi hősöknek".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.03.03. 20:04-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.03. 20:03

Én is értem amit mondasz.

-Tapasztalatot bárki gyűjthet, de egy kis faluban letelepedett fazekas nem fog annyit tapasztalni a világból, mint egy harcos, aki nap mint nap szörnyeket öldös, és összeesküvés elméleteket old meg. Ez azért kicsit túlzás volt, de a lényege ez. (Legalább is szerintem.)

-Amit az előbb mondtam, abbül nálam az következik, hogy egy fazekas elég ritka esetben éri el az 5. tapasztalati szintet. Ha eléri, akkor én egyenrangúnak minősíteném egy harcossal vagy egy harcművésszel is, csak ő a KAP-jai nagyrészét/egészét kp-ra rakta.

-Én semmiképpen sem sajnálnám le a fazekasokat, se a többi mesterembert, mert ők készítik a többi embernek az életüket könnyebbé tevő eszközöket, és ezek nélkül elég macerásak lenne nekik az egyszerű hétköznapok is.

EDIT: nem olvastam a Dierol írását mikor megírtam, mert én is közben írtam, és nem vettem észre csak miután elküldtem.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 33 / 54 • 1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 54

Vissza: Csevegõ