• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 79 / 200 • 1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 12:13

D&D-hez honnan tudok szabálykönyvet szerezni, mert már régebben is érdekelt voltam a dologban, de nem tudtam, hogy hol keressem. Csak angol nyelven van?

Újra kéne már nagyon éleszteni a kalandokat.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.19. 12:18

Igazság szerint annyira sokat senki nem játszik egy karakterrel (legalábbis itt a fórumon), hogy igazán életút lenne és lenne hova fejlődni. Azt én se preferálom, hogy kaland közben hirtelen szintet lép valaki. Egyszerűen nincs "jogalapja", hogy mire költötte és mikor a pontjait, hiszen játékidőben mondjuk eltelt másfél nap, valós időben meg már fél éve játszunk. Ezért inkább eleve magasabb (de nem túl magas, kb 4-5) szinten szeretek mesélni/játszani.
Egyébként asztalinál is hasonlóan játszunk, mert "életút" nálunk a leghosszabb az volt, amikor egymás után 5 alkalommal sikerült ugyan azt a játékot és majdnem ugyan azokkal a karakterekkel játszani. (Erre azt hiszem összesen2-szer volt példa az elmúlt 15 év során. 8) ) Ennek egyszerű a magyarázata: valaki vagy épp mindannyian megunta, elvesztette a játékkedvét, mást szeretett volna játszani, stb. Így meg nem látom értelmét, hogy "szenvedjen" a party a szintlépésekkel való küzdelemmel, hogy mire odáig jutunk, hogy "learatható" a türelem gyümölcse, addigra már csak megszokásból gyűrjük a karaktereket.

Egyébként a 2 említett alkalom:
1, Dartonita magus csapat: 8.TSZ-ről indultunk és 5 játékkal sikerült 12-13 szintre jutni. (Persze a KM-ség közben vándorolt.)
2, L5R csapat. Itt az az "egyszerűbb". hogy már kezdésnél is tudsz kis szerencsével nagy tetteket véghezvinni, így annyira nem szenvedős az első 1-2 "szint".

A fórumos kaland gyorsaságáról saját példa itt OM-en:
A Feketeleves kalandom játékidőben kb 4 napot ölel fel. Mi úgy két évig játszottuk a fórumon. 8) Asztaliban meg harcolós-dobálgatós részekkel együtt olyan 3 óra hossza alatt lenyomtuk.

Összességében: Éljenek a középszintű kalandozások! :lol:
(Persze mindenkinek a saját ízlésének megfelelőt kívánok. :) )

EDIT: Közben sokat termeltetek. 8) :D

Jómadárral is csak egyet tudok érteni. Sajnos sokan mindenhova jelentkeznek aztán hirtelen elmaradoznak. Ezzel nem is lenne gond, mert mindenkinek közbejöhet más, de ilyenkor az emberek többsége csak halasztja és hallgat, nem pedig szól, hogy "ne várjatok rám".

Egyébként a sorozatos behalások és hasonlók miatt már meg lehet mondani egy-egy kaland jelentkező-összetételéről, hogy körülbelül meddig fogja húzni mielőtt "törvényszerűen" behal. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.19. 12:18

Antikváriumban megtalálod magyarul is igaz a 3-ed van lefordítva nekem is az van meg, elektronikusan viszont csak angol de abból az összes. Én jelenleg a 3.5-öt használom de az csak angolul jelent meg. Meg a Battletech univerzum megy most a magus kissé pihenő stádiumban leledzik egy ideig míg vissza nem tér hozzá a kedvem.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.03.19. 12:26

Togar írta:Hát Magust majd egyszer ha nagyon unatkozom, de D&D abban van hely :lol:

Én beszállnék oda is. Fut már? Alapkönyvem 100 éves, a NWN szabályok viszont 3.5 szerint mennek ugye?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 12:29

Torozonnál elég nagy lett a forgalom. :D Szerintem a kalandok gyorsasága nemcsak a reagok gyakoriságától függ (bár az a domináns), hanem attól is, hogy a játékosok hogyan játszák ki.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.19. 12:34

Nava nagyon felkavarta az állóvizet ezzel a punnyadásos dologgal. :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 12:41

Vajon lesz ember, aki végigolvassa ezt? Aki vállalkozik ilyen lehetetlen feladatra, az meg is érdemli. 8)
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.19. 12:49

Mindig van egy-két mazoista, aki elolvassa. :) (Ha van időm én is el szoktam legalább futólag, hogy mit termeltek mások.)

Teljesen más téma

Bár ezek a felvetéseim rendre csak értetlenséget váltanak ki, hogy "vajon most miről karattyol???", de azért megkérdem:

Valakinek mond az valamit, hogy "Vampire the Ethernal Struggle"?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 12:59

Az nem a Vampire szerepjátékhoz tartozik? Amúgy én sem tudom mi az, de mostanában elkezdett foglalkoztatni a téma, mert most olvastam el Anne Rice két kötetét, az Interjú a vámpírralt, a Lestat, a vámpírt. Szóval megköszönném, ha röviden kifejtenétek, hogy ez mi. :)
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.19. 13:22

Az nem a kártya változata a Vampire-nak?

Mi 10 évig "rotációsan" játszottunk asztalit. Vagyis volt kb. 8 rendszer (D&D, Magus, Shadowrun, Cyberpunk, Kódex, Armageddon, Ars Magica, Star Wars) s voltunk rá 5-en. Minden héten 1 ember mesélt, a neki tetsző rendszerből. Így hetente más rendszerben játszottunk, és más karakterrel. A leghosszabb életút kb. 3 évig tartott 1. szinttől 15. szintig. (kb. 20 összefüggő kalanddal, 30 ülés alatt)
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.19. 13:33

Már ideje volt feldobni a Boldog Szülinapot topikot kissé.

Quator

Valami Vampire-hoz tartozó dolog de így nem mond semmit igaz a WOD kiegjei számát tekintve nem is csoda.

Jomadar.

Ha érdekel írj pmet, és megadom a részleteket. Lvl 1-től Forgotten realms és most fog indulni ha meglesznek a jk. Van egy negyven modulból álló kalandfüzérem 1 től 33-ik szintig. Bár szerintem ez az én életemben nem kerül lejátszásra. :lol:

Dierol

Mi asztalin magust játszottunk általában meg DnDt. Néha CP és SR a star warst forumon játszom egy ideje mivel arra nemigazán van igény akár csak a Battletechre.De elvagyok velük így is.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 13:40

Itt csak én vagyok ilyen beszűkült, hogy csak a MAGUS-sal foglalkozok? :lol: Dierol, remélem nekem is lesz majd lehetőségem ilyen életút játékot lejátszani. :) Tényleg valaki Magic-ezik itt?
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.19. 13:46

Rannien

Egy ideig én is csak mágusoztam kb 5 évig de utánna beleuntam kissé és ekkor kezdtem más világokkal ismerkedni azóta jópárat játszom amiket kedvelek. Nekem a Magus az első szerepjátékom és az is marad nem hagyom abba végleg emiatt mert mióta létezik játszom én is ahogy Quator írta az ár 15 hosszú év. Az pedig házzasságból is sok nemhogy egy játékból így nem lehet csak ezt játszani, maradok inkább az ezt is játszom kategória. Én is általános iskolában kezdtem :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.19. 13:50

Dierolnál a pont, a vampire gyűjthető kártyajáték változatáról van szó, de a tippelésekből úgy érzem ebben a témában se lesznek mélyenszántó disputák az oldalon. 8)

Nálunk asztaliban elég sok rendszer és világ megfordult.

Amikkel ténylegesen sokat játszottunk:
Magus, AD&D, Vampire, L5R, StarWars, SR

Amikkel szintén játszottunk vagy legalábbis kipróbáltuk:
Requiem, Ars MAgica, Codex, MERP, Gyűrűk Ura, HeavyGear, Paranoia, CoC, Warhammer Fantasy, CP, D&D, rendszer nélküli horror, Aberrant, DarkAges

Asszem nem hagytam ki semmit, bár lehet, hogy volt még 1-alkalmas próbarendszer csak nem volt emlékezetes.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.19. 13:58

A Requiem? Hmm... a Codex világának nyugati oldala jutott róla eszembe mindig. Játszani nem játszottuk. A képek nagyon jók benne :D A világleírás nagyon részletes, tetszett. A két másik kedvencem a Shadowrun és Codex.... A Vampire kevésbé - ott nagyon figyelni kell :) a karakterre ... de sokat játszottuk azt is.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 79 / 200 • 1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok