• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 81 / 200 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.19. 15:14

Jomadar írta: Anno Nava kalandjában napi reag volt a feltétel, haladtunk is, mert mindenki követte (aki nem, az napok alatt kipusztult és nem számítottunk rá tovább). Be is tudtuk fejezni.

Na egen, de Nava minőségi teljesítményt nyújtott KM-ként, nagyon tudta fonni a történetet. Fórumon nem ismerek nála jobb mesélőt. Soha nem szórakoztam olyan jól máshol mint nála. Még most is szívesen olvasgatom vissza (HM-ként belépve) a régi Shadoni kalandjaimat, vagy a Sub rosát. Nem csoda hogy regényíróként solo-karrierbe kezdett, de hát ez a mesélősdi tényleg túl jól megy neki, hogy pusztán fórumos mesékre pazarolja a tehetségét.
Reméljük összejön neki ez a regénykiadás.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 15:16

Vigo/Herold

Miután Lathan elmélkedéseit leírtma, utána olvastam csak el a Tavernás írásodat. Legközelebb hamar írom meg a ragot, hogy ne kelljen külön szólni érte. :oops:

Dierol

Az ötlettel nekem nincs semmi bajom, hiszen te is így jutottál be a Vidéki történetbe. De szerintem egy kaland esetén nem a legegészségesebb, ha teljesen más csapattal fejezed be, mint akikkel elkezdted. Szerintem megvan az egyensúly a ZK-k és az helyszínek között, és ezt nem kéne felborítani. De ez megint csak az én véleményem. Meg szerintem nem lehet ezzel se kiküszöbölni teljesen a behalást, főleg ha csak páran vannak, akik játszanak ezzel a játékkal.

A KM-emmel asztaliban gondolkodtunk azon, hogy nem jó dolog az a hirtelen szintlépés, és mondjuk Tp hgelyett lehetne KAP-ot osztani. Vagy Tp-ből vásárolni a KAP-ot. Na de ezt hagytuk is, inkább nem bonyolítottuk túl a dolgot, mert szerintem pár kis dolgon kívül tökéletes az ÚTK.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.19. 15:26

Nava regényt ír? :D Ez igen! Mikor jelenik meg? Pofátlanság lenne majd egy dedikált példányt rendelni/venni?

Rannien

Hmm... igaz. Hirtelen egy kicsit a helyszín moderátori megoldáshoz hasonlóra gondoltam a zárt kalandnál ha túl sokan esnek ki... ott is pár helyen külön utakon járnak a jk-k.. de ha a bent maradóknak a feladat miatt kell +1 ember, akkor aki frissen jön, azt fel lehet bérelni... ha meg nem jön senki, hát, akkor a feltételeken kell észrevétlenül változtatni, hogy akkor is megoldható legyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dierol 2009.03.19. 15:37-kor.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.19. 15:31

Castor

Ez a dolog két oldalú mert Nava tényleg szépen jól mesél de ehhez olyan jk-k kellenek akik értékelik ezt. Hiszen tapasztalatból tudom írhatok én oldalas reagokat ha a jk a választ egy két mondattal elintézi. Az meg a km dolgát nehezíti és a kedvét veszi el az egésztől. Szóval jk-ként sem árt megtisztelni a kmet legalább olyan hosszú reaggal mint amit ő ír neked. Talán ez még itt a gyenge pont.

De azért szurkolunk Navának mondjuk ha kiadják jó lenne egy cím is hozzá tudjuk mit is kell keresni
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.19. 15:34

És igen, igazatok, van valóban kell kitartás egy mese végigviteléhez mind a KM, mind a JK-k részéről, -bár-e téren most én is sáros vagyok, az utóbbi időben több dologba belekezdtem az OM-en amit nem fejeztem be, de bevallom őszintén, egy kicsit most megcsömörlöttem a középkoros fantasy-től.
Túl régóta játszom már, aztán valahogy mindig de ja vu érzésem van, mikor visszatérő rendszerességgel ugyanazok a cselekménysémák jönnek: összemesélés-fogadó-megbízás-az első közös gyakás-vándorút, stb, stb.
A fantasy környezetet mostanában nagyon "kimeséltnek" érzem már, nem inspirál, nem izgatja a fantáziámat a mit tudom én a szönyű aquvír -pappal való összecsapás lehetősége, de még a hatszázhuszonharmadik Ellana szetélyes dugás lemesélése sem...
Nem a játékra untam rá, hanem az ynevi világkörnyezetre.
Legalábbis most ilyen érzéseim vannak a MAGUS világával kapcsolatban.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.19. 15:39

Castor

Ha gondolod bármi más rendszerben is indíthatsz kezdeményezéseket. :D

Bár asztaliban épp most tervezzük, hogy 1-2 játékalkalom erejéig elővesszük a magust. Egy jó "kockacsörgetős" kalandozás erejéig. (Alapvetően "kitétel", hogy mindenki tudjon harcolni, mert harc... pontosabban HARC az lesz. :lol: )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.19. 15:44

Castor
Pont a megcsömörlés ellen jó, ha több rendszerből lehet válogatni. Az ember félre teszi az egyiket egy időre, mert megunta, de a másik még foglalkoztatja, tehát még visszajár a jk. S egy idő múlva ismét szívesen részt venne a játékban. Mesélői szempontból egy kicsit gázosabb ez a fajta "kiégés". Ilyenkor mi asztalinál fagyasztottuk az adott kalandot, s a km választott egy másik rendszert. Itt esetleg át lehetne adni valakinek a stafétát - ha van megfelelő jelölt (mind színvonal, mind pedig a szándék megvan a jelöltben)

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.19. 15:45

Kösz, Quator, de egyenlőre elvagyok az olvasgatással.
Mostanában a Modern d20 ragadott meg, az alapkönyvön túlmenően, közelebbről a "Dark Matter" (Sötét Dolog) -című kapmpány-kötete, amely egy modern, "összeesküvős elméletes- természetfelettis-modern mágiás-ufós-elrablásos-CoC feelinges-Mulderes-Scullys-" -típusú világleírás (Ezt most jól megaszontam de azt hiszem mindenki érti a lényegét.)
Szóval egyenlőre csak olvasok.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.19. 15:47

Castor

Van rengteg lehetőség ott a fallout, battletech d20 modern, cyberpunk, star wars, stb van élet a fantasyn kívül is nekem is volt egy ilyen korszakom de mostmár mágusozom ismét de csak mértékkel.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 15:48

Nava már tényleg nem panaszkodhatna a punnyadásra, mert ezzel ma pontosan 50 reagot írtunk a Tavernába. :D

Ha esetleg megmondjátok, hogy milyen rendszerre kellene készülnöm, akkr beszerzek egy megfelelő szabálykönyvet, és felkészülök belőle. Csak adjatok rá majd pár napot, mert eddig max. napi 400 oldalt tudtam elolvasni, és azok is inkább regény, mint szabálykönyv oldalai. (A Warcraft trilógia 3. része volt az a könyv.)

EDIT: Dierol miatt már 51 8)
EDIT2: Castor miatt 52 :koccint:
EDIT3: Togarral együtt 53 Jól van, mostmár ne írjatok amíg el nem küldöm :lol:
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.19. 15:50

Én azt tudom, :) ezért is álltam le kicsit a Magussal és nézegetek más rendszereket, más világleírásokat.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.19. 15:56

Rannien

Ne számolgass sokat én pl hamarsan megyek szóval részemről ennyi, de nelegyen igazam ezt a reagszámot oszd le majd több napra bár remélem nem lesz megint szülinapos topik ebből a helyből :D

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.19. 15:58

Togar

Boldog 0. Születésnapot "Születésnapos Topic"! :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.19. 15:59

Igen, lassan én is megyek - 6 perc, és vége a munkaidőnek mára... :D A kérdés az, hogy tudunk-e rendszeresen érdekes témákat felvetni - mert arra úgy látom, hogy feléled a fórum :)

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.03.19. 16:09

Ez viszont egy tökéletes példa volr rá, hogy vannak akik foglalkoznak a fórummal, és írnak jó sokat. Képzeljünk bele, ha ezt meg tudnánk ugyanígy csinálni egy kalanddal, akkor milyen f*sza lenne. Na remélem nem ez volt az oldal utolsó fellángolása. Én holnap is egész nap itthon leszek (átkozott influenza :hogyaza:), szóval beszélgetés terén számíthattok rám, ha sikerül megint valami klassz témát felhozni. Ez az egész olyan szép, hogy meghatódtam. :lol: Amúgy csak kíváncsiságból számoltam össze a reagok számát, nem azért, mert nincs jobb dolgom :P . És szívből remélem, hogy nem kell átkeresztelni Boldog Szülinapot topicra. :D Jah és igen: 58 reag. :)
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 81 / 200 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok