Így van a kérdésre válaszoljunk de bonyolítrsunk ha vbenne van a kérdésben hogy adottsággal együtt akkor arra válaszolunk mert így csak összezavarjuk szegényt Tehát nem mehet faji max fölé a faji max növelhető adottsággal de az adottsággal növelt érték felé sem mehet.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
A következő kérdésem lenne: az ÚTK azt írja, hogy a Pszi képzettség 3. fokán el kell döntenie, hogy melyik ágat (vagy mit) választja. Ez azt jelenti, hogyha én tegyük fel a felveszem 3. fokra a Pszit, és a test mellett döntök, akkor nem használhatom mondjuk a Dinamikus pajzs diszciplinát? Tehát a harcművészünk csak Statikus pajzzsal védheti elméjét, Dinamikussal már nem?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Ha jól értem a könyvet, a 2. fokig mindkét út diszciplínáit ismeri az alkalmazó, viszont mivel választania kell 3. fokon, onnantól már nem kapja meg mindet.
218. oldal, Slan Út, alulról a második sortól kezdve: "A Slan Út tökéletességbe hajló diszciplínák, a harmóniát áhító gyakorlatok összessége. Emiatt ismerői birtokában vannak a Pszí képzettség foka által megengedett Pyarroni módszer és a Slan Út diszciplínáinak egyaránt."
Az rendben van, hogy a slanek képesek használni a pyarr diszciplínákat, de szerintem csak a test-fába tartozókat, mert a Slan Út plusz diszciplínái is a test-fából ágaznak ki.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Azért ez túlzás. Kizárni csak a Kyr Metódus és a Slan Út zárja ki egymást, de ez nem jelenti azt, hogy egy slan ne tudná a Pyarroni Módszer tudat-fájának (vagy akár a Godoni Örökségnek) a diszciplínáit megtanulni - persze a megfelelő mennyiségű KP rááldozása után. Az egy más kérdés, hogy juthat-e a kari olyan helyzetbe, hogy ezekhez hozzáférjen.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Egy slan az életben nem tanul sem godoni sem pyaronni pszit mivel nincs rá szüksége, főleg mivel tradícionálisan a slant oktatják és ők a tradiciót követik.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Persze, nem azt mondtam, hogy mindenképpen meg kell tanulnia, hanem hogy ha van rá igénye és lehetősége, akkor megteheti, mert a mentalitásuk nem áll annyira távol a slanektől, hogy képtelen legyen megtanulni. Csak a kyr pszit képtelenek elsajátítani (és vice versa, a dorani magiszterek sem léphetnek a Slan Útra)
Edit: Az ÚTK szerint (és szerintem is), Mérhetetlenül nagy baromság ez a hozzászólásom... Üdv!
Ha meg köveztek is le kell írjam a következőket a pszí használattal kapcsolatban.
A test és a tudat, egymás nélkül nem tudnak létezni... A táblázat a két gyökér diszciplína kifejlődését mutatja be és nagyon is alkalmazható mindkét fa az adott Pyarr foknak megfelelően. Mivel a Kyr a tudat fából, míg a Slan a test fából ágazik ki, ezért ez a kettő kizárja egymást, de mindkettő tudja a Pyarr tudat és test fáját egyaránt.
A Slan csak úgy tanulhatta meg a Slan út minimumát (3f), hogy elötte meg kellett tanulja a Pyarroni módszert az adott 3f ig, mivel abból ágazik ki. Ezt nem én találtam ki, meg szerintem, hanem feketén fehéren le van írva az ÚTK ban. Továbbá az is, hogy a Slan út követői, az adott foknak megfelelően, birtokában vannak a Pyarrnak is. Slan út 4f = Pyarr 4f is. Pyarr 5f nem létezik, csak Slan és Kyr. Ez is mutatja, hogy e két út mennyivel kifinomultabb, a Pyarrnál és mindkettőnek ismernie kell azt. Szerintetek az ÚTK ban feltüntetett harcművész példakarakterének, miért adták hozzá a mágia ellenállásához a statikus pajzs értékét? Azért mert a Slan út a test fából nő ki és csak a test fát használhatja? Hát a statikus pajzs rendesen a tudat fába tartozik. Méghozzá Pyarroni módszer.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rontho Marmalon 2009.04.03. 21:48-kor.
Igen, de a statikus pajzs 2. fokú diszciplína, s csak 3. foknál kell választani a tudat és a test "fa ágai" között. Vagyis amit addig megtanult, nem felejti el... lévén, hogy a 2. fokig a "fa törzsének" számít. Vagy nem?