• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Felszabadulás

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
147 hozzászólás • Oldal: 5 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Re: Felszabadulás

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.03.11. 8:48

Drawen

Kinézet:

az átlagnál egy kicsivel magasabb, hosszú egyenes szálú fekete haját lófarokba fogva hordja.Barna enyhén vágott szemei vannak, amelyek fölött kecsesen ívelt szemöldök húzódik. Arca szabályos nincsenek rajta vágásnyomok.Válla kissé széles de egyébiránt nem látszik rajta hogy izmos lenne.Az átlagosnál kicsivel vaskosabb testalkatú de ez sem kirívó.

Viselet:

Jelenleg bőr nadrágot és egyszerű inget visel, afölött egy vastag bőr fegyverkabátot visel melynek szára egészen bokáig ér. A fegyverkabátronn egy zöld köpenyt viseli. derekán egy öv amelyen két tőr van, hátán egy tokban Másfélkezes kardja .Oldalán egy szíjjon szarukürtje lóg.Lábán egyszerű magaszárú csizma.

Egy ideig gondolkodom a hallotakon. <<Hm... mint észak hősei itt abasziszban lehet hogy épp most sétálnunk valami csapdába! Bár nem vagyok politikus annyí eszem azért van hogy tudjam az abaszisz falankszok a császári csapatok mellet szoktak harcolni, noha elméletileg nem önmaguktól teszik hanem valami paktum köti őket vagy mifene... Mi? az én képességeimet egy kis verekedés? Hát bolond ez? Na jó van lássuk mit szól majd ha meglátja ezt...:D>>
Miután arra az álláspontra jutottam ogy ez jó muri lesz mégse hagyhatom ki, úgy döntök hogy segítek.
MEgközsörülöm a torkom és amélyen vendéglátonk szemébe nézek.
-Uram! Ha szándékaid tényleg ily nemesek, kardom szolgálatodba ajánlom!

Ezzel elő is húzom a karodom úgy hogy mindenki jól láthassa, a remekmívű abitpengét és az azon csillogó rúnákat. Ezután a földfelé fordítom hegyét és úgy várom hogy a többiek is szóhoz jussanak vagy hogy a nemes mondjon valamit.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.12. 14:18

Atis O'lanal

Kinézet:
180 cm körüli, hosszú barna haját kibontva hordja. Arca megnyerő első ránézésre kifejezetten jóképű figura. Kék szemei szinte mindig vidáman csillognak. Az átlagnál egy kicsivel erősebb testalkatú, de ez nem feltűnő. Ruházatát tekintve abszolút a célszerűségnek alárendelt erdőjáró öltözéket visel. Oldalán hosszúkard látható, de a jobb megfigyelők hamar kiszúrhatják kezén az íjjászat nyomait.

A kérdés meghallva először elmosolyodok majd bár megpróbálom magambafojtani mégis felnevetek.
- Bocsásson meg uram. Rég hallotam már ilyen viccet. Csodálkoznék rajta ha olyanról hallanékm, hogy valamely rendtársam a veszélyeket mérlegelné. Ez nem a mi stílusunk. Viszont egyébb dolgokat mérlegelni szoktunk. Mondom ezúttal már teljesen komolyan.
- Mielőtt bármit is ígérnék többet szeretnék tudni erről a szektáról. Kifélék, mifélék.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.03.13. 23:27

Mara O'Lanal

Kinézet: Olyan 180 magas, igencsak megnyerő külsejű viszonylag fiatalnak tűnő hölgy, hosszú barna haját kibontva, szabadon hordja, kék szemei hol kihívóak, hol mosolygósak, csak úgy, mint a mellette álló férfinak, öltözéke is hasonló, le sem tagadhatnák a rokonságot kettejük között, igencsak szembetűnő a hasonlóság. Fegyvert nem látni nála most, nyakában pedig vékony láncon medált visel, minek háttérben az egymást metsző két hold, azok előtt pedig szárnyát kitartó sólyom. Ajkai a hallttak hatására pimasz mosolyra húzódnak.

*Csak egy pimasz tekintettel, illetve vigyorral válaszolok elsőre a hallottakra, már szólnék is, mikor megelőz a bátyám, egyre jár az agyunk úgylátszik, ennyit akartam mondani, se többet, se kevesebbet, így nem szólok aztán, csak szavaira helyeslőn bólintok, aztán pedig várom a házigazda reakcióit.*
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.03.14. 23:42

//Kinézet: Fekete,hullámos,hosszú haj, gleccserkék, kicsit vágott szem, kb. 160cm magas.
Világos, sárágsfehér nadrág és felső, térdigérő barna lovaglócsizma. Derekán öv, arra erősítve egy rövidkard és egy kosármarkolatos rövid kard.//

A kérdésnél kicsit furán nézek.
<Nem értem miért kell ilyen ostoba kérdésekkel húzni az időt.>
Itt kicsit flegmán elmosolyodom. Egy szót se szólok, hisz azért hívott minket,mert már nem kezdők vagyunk és állunk a próba elébe. Végigmérem a többieket.
<Ők se úgy tűnnek,mintha ez lenne az első csatájuk.>
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.03.17. 12:47

KM esemény [Saggaras Zenir]
Helyszín: Victor del Garro ház, Abaszisz
Időpont: „Hamvak”-Uwel utolsó hava, 7. nap este
Résztvevők: Drawen, Mara és Atis O’Lanal, Kheos ur Narkon, Irith

-Remek - Mondja a házigazda hűvös nyugalommal. -West kapitány, öné a szó.- Fordul del Garro az idős katona felé.

-Nos embereke, a szekta egy afféla vallási fanatikusokból áll, nem igazán tudunk sokat a vezetőségről, csak azt, hogy igen kegyetlenek, és kíméletlenek, a csapataikat a helyiekből verbuválták. Akik elég harciasak ahhoz, hogy vissza verjenek egy egész Falanx századot, tudom, mert itt bukott el az utolsó felszabadítási kísérlet, így arra a döntésre jutottam, hogy a legjobb lesz, ha a háborúban megedzett zsoldosokra és kalandozókra bízom a feladatot, temészetesen az én vezetésem alatt.

- Amit tudni lehet még az ellenségről, hogy vagy öt nagyobb erejük állomásozik a birtok területén, minden égtájnál egy valamint a középső székesvárosban is egy csapat. A csapatok nem túl mobilisak, ám ellátásuk jó. Így kifüstölni, kiéheztetni lehetetlen őket, csak a nyílt konfrontáció müködő képes. A gerrila taktika sem volt hatékony ellenük, mert saját társaik elvesztése, sem csökkentette fanatikus harci kedvüket.

- És természetesen maga a feladat - itt egy kis szünetet tart west kapitány majd csak azután folytatja. - Egy kicsi de felettébb ütőképes haderő toborzása, felállítása. A helyszínre érkezés, valamint szisztematikus tisztogató akció. A gond az ember hiány, a háború megtizedelt minden állam katonai alakulatát, és egyszerű városörökből, pedig nem lehet harcképes katonát verbuválni. Így önök csak huszan vannak, ez jócskán kevés bárminemű akcióhoz, legyenek önök bármennyire is vitézek.

- Khmm - Krákog közbe del Garro úr. - Oh és persze a javadalmazás. Önök napi 5 ezüstöt kapnak fáradozásaikért, az itteni költségeiket, koszt kvártély, ami természetesen azt jelenti, hogy házam vendégei lehetnek. Ezenfelül a toborzáshoz szükséges pénzt állom. Előlegbe megkapnak egy havi zsoldot. - Ezzel a mondattal az asztal alól felemel egy ládikát, amit fel nyít és nem is ezüstökkel hanem aranyakkal van tele. - Kérdésük van?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.03.17. 19:41

/Kheos ur Narkon/

Ha már lehet kérdezni, élek is az alkalommal:
- Uram, van hír ellenséges varázstudóról? Illetve lesz-e velünk ilyen
alak, akarom mondani
személy? Egyébként, ha már szektát említett: az inkvizíciót már értesítették? Ha valami emberáldozó vagy démonidéző szektáról van szó, az az ő asztaluk.
- egyébként nem ártana többet megtudni az ellenség fegyverzetéről és harcmodoráról. Hogy vertek szét egy aszisz falaxot?
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.03.17. 22:29

Drawen

A pénz láttára kicsit elmosolyodom.
<<Nem mintha túl anyagias volnék de ez az egyetlen olyan dolog amit pusztán becsülettel nem nagyon lehet szerezni...bár ez a megbízatás legalább tisztes munkának tűnik.>>

-Hm... nos ez engem is érdekelne. Egyszerű falusi parasztokból verbuvált sereggel nem lehet szétverni egy aszisz falanxot. No persze a kígyó hajú cafkái biztos tettek valamit ez ügyben... mert ebben az esetben elő fordulhatott hogy a harci drogoktól netán tudatirányító varásztól az utolsó vérükig harcoltak- vagy még azon is túl - teszem hozzá kissé hűvösen.
<<Mágiahasználó? Nem mondom h feleslegesek lennének de nekem nincs kedvem boszorkánymesterekkel egy térségben tartózkodni... itt meg mást nem kap. No meg látom mi szólnak az areliták erre... 8) :lol: >> És ezen mosolyogva már előre dörzsölöm a tenyerem, persze csak képzeletben.

- Engem az is érdekelne hogy ebből a szép kis vagyonból miért nem fogadnak fel még kalandozókat netán hivatásos zsoldosokat? Vagy ezt vegyük úgy hogy ezt nekünk kell meglépnünk?
<<Azért tényleg nem kalandozókat kéne egyből felbérelni ilyen összegekért... valami van itt amit titkolnak... na nézzük csak>>
Egy pillanatra lehunyom szemem elcsendesítem elmém majd egy gyors koncentráció után megnyitom elmém a bennem végtelenül kavargó erő előtt és felnyitom harmadik szemem a másik síkon. Miközben valójában is kinyitom szemem mindenkit végigvizsgálok, anélkül hogy huzamosabb ideig bámulnám, és próbálom felmérni mit érezhetnek. Persze tisztában lévén azzal hogy aki védi elméjét pajzsával úgy annak érzelmei nem nyilvánulnak meg számomra nem várok túl nagy meglepetést.
Miután végeztem a teremben lévők nagyjával a következő pillantással megszüntetem a diszciplinát és hümmögve megjegyzem kicsit halkabban -mintha csak bámészkodtam volna.:
- Szép kis társaság... egy rakás nyegle- utalok a nőre.
<<Nő... ezzel még bajunk lesz... sose jó ha nő van a csapatban, na jó Mara kivétel, Ő ugyanis meg tudja magát védeni és nincs egyedül sem... ehhh szegény kislány.>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.18. 13:54

az aszisz egység szétverésének említésére még én is felvonom a szemöldököm
- Szétvertek egy aszisz falanxot? Hányan voltak a támadók, milyen fegyverzettel, milyen mágiahasználók támogatták őket? Ki hibázott ennyire nagyot?
- A szekta milyen istent imád? Bocsásson meg de a kicsinyes hatalmi harcok a legkevésbé sem érdekelnek. Ha viszont Arel úrnő valamely ellenségéről van szó akkor természetesen számíthat ránk.
- Mekkora haderőt kéne összeszednünk?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.03.18. 22:13

<Ez érdekes...Helyi parasztokból szervezett sereg...szétver egy falanx századot...Túlélők nincsenek... És mindez egy vallási fanatikus csoport műve. Vajon miféle istent ismernek el ezek?>
<Kevés? Ugyan dehogy vagyunk kevesen a feladathoz.>
Halvány mosoly húzódik a számra.

-Khm...-ejtek meg egy célzatos köhintést Drawen kérdésére a zsoldosok felfogadásával kapcsolatban.
<Mekkora barom...Ez nem lát talán vagy csak az agya hiányzik?...>
-Már elnézést, Uram, de West kapitány a háborúban megedzett zsoldosok alatt részben csapatomra és jómagamra próbált utalni.
<Remélem így sikerült felfognia...>
Ezzel elfordulok tőle, jelezve nem érdekel a továbbiakban. Mielőtt mondhatna valamit, West kapitányhoz fordulok.
-Érdekelne, melyik istent imádja ez a bűnös szekta. Erről sikerült már valamit kideríteniük?
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.03.22. 10:37

// Elnézést a késői válaszért, igyekszem, hgy ne forduljon elő többet.

Mara O'Lanal

-Ki a nyegle?*Fordulok Drawen felé enyhén felvont szemöldökkel, de mikor jön a másik nő reakciója, széles mosolyra húzódnak ajkaim. ~ Ejj, Drawennek leszenk még problémái így... Pedig nem olyan hülye, mint amilyennek látszik... báááááááár... Na de, ezek meg kik lehetnek? Szétvertek egy falanxot? A pénz sosem motivált, de remélem, az Úrnő is helyeselné, hogy odamenjünk, úgyis túl nyugodt volt az életünk mostanság... ~*
-Hát, valaki nagyon elszúrt valamit... Milyen falanx volt az, mégis? *Kérdem aztán a kapitány fele fordulva, talán kissé pimaszabbul, mint kéne.*
-Mindenesetre ha valóban olyan kegyetlen a szekta, mint amilyennek mondják, és az Úrnőnek nem tetsző hatalmat imád, én örömmel csatlakozom...
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.03.24. 3:12

KM esemény [Saggaras Zenir]
Helyszín: Victor del Garro ház, Abaszisz
Időpont: „Hamvak”-Uwel utolsó hava, 7. nap este
Résztvevők: Drawen, Mara és Atis O’Lanal, Kheos ur Narkon, Irith

a hagnulat kezd elpaprikásodni, kérdéseitek csak úgy záporoznak, és emiatt hatalmas hangzavar támad a kis teremben. Alig lehet hallani, hogy ki mit mond kérdezz. És látjátok, hogy ezt a kapitány nem is tolerálja, és ennek hangot is add. Hangosan elkiállt.

-Kussoljanak el. - Mondja tekintély parancsolóan és ellentmondást nem tűrően. Hangja mindannyiotak tulharsog. Ha sikerült elhallgatni akkor elkezd ismét normális hangon bewzélni, ám amint szóra nyítná a száját, mély öblös krahácsolásba kezd. Miután ezt abbahagyja ismét szóra nyítja a száját. - Aki még egyszer ilyen fegyelmezetlenségen kapom valamelyiküket azt személyesen dobom ki a termeből, mostantol az én parancsnokságom alatt állnak. Nos akkor ön fiam mit tud za inkvizició itteni müködéséről? - Nevet fel West kapitány - Még erionba se tudnak rendet tartani, akkor mit akarjunk tőlük egy kietlen normális államokon kívüli területen fekvő szektárol. Varázstudo minden bizonnyal van köztük, de azok számárol és ereléyről nincs adat.

- Nos igen a csúfos vereség amiatt volt mert az ellenség már alapvetően háromszoros tulerőben volt. A falanx hatékony taktika, ám lassú mozgású, itt valami gyorsabbra hatékonyabban mozgó csapatra van szükség. És igen a toborzás a maguk feladata ezért is kapnak szép summát.

- Csak annyit tudunk, hogy a vezetőjük a P'p K'ral névre hallgat, és nem tudjuk milyen isten támogatást bírják, de hogy nem jó ügyet szolgálnak az egyszer szent.

- Legalább két századra van szükség de jobb lenne négy akkor nyugodtabb lennék.

-Világos mindnekinek, hogy mi a feladat? - Észreveszitek, hogy az öreg kapitány hallatlan jo megfigyelő képeséggel és memóriával van megálldva hajlott kora ellenér.

Drawen

Mikor elméddel másik síkokon nézel körül meglepődve tapasztalaod, hogy csak Mara és Atis az aki nem védi elmélyét, a többieket viszont mind ezüstös derengés fogyja közre.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.29. 20:43

- Nos kapitány ami a későbbieket továbbiakban talán vállogassa meg a szavait. A parancsnoksága alá sose fogok tartozni egyedül Arel parancsolhat nekem senki más. Nem mellékesen önök fordultak a mi segítségünkért. Ha nem képes elsőre megfelelő tájékoztatást adni akkor ne csodálozzon a kérdéseken. Az ostobaságot nem állhatom. A kérdéseimre pedig még mindig nem kaptam maradéktalanul választ tehát ismét felteszem.
- Hányan voltak és milyen fegyverzettel?
- Ha jól sejtem akkor azt a falanxot valami módon csapdába csalták. Tehát vannak az ellenfeleink között hadvezérek is. Egy szervezetlen rosszul felszerelt csürhe nem lett volna képes erre háromszoros túlerőben sem. Azt a támadást a falanx ellen megtervezték.
- Ami pedig az érdembeli részét illeti a dolognak. Véleményem szerint többféle egységet kéne szerveznünk.
Én személy szerint 10 embert tudok hatékonyan vezetni esetleg valamivel többet. Ez egy felderítő alakulathoz elegendő létszám és ehhez valamennyire értek is. Illetve szükségünk lesz pár papra akik képesek a sérülteket gyorsan meggyógyítani hisz az utánpótlásunk problémás lesz.
- A hugom a könnyűfegyvezetű harc rejtelmeit ismeri és akár századokat is képes vezetni. itt egy pillanatra Marára nézek megerősítést várva
- Nos a társaság többi tagját kevéssé ismerem nem tudom ki mihez ért, de célszerű lenne annak megfelelően felosztani a feladatokat.
- Ha jól értelmeztem a szavait ön is velünk tart West kapitány. Ön mihez is ért pontosan?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.04.01. 11:17

/Kheos ur Narkon/

Alaposan szemügyre veszem a felszólaló társamat
"még gond lehet vele"
Egy darabig várok hátha valamelyik leendő csapattársam még meg akar-e jegyezni valamit, de végül csak megszólalok.
- Uram, akkor ha jól értem, mi toborzunk de Ön fogja vezetni a csapatot. Van elképzelése, hol érdemes elkezdeni? Vannak errefelé hivatásos felhajtók vagy a hagyományos módon keresgéljünk.
megköszörülöm a torkomat és pillanatnyi szünetet tartok, hátha válaszolni akar. ha igen, csak utánna folytatom.
Az összetételről: egy nehéz fegyverzetű csapatot már szétvertek. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a toborzáskor?
És a felszerelés. Számíthatunk ellátmányra és fegyverzetre vagy azt is ebből kell kigazdálkodni? Jókora összegre rúg egy egyéni szervezésű csapat finanszírozása. Megvallom őszintén, nem értem, mi az, ami ekkora pénzbefektetést megér, de nem is az én dolgom. De nem szeretném, ha leendő katonáink később ellenünk fordulnának, csak mert nem tudjuk kifizetni a beígért zsoldot. Vagy az ellenfél esetleg felülígérne minket.

hagyom, hogy a harctéri hideg átjárja a tekintetem
ezen kívül kényes vagyok a becsületemre. ha átvernek minket, gondoskodjanak arról is, hogy ne éljük túl"
nem részletezem, mi történne ellenkező esetben. a ki nem mondott fenyegetés sokkal hatásosabb tud lenni
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.04.02. 20:40

Drawen

<<Hát ezt sem kell tanítani a kiabálásra meg a pofázásra... mindegy... elvégre, az őfajtája dirigál az enyém meg harcol. Az élet rendje. 8) >>

Csendbe hallgatom a többiek kérdéseire kapott válaszokat, amennyiben nem találom megfelelőnek úgy hümmögök egyet-egyet.

Mikor megkérdezi a kapitányt Atis oda fordulok és én is beleszólok a témába.:
- Még az elején leszögezem, én csak egy dologhoz értek igazán.: az pedig nem más mint a harc. Szóval lehetőleg olyan helyre tegyenek a nagytiszteletű hadvezér urak, és hölgyek- egy gyenge kis vigyor Mara felé- ahol eme tudásomat csillogtathatom.
A továbbiakban várom hogy West választ adjon vagy tovább kérdezősködjenek a "hadvezérnek kikiaáltott egyének"
<<Tábornokaink már vannak... nem ártana egy sereg se...>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.04.02. 20:57

A kapitány kikelésén meglepődök. Először elönt a düh és megmarkolom a kardom markolatát.
<Mégis mit képzel ez? Parancsnoksága alatt állunk? Nekem nem parancsolhat egy ilyen.>
Miközben lenyugszom, elengedem a kardmarkolatot.
<Úgy látom mások sem értenek teljesen egyet a nézetével.>
Nyugtázom egy halvány magamban egy halvány mosoly kíséretében az Arelita felszólalását. Majd körbejártatom tekintetem a csoporton. Felmérem fizikai erejüket. Különös figyelmet szentelek azoknak, akik úgy tűnnek meggyűlik majd velük a bajom, ha esetleg eltérő véleményre jutnánk. Lehetőleg ezt minél kevésbé feltűnően viszem véghez.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
147 hozzászólás • Oldal: 5 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Vissza: Régi Kalandok...