A találkozón készült fotókra én is kíváncsi vagyok, távollétem ellenére

Moderátor: Admin
Castor de Vinter írta:Én a magam részéről azt amit ma az átlagember "Húsvét" címszó alatt "ünnepel".; azt mindennek tartom, csak annak nem, amiért ez az ünnep létrejött. 70%-80%-nak nemcsak arról nincs a leghalványabb fogalma hogy mit ünnepel egyáltalán, hanem abszolúte nem is érdekli.
A lényeg az, hogy munkaszüneti nap van, lehet sonkát és sütit zabálni, meg inni. Ja és a nagyobbacska gyerekeknek meg lesz extra zsebpénze, a fiatal hölgyek meg sikitófrászt kapnak, mert egy napig fog bűzleni a fejük.
A rutinosabbja ilyenkor elhúz valahová kiruccani és le van tudva a húsvét.
Azt igazából soha nem értettem, hogy ehhez az abszolút keresztény egyházi ünnephez -ami kizárólag a mélyen vallásosak esetében van jelentősége- hogy kapcsolódik a tojást tojó nyúl, de majd kinyomozom.
Mivel jómagam nem vagyok egy mély vallásos ember, nem szégyellem bevallani, de én a magam részéről a legutálatosabb "ünnepnek" tartottam, ami csak arra jó hogy kényszeredetten végigjárjam a közeli-távoli rokonságot-komaságot leégessem magam valami idétlen falusi locsolóversikével, amit ők legalább annyira kívánnak mint egy hátpúp, de hát most Húsvét van és ezt kell szeretni...
Így aztán olyan 15 éves korom óta leszoktam a locsolósdiról.
Felnőtt fejjel persze tudom, hogy Jézus feltámadásának az örömünnepe, és a Húsvét hétfő az első napja a hosszú böjt lezárásának (egyébként a Húsvétot megelőző böjtöt tartja valaki?) amikor az emberek húst vehettek magukhoz, (ezért Húsvét); de mivel én nem vagyok vallásos, így túlzottan nem izgulok fel a Húsvét szó hallatán, de tisztelem, ha valakinek ez lelki igénye, szükséglete és őneki ez jelent valamit. Sajnos személy szerint az én életemből kimaradt a vallás, egyedül azért lettem megkeresztelve, mert a feleségemmel egyházi esküvőt akartunk, amúgy pogány lennék.
Navaratna írta:
Castor: az egyházi esküvő nálatok a rokonság hagyománya miatt szükségeltetett, vagy mert van a templomi frigynek egy sajátos hangulata?
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó