• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 95 / 200 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.04.14. 12:11

Én azért tartom fontosnak Nava, mert az ember életében igenis vannak különleges jelentőségű határkövek (pályaválasztás, gyerekszületés, házasság, halál) amit a saját lelki békém érdekében, meg annak érdekében hogy ÉN teljesnek érezzem az életem, nem szabad elbagatellizálni és eljelentékteleníteni.
A házasság mint olyan pontosan azért él úgy a köztudatban hogy "csak egy papír" mert aki így gondolja a saját életét jeletékteleníti el, szürkíti ki vele.
A sok bosszúság amiket írtál mind igaz, de én aki túl vagyok már egyen (és utolsón 8) ) úgy gondolom, hogy szegényebb lett volna az életem ha ennek nem adom meg a módját, flancostul, fehérruhástól, templomostól, menyasszonytáncostól. Szép volt jó volt; de EGYSZER mindenképpen kell az életben. Nem azért mert mások akarják, hanem mert később bánni fogod hogy ez kimaradt.
A templomi fogadalomtétel sem a vendégekről szól, mikor elkezditek egymásnak mondani annyira meg lesztek hatódva hogy nemigen a vendégsereg arckifejezését nézitek, sokkal inkább egymást.
(Én legalábbis a saját esküvőmből arra emlékszem, hogy én a párom és a teljes első sor sírt, mind a két szülői ház részéről... :D )
Mikor majd vén trotty leszek és szenilis majd mutogatni akarom az unokáimnak a fotókat, hogy nézzed fiam a nagyanyád milyen szép nő is volt és itt még és sem úgy néztem ki mint egy ráncos potrohos dinnye, és képzeld még nem is trottyantottam magam alá... 8)
Szóval, ez mindenki számára szubjektív dolog, mit tudom én a páuák biztos egyszerűbben rendezik a házasságot, de én úgy érzem ennyi kell az ember életébe, hogy teljesnek érezhesse.
De ha rosszul érzed magad a házasságtól akkor semmiképpen ne menj bele, pusztán a szüölők kedvéért.

Az sms-ben küldött eskövői értesítést a szülőknek elég durvának tartom, szomorú, ha odáig mérgesedett a gyerek-szülő között a viszony hogy a gyerek nem tartja fontosnak, hogy az ősei ott legyenek ezen a napon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.14. 12:20

Navaratna írta:Fura. Azt hittem, az esküvő a párról szól, nem a körítésről. Azaz annak örülnek, hogy azzal vannak, akit egy életre választottak, és nem a külsőségektől várják a boldogságot. Vagy ez önszuggesztió része? Ott vannak, ahol elképzelték, abban, amiben jól mutatnak, és akkor boldogok lesznek, és ha az a nap boldog, akkor az elkövetkezendő életük is boldog lesz?
Szerintem az esküvő igenis a körítésről szól, de nem egészen azért amit te leírtál. Inkább valamiféle hagyománytisztelet. Nagyon sok ember van, aki kifejezetten házasságellenes, ők azt mondják, hogy nekik nem kell papír ahhoz, hogy szeressék egymást. Akik viszont a házasság mellett vannak, azok igenis megadják a módját, még ha ez csak a két-tanú-plusz-anyakönyvvezető modell is, hisz ilyenkor sem szakadt farmerban meg pólóban állnak az "oltár" elé.

Egy szó mint száz, az esküvő egy ceremónia, és mint ilyen, igenis a külsőségek dominálnak benne. (mielőtt valaki félreértené, én határozottan NEM vagyok házasságellenes :))
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.04.14. 14:49

Az esküvőnek tényleg a párról kellene szólnia, de nem arról szól - sajnos Martos nem is a hagyománytisztelet vezérel manapság senkit (természetesen tisztelet a kivételnek - ha van ilyen), hanem az, amit Nava leírt. A pároknak alig van beleszólásuk - az örömanyák, örömapák (?) rendezkednek, s ha még van is az ifjú párnak kérése alig veszik figyelembe, alig valósul meg belőle valami. És mindezt azért, hogy ne szólja meg őket senki, hogy kitűnjenek a többi családban megrendezett esküvő közül a gyermekükével - nagyzolás, felvágás, önös érdek... :roll:

Saját példa:
Igazi falusi sátras, cigányzenekaros lagzink lett annak ellenére, hogy mi beterveztük a szülők, testvérek, nagyszülők szűk körbe...
Nem lehetett az a menü amit szerettünk volna, mert az nem "hagyományos" lagzis kaja...
Volt olyan akit esküvő előtt nem is láttam életemben, és azóta sem találkoztam vele - de anyósom szerint: "meg kell hívni, mert ők is meghívtak bennünket ezelőtt x évvel az esküvőjükre" ...
Volt akit a hátam közepére kívántam - még jó, hogy ő is engem, így nem igen láttam a képét egész nap :P, de ott volt, csakhogy ne szólja meg a falu szája, hogy bár rokon, de oda 1., nem hívták meg / 2., meghívták, de nem ment el ...

"Sajnos" sorolhatnék még párat.
A sajnos meg azért idézőjelben, mert bár sokminden a "faluszája-rokonszája" miatt lett úgy ahogy, ennek ellenére nagyon boldog nap volt az életünkben - mi megkaptuk azt amit vártunk az esküvőtől: egybe kötöttük az életünket.
Ez egy kicsit teis-énis elv - neked is legyen jó, nekem is legyen jó, s akkor mindenkinek jó.
Az pedig nem elhanyagolható dolog hozzá, hogy akarja jól érezni magát az ember.
A ráadás pár nappal az esküvő után:
Az utcán kéz a kézben sétálva megállítottak bennünket.
"-Gratulálok fiatalok, ennyire nagyszerű esküvőt már rég láttam!" - nem ám, hogy szép pár voltunk, vagy legyünk boldogok, vagy tudom is én... :P nem, nagyszerű volt az esküvő ... :roll:
Ebből is látszott, hogy nem mi voltunk a fontosak, hanem a körítés.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Noryella » 2009.04.14. 18:23

Ulrich írta:szerintem a böjtbe nem tartozik bele a hal meg a tojás ami már fél siker , de lehet hogy háziszárnyasokkal is lehet valami kivételt tenni , akkor viszont halászlé csirkepörkölt nokedli lehet méregteleníteni ezerrel :)

Ez sajnos nem így van.
Pontosan úgy szól a hústilalom a középkori megfogalmazás szerint,
hogy csak a "vízből kihúzott" állat húsát ehetik meg.
Mivel Izraelben főleg halat ettek, ezért így a halat megengedték.
A barátom Pannonhalmára járt középsuliba és mesélte,
hogy a szerzetesek a húsevést úgy oldották meg (szerintem igen cselesen),
hogy a víz fölött lelőtték a kacsát, majd kihalászták és megették... :) :lol:
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
Noryella
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 273
ZK Karakter: Ariel /Intrikák Hálójában/
Karakter: Dorien /Shadon, Ronella tartomány (Tengerkapu)/
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.04.14. 20:52

Szerepjátékosabb vizekre evezve:

Többször többen is kinyílvánították már hogy mennyire ódzkodnak az előre gyártott karakterektől.

Nos én halottam már olyan szerepjátékversenyt (AD&D) (egy ismerősöm vett részt rajta) ahol a játékosoknak abszolúte semmilyen információjuk nem volt a karakterről és úgy kellett játszani! Azt sem tudták milyen kasztúak. De még azt sem, hogy hányas tulajdonságaik vannak. Semmit! Néztek bután, mikor kaptak egy üres karakterlapot, hogy tessék itt a "karaktered".

Ugyanis a modul központi motívuma az amnézia volt, a karakterek csak lassan nyerték vissza az emlékeiket, a játék során, ahogy haladt előre a modul fokozatosan jöttek rá a saját képességeikre, arra hogy az egyik nagyon erős, a másik idegen nyelveket beszél, tud mágiát használni, vagy jól forgatja a kardot, a harmadiknak meg istenadta ügyessége van; vagy "jé nem is tudtam, hogy tudok úszni", stb...azt hogy nekik mi a kasztjuk csak kikövetkeztetni tudták.
A játékosok apránként csepegtetett információkból derítették ki hogy ők maguk tulajdonképpen kicsodák, milyen számszerű értékeik vannak, mihez értenek.
Ha már birtokában voltak egy infónak a KM felvezettete a karakterlapra a támadóerő, a Hp pontos értékét, az ismert varázslatokat, stb. amilyen emléket éppen visszanyertek.
A verseny felétől-harmadától volt csak fullra kitöltött karakterlapjuk mert csak akkora ismerték meg a karakterek képességeit.

Senki nem sírt hogy akkor el se jön ha nem ő alkothatta meg a karakterét és hogy ez így mekkora szarság, imádták ezt a dolgot, és jómagam is zseniális húzásnak tartom.
Én a magam részéről nagyon szeretnék egyszer egy ilyen kalandban részt venni, hogy játékosként a leghalványabb gőzöm sincs róla kicsoda vagyok, és kicsit se érdekelne, hogy nem én választottam. Érdekes lehet várni hogy milyen rejtett képességem bukkan elő és hogy első körben még azt sem tudom milyen kasztom van egyátalán, és hogy JK-ként én azt amúgy választanám-e. Szerintem átlag szerepjáték-koncepciók között ez zseniális sztori.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.04.14. 21:07-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.04.14. 21:02

Amennyiben ezt az ötletet senki sem akarja megvalósítani a közeljövőben itt az OM-en, akkor lenyúlom, és meg is van a harmadik kalandom témája. 8) Castor hol hallottál erről a szerepjáték versenyről?

Akiknek még megvan az első és a második OM találkozó modulja, az elküldené nekem erre az e-mail címre: andres95 [KUKAC] freemail.hu? Előre is köszi!
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.04.14. 21:29

Nyugodtan valósítsd csak meg ha szeretnéd, egyenlőre nem pályázom sem mesélői sem játékosi babérokra.
Nem tudok neked konkrétumot mondani mikor és hol játszották, mert nekem is csak mesélték ezt, és csak az ötlet egyedisége, különlegessége maradt meg bennem az elbeszélésből, az nem hogy milyen verseny volt és mit játszottak. Valami szerepjátékos rendezvényen volt, ez biztos, de ha megvernek se tudom megmondani, hogy ki, hol, mikor szervezte és mit játszottak.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.04.14. 21:35

Nem baj, ezzel is baromi sokat segítettél nekem, Castor. :) Legalább nem kell törnöm a fejem, hogy mi legyen a következő kaland, csak pár részletet csinálok hozzá. Átnézem az időbeosztásom, és amint megtudom, hogy mennyire lesz időm rá a másik két kaland mellett, kihirdetem, már ha nincs ellenvetés. Amennyiben más kívánja lemesélni, akkor inkább átadom neki a posztot, és jelentkezek a kalandba.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2009.04.14. 23:05

Castor de Vinter írta:
Nem tudok neked konkrétumot mondani mikor és hol játszották, mert nekem is csak mesélték ezt, és csak az ötlet egyedisége, különlegessége maradt meg bennem az elbeszélésből, az nem hogy milyen verseny volt és mit játszottak. Valami szerepjátékos rendezvényen volt, ez biztos, de ha megvernek se tudom megmondani, hogy ki, hol, mikor szervezte és mit játszottak.

Hah, én tudok egy kísértetiesen hasonló esetről Castor!
Zalaegerszegen volt a verseny, nagyjából 2-3 éve. Én pont melóztam, így nem vettem részt, de az akkori lakótársam ott volt. Estefelé amikor hazatántorgott egy kb 50 centis kupát szorongatott, rajta "A legjobb szerepjátékos" felirattal. Megünnepelték a sikert az ott verbuválódott alkalmi csapattársaival. A lényeget még kissé kapatosan is elmesélte:
Végülis az egyikük valami emberré átváltozott aquír szörnyeteg volt, aki - a többiekhez hasonlóan - valamitől amnéziás lett. Találtak pár hullát, nyomozgattak, a végefelé lassan rájöttek, hogy ki ki-, vagy micsoda, aztán a végén ha jól emlékszem aki az aquírt játszotta az levadászta a többieket. De addig sok beszélgetős-semmittevős szerepjátékra volt lehetőség, így aztán tarolt a haverom. :)
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.04.15. 4:38

Akkor szerintem egyről beszélünk, mert a Kupát -most hogy mondod- az én ismerősöm is emlegette. És tudom is róla hogy nagy országjáró volt, képes volt átutazgatni az ország másik részébe egy jó találkozóért.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.04.15. 8:47

Tyű, ez nagyon jól hangzik!
Eddig velem csak olyan esett meg, hogy a csapatból csak az én karim volt amnéziás, így spóroltam a karikidolgozással és a Km kezébe helyeztem sorsomat :P Sajnos a modult nem játszottuk végig - fórumos játék volt haveri kör honlapján, nem ilyen szervezett, széleskörű helyen, mint az OM -, és nem bontakozhatott ki a kaland teljes valójában, de tetszett, ahogy a KM adagolta nekem, mikor mennyit tudok magamról, képességeimről.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.15. 18:40

Ha és amennyiben tényleg indul egy ilyen történet, akkor abban én is szívesen részt vennék. Bár belegondolva a jellemét legalább tudhatnánk induláskor - szerintem az olyan mélyen gyökerezik az emberben, hogy még amnéziásan sem tesz ellenére (nagyon :lol:).
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.04.15. 18:55

Amennyiben én valósítom meg a kalandot, kockadobással fogom eldönteni, hogy milyen kasztú, jellemű és szintű karakterek lesznek. Természetesen próbálok majd egyensúlyt teremteni. Kérem, feltétlenül írjon pm-et, ha valaki más is meg akarná valósítani ezt, három dolog miatt: nem akarom elvenni mástól a lehetőséget; időt és energiát tudok spróloni; továbbá én is szeretnék játszani, úgyis rég voltam JK. :P Akinek meg megvan az első két OM tali modulja, az szóljon már nekem, légyszi! Amúgy a történetet 6 főre terveztem, mondván senki se maradjon ki a jóból 8), meg mert akkor tényleg változatos összeállítás fog kijönni. :D Amint kitalálom a modult (már ha nem jelez senki, hogy ő szeretné csinálni), meg is hirdetem. A jellemről majd természetesen szólni fogok. Addig is mindenki gondolkozzon egy számon 1 és 12 között. :wink:

ui.: Martos és Lau már lestoppolt akkor egy-egy helyet.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.15. 20:02

Gondolkoztam egy számon, és arra jutottam, hogy legegyszerűbb, ha a Tesztelgetős, fejlesztős topicban kidobom :D Mellesleg meg tudhatom, hogy ez mihez kell, vagy erre sem fogok emlékezni? :lol:
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.04.15. 20:07

Majd beavatlak, hogy hogyan fogom felhasználni, de egyelőre még nem, mert akkor lelőném a poént, és nem lenne 100%-ig random az egész. Amúgy a kari generálással kapcsolatos. Fene jó dolgotok lesz, mert nem kell semmit se kidolgoznotok, míg nekem ki kell találni egy jó kis kalandot az amnéziára, és generálnom kell 6 karaktert... :P Nah mindegy, így jártam, megérdemlem, ha már vagyok ilyen hülye elvállalni... :lol:
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 95 / 200 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok