• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 97 / 200 • 1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.04.16. 17:28

Altair

Castorral közösen még HMés KM-kedésünk "fénykorában" kidolgoztuk a zselatinkockát magusosra és Gro-Ugonban volt is rá példa, hogy feltűnt, azaz megtalálta egy orkos JK (alias Chorax). 8) :)

Orwen

Ha megadod a felhasználónevet és a jelszót, akkor megtekinthetővé válik gondolom. :P :lol: Na jó ez csak vicc. Majd, ha már leült a töltési láz egy összesítőt kimásolsz max. :wink:
(Csupán tanácsféleség: szerintem többen észreveszik, hogy valami tölthető, ha a linket az aláírásodba is berakod, emrt a csevegő oldalai gyorsan telnek, ha szülinap-dömping jön. :) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.04.16. 17:39

Ja igen a zselatinkocka... :lol:
Egyszer egy régi AD&D szörkönyvben láttam egy szörnyet, ami tulajdonképpen egy beszélő gomba volt, szemekkel, meg szájjal.
Már nem tudom mivolt a hivatalos neve, de milyen poén lenne már hogy a kariknak egy gomba az informátora...

Bár mondjuk a TSR-os fiúk rengeteg olyan szörnyet kitaláltak ami inkább röhejes -mármint kinézetre- mint ijesztő.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.04.16. 17:40

A zselatinkocka mint ellenfél szerepelt? Egyik MMORPG-ben volt hasonló, azt is jól kiröhögtük :D

Dierol, természetesen nekem se lenne célom a játékosok megölése. Sok értelme nem lenne ilyen céloknak, a Zárt Kalandokban úgyis az történik, amit a KM akar, tehát ha meg akarja öletni a csapatot, az biztos halál szerintem. Sokkal inkább az a lényeg, hogy a JK-k gondolkozzanak harc közben. Persze a küzdelem előtt/közben megszerezhetik az infot, anélkül nem sok esélyük lenne. Ha meg nem jön össze, akkor esetleg Deus Ex Machina még mindig kéznél van.
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel. Különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogyan élsz."
//Kovács Ákos//

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár, mint a vas. Ezt úgy értik, hogy addig lesz ütve, amíg meleg."
//Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép//
Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 167
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.04.16. 18:05

Quator ar Zaraquer írta:
Orwen

Ha megadod a felhasználónevet és a jelszót, akkor megtekinthetővé válik gondolom. :P :lol: Na jó ez csak vicc. Majd, ha már leült a töltési láz egy összesítőt kimásolsz max. :wink:
(Csupán tanácsféleség: szerintem többen észreveszik, hogy valami tölthető, ha a linket az aláírásodba is berakod, emrt a csevegő oldalai gyorsan telnek, ha szülinap-dömping jön. :) )

:D Amúgy ja, nemsokkal a postod előtt beraktam a aláírásomba. ^^
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.04.16. 19:37

Sziasztok. kellene egy kis informatikai segítség.

A windows biztonsági frissítés eddig ki volt kapcsolva, most átállítottam értesítésre.
Letöltöttem egy frissítést, de hogyan tudom telepíteni? Hová töltötte le?
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.04.16. 19:45

A jobb alsó sarokban van egy sárga pajzs az óra mellett. Klikk rá. az előugró oldalon tudod telepíteni a frissítéseket. (ha jól emlékszem csak 2 gomb van - valamelyik a 2 közül) Ha nem megy, holnap napközben részletesen leírom.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.04.16. 19:56

Akkor hivatalosan is meghirdetem az amnéziás kalandot. Akit érdekel írjon. :wink: Még három szabad hely van. :) Amúgy szerintetek egy Élet, Káoszos boszorkány mennyire fura?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.04.16. 20:40

Szerintem egyáltalán nem. Gondolok itt pl Ellana hívőkre, biztos van valahol boszorkányrend ilyen. Meg amúgy tényleg szekta válogatja, nem csak a vasorrú bába lehet boszi :)
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.16. 20:54

Ja, szerintem is lehet bármilyen jellemű egy boszi, szóval ide azzal Élet, Káosszal :D
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.04.16. 21:51

Dierol. azt megköszönném, mert hiába erőlködöm
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.16. 23:06

Castor

Mint mondtam, inkább itt folytatom a tesztelgetős topicban föllángolt eszmecserét, egyrészt mert nem tudom lelőni magam :), másrészt mert a többiek is had okuljanak belőle...

Amire rátaláltál (lehet, hogy tudat alatt :)), mint legjobb modellező eszköz, az a normál eloszlásnak nevezett matematikai fogalom. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha növeled a kockák számát, akkor jobban meg lehet közelíteni a normál eloszlás Gauss- avagy haranggörbéjét, illetve ha a kocka oldalait növeled, akkor a beosztás finomságát lehet növelni, azaz arányaiban több lehetőség lesz. Illetve mintegy melléktermékként mindkét esetben nőni fog az átlag. Pl a 2d10 görbéje olyan lesz, mint a 2d6-nak, csak több pontból áll, és az átlag 11 lesz (ami mellesleg egy tulajdonságpróbánál jól jöhet), míg a 3d6 görbéje már ténylegesen egy harangra emlékeztet, 10,5-ös átlagérték mellett. Ha valakit érdekel, akkor erről a linkről letölthet egy képet az eloszlások grafikonjáról:

Jól látható, hogy 3d6 esetén az átlag közeli értékek nagyobb eséllyel jönnek ki a 2d10-hez képest, míg az átlagtól távoli, nagyon nagy és nagyon kicsi értékeknek pedig kisebb a valószínűsége.

Na jó, most mát tényleg abbahagyom, mert már én is fáradok a saját marhaságaimtól...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Martos col Legium 2009.05.31. 7:57-kor.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.04.17. 8:25

Siffad

Ha be van kapcsolva a frissítések letöltése, a jobb alsó sarokban egy idő múlva (miután a háttérben a netről letöltötte a frissítéseket) felbukkan egy sárga pajzs benne fekete felkiáltójellel. Időnként egy szövegbuborék is megjelenik, hogy "A számítógéphez tartozó frissítések készen állnak. Ide kattintva telepítheti ezeket a frissítéseket." Miután rá klikkelsz (vagy a szövegbuborékra, vagy a pajzsra), felugrik egy ablak, hogy "Hogyan kívánja telepíteni a frissítéseket? Expressz telepítés (ajánlott) vagy Egyéni telepítés (speciális) Alatta pedig a Telepítés gombbal lehet elkezdeni a frissítések telepítését.

Ha nem jelenik meg, akkor nézd meg a vezérlőpult - Biztonsági központot. Ott jobb oldalt van egy olyan, hogy "A biztonsági központ riasztási módjának megváltoztatása" Azon belül pedig az automatikus frissítések melletti rublikát pipáld ki.
Amennyiben továbbra sem jelenik meg a pajzs egy napon belül az óra mellett, próbáld meg a start menü - minden program - windows update parancsot. Ott felmegy a Microsoft weboldalára, (csak IE-el működik normálisan) és ott a "A számítógép naprakészségének megőrzése A Windows rendszerhez, a hardverekhez és az eszközökhöz szükséges frissítések keresése." szöveg alatt van egy gyors gomb. Ha még soha nem használtad, és régi a rendszered, telepíteni akar majd az oldal mindenféle plugint. Azt engedélyezd. (akkor le is írja, hogyan) kb. 3-4 alkalommal is vissza kell ide jönnöd, mert részletekben telepíti fel a frissítéseket, (és nem túl gyorsan) de ha végeztél, akkor utána már automatikusan letölti a dolgokat, és normálisan fog működni.

Ha nem eredeti a windowsod, akkor pedig jobb nem kísérteni a szerencsédet.

Remélem segít
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.04.17. 10:54

Nem voltál fárasztó Martos, engem legalábbis érdekel ez a játék a kockadobások valószínűségéről, a Gauss-görbét egyéb tanulmányaim okán már régebbről ismertem, csak abban az aspektusban az értékek nem kockadobások, hanem a népesség IQ-ja volt, de ez most mindegy.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.04.17. 15:22

Hát igen a normál eloszlás nagyon sok mindent leír. Általában akkor jön elő, ha sok változó van, amiknek az összeredményben egyenként viszonylag kicsi a súlyuk. Pl sok db-os kockadobások, ahol a változók ugye az egyes kockák, az összeredmény meg az összegük (pl 200k6-nál érezhetően keveset számít egy kocka eredménye, ami 1-6-ig változhat, míg az összeg alaphangon is megvan legalább 200, de inkább 700 körül mozog). Vagy a népesség IQ-jának, magasságának, testsúlyának és egyéb ún. mennyiségi tulajdonságainak vizsgálatakor.

U.i: Ha adod alám a lovat Castor, akkor könnyen lehet, hogy elszalad velem...
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.04.18. 6:18

Rannien szerintem sok lesz a 3 modul de te tudod főleg ha enny embernek mesélsz majd győz írni :lol:

A kockadobásoknál a legjobban a kocka súlyelosztása számít mert ha a 20 felé van súlyozva azokat dobod többször ha az 1 es felé azokat ez tapasztalat :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva