Helyszín: Raehur hercegség, karavánpihenő
Idõpont: P.sz. 3690. hajnal
Résztvevõk: Mindenki
// Allaro Juszufként ismeri az őrt, aki valójában Rahim, de ezt egyelőre csak Arvaroll tudja. És azt, hogy miért hívják füvesnek, azt még ő sem, bár talán kezdi sejteni

// Ha nem tévedek a papi áldás nem hat az ellentétes jelleműekre, így a gyógyítás sem //
A fogoly tiszta közös nyelven szól, bár hangja el-elcsukló, mint ki fél lábbal már elindult az úton:
- Köszönöm idegen, hogy eloldoztál, neked is Arel papnője, hogy megpróbáltál megmenteni, de úgy látszik az én lelkemet már túl sok vér mételyezte ahhoz, hogy praktikád lemossa azokat. Neked is köszönöm nemes harcos, hogy bár én orvul életedre törtem, te nem siettél bevégezni az enyémet. Rahim veszett bikának mondott és nem túlzott, bár azt nem mondta, hogy a lelked nemes.
- Számot vetettem az életemmel, és nem találtam semmit, amire büszkén gondolnék vissza. Csak a nőt sajnálom, aki vakhittel látta bennem jövőjét, és a fiamat, akit én már nem menthetek meg attól, hogy az én utamat kövesse. A közösség rendelkezik az életükkel most, így nem mondhatok olyat, amivel magamra vonnám haragjukat, de kívánom nektek, bármi dologban is jártok, végezzétek be sikerrel. Ha ilyen harcosok járták volna e földet, talán az én lelkem sem süllyed ilyen posványba...
Amit tudnotok lehet: A kereskedőházak a herceg életére törnek - ez szinte már nyílt titok. Egyszerre akarnak lecsapni rá - vagy már meg is tették - hogy egységüket bizonyítsák, de valójában még be sem végezték a feladatot, már azon dolgoznak, hogy kapják el egymás torkát. Azt felismerték, hogy önmagukban gyengék, de mivel világ életükben egymás kijátszásával voltak elfoglalva, összefogásuk nem lehet tartós, hacsak egyikük nem jut akkora hatalomhoz, hogy behódoljanak neki. A herceg eddig összefogta valahogy háborgó népeit, de most káosz köszönt e vidékre és nem tudni, ki jut ki belőle győztesen. Egyes házak nem átallanak szövetségre lépni akár alvilági szervezetekkel is némi haszon reményében, ezért válik a fosztogatás jobb üzletté a kereskedelemnél most, persze csak addig, amíg van olyan kereskedő, aki erre meri szállítani értékeit.
- Ezt persze kitalálja bárki, aki eleget ücsörög az odrai tavernákban, de azt kevesen tudják, mi történt a keleti szomszéd hercegével. Azt mondják, ágyasa küldte a másvilágra, aki délről jött, és persze ebből arra jutottak a hírvivők, hogy Pyarron elégelte meg kalózkodásait. Pedig kalózflottája ugyanúgy virul, mint eddig. Rálelt viszont valamire, amire sokaknak fájt a foga, egy térképre, ami valami hatalmas kincs helyét mutatja. Hiába ölték meg, a térkép nem került elő, egyes hírek szerint Raehur hercege kaparintotta meg, ezért is kellett a házaknak mielőbb cselekednie - ha megszerzi, amit keres, még tán visszaállítja hatalmát. És bár mostanában sokan elégedetlenkednek, amint elkezdődik a házak nyílt harca, egyre többen fogják visszasírni a herceget, de akkor persze már késő lesz. Hát így válik egy virágzó állam vérbűzlő pokollá.
- Nem tudom, kik vagytok és miért jöttetek, de félek e gyönyörű vidék nem túl szép arcát fordítja felétek. Sajnálom.
Bár nyilvánvalóan nincs neki sok hátra, talán még megfelelhet, ha kérdésetek van és a válasz nem veszélyezteti a családját. Kínozni nincs sok értelme és ahogy az elfre néztek, nem is lenne tanácsos.
A fenti megoldással az összes árut magatokkal tudjátok vinni csak jóval lassabban tudtok haladni, mint korábban.