• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Abaszisz - ezüst és bor ( ÚTK )

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
94 hozzászólás • Oldal: 6 / 7 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Re: Abaszisz - ezüst és bor ( ÚTK )

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.05.21. 18:22

(Mortimer)

Végighallgatom a bemutatkozásokat, elégedetten bólintok, majd ismét megemelem kupámat és azon kapom magamat, hogy ha nem vigyázok, ismét a tegnap esti szituációba eshetek.
<Na! Úgy néz ki mégiscsak lesz ebből valami.>
-Egészségetekre!- Kortyolok és eldöntöm, hogy ma estére ez volt az utolsó kupa.
Az utazás részleteit taglalva, akad némi hozzáfűzni valóm.
-Igen a sártengerben hamar elakad a szekér. Viszont, ha csak a felszerelés szállítására gondolunk, akkor néhány sátrat is be kéne szerezni.. a zord idő miatt. Meghűlésre meg pájinkát javasolnék. Szóval holnap pirkadatkor dologra fel!-
Mikor meglátom, hogy a bárd előveszi a hangszerét;
-Francba Armon.. legalább ma este valami vidámat játssz!-
Kis idő múlva, vissza térek a szobámba, s elteszem magamat holnapra.
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.05.21. 18:36

Dorf

-Rendben akkor holnap kerítünk valami kordét. Meg ami még kellhet.
rendelek én is még egy sört aztán nyugovóra térek
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.05.21. 19:32

(Dorg)

A beszélgetés végeztével felmegyek az emeletre, lefürdök még így az út előtt utóljára, majd a szobámba megyek és ellenőrzöm a felszerelésemet. megnézem sérült-e valami az út során, a viaszosvászon megfelelően védi-e a nyílpuskámat, kardomat, stb., majd nyugovóra térek én is.
Ébredés után reggelivel kezdek, majd a fogadóssal öszekésszíttetek 1 heti hideg élelmet, friss vízzel töltöm meg a kulacsom, közben megvárom a többieket.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.05.21. 21:55

(Erresyr)

< Nem lettünk sokkal okosabbak... Ki fogja beszerezni a szekeret? Kocsissal együtt lesz akkor bérelve vagy veszünk egyet? Egyáltalán most akkor ennyi? Hmmmm, nem úszom meg ahogy nézem... >

Elüldögélek a székemen, és nyugodtan figyelem ahogy felszállingóznak a csapatunk tagjai. Amikor egyedül maradtam, akkor egy nagy sóhajtással felkelek, és fejemet csóválva magam is a szobámba megyek (felcuccolok), majd meglátogatom a fürdőt, s utána bedőlök az ágyba (azért az alap óvatosság ma is megvan mint a tegnapi napon) és reggel leballagok reggelihez.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.05.25. 15:00

KM: ulrich
Helyszín: Abaszisz , Salt nyugati főkapu
Időpont: p. sz. 3701 .. ősz első hava 12.nap
Résztvevők:
Garmakor - Dorf Gorgo
Jómadár - Armon Vilonio
Shia-ko - Dorg Rolleon
Rontho Marmalon - Mortimer Laghatar
Arnoil -Erresyr an Ayres

Mindenki:

Kissé bizonytalan kordé vásárlási szándékkal de a kaland kellemes izgalmával telve lassan nyugovóra tértek. Ki-ki elvégzi a maga "biztonsági" előkészületeit ha van majd álomba szenderültök.

Erresyr :

éjközép előtt kicsivel halk kopogás ver fel álmodból / a te szobád van legközelebb a lépcsőfeljáróhoz / Felszedelőzködsz hogy ajtót nyiss , de senkit nem találsz már ott csak egy aprócska pergamen darabot. Rajta kapkodva írt kacifántos sorok:

- Meneküljetek. a megbízó halott , a követ Ifin fel szintén, a gyanú rajtatok, reggelre ti is a vár fokán lesztek. Szalmásszekér a folyosó végén a fürdő ablaka alatt, onnan le a csatornába, mindig csak északnak, a parthoz érve találtok egy csónakkot amin ki tudtok kerülni a városból. Mentsétek meg a kalandozók becsületét és maradjatok élve.
Bármiről is volt szó az esti megbeszélésen rajtatok kívül már senki nem tudja mit fedezett fel a megbízótok csak ti. Ő már nem fogja elmesélni , de valakik nagyon szeretnék hogy senki ne tegye. Isteneitek óvjanak benneteket , imádkozom majd éretettek.

Aláírás nincs a fogadó kihaltnak tűnik, csak a törp horgyogása hallatszik tompán a folyosó csendjében. Sötét mély sokat sejtető csend ez , a meglapuló prédára leső ragadozó csendessége...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.05.25. 23:14

(Erresyr)

Amit elolvastam a pergament, a kis batyuimat felkapom, és végigzörgetem a társaságunk tagjainak szobaajtóit.
< Ha igaz amit ír akkor baj van, rossz előérzetem volt. S be is igazolódik. >
Az értetlen arcoknak egy halk vakkantást dobok csak.
- Indulás!
Az aszisz embernek meg a kezébe nyomom a pergament.
- Olvasd!
< Mégiscsak ő a helyi, remélem jobban tudja mit is jelent ez pontosan. >

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.05.26. 7:19

Dorf

Egy pillanatra döbbenten állok, majd látva Erresyr arcát és hangsúlyát hallva nem akadékoskodok a lehető leggyorsabban magamra öltöm a páncélzatom felkapom a többi felszerelésem és fegyverrel a kézben megyek ki a folyosóra
- Mi történt Erresyr?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.05.26. 7:44

(Dorg)

Jó katonaként azonnal ugrom és látva korai látogatóm viselkedését, azonnal fogom az összekészített csomagomat és a lépcsőfeljáróhoz helyezkedem a további meglepetések elkerülése érdekében.
<Jól indul a dolog. A hajnali kelés egy dolog, de ez nem tűnik betervezettnek. Mi a fene történhetett?>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.05.26. 8:03

(Armon)

- Az árgyélusát tiadlani, magam javasoltam, hogy keljünk korán, na de ennyire... mutasd azt az írást.
- Ez a város tényleg megérett a pusztulásra. - morogja az orra alatt, majd felkapja a ruháit és a cuccait és indul.

* A levél szerint már a bejáratnál várnak minket. Szóval irány a hátsó kijárat a fürdőn át. Nem tudom, mekkorát kell ugrani, de ha a többiek vastág páncéllal bádogembernek öltözve kibírják, nekem nem jelenthet gondot *

Mielőtt kiveti magát, azért kikémlel, ha nagyon sötét van, akkor éji látásával.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.05.26. 23:04

(Erresyr)

< No ez gyorsan halad eddig... >

Szép sorban bezárom az elhagyott szobákat, amíg a többiek szedelőzködnek.

< Ugyan valószínű nem itt fognak minket keresni, de ha mégis akkor legyen egy kis időnyerés mire észreveszik hogy nem vagyunk már itt. Remélem nagy zaj nélkül távozunk és akkor még értelme is lesz a munkámnak... >

Amikor mindenki előkerül akkor suttogva felolvasom a levelet, ha addig Armon vagy Mortimer meg nem teszi.
Armon ugrása után kinézek, s próbálom másodiknak kivitelezni a szalmába érkezést.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.05.27. 8:51

Dorf

A levél felolvasása és az első két ugrás után és is megpróbálok leugrani, természetesen megvárom míg az előttem lévők kikászálódnak.
- Merre tovább? Most vagyok itt először. suttogom halkan.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.05.27. 10:30

(Dorg)

Fenntartom a hátvéd pozícióját. Fajtám minden előnyét bevetem, hogy meghalljam vagy észrevegyem a közeledőket. Mikor mindenki leugrott, az ablak mellé húzódva vizslatom a külvilágot.
<Gyerünk, tudod hogy megy ez, a világ minden táján ugyanaz. Vadásznak ránk? Végülis vadász is voltam már. Meglátjuk mennyire jók és hogy mi mennyire vagyunk azok. Remélem a helybeli tényleg az, nem csak eljátsza.>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.05.27. 19:57

(Mortimer)

Az előző napi pihengetésem és a közelgő kaland izgalmának hatására, nem igazán tudtam túl mélyen aludni, amikor Eressyr bekopog ajtómon.
<Mi a fészkes?..> Pattanok ki az ágyamból.
A kezembe nyomott üzenetet végigfutom magamban, majd mielőtt visszasietek ruhámért és felszerelésemért, vissza gyűröm Eressyr kezébe. A többiek meglepődöttségét és sietségét látva, kapkodva szedelőzködök fel.

<Mi a retkes hibiszkuszba csöppentem bele már megint? És és ki a francnak vagyunk olyan fontosak, hogy aggódik az életünkért? Mi ez a megrendezett?.. Mi van ha ez csapda?..>
Pillanatok alatt összekapom magam, majd a folyosón zajló események közé sietek. Szívem szinte a torkomban dobog s az adrenalin hatásait legyűrni próbálva, avval nyugtatom magam, hogy társaim képessége azért valamilyen szinten biztonságot adhat a sötétben.
<Talán 20-25 városőrt is lekaszabolhatnánk, na de... Tényleg jobb most elinalni.>
Az ablakpárkányról a sötétségbe nézek, a társaim ugrását követő szalmazörrenések adnak némi bátorságot, aztán egy hang nélkül én is le vetem magam a mélybe.
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.02. 20:40

KM: ulrich
Helyszín: Abaszisz , Salt nyugati főkapu
Időpont: p. sz. 3701 .. ősz első hava 12.nap
Résztvevők:
Garmakor - Dorf Gorgo
Jómadár - Armon Vilonio
Shia-ko - Dorg Rolleon
Rontho Marmalon - Mortimer Laghatar
Arnoil -Erresyr an Ayres

Bocsi embek de dögvész kapott el :), mostantólújra aktí vagyok

Mindenki :

Gyors szedelőzködés félálomban, kapkodva öltözködtök mközben beköszönt éjjközép ellopva a hold fényét . A korom sötétben csak távoli utcai olajlámpások adnak némi fényt. A közelgő veszély melyet szinte a csontjaitokban éreztek és jeges markába rántja szíveteket és gyomrotokat, ricsajjá erősíti a csosszanó lépteitek zaját.
Óráknak tűnnek a percek amíg készülődtök majd egymás után kivtitek magatokat a fürdő nem túl tágas ablakán - aki csapdát sejt estében rájöhet hogy ha csapda lenne lándzsák merednének az ablak alá tolt társzekérből - ám ehelyett kissé dohos vizes szalmába huppantok, mindenki sikerrel veszi az akadályt, még a törp is - bár egy két ima eszedbe jut közben.

A fogadó belső udvarára értek mögöttetek a vaskos épület szemben kétszárnyas fa kapu, egyik oldalt jókora istálló másik odalt magas palánk kerítés . Az udvar közepén kút tőle nem messze most is nyeli a szemerkélő esőt egy jókora kürtő - ott a csatorna lejárata - jókora kovácsoltvas fedéllel leborítva - csak az istenek tudják mi vár rátok odalenn, főleg ennyi eső után , de dönteni gyorsan kell. A kerítés mögül fegyvercsörgés és osonó léptek zaja töri megaz éjszaka csendjét. A zajokból ítélve akár több tucat katona is lehet - nem bízzák a véletlenre a dolgot - a kaput már el is foglalták.

Dorg Rolleon:
egy ismerős rég hallott zaj is megüti a füledet kicsit távolabbról a palánk mögül- rájösz némi gondolkodás után - csörlő - amivel a nehéznyílpuskákra feszítik elképezstő erejű lövésekhez a húrt - talán a törp páncélja ellen, vagy esetleges lovas kitörés ellen , nem tudod de nem is akarod megtudni.

Mindenki :

Halk sípszót hallotok majd a bejárat felől erőteljes de nem túl hangos kopogást...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.06.03. 15:18

(Armon)

* Hogy ilyen ocsmány csatornában koszoljam össze a szép öltözékem? Hallatlan. Bár ahogy ömlik az eső, a város mocskát az utakról már biztosan rég lemosta. Viszont ahogy a helyzetet elnézem - hallja a sípot és a kopogást az ajtón - titkos megmentőnk igazat írt. *

Suttogva a többiekhez:
- Ahogy elnézem, a levél igazat írt, így szerintem tegyük, amit tanácsolt. Magam nem szívesen bóklásznék a csatorna homályában, de úgy tudom a te néped kitalál minden járatból. - néz a törpére.

Ha nincs ellenvélemény, akkor irány a csatorna, de iziben. Az esetlegesen ejtett nyomokat remélhetőleg az eső pillanatok alatt elmossa, a fedelet meg vissza kell tenni maguk után. No ebben ő nem akar jeleskedni, fizikai erőben nem tűnik éppen kiemelkedőnek, és a látszat ezúttal sajnos nem csal.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
94 hozzászólás • Oldal: 6 / 7 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vissza: Régi Kalandok...