• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vidéki történet (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 22 / 27 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27

Re: Vidéki történet (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.05.29. 16:44

//Khers Dierol//

"-Dierol... Remegsz? Miért? Félsz?"
<Már nem - inkább ideges vagyok>
-Nem, a feszültség jobb szó reá...
Lassan kezdem visszanyerni a hidegvéremet.
"Határozottan átölelem Dierolt, majd kedvesen de továbbra is határozottan kicsit eltolva a szemébe nézek."
<Szép szemei vannak Hogyhogy ez eddig nem tűnt fel?>
"-Nem kell félned. Én megvédelek."
erre elmosolyodom, végigsimítok az arcán, majd csendben annyit mondok:
-Köszönöm Ayana.
<Őszintén gondolta :)>
Ahogy feláll mellőlem, és előrántja a kardot, kissé csodálkozok rajta, de ezzel sikeresen elvonja a figyelmemet az eddigi problémámról.
<Milyen szenvedélyes :)>
Felállok, s közben talán utazásunk során először nézek végig rajta nyíltan, mint nőn. Lábától felfele indulva lassan végigsiklik a tekintetem a csípőjén, egy pillantást vetek a kezében tartott kardra, majd átvándorol a tekintetem a kebleire, s ott egy pillanatra megpihenve a nyak kecses ívét követve mélyen szemébe nézek.
-És most, ifjú hölgy, hogyan tovább? kérdezem vidám szikrákkal a szememben.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.05.31. 21:08

Mikor látom, ahogy Dierol végignéz magamra nézek én is, majd ismét rá immáron kicsit gyanakvóan és kérdőn. Várok kicsit, hátha ad magyarázatot magától. Ha nem:
-Mi az? Talán van valami rajtam?
Mikor megkérdezi mi lesz elgondolkozva válaszolok.
-Hát...nem tudom. Azt hiszem nem ártana kicsit rendbehoznom magam. Az utóbbi pár óra eléggé megviselt.-komorodom el kissé.-Gondolom te is észrevetted...-célzok az előbbi nézésére, majd ezt hamar elfelejtve, akárcsak az előbbi pár óra történéseinek nagy részét, újra mosolygok-...Ezért én megyek megfürdök, és szerzek valami tiszta ruhát. Utána nem tudom... Majd meglátjuk...Szétnézhetnénk a faluban és ehetnénk is valamit.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.05.31. 21:59

//Khers Dierol//

Mikor Ayna felteszi a kérdését, mosolyogva megrázom a fejem.
-Nem, egyszerűen csak... hallgatok el kissé zavartan. <eh, miért kell magyarázkodnom?>
Végighallgatom a tervét, majd annyit mondok:
-Rendben van, ha indulásra kész vagy, szóljál. <Tényleg, valamilyen illatos szappant is kellene majd készítenem>
Utána az egyik parázstartóból egy faszéndarabot szerezve, várakozás közben a földszinten az asztalnál egy pergamendarabra (amennyiben találok) próbálom a pap árnyának alakját felvinni.
Ha nem találok papírt vagy pergament, akkor az asztalra összegyűjtöm a házból azokat a hasznos edényeket, alapanyagokat, aminek a segítségével különféle hasznos főzeteket tudok majd készíteni, és számba veszem, hogy mi hiányzik még. (sebkenőcshöz, láz elleni főzethez, hatalom italához, illatosított szappanhoz vagy fürdőolajhoz, nyugtató teához)

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.05.31. 22:54

A félbehagyott mondat után kérdőn nézve várok, hogy befejezze, de folytatás híján tervem fejtem ki neki. Utána el is indulok megvalósítani. Keresek egy segítőkész asszonyt, akitől tudok ruhát kérni és segítséget a fürdővíz megoldásában, továbbá az evésben.

Ruha: Valami egyszerű, de szép, férfiak figyelmét felkeltő ruhát keresnék elsősorban.
Étel: Gyümölcstál, vagy bármi egyéb hús kivételével.

Miután megfürödtem és felöltöztem szerzek ételt Dierolnak és magamnak, és felviszem a szobába.
-Hoztam ennivalót. Miután elfogyasztottuk, mehetünk,ha gondolod.
Megnézem mit írkál.
-Hát te meg mit csinálsz?

//Siffad, mennyi kb az idő a játékban?//
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.01. 12:20

//Khers Dierol//

Ahogy elkezdek rajzolás közben felfigyelni Ayana jövés-menésére, rájövök, hogy itt nem fogadóban vagyunk, vagyis mindent magunknak kell megcsinálni. Az éppen elkezdet rajzot félretéve kimegyek, és kerítek tűzifát, hogy lehessen vizet melegíteni, segítek elkészíteni a fürdőt, s csak utána térek vissza a rajzolgatáshoz.

Mikor Ayana átöltözve belép az ennivalóval, ránézek, s annyit mondok:
-Szép vagy. Minden férfi szívét megdobogtatod a faluban.
<én meg koszos, és valószínűleg kissé büdös :( ... de ez majd változik> Majd az ételt veszem szemügyre.
Ahogy megnézi mit csinálok és felteszi a kérdését, annyit mondok:

-Megpróbálom a papot lerajzolni. De ezek szerint nem sikerült túl fényesen, ha nem ismerted fel. sóhajtok fel. -Mindegy, gyakorlásnak megteszi.
Teszem félre. Majd a kezemet megmosva én is elkezdek enni.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.06.01. 21:29

Megköszönöm Dierol segítségét.

-Köszönöm.-kissé elpirulok és zavaromban szokásomhoz híven a számat kezdem rágni, nem túl sok hasonló megjegyzést kaptam még. Majd hozzáteszem:-Bár szerintem ez nincs így. Mi közöm lenne nekem a férfi szívekhez?
-Miért akarod lerajzolni? A többieknek mutatnád meg?
Megnézem a rajzot kicsit jobban.
-Talán mintha az arca keskenyebb lenne, és az orra valamivel erélyesebb...
Leülök Dierol mellé és elkezdek enni.
-Miután befejeztük mit csináljunk? El akarsz menni te is mosdani vagy rögtön induljunk a faluba? Esetleg van valami jobb ötleted? Pihenés vagy valami egyéb?
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.01. 21:44

//Khers Dierol//

-Mi közöd? kérdezek vissza széles mosollyal
-Ezt ugye nem kérdezted komolyan? Mert ha igen, nagyon alul értékeled magad. Ne tedd. S tartom magam az előző véleményemhez. A faluban nem igazán kelhet senki versenyre szépségeddel.

-Azért rajzolnám le, mert kihívást jelent... s igen, megmutatnám majd a többieknek, s ha megmarad, lesz mit őszkoromra mutatnom a gyermekeimnek mesélés közben... Hogy? Lehet, hogy igazad van. Mindjárt javítom.

<szóval büdös vagyok - de legalább csak finoman utalt rá :)>
-Inkább megfürdök, és utána be kellene várni a többieket, s felmérnem, hogy miből tudok hasznos főzeteket készíteni, esetleg illatos szappant.

Majd felállok, és én is elmegyek étkezés után tisztálkodni.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.06.02. 12:48

-Nem értem miért mondasz nekem ilyeneket. Nem érzem magamat túl szépnek. De azt hiszem ez nem is fontos. Mit tudnék elérni vele? Sokkal fontosabb, hogy milyen az ember...vagy a magamfajták.-teszem hozzá komoran, majd a vidámság jele újra az arcomra szökik.
<Fura alak...>

Míg elmegy fürödni, eleszegetem a maradék ennivalómat és elgondolkozok az előbbieken. Ha visszatért és elkezdi csinálni a listázást odamegyek elé.

-Zavarna ha ide ülnék melléd?
Ha nem, akkor leülök és nézem mit csinál, majd ha meguntam hátra dőlök ha ágyon ülünk, ha nem, akkor keresek egy ágyat. Ha végzett felülök ismét.
-Nincs kedved csinálni valamit míg a többiek visszajönnek?-mosolygok rá lelkesen.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.02. 13:35

//Khers Dierol//

<Magafajta? Hát, eszerint nem lehet egyszerű dolog abasziszban sem kevert vérűnek lenni :? ...>

-Nem, zavarsz, nyugodtan ülj le. Majd tovább kategorizálom, hogy mihez mi van meg, és hogy még mit kellene valahonnan beszereznem. Ha befejeztem, szólok Ayanának:
-Végre kész van. Remélem nem hagytam ki semmit...
A lelkes mosolyú kérdésre érdeklődve válaszolok:
-Miért is ne? Mire gondoltál?
<Hát, hogy nem arra, amit a helyzet sugall, abban biztos vagyok :) De biztos van valami ötlete, mert volt ideje gondolkozni.>

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.02. 14:42

--------------------------------
KM: Siffad
Helyszín: Őrtorony
Időpont: Psz. 3701.
Résztvevők: Csendes Matt, Dierol, Altemor del Coro, H’yssadin Sychín, Ayana
--------------------------------
/Altemor/
Nem tűrheted, hogy testek heverjenek szanaszét, az az istenek és az emberek előtt is visszatetsző dolog. Megragadod a legközelebbi hullát, de rájössz, hogy nincs nyitott sír, nincs hová visszatenned őket. Ezek kívülről jöttek – ötlik fel benned. Végül kénytelenek vagytok összerakni a testeket egy kupacba, egy üres sírhelyre. Rövid imát mondasz felettük, de a többiek már nagyon türelmetlenek, így visszaindultok a faluba. Gond nélkül visszaértek, ahol a testet a szentélybe viszik, ahol találkozol Matt és Sychín párosával.

/Matt és Sychín/
Sychín együtt a torony ajtaja felé veszitek az irányt. Az egyik takarító asszony felfigyel párosotokra, félszeg mosollyal nézi, ahogy elhaladtok mellette. Benn még másik három asszony kelti lázas munka látszatát.

A torony kör alakú, átmérője kb 20 lépés. A bejárattal szemközt jókora kőtömb az oltár. Az oltárt takaró fekete szövetről egy fehér koponya-körvonal néz szembe az érkezővel, homlokán Darton szimbóluma, vörössel hímezve. Az oltáron két serleg (vörös és sárgaréz), egy nagyobb kés (fekete markolattal), elszórva szárított növények (a repkényt felismeritek) és egy kisebb fatartó, benne sárgás színű por.
Csak néhány pad van az épületben, a falak mellé tolva – egyébként sem férhetne be a falu összes lakója. A fal egy részét fa választófal takarja, az ajtó maga az oltártakaróhoz hasonló szövet. Mögötte egy lépcső vezet feljebb, a lépcső alatt lezárt csapóajtó.

/Ayana és Dierol/
Mikor lesétáltok az emeletről, egy falubeli asszonyt láttok a földszinten. Kérésetekre hoz némi élelmet és száraz ruhát Ayana-nak – két rend egyszerű, de téliesített öltözetet (szoknya + felsőrész). Amikor a fürdőt is megemlítitek, megmutatja, merre található a dézsa a vízmelegítéshez. Ha akarjátok, néhány rézért pár csellengő gyerek telihordja nektek a kútról, de magatok is megoldhatjátok. A gyógyfüvekről csak annyit mond, hogy arra nektek kell megalkudnotok Morger anyóval – a hangszínéből ítélve nem kedveli túlságosan az illetőt. Már majdnem kész a fürdő, mikor a kinti zajokból ítélve megérkezett a temetői csapat. (persze ha akarjátok, van lehetőség megfürdeni)

//az idő: nem sokkal dél előtt//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.02. 16:34

//Khers Dierol//

Az, hogy Altemor visszaért, nem zavarja meg a terveimet.
Egy rövid köszöntéssel üdvözlöm, de mikor látom, hogy a közelben falusiak vannak, nem mondok neki semmit, csak annyit, hogy várjuk meg a többieket. Közben rajzolgatva várom, hogy Ayana megtisztálkodjon. Nem sokkal később váltom a fürdőben - miután a képet kitárgyaltuk és étkeztem, elmegyek én is fürödni...
//Rezem egy darab nincs, így kénytelenek egy szép toroni ezüsttel beérni a gyerekek a segítségért :lol: Majd beosztják//

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.06.02. 21:48

Altemor érkezésekor üdvözlésül széles mosollyal kísérve rábiccentek, majd elmegyek fürödni. Átöltözök, utána felmegyek a szobába Altemorhoz és Dierolhoz. Elkezdek eszegetni. Miután Dierol kiment odafordulok Altemorhoz.
-Ugye visszamentél? Történt valami érdekes? Képzeld,mi láttuk a Darton pap szellemét... Félelmetes volt...-nézek kicsit komoran eltűnődve.
Dierol visszaérkezéséig hallgatom Altemor beszámolóját, ha mesél. Ha nem, akkor csendben eleszegetek. Mikor Dierol visszajön megkérdezem:
-Na, ha már így Dierol is elkészült mit csináljunk? Menjünk és keressük meg a többieket vagy itt várjuk meg őket? Nekem személyszerint fogalmam sincs merre felé lehetnek...Apropó Altemor, te le akarsz most fürödni?
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.06.03. 13:41

/Sychín/

*Biccent a hölgyek irányába, majd beljebb megy. Jó alaposan körülnéz, majd a lepellel fedett ajtóhoz megy. Átlépve rajta látja a lépcsőt és a lezárt csapójtót.*

<Ide talán majd este kellene viszajönni, megnézni, h mi van lent. Nem hinném, h örülnének a falusiak, ha látnák, h az ajtót feszegetjük.>

-Sztem felfelé induljunk.

*Mosolyodik el, és el is indul az emelet irányába.*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.06.03. 14:59

Altemor del Coro

<Áh értem. Szóval nem segítenek... Hmm? Lehetséges, hogy azért mert ezek, nem ide valósiak. Akkor csak hordjuk össze egy kupacba.>

-Fogad be e testeket a mindenség körforgásába
Te! Aki mindennek ura és pusztítója vagy
Tőled kérek megnyugvást, e szegény lelkek nevében
Oltalmazz és segíts minket végóráinkban!
Kyel segedelmével most elküldelek titeket hosszú és végtelen utatokra.

Fejezem be imámat, miközben a nyakamba lévő szimbólumot a magasba emelem
// Kegypont: 3 -Szertartás- Úgy emlékszem az Új tekercsekbe, a szertartások között volt olyan, hogy "temetés" Az ÚTK-ból, ez valamiért kimaradt. Mivel a könyv elején írja, h csak mérvadók a leírtak, ezért én úgy gondolom az áldáshoz hasonlóan van temetési szertartás is...
Mindenesetre te vagy a KM, de a karakterem szeretné a kolostorban tanultak (azaz a halottakat el kell temetni) szerint élni életét. //

-Most már mehetünk.
Fordulok a többiek felé, és visszarakom páncélom alá a szentszimbólumomat. És nyugodt szívvel elindulok a faluba.
<Ez meg volna. Visszaérve remélem felkérnek, a temetési szertartás levezetésére>
A szentélybe érve, meglepődök két társammal való találkozáson
-Üdvözlet! Én itt maradok, és innen figyelem mi történik.
Fordulok Matthez, és Sychínhez, mikor az emelet irányába indul. Kíváncsian figyelem mi történik
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.04. 8:50

//Khers Dierol//

A fürdés után felfrissülve, frissen borotvált arcomat elgondolkodva végigsimítva fordulok Ayanához:
-Mégis mire gondoltál, mit csináljunk?

//2009.06.02. 14:35 - hozzászólásom alapján, lévén, hogy Altemor nem ide jött vissza//

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 22 / 27 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...