• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Redmondi Mesék (Shadowrun 3rd)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
329 hozzászólás • Oldal: 5 / 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22

Re: Redmondi Mesék (Shadowrun 3rd)

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.04. 13:27

(Nightwolf)

*A szellemhalak horgászata érdekesnek ígérkezik. Legalább van alkalma összevetni a trideóban elhangzó adatokat a saját ismereteivel. El is határozza, hogy a közeljövőben megejt majd egy hosszúhétvégés kirándulást a Hudson partjára. Persze ehhez előbb a pénzt kell előteremtenie, így a műsor után lefekszik aludni.
Másnap reggel viszonylag korán fentvan. Ez inkább megszokás nála, mintsem kényszer. A reggeli után, mivel egyenlőre semmi kötelezettsége, kimegy a kert végébe a fák közzé kicsit gereblyézni, nomeg elmélkedni a növényzet gyűrűjében álló indián sátor nyugalmát élvezve. A testi-szellemi feltöltődést úgy tervei féltíz-tíz magasságában befejezi és ismét felöltözik a tegnapi "álláskereső" ruhaösszeállításba, majd elindul egy távolabbi nyílvános terminált keresni, ahonnan felhívja Negatívot és bediktálja a csipogó számát, nomeg hátha tud valami munkát ajánlani, bár ez egyenlőre gyanúsan hamar lenne.*

-Üdv Negatív! Ahogy ígértem a csipogóm számát átküldöm. Gondolom tegnap este óta nem sokat változott a munkapiac.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.05. 9:52

KM esemény [Dierol]
Helyszín: Seattle, Richard negyede, Sandro's Pub
Időpont: 2060. május 22. (Kedd) 18.14
Résztvevők: Richard Simms

Amikor elrakod a fülest és a csekkrudat, Alejandro elégedetten elvigyorodik, s vállon vereget.
-Örülök, hogy megegyeztünk, amigo! Persze, itt a munka után találkozunk, és megkapod a hátralékot is.
Majd visszasétálsz Felixhez, aki már lenyugodva a sörét issza.
-Igaz, nem tudja. Itt szerintem nem sokan tudják. Különben szóba sem állna velem. Bár azt is túlélném. Micsoda egy barom..
tűnődik el. Te meg közben a füles digitális kijelzőjén lévő számra beállítod a feji rádiódat, s elégedetten veszed tudomásul, hogy veszed a füles jelét.
-Hát, bizonyos dolgokban elég amatőrnek tűnik. Hogy? Dolgozom-e? Persze. De a részletes fotókat csak holnap reggel 6-ra tudom neked szállítani. Tudod, hogy 5-kor kezdünk, és legalább egy óra, amíg nyugisan megszerzem. De az azt jelenti, hogy még van utána szabad öt órád,hogy csinálj valamit. Ha nagyon fontos a dolog, még most is kimehetsz oda.

Utána még beszélgettek egy jót, elsörözgettek, majd a búcsúzás után hazaautózol. Szerencsédre a kocsid minden gond nélkül hazavisz. Otthon az átöltözés után leheveredsz a trideó elé, és egy gyorsfagyasztott pizzát elköltve vacsoraként - Miért is nem a pubban ettél? ötlik fel benned kissé későn - egy Mágikus-zombis horrorfilmet nézel, melyben egy karibi örült sámán feltámasztotta a holtakat, s rászabadította a falura. A film végén ott szerepel, hogy megtörtént eset alapján... Majd inkább lekapcsolod, és elteszed magad másnapra...

Másnap reggel kissé elgémberedve kelsz - azért a kanapé kényelmes, de legközelebb talán kinyithatnád... A fax csipogása ébredsz. A szemed előtt a bejövő faxüzenet ikonja villog, és hallod, ahogy a szobai fax is egymás után köpi ki a ráküldött telenyomtatott oldalakat. Az órát előhívva az reggeli 5:43-at mutat.

//Gondolom tudod, hogy a Remington 990-es megtölthető golyós lőszerrel is. Akkor 10H(repesz) helyett csak 8S a sebzés, de mivel nincs terülés, pontosabb. A lőtáv viszont marad max. 100m. A pénzt (+250 nujen) és a fülest írd fel, még jól jöhet :lol: //
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.05. 9:57

Résztvevők: Nightwolf

Reggel a nemrég felkelt nap sugaraira ébredsz a szobádban. Egy kellemes reggeli a hátsó teraszon meghozza a kedvedet egy kis kertészkedésre. Mikor beleunsz a szépítésébe, a sátor nyugalmában szellemileg is regenerálódsz. Ezek után jó hangulatban felöltözöl és kellemes, negyed órás séta után az egyik alkalmasnak tűnő terminált használva felhívod Negatívot. Te ugyan lekapcsolod a képátvitelt, de mihelyt köszönsz, a túloldal kivilágosodik, S Negatív arca dereng fel a kijelzőn. A háttérben egy ring sarkát látod. A tegnapi naphoz képest ma nincs rajta smink és kosztüm, helyette egy fehér toppot visel, ami kiemeli bőre barnaságát. A haja tövében apró verejtékcseppeket látsz, és valamitől ki van pirulva. Kissé gyorsabban veszi a levegőt beszéd közben:

-Á, Mr. Nightwolf. Örülök, hogy felhívott. Kissé ugyan későbbre vártam, a hívását... Köszönöm, megérkezett a szám.

Kinyúl a jobb kezével, és valamit matat a kijelző mellett. Közben futólag meglátod a kezét fedő vékony fásliréteget.

-Nem, sajnos komoly munka nem futott be tegnap óta. Csak egy érdekesnek tűnő esetet tudok felajánlani, ha már így érdeklődik... a fizetség mértékét pedig ön határozhatja meg.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.05. 10:00

KM esemény [Dierol]
Helyszín: Seattle, Westwood, Jim lakásánál
Időpont: 2060. május 22. (Kedd) 14:20
Résztvevők: Sendas Jent

Jim szemmel láthatóan megnyugszik, hogy nem kezded el cikizni a mamusz miatt.

Az egyik fotelban ülve hallgatja a mondandódat, közben elgondolkodva kortyol a sörből.
-Add csak ide! szól a végén. Aprólékosan megnézi, hümmög párat közben, majd óvatosan belehelyezi a dekkbe, és utána a halántékába épített csatolót rákötve rácsatlakozik. Jim kissé elernyed a fotelban, mintha elaludt volna. Körülbelül két percig, ha várakozhattál, mikor ismét rád néz, és megszólal:

-Nos, elég érdekes darab. A tesztek szerint ez egy egyszemélyes, tömörítetlen, teljes műérzet chip. Viszonylag rövid, kb. 5 perc lehet. Nincs másolásvédelme, és nincs más egyéb rejtett csapda sem rajta - szerintem. A rajta szereplő anyag a mátrix szerint mindig elég megrázó, szívbetegeknek, skizóknak, és depressziósoknak nem ajánlott. De pont a rögzített érzelmek miatt nehéz "hamisítani" az anyagot. Azt mondják, hogy ha szeretnél világvége hangulatot magadnak, nézd meg az elejét. Ha adrenalinfürdőt, nézd meg a közepét, és ha az igazságot keresed minden áron, a végét nézd meg. Tömören: halál és erőszak a témája. Ha nem
gond, ezt azért ma nem nézném meg. Túl szép a délutánom, hogy elrontsam. Majd talán holnap. Lemásolhatom?

Ha rábólintasz, pár perc alatt lementi egy üres chipre, majd visszaadja az eredetit.

//Magyarázat: egyszemélyes: egy ember nézőpontjából van felvéve, nem lehet váltani. tömörítetlen: nincs jelvesztesége, intenzív anyag, de cserébe többszörös mérete van, s a legolcsóbb lejátszó nem eszi meg, mert eleve kódolt adásra vannak felkészülve.
Teljes: nem csak a fizikai ingereket, hanem az felvétel közbeni érzéseket is átéli a felhasználó - ez érthető okokból elég ritka//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.05. 12:04

(Nightwolf)

*Néhány másodpercnyi tűnődés után rábólint a csupán "érdekesség"-ként megemlített ajánlatra.*

-Amíg nem sikerül közösen nagyobb megbizatáshoz jutnunk megnézném ezt az érdekesnek tűnőt. Legalább én is elfoglalom magam vele és ön is kipipálhatja egy elmondása alapján nem túl lényeges felkérését.

*Közben azért elgondolkodik vajon mi lehet az, ha már a megbízott határozhatja meg a megbízás mértékét.*

-Természetesen véglegeset csak az információk tükrében tudok mondani, hogy vállalom-e és főképp mennyiért. Bár elgondolkodtató, ha a megbízóink nem határoztak meg keretet. Vagy annyira nem lényeges és minél olcsóbban akarnak egy kisebb ügyükre pontot tenni. Vagy épp fordítva olyan léptékű, hogy nem számít nekik a pénz. Ebben ön mindenképp járatosabb, hogy melyik a valószínűbb, illetve mi áll közös érdekünkben az ügy kapcsán.

*Közben minduntalan a nő topjára, kipirult és gyöngyöző arcára és a fáslikra téved a tekintete.*

<Hmm. Érdekes. Tegnap úgy éreztem mágikusan aktív, ráadásul a mátrix dolgaiban is otthon kell lennie, ha felhajtóként dolgozik. Mégis edz, méghozzá küzdősportot űz. ... Egyre érdekesebbé válik ez a nő már magában is. 8) >

*Hirtelen ötlettől vezérelve megnyitja a képátvitelt is, hogy a nő is láthassa és ne burkolózzon örökké homályba az amerindián arca. Most valamivel enyhébb, kevésbbé formális a hangneme.*

-Lenne egy személyes, munkától független észrevételem, illetve kérdésem is Negatív. Ha nem csalódok éppen edzés közben zavartam meg. Megkérdezhetem milyen sportot űz?

*Még egy halvány mosoly is megjelenik a szája szegletében a férfinak, ahogy arra gondol, hogy jó kikapcsolódás lenne egy barátságos meccs. Legalább eldönthetnének egy-két hierarchikus kérdést és csapatépítő jellege lehet egy-egy ilyen programnak. ... Nomeg kíváncsi, hogy vissza kellene-e fognia magát Negatív ellen, vagy teljes erőbedobás mellett is megállja a helyét újdonsült kapcsolata.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.05. 13:10

(Lilien)

Inkább hagyom a kísérletezést a felírat elolvasásához.

-Nem is kételkedtem, hogy ön kifizeti-e az embereket. Én ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy nincs munkahelyem.
-Hááát, inkább tudnám magam elképzelni biztonsági őrnek, mint sztriptíz táncosnőnek... Na akkor felszolgálónak jelentkeznék.
Elveszem Monicától a poharat.
-Köszi! - mondom, majd kicsit beleiszok. -Metróval jöttem.
Tovább kortyolgatom az epres italomat.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.05. 16:07

Időpont: 2060. május 22. (Kedd) 21:02
Résztvevők: Lilien Tadayoshi

-Biztonságinak? Hmm...

-Metróval? Kérdezi meglepetten. -Tudja, hogy hogy hívják ezt a kerületet aranyom? Pusztulatnak... Még ha csak a szélén is vagyunk. Ha nem tűnt volna fel, itt még a sugárutakon sincsenek rendőrök éjjelente, s mindenki önmagára vigyázz, ahogy és amivel tud. Ezzel szemben maga lesétál ide pár utcányit, s a ruhatárban lead egy mezei, páncélozatlan farmerdzsekit - nincs rajta jelzés, és nincs magánál sem fegyver és nem rendelkezik beültetéssel... Három lehetőség van:
-Vagy nagyon naiv
-Vagy nagyon hülye
-Vagy nagyon bízik magában. Van rá oka? Nem félti azt a csinos seggét? Már nem itt, mert itt nem kell, hanem fél háztömbnyivel arrébb? Még a barátnője is pisztollyal és páncéldzsekiben jön-megy, és rendszerint felhív minket, hogy menjünk ki elé...

-Elárulom, én sem teszem ki a lábam fegyver és dzseki nélkül, pedig én itt lakom, fizetek a helyi bandának, ismernek mint a rossz pénzt a helyiek.

-Tehát a kérdés nyitva áll: felszolgálónak jelentkezik, és akkor átadom az ügyét Lizzynek, a bár menedzserének, vagy úgy érzi, hogy tud valami olyat villantani, ami megmagyarázza ezt a látszólag felelőtlen viselkedését, és utána elbeszélgethetünk más lehetőségekről, munkáról...

Majd kíváncsian előre hajol, hogy milyen magyarázattal rukkolsz ki. Sejti, hogy nem az egyszerűbb megoldást fogod választani. Látod, hogy feszülten figyeli minden rezdülésedet, és érzed, hogy már nem egy szimpla cicababának néz, mit pár perccel ezelőtt.

//Megjegyzés: A fizikai adeptusok elég ritkák, a lakosság kb. 5 százaléka - Vannak, de nem túl sokan, és azokra sincs ráírva, hogy Hé, adeptus vagyok! Szóval jórészt csak szóbeszédből ismerik őket a nem mágikusan aktívak, így jónéhány pletyka, tévhit van velük kapcsolatban, amit az akciófilmek szuper adeptusai és sámánjai, varázslói tovább táplálnak.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.05. 17:56

-A keret azért nem lett meghatározva, mert még én sem tudom pontosan mi a gond, és én fizetem. -Rázza meg a fejét Negatív. Komoran folytatja:
-Ugyanis az egyik ismerősömnél, pontosabban az unokájával történt tegnap valami kisebb disznóság, és ő csak annyira jött rá, hogy mágiához van köze. Nekem meg másfél óra múlva el kell hagynom a várost, és nem tudok személyesen segíteni. Maga meg pont jókor telefonált ahhoz, hogy felkérjem erre az ügyre...

Érdeklődő pillantást vet valahová kissé lejjebb - pont akkor, mikor a képet is engedélyezed.

-Hogy milyen sportot? A Thai Boxszal ismerkedek, amennyire a fizikumom engedi. -Mondja egy halvány válaszmosollyal.
-Mármint mindig vigyázok, hogy az edzések ne menjenek az alakom rovására... de nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától. Gondolja át, és ha érdekli, találkozzunk egy óra múlva a központi pályaudvaron a Maglev peronja előtt. Ott meg tudom adni azt a minimális információt, amit megtudtam, de nem tartok telefontémának. Valamint át tudom adni az előlegét ami nem sok. 500 nujen szerintem elegendő, hacsak mást nem mond. De a munka után úgyis benyújtja a számlát, hogy az előlegen felül még mennyivel tartozok a fáradozásaiért. Vagy közben - ha jelentősen megnőttek volna valamiért a kiadásai - de ezt nem tartom valószínűnek. Holnap délben már ismét leszek, tehát nem kell sokat várnia a pénzére.

Ha nem teszel fel egyéb kérdést, elköszön, és elsötétedik a terminál, ahogy kilép a vonalból.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.06.05. 19:57

(Richard)

Elgémberedett nyakkal ébred, és átkozza a hülyeségét, amiért engedett a lustaságának, és csak elhevert a kanapén.
A faxot elégedettséggel nyugtázza a faxmemóriából átmenti a képeket a feji memóriájába, ott legutóbb volt egy kis pucolás, most ismét teljesen üres.
<Mi a fenét csináljak tizenegyig? Azt hiszem lemegyek futni egy kicsit>
A "lemegyek futni" alatt a tizedik könyékén kialakított edzőteremre kell gondolni, három teljes szintet alakítottak ki a lakók sportolási lehetőségeit szemelőtt tartva, persze a végletekig kihasználva a rendelkezésre álló teret. Míg a futók körbefutnak az épület külső falára tapadva, középen különböző edzőgépek foglalnak helyet.
//A bérlet díját határozd meg, és levonom a jelenlegi pénzemből :)
A szintre Syphoner Sys0 (TM) rendszerrel szűrt levegőt szivattyúznak, amely megfelel a belvárosi normáknak.
Mikor kifutotta magát már jócskán 9-10 óra körül járhat az idő, visszamegy a szobájába, lezuhanyzik, felölti a tegnapi felszerelését, és elugrik valamelyik utcai hotdogárushoz, hogy megreggelizzen. Ha végzett autóba pattan, a robotpilótának kiadja a célt, ő maga pedig a memóriájában tárolt képeket tanulmányozza érkezésig.
Próbál egy logikus helyet keresni, ahonnan belátható a zóna, és könnyen elérhető a kocsi is. Persze cél hogy mindez a 100 méteres álomhatáron belülre essék. Magához veszi a Remingtont, és elfoglalja a helyét. Azért a biztonság kedvéért körbepásztázza a terepet az elektronikus szemével, majd bekapcsolja a rádióját, és megpróbál beleolvadni a környezetébe.

// Igen tudom, alapvetően is sima tölténnyel volt megtöltve a puska. :)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.06.05. 20:26

(Lilien)

-Tudom, hogy hogy hívják, és nem vagyok se naív, se hülye... Pusztán ismerem a saját képességeimet, és tudom, hogy néhány kis utcai bandita nem ellenfél számomra... Amihez értek: a capoeira, a lopózás és a rejtőzködés, falak megmászása, futás, ugrások. Továbbá konyítok valamennyit a pisztolyokhoz és a mellébeszéléshez. Vagyis én egy fizikai adeptus vagyok, bár kétlem, hogy tudná, hogy valójában mit takar...

<Vajon jó döntés volt ennyire kitárulkozni? Meglátjuk...>

Várom a reakcióját.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.05. 20:59

(Nightwolf)

*Bár a családi ügyekbe nem szeret belefolyni, de mivel egyszerű "tanácsadásnak" hangzik a megbízás, így végül rábólint.*

-Rendben. Akkor egy óra múlva ott leszek. Addigis jó készülődést az utazáshoz.

*Ezzel bontja ő is a vonalat és elindul vissza a metrólejárathoz, hogy a központi pályaudvarra zötykölődjön a megbeszélt időre és helyre. Közben azt latolgatja, hogy vajon mi lehet a mágikus probléma. Remélhetőleg csak valami téves riasztás és nem komoly annyira a dolog. Megérkezve, amíg Negatívot várja vesz magának egy rejtvényújságot és az esedékes horgász-magazin ehavi számát. Ha meglátja a nőt ismételten köszönti egy apró biccentés kíséretében és megvárja, hogy milyen információkkal tud szolgálni. Az előleget viszont nincs szándékában elfogadni.*

-Üdv! ... Az információk alapján meglátom mit tehetek az ügyben. Viszont az előleget nem kérem tekintettel a feladatra és arra, hogy ez az első megbízása.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.06. 19:52

Időpont: 2060. május 22. (Kedd) 21:05
Résztvevők: Lilien Tadayoshi

Memphis érdeklődve néz rád, mintha második fejed nőtt volna. Egy félmosoly jelenik meg a szája sarkában.
-Háát, ezen a környéken ebben azért nem lennék biztos a maga helyében... vagy nem fogja a golyó? Jó tudni... A mágia eddig nem foglalkoztatott, csak a parazoológia. Hogy egy fizikai adeptus micsoda, nagyjából sejtem, de eddig maga az első, akivel személyesen találkoztam. De gondolom nem mindegyikük ilyen csinos.
Majd látod, hogy a gondolataiba mélyed, és legalább egy percig nem szól semmit, csak pislogás nélkül néz téged, ami elég zavaró.
-Ezek szerint van valamilyen különleges képessége. Szólal meg hirtelen, és von vállat Memphis.
-Elnézést, csak van amire nem készültem, így kénytelen voltam átgondolni a helyzetet. Szóval ért a capoeirához, a pisztolyokhoz és a rejtőzéshez? kérdez vissza.
-Jó. Bólint. -Holnap este visszatérhetnénk erre a megbeszélésre? Néz rád.
-A következő ok miatt: nem szeretném sem magamat agyonveretni, sem a maga arcát szétverni, de szeretném kipróbálni magam egy adeptus ellen. Nem űzök semmiféle harcművészetet, én az utcán tanultam meg verekedni. Holnapra tudok kulturált helyet biztosítani az eseménynek. Akkor megnézném, hogy bánik a pisztollyal, és hogy meg tud-e lepni. Ha túl puhának talál, akkor most szóljon, és magam helyett kiállítok egy tünde bandavezért. Érthetőbben: egy zárt paintball játszmára, és utána egy nagyon rövid, barátságos közelharci "tesztre" gondoltam. Ha megfelel, akkor beajánlom az egyik utcai menedzseremnek, aki ellátja munkával. Ha nem, akkor még mindig felszolgálhat. Nos?

Közben rájössz, hogy már egyáltalán nem a stíröléseddel van elfoglalva, úgy látszik, hogy a megváltozott felállás kellőképpen eltereli a figyelmét más irányba. Sőt mintha most nem is venne nőszámba, ami teljesen új érzés számodra...

// egy kép, hogy a környék jó része hogy néz ki:

és hogy a redmondi metro milyen állapotban van:

nem véletlenül nem megy a normális kerületekbe :) - át kell szállni//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.06. 19:54

KM esemény [Dierol]
Helyszín: Seattle, Westwood, Jim lakásánál
Időpont: 2060. május 22. (Kedd) 14:31
Résztvevők: Sendas Jent

Jim rád sandít:
-Itt akarod megnézni, vagy otthon élvezkedsz inkább? -kérdezi.
Utána még folytatná, de hirtelen megcsörren a mobiltelefonod. Jim elhallgat, és amíg a mobilodat halászod elő, inkább utántölti a poharát sörrel. Ránézel a kijelzőre, és látod, hogy Srad neve villog a kijelzőn.
Vajon mit akarhat? Ok nélkül soha nem hívott még. Valószínűleg valamilyen munkaajánlata lehet... Vajon ma mibe akar belerángatni? gondolkozol el.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.06. 20:00

KM esemény [Dierol]
Helyszín: Seattle, Richard negyede, lakás
Időpont: 2060. május 23. (szerda) 05.50-12.00
Résztvevők: Richard Simms

A reggeli kelés után leugrasz a tizedikre futni. A futópályáról tökéletes kilátás nyílik, hála a panoráma ablakoknak. Még jó, hogy nincs tériszonyod, mert fél méterrel arrébb már csak több emeletnyi semmi tátong. A magad elé kitűzött körszám teljesítése után hazamész, veszel egy frissítő fürdőt, majd magadra kapva a "munkaruhádat", elautózol az egyik közeli utcai árushoz, és jól megreggelizel. Szójakifli, szójával dúsított virsli, és szintetikus ízesítők... valódi "műanyag" kaja, s a többség ezt eszi, de te szerencsére megengedhetnéd magadnak a valódi bio ételeket is, ha ahhoz van kedved...

Utána autóba vágódva kiadod a robotpilótának a célt, s az úton átnézed a képeket. A terep egy elkerített dokk és raktárház, egy rakodódaruval is. Kacérkodsz egy kis ideig a daruval, hisz a helyszín felett tornyosul, de gyorsan elveted. Ugyanis ha valamiért forróvá válik a talaj, nem lehet eltűnni róla... A környező raktárak teteje jóval praktikusabb, s még mindig lőtávon belül vagy. Mikor megérkezel, kicsit arrébb leparkolsz egy közeli mellékutcában, majd a Remingtont fogva kis ügyeskedéssel felmászol az egyik raktár tetejére a hátsó traktuson található külső létrán. Felméred a terepet, és megállapítod, hogy jó helyet foglaltál el. Körbenézve nem látsz semmi gyanúsat - te érkeztél meg legelőször. Bekapcsolod a rádiót, de még csend honol a frekvencián, s megpróbálsz minél jobban elrejtőzni.

Negyed tizenkettő fele némi mozgolódásra figyelsz fel alant. Egy városi terepruhába bújt férfi a vállán nagyobbacska zsák - a formája alapján nagyobb fegyver lehet benne. Középre sétál, körbenéz, egy kis ideig forgolódik. Nem sokkal később döntésre juthatott, mert odasétál a daruhoz, és valamit elhelyez a tövében. Ránagyítva látod, hogy egy üres kólás doboznak tűnik. Utána megfordul, és körbenézve elsiet, arra, amerről jött. Némi rossz érzésed van a dologgal kapcsolatban. Az egyik távolabbi raktárház tetején tűnik fel újra pár perc múlva. A találkozó helyszínétől kb. 160 m-re van, tőled picivel több, mint kétszázra. Szerencsére te vagy magasabban, így nem kell aggódnod, hogy észrevesz. Odaoson a széléhez, és mintha magadat látnád. Óvatosan kibontja a zsákot, kivesz belőle egy Ruger 100-as sportpuskát... Legnagyobb bánatodra látod, hogy az optikát leszedték róla. Rossz előjel. Majd még kellemetlenebbül érzed magad, mikor a ruházatának színvilága, és a frissen a fejébe húzott kapucni a tető színét felvéve szinte teljesen elmossa az alakot... Kezdesz kíváncsi lenni, hogy Alejandro vajon kivel fog tárgyalni...

Háromnegyed tizenkettő.

Ismét mozgolódás a kapunál, s egy sötétvörös régi Dodge terepjáró áll meg előtte. A tegnap látott egyik jókora mexikói kiszáll az anyósülésről, és kinyitja a kaput, majd a kocsi begördül. A rádiód végre fogja a többi jelet, és életre kel. Nem is kell sokat várnod rá, hogy Alejandro bejelentkezzen, s mondja, hogy megjöttek. Utána a kiszáll a terepjáróból, s nem történik semmi. Nem lőtték le. Ez jó jel. Az autóból még kiszállnak ketten, s látod, hogy fel vannak fegyverezve, (az egyikük kezében egy brutális Roomsweeper feketedik, a másik csak hónaljdudorral büszkélkedhet) mindegyikük fülén ott a rádió, s ha jól látod, páncéldzsekiben vannak.
Alejandro megnyugtat, hogy tud vigyázni magára, és nem elsősorban lövöldözni jött, ha szólsz neki a mesterlövészről.

Majd nem sokkal tizenkettő előtt befut egy kopott, fekete Americar. Egy pillanatra megáll a kapunál, majd behajt a dokkokhoz. Hárman szállnak ki. Egy nagydarab ork az anyósülésről. Egy humán férfi hátulról, ő nekitámaszkodik utána az autónak, és rágyújt, valamint egy átlagos testalkatú férfi. Mindegyik rendelkezik gyanús dudorokkal a kabátok alatt. Füles csak a dohányzónál... A sofőr baráti mosollyal köszönti Alejandrot, az ork meg mint testőr pár lépéssel mögötte áll.
Elkezdődik a megbeszélés. Neked a dohányzó humán láttán felrémlik, hogy ismerned kellene valahonnan régebbről...

//A bérlet díja benne van a lakás díjában
Pár kérés: dobj kezdeményezőt, ha gondolod támadást, és pár mondatban próbáld majd meg előre meghatározni, hogy milyen esetben hogyan reagálnál. Ha másképp alakulnak a dolgok, mint ahogy tervezed, akkor majd megállok, és újra megkérdezem. A táv egységes: 43m//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.06. 20:05

A terminált lekapcsolva indulhatsz is a pályaudvarra. Fél óra alatt megérkezel, közben lázasan próbálod előre kitalálni, hogy mi lehet majd a munka, de túl sok a lehetőség. A pályaudvaron megveszed az újságokat, és nekilátsz a keresztrejtvénynek. Eléggé elmélyedtél benne, mikor az ösztönöd azt súgja, hogy figyelnek. Felpillantva körbenézel, és meglátod ahogy Negatív egy kisebb bőröndöt a kerekein húzva maga után igyekszik feléd. Másik kezében egy dossziét tart. Jelenleg céges irányvonalat képviselő kosztümöt, szoknyát, tűsarkút, és ehhez passzoló sminket visel. Ahogy odakopog hozzád, halványan elmosolyodik, majd odanyújtja a dossziét a következő szavakkal:
-Itt vannak az adatok, Mr. Nightwolf. Név, cím, telefon, pár adat, térkép, hogy tudja hová megy.
Körbenéz, s folytatja:
-Amit tudok: akihez megy, az egy talizmánárus ismerősöm, és az unokája. Az unoka ork lány. A talizmánárus 60 éveiben járó humán nő. A családból senki nem aktív. Amit megtudtam, hogy már tegnap napközben óta elég zavart a lány, s nem múlt el reggelre... A szobából alig talál ki... nem ivott, nem drogozott állítólag. Egyszóval érdekes a dolog. Az ügyben már konzultáltam néhány barátommal, s ők is mágiára gyanakodnak. A taxija már várja Rentonban, a chrispoheri taxiállomásnál. A sofört megismeri, egy tábla lesz a kezében. Már szóltam magáról, várják. Kérdése van?

Néz rád érdeklődve, majd egy pillantást vet a kezedben lévő újságokra.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
329 hozzászólás • Oldal: 5 / 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22

Vissza: Régi Kalandok...