• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 36 / 54 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.03. 18:12

Üdv!

Castor

ETK-ban ezért volt nagy "keletje" a slan-testőröknek, mint NJK főellen. 8) :) Mert csak azok tudták érdemben szabályozni a slan JK-k arcát egy idő után a belső időre való tekintettel. :)
Hogy ÚTK-ban ezt elvették a belső idő limitálásával... kinek mi tetszik. 8)

Teljesen más (azért annyira nem teljesen, emrt ez is slan)

Én is olvasgattam a minap az ÚTK-t és épp a kardművészeket. Az udvari stílusnál írják, hogy a plusz harcművészetként megtanult Dhala-shaa nem növeli az alap fegyverhasználaton túl a méretkategóriát. Viszont a harci stílusnál a Shien-shu meg igen, legalábbis azt írja a könyv, hogy a képzettségek adta bónuszok összeadódnak és "nemcsak a méretkategóriák növekednek..."
Ez elírás és erratázva lett vagy tényleg azt tudja, hogy a harcművészet képzettségeket 5.fokra felnyomva 11-es méretkategóriába esik az alapból 3-as slan kard, slan tőr?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.03. 18:45

Ok, de azért egy idő után az fura lehet, hogy MINDEN kaland csúcspontján a fő összecsapásban MINDEN főgonosznak csakis és kizárólag slan testőre van, csak azért hogy a Jk-t ellensúlyozza.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.03. 19:32

Mi asztaliban ezt a furcsaságot azzal oldottuk fel, hogy elkezdtünk l5r-t játszani és, ha magusozásra került sor, akkor senki nem akart slan lenni, emrt arra van egy sokkal hangulatosabb kifejezett orientál stílusra írt másik rendszerünk. :)
Egyébként nem minden kalandunk vége lett NJK slan-testőr, volt amikor a KM megoldotta a problémát egy "enyhe" mérgezéssel, ahol a méreg hatása ugye némi harcérték csökkenés és ráadásul nem tudsz pszit használni. :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.06.03. 19:56

Nálunk a mesterek az utált kasztok közé tartoztak (a jellem miatt nagyon nehéz volt - pláne, ha a körülötte tevékenykedőket is el kellett viselnie) - így nem volt nehéz ezt a hibát kiküszöbölni...
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.07. 21:34

Quator ar Zaraquer írta:Mi asztaliban ezt a furcsaságot azzal oldottuk fel, hogy elkezdtünk l5r-t játszani és, ha magusozásra került sor, akkor senki nem akart slan lenni, emrt arra van egy sokkal hangulatosabb kifejezett orientál stílusra írt másik rendszerünk. :)

Na jó de ezen az alapon ki is dobálhatnánk a MAGUS karater készletének kétharmadát mert kiadtak rájuk valami speckó és űberfasza rpgt, ami sokkal hangulatosabb.
Lassan már valami csatlós gyökér paraszttal se játszhatok, mert arra ott a sokkal feelingesebb Ars Magica. :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.06.13. 10:04

Lehet volt már kérdés:

Ugye nem kell kegyeltnek lennie egy karakternek ahhoz, hogy mondjuk vallásismeret 3. fokával megkapja szintenként +1 Mágiaellenállás pontokat?
Szerintem nem szükséges ahhoz papnak lenni, hogy valakit az erős hite oltalmazzon.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.06.13. 10:09

Üdv!

Orwen

Ha jól néztem a Kegyelt háttér kell, mert anélkül te erősen hiszel, de az Istenedet pont nem érdekli, hogy mi van veled és nem "oltalmaz" a gonosz varázslatoktól. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.06.13. 10:14

Üdv!

Eh, hát jó. :D
Köszönöm a gyors választ!
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.13. 10:20

Hát...
Orwen, én meghallgatnék több ember véleményét is. :roll:

Elolvastam az ide vonatkozó fejezeteket - ebből pedig azt szűrtem le, hogy a Kegyelt háttér csak ahhoz kell, hogy pap vagy paplovag legyen valaki (vagyis használhassa a szakrális mágiát!)... a mágiaellenálláshoz pedig elég az igazán erős hit (ezt szerintem a KM hivatott eldönteni, hogy fennáll-e). Az már más kérdés, hogy egy nem egyházi személy ritkán jut el a vallásismeret 3.fokára vagy feljebb. (Szerintem: ha Mari néni igazán hisz Istenében, és úgy is cselekszik mindennapjaiban ahogy azt az adott Isten elvárná tanításilag, és erősen hisz abban, hogy Istene megvédi a rossztól, akkor neki is jár a +ME és nem kell ahhoz kegyeltnek (kitüntetett figyelmű személynek) lennie - hisz hisz az Istenben erősen, ami az Istent is és Mari nénit is erősíti)

Szerintem. Én legalább is KM-ként nem kérném a Kegyelt hátteret, csak legyen kijátszva az a bizonyos erős hit...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.06.13. 10:45

Na igen Yvett, én is ezt tartanám reálisnak. És mivel az átlagemberek többsége 0-2. tapasztalati szintnél sose ér el többet nyilván nem is fog egy egyszerű városi cipész pl. 50-es mágiaellenállással rohangálni, mégha erős is a hite.
Igazából itt a kérdés arra irányult, hogy pl. egy tűzvarázsló, ha felfejleszti az ingyen 2. szintű vallásismeretét 3. szintre, habár nem pap/lovag mégis kaphatná a ME pontokat.
Vagy Marinéni az elkötelezett Domvikhívő, is hadd kapjon a hitéből legalább 1-2 pontnyi védelmet.

Átolvasva a Vallásismeret leírását két helyen is említi az erős hitből kapott védelmet, és egyik helyen sincs itt a kegyelt vagy a pap szó. Ellenben a kapott plusz kegypontoknál szerepel.

Még egy érv, a vallásismeret magasabb fokú elsajátításához sem követelmény a kegyeltség.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.13. 11:12

A vallásismerethez nem kell még az sem (szerintem!), hogy valaki hívő legyen... attól a lexikális tudást simán el lehet sajátítani...

Vagyis - attól hogy valaki bír a Vallásismeret 3.fokával a következő lehetséges esetek állnak fenn:
    1. Csak lexikális tudás. Se nem pap/paplovag, se nem kegyelt, de még csak hívőnek sem kell lennie - az ismereteire azonban támaszkodhat, ha valamihez kell...
    2. Hívő, de nem Kegyelt egyén. Ha igazán hisz jár a +ME
    3. Kegyelt (általában papok/paplovagok szintje, de nem feltétlenül szükséges, hogy valaki fel legyen szentelve - lásd Kegyelt háttér leírása)
A harmadik pont speciális olyan szinten, hogy lehet valaki nem is tudja magáról hogy Kegyelt, és az adott istenben MÉG nem hisz, vagy csak nem annyira, hogy ez kiforrja magát - ellenben az ilyen egyén nemigen rendelkezik Vallásismeret 3.fokával, hisz nem nagyon jár templomba...

Visszatérve a kérdésedre:
Pontosan.
Ha a Vallásismeret 3.fokon megvan - vagyis aktív egyházi életet él a karakter, mert HÍVŐ, akkor jár a szintenkénti ME - mert erősen hiszi, hogy az Istene megvédi - ugyanis ezt a +ME-t nem az adott Isten adja, hanem az ember hite.
De most is mondom, hogy az erős hit eldöntése szerintem a KM jogköre a nyújtott szerepjátékból kifolyólag.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.19. 21:25

Valószínűleg csak én vagyok vak, de jól láttam, hogy a paplovagoknál nincs kikötve, hogy csak a Kis Arkánumot tudják használni? Tuti csak elnéztem valamit, különben durva....
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.19. 21:51

Enor ak Mverrys írta:Valószínűleg csak én vagyok vak, de jól láttam, hogy a paplovagoknál nincs kikötve, hogy csak a Kis Arkánumot tudják használni? Tuti csak elnéztem valamit, különben durva....

Enor!

Nem siklottál el semmi felett :wink:
Olvasgasd el ezt :) :wink: : viewtopic.php?p=3700032#p3700032 (végül is a belinkelt hozzászólás és a reá érkezett két válasz a lényeg)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.06.19. 21:55

:shock: OMG... akarom mondani Dartonra... azért ez furcsa, de végülis, nem fogok panaszkodni :D
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drago da Sousa » 2009.06.22. 9:48

Sziasztok!
Kérdésem lenne egy Kétkezes harcos szituval kapcsolatban:
Adott egy a Kétkezes harc 2.fokú ismeretével rendelkező karakter. Milyen módosítókkal kell számolnia, ha nem kétkezes harcot folytat, hanem csak a rosszabbik kezével forgat fegyvert?(Valójában nem két kézzel harcol, de ugye mégsem a megszokott módon csatázik.)
„Jó létet, szép halált!”
Drago da Sousa
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 27
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 36 / 54 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 54

Vissza: Csevegõ