• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Káosz a köbön [OM-UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
242 hozzászólás • Oldal: 14 / 17 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Re: Káosz a köbön [OM-UT]

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.14. 14:09

(Yamato)

<Mi a csuda? Még sincs itt? Akkor miért érzem úgy, mintha jéggel kenegetnék a hátamat?>
Óvatosan benyitok a következő szobába, és azt is elkezdem feltérképezni: egyik kezemet a falon tartva, másikkal a botot fogva, nehogy hasra essek valamiben.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.06.16. 8:08

(Armon)

Horri első intésére odamegy.

- Hát jó. Ezzel ugyan megvan a veszély, hogy tönkretesszük az álcáját, de nem akarom itt megvárni, míg szegény világtalant tőrbecsalják. Azért csináljunk úgy, mintha nem is ismernénk. A katonákra nem várnék, annyi időnk azért nincs. Remélem ha elindul itt a haddelhad, azért számíthatunk a segítségükre. Elvégre mégiscsak az ő városuk, mi csak éppen erre jártunk.

Elteszi az íját és elindul, Horrit udvariasan azért maga elé engedi.

* Ő a harcos, én csak egy vándorkomédiás vagyok, vagy mi a szösz... *

Ha megérzi a szagokat, visszamegy az ajtóhoz és kitámasztja.

* Ha a szagok ártalmasak, akkor ezzel talán kicsit javítok a helyzeten. Ha meg hátsó bejárata van a helyiségnek, így könnyebben megtaláljuk. Persze így lehet, hogy fel is hívjuk magunkra a figyelmet. *
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2009.06.16. 11:50

Vini

*Túl sok mindent nem tudtam meg, de ez a kevés is éppen elég ahhoz, hogy megnyugodjak.*

< Talán valamiféle madarak... >

*Majd Ángusra téved a tekintetem és látva az aggódó pillantását, megszólalok.*

(Közös)
- Milyen madarak élnek erre felé? Mert szerintem az egy madár raj és pontosan arra tartanak mint mi...!
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:
melyikük és mi végre teremtette a nőt...?"

A nő mintegy véletlenszerűen a bárdhoz dörgölőzött, és a fülébe súgta:
"-Ha lepihennél , álmodj rólam! Neked szabad."

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.19. 14:32

KM: Yvett de Crei
Helyszín: Djanahan városa - a csendben
Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap délkörnyéke
Résztvevők: Yamato (Martos)

*Benyitnod nem kell a másik helyiségbe, mert csak ajtónyílás tátong - pár tapogatózó mozdulat után kiderül számodra, hogy van itt ajtó, csak nyitva van, és az ismeretlenbe nyílik, ami pedig nem más mint egy lépcsősor lefelé úgy egy lábnyi távolságban az ajtónyílástól.*

//Bocs, hogy ezért a két sorért kellett ennyit várnod. **//

Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap délkörnyéke
Résztvevők: Armon (Jomadar)

*Yamato nem jön, így szavaid után Horri megindul az épület felé. Nem kell nagyon udvariaskodnod vele, hogy előreengedd, szinte trappol az épület felé - elég gyorsan kell szedned a lábad, hogy lépést tudj tartani vele.
Az épületbe azért óvatosan nyit be, de miután meggyőződött arról, hogy nincs veszély belép, s így számodra is láthatóvá válik, hogy mit rejt a temető közepén ez a tökéletes állapotban lévő épületecske. Valóban kápolna féleség. A faltól mindösszesen három sor pad látható középen elhelyezve úgy, hogy elég nagy terület legyen a fal és padok között. A bal oldali falnál egy ajtónyílás látható - az ajtó befelé nyílik - s ott mintha Yamato ruháját lendítgetné a huzat... merthogy az van hála a nyitott ajtónak köszönhetően. Horri némán helyezkedik úgy, hogy még tisztes távolságban legyen az ajtónyílástól, de ha bármi nemtetszőt lát közbe tudjon avatkozni. Óvatos, s mutatja neked, hogy vedd kezedbe íjad és légy készenlétben az ajtó irányába.
Az egész helyiség úgy 6x6 lábnyi lehet - jobb oldalon két ablak látható, az ajtóval szemben lévő fal üres, balra pedig az az egyetlen ajtó. Az egész teremben füstszínűek a falak, így az ablakon beszűrődő fényben olyan naplementés időszakot ébreszt az emberben.*

Helyszín: Damak - a Lugasban
Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap kora délután
Résztvevők: Viniel Vinidius (Huor Aikanaro)

- Madarak?... - *láthatólag meghökken Ángus* - Fiam jót kérdeztél, mert nekem fogalmam sincs... De én itt élek amióta csak az eszemet tudom, és ilyen hatalmas és riasztó látványú madárrajt még nem láttam...
*Elgondolkodik azért a mondandódon, s hunyorítva nézegeti magának az előttetek lévő feketeséget.*
- De ha oda tartanak mint mi - ami lehetséges, mert közelebb nem jöttek tán... szóval majd kiderül mik lennének azok...Mondjuk szívesen megnézném őket tisztes távolságból, de mégis közelebbről...
*Vezetőtök azonban megálljt vezényel.*
- Önkénteseket kérnék, akik vágtával megpróbálják utolérni azt a feketeséget... félúton lehetünk tán a birtokig... - *A felszólításra két fiatalabb férfi jelentkezik egyből, majd kis tanakodás után még egy... de a vezető várakozó arca elárulja, hogy többre számított; a kérdőn villanó tekintete rajtad is átsiklik ahogy a többieken is... Ángus hajlandóságot nem mutat, hogy jelentkezne, s csak 3-4 ember arcán látod a tanakodást, hogy menjenek-e vagy ne.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.19. 23:02

(Yamato)

<Ha már idáig eljöttem, vissza nem fordulok> - villan át a fejemen, és a gondolatot tett is követi: óvatosan, lépcsőfokonként leereszkedek a mélybe.

<Ó, hogy én mennyire ki nem állhatom a lépcsőket! Persze szükségesek, de attól még nem kell szeretnem őket> - majd rögtön térek is vissza az előbbi mantrámhoz: <Én csak egy ártalmatlan koldus vagyok. Nem árthatok neked...>
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2009.06.21. 7:51

- Raddaq -

Ahogy beljebb lépett, csizmájával behúzta maga mögött az ajtót ... Bár nem kérték, nagyon is otthon érezte magát ... Zsákját a kis asztalkára helyezte, s a lavor fölé szagolt ... Egy pillanat műve volt, már tovább is lépett az ablakhoz ... Szélesre tárta, s kitekintve a magasságot méregette, a többi építmény távolságát aztán már csak az embereket figyelte, a házigazdát keresve odalent ... Pár szívdobbanás telhetett csak el, és már vissza is húzódott a fénykéve elől ... Az irányt a láda felé vette ... Először csak szemre vételezte felülről, aztán megpróbálta arrébb húzni a faltól ... Remélve nem hall majd semmiféle kattanást ... Aztán féltérdre ereszkedett, és a zárszerkezetet vizslatta ... A láda méreteiből következtetve a lehetséges védművekről ...
...

" La mayyitan ya qadrium, yatabaqa sarmadi … Fa itha yaji ash - shuthath, al - mautu qad yanatahi … "

" Meghalni nem halhat meg az, mi örökkön áll … Számlálhatatlan korok során, enyészik a Halál … "

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 346
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2009.06.21. 8:36

Vini

*Ángus ali ér a mondandój végére mikor a kapitany megállítja a csapatot. Önkénteseket keres, egy a számomra értelmetlen feladatra és ezt nem is tudom megállni szó nélkül.*

(Közös)
- Már megbocsájtson Uram, de nem érte, hogy miért kellen utólérnünk őket, hiszen az egy madárraj és pont a birtok felé tartanak. Szóval,ha tartsuk az eredeti irányt, akkor utól érjük őket. Nem hiszem, hogy okos lenne szétválnunk...

*Vonom kérdőre a kapitányt tisztelettudóan, de tekintetem őszinte és magabiztos.*
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.06.24. 10:03

(Armon)

Íját kezébe veszi, és kicsit lemaradva, osonva követi Horrit. Kipillant az ablakokon, vajon mit láthat az, aki bentről figyel, láthatta-e őket, aki benn volt. Lélekben felkészül rá, hogy bármikor elszabadulhat a pokol.

* Mi a fene történik itt? Jó lett volna előre tudni, mégis milyen érdekek húzódhatnak a háttérben, mi a fene késztethet két banyát arra, hogy nekiálljon rászabadítani egy kisvárosra mindenféle szörnyetegeket? Történt már a környéken hasonló? Na mindegy, éljük túl, utána kellene okoskodni meg kérdezősködni.
Vajon bírunk még a meglepetés előnyével? Vagy pontosan tudják, kik vagyunk és mit keresünk itt? A fenébe, mi sem tudjuk, mit keresünk. Nem túl rózsás helyzet, csak abban bízhatunk, hogy a banya dolgai sem egészen úgy sülnek el, ahogy tervezte. *
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.26. 12:20

Résztvevők: Yamato (Martos), Armon (Jomadar)

*Yamato mindösszesen két lépcsőfokot léptél lefelé lassan óvatosan, amikor a hátad mögül léptek nesze üti meg füled. Két ember lépett be nagy valószínűséggel azon az ajtón az épületbe, melyen át te is. Vért suhogás, s vissza folytott lélegzet sóhajtása, majd elül a csend. Ezek után hallod meg Horri hangját - valószínűleg a másik Armon nevezetű társának szól halkan.*
- Csak Yamato az, egy lépcsőn megy lefelé.
*Eközben Armon fancsalian veheted tudomásul, hogy bizony, ha valaki kitekint az ablakon, láthatott benneteket - sőt, a városban szorgos hangyaként futkározó katonákat is tisztán ki lehet venni. Horri tájékoztat, hogy mit lát az ajtón túl suttogva, majd Yamatohoz intéz pár szót megőrizve hangja halkságát.*
- Talán jobb lenne ha én mennék előre...
*A kis ravatalozóban egyre jobban terjeng a dohos pince és füstölők egyvelegének szaga - nem elviselhetetlen bűz ez, de mégis, egy normál emberi orrnak már zavaró az erőssége. A lépcső mélyéről pedig valamilyen suttogás, talán beszédfoszlány hallatszik fel néha-néha - bár Yamatonak a hangokra érzékenyebb füle a kántálást folyamatosan hallja.*

Helyszín: Erion, Kereskedőnegyed - egy sikátor
Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap dél környéke
Résztvevők: Raddaq (Raddaq)

*A lavór üres, ráfogható, hogy tiszta, s szaga is csak annyi van, mintha állot víz lett volna benne. Az ablakon kitekintve egy elhagyatott udvarszerűséget látsz, melyen a szemétkupacok egymást érik, s lassan mesterséges dombbá nöik ki magukat a területen. Néhol egy-két patkány szalad, pár apró termetű madár kapirgászik az egyik kupac tetején, de más teremtményt nem látsz. Az ablakból látható többi ablak bedeszkázva rejtik szemed elől titkukat a maguk talán 40-50 lábnyi távolságukban.
A láda egy egyszerű, többször összetoldott láda, melyen lényegében zár sincs - csak le lehet csukni. A faltól való elhúzására sem történt semmi, pusztán nagy erőt kellett ehhez kifejteni, de végül is egy nagyobb erőlködés után csikordulva arrébcihelődött minden következmény nélkül - mögötte csak összecsomósodott port, pár pókot és egy poloskát találtál.
Talán paranoiás vagy... de mint kiderült hiába egyedül vagy, s mélyen őrzöd saját titkodat, aki akar úgyis megtalál, ma ezt ékesen bebizonyították.
Az épületben minden csendes, neszek, beszéd hangok, csörgések nincsennek - egyedül vagy... vagy mégsem... Olyan érzés kerít hatalmába, mintha valaki meredten figyelne, de hiába fordulsz körbe-körbe, egyedül vagy...*

Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap kora délután

*Rapoga kicsit szúrós szemekkel viszonozza érdeklődésed, arcán látod, hogy nem tetszik neki az értetlenkedés.*
- Taktika... - *válaszolja, de nem kommentálja tovább, hiába is várnád. Úgy néz ki ő olyan vezető, aki megelégszik azzal, ha a parancsát végrehajtják, de fontos számára, hogy értsék is beosztottjai döntésének okait.*
- Ha nincs más, akkor ti hárman indulhattok is. Vágtában megpróbáljátok utolérni azt a feketeséget, elég közel, hogy megfigyeljétek mik is lennének, majd bevártok bennünket és jelentést tesztek. Itt egy kürt, egy esetleges támadás esetén fújjátok meg!
*A három férfi megértette a parancsot - bár az egyikőjük hosszabban fürkészett téged - majd indulásra ösztökélték lovaikat, s hamar vágtába kezdtek. Gyors tempóba távolodnak a csoporttól, melyet Rapoga újra indulásra szólít fel, miközben melléd léptet lovával.*
- Mondja csak fiatalember... mennyi csatában vett eddig részt? Volt katona esetleg valahol?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2009.06.26. 16:59

Vini

*A kapitány válaszát egy apró fintorral nyugtázom.*

< ...Vagy csak kemény fej! >

*Majd a távolodó három lovast figyelem, miközben mi is tovább indulunk.
Rapoga kérdésére egy halvány öntelt mosoly kíséretében válaszolok.*

(Közös)
- 8) Egyik sem, de a szemem nem csal...! És csak elmondtam, amit láttam. A döntés viszont az Öné, még ha rossz is...

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.26. 21:21

(Yamato)

<Kár, pedig azt hiszem nem volt rossz terv, csak túl türelmetlen> fut át az agyamon a gondolat, mikor megüti a fülem a fegyvercsörgés és Horri hangja. <Persze nincs kizárva, hogy az istenek akarják ezt, és akkor valószínűleg jobb is így.>

- Jól van, jöjjön, csak gyorsan, mert szerintem nem sok jót ígér ez a folyamatos kántálás.

Nem törődve immár álcámmal, amennyire tőlem telik gyorsan bemérem a lépcső túloldalát a botommal. //Ugyebár az egyik kezem eddig a falon tartottam.// Ha úgy találom, hogy elférünk ketten Horrival, akkor a lépcsőn biztonságos maximális sebességek indulok lefelé, Horrira bízva, hogy kikerüljön. Ha keskenynek ítélem, akkor előbb a falhoz húzódva előre engedem türelmetlen társamat, és így indulok utána. Mostantól fokozottan figyelek a legapróbb veszélyforrásra is, hisz ki tudja mi vár ránk a lépcső alján...
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2009.06.29. 8:22

- Raddaq -

~ Megőrültem ...
Könyvelte el magában ...
~ Vagy csak a szem az mi nem látja a nyilvánvalót ?
Pár szívdobbanásig még figyelte az ürességet ...
~ Nah gyerünk ... Koncentrálj ...
Várta az ismeretlent hátha felfedi magát ... Aztán mély levegőt vett, s balját végighúzva a láda mögött, belemarkolt a porba ... És már egyenesedett fel mikor maga mögé hintette ...
...

" La mayyitan ya qadrium, yatabaqa sarmadi … Fa itha yaji ash - shuthath, al - mautu qad yanatahi … "

" Meghalni nem halhat meg az, mi örökkön áll … Számlálhatatlan korok során, enyészik a Halál … "

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 346
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2009.06.29. 8:33

(Armon)

Igyekszik nem nagyon lemaradni, de azért jó érzi magát a hátvéd pozícióban. Íja a kezében, de nem akar először támadni.
* Hátha csak valami félreértés az egész... Miért nem hiszek én ebben? Na mindegy, ha valaki támadó mozdulatot tesz felén, arra lövök. Addig a többieké a terep. *
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.06.29. 14:40

Résztvevők: Yamato (Martos), Armon (Jomadar)

*Yamatonak félre kell állnia kissé, hogy Horri elférjen mellette a lépcsőn. Horri fürgén mozdul, alig verve hangot, léptei is puhák ahhoz képest, hogy siet. Úgy 30 lépcsőfokot kell lefelé megtenni, hogy a dohos folyosóra érjenek a föld alatt a kutatók, s itt bizony már Armon és Horri is hallja a monoton kántálást női hangon.
Egy rövid, sötét folyosó következik, ugyanis itt már nincs világítóeszköz mint a lépcsőn volt – legalább kis ízelítőt kaphat a két egészséges látású férfi, hogy milyen is lehet vakon élni – a sötétség Yamatot nem zavarja, fel sem tűnik neki, csupán abból, hogy az előtte haladó Horri léptei kissé bizonytalanná válnak.
A látók érzékelik azt a nagyon minimális fényt, mely úgy 20 lábnyira van tőlük, de erősségben lehet egy gyertyaláng is leverné versenyben. Horri halkan szitkozódik is.*

- A fene egye meg, nem látok semmit, hogy hová lépek… előttünk van úgy 20 lábnyira valamilyen halovány fény… csak addig jussunk el rendesen.
*Haladtok is minden gond nélkül, s Horri eléri a fényt, balra fordul – Armon látja, Yamato meg hallja léptein – majd eltűnik szemetek/fületek elől.
Itt már hangos a kántálás ereje, valószínűleg közel van a banya…
Yamato lép Horri után egy derékszögű bal kanyarban, amikor furcsa dolog kezd el történni vele. Teste megremeg, szédülni kezd, s meg kell állnia, hogy a lábán állva maradjon. Megtámaszkodik a falnál… majd újra felegyenesedik – elmúlt a pillanatnyi rosszullét.
Armon látja ahogy Yamato megtántorodik, majd megtámaszkodik a falnál, s pár pillanattal később felegyenesedik – távolabb nézvén Horri alakját egyáltalán nem látja, csak az előttük lévő hatalmas csarnokszerűséget, melyben tucatnyi márványoszlop tartja a mennyezetet, s kékes fényben dereng odabent minden.*

Helyszín: Erion, Kereskedőnegyed - egy sikátor
Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap dél környéke
Résztvevők: Raddaq (Raddaq)

*Megőrültél? Lehet, de a láda mögött nincs más, mint piszok. Hiába is húzod végig a láda háta mögött ujjaid, semmit sem markolsz a poron kívül fel. Ahogy felállsz és hátra hinted csendesen hullik a padlóra kezed tartalma, míg végül el nem ül teljesen - semmibe nem ütközött bele, s nem rajzolódott ki semmi a porfüggönyön át.
Bármennyire is hihetetlen számodra, egy búvóhelyre tettél szert, melyben semmilyen mágikus dolog nincs – csak te és dolgaid. Hihetetlen, de mégis… itt csendesen megpihenhetsz, nincs figyelő tekintet, nincs csapda, sem ártó szándékú erő neked idekészítve.*

Időpont: P.Sz. 3701. Kyel negyedik hava - a Végítélet hónapjának első hete; 1.nap délután

*Rapoga végig mér kijelentésedre, biccent egyet, s szó nélkül előre lovagol. Ángus viszont melléd.*
- Vini … Rapoga tizenéves korától szolgál a hadseregben. Egyszerű közkatonából küzdötte fel magát vérrel és verejtékkel a kapitányi rangjába. Nem a két szeméért lett az aki, hanem a tudása, tapasztalata miatt… Tapasztalatlanul nem leszólnod kellett volna, hanem bízni a helyes döntésében, még akkor is, ha te csak madarakat láttál… Bár megvallom, furcsa, hogy te látod őket… nekem csak egy sötét felhő, de az is igaz, hogy én már nem vagyok fiatalember… - *elmosolyodik egy kicsit.
Tartjátok a felvett iramot. A három előre vágtázó már csak apró pontként látszódik, bár te még ki tudod alakjukat venni rendesen, majdan a te szemed is csak pontként látja őket... Úgy egy órát lovagolhattok a homokos kietlen területen, melyet csak ritkán tör meg egy-két alacsonyabb növésű kiszáradt növényre emlékeztető bokorféle, amikor meghallod egy kürtféleség hangját. Három hosszút fújnak bele, majd szünet, aztán újra kezdődik elölről. Ahogy elnézed társaidat ők nem hallják egyáltalán a kürt szavát.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.06.29. 17:31

(Yamato)

- Lépjen a lába elé, jó uram! - hangzik a kéretlen tanács, kis kárörömmel keveredve. - Üdvözlöm a világtalanok világában!
Mivel magam nem érzek semmi változást környezetemben, töretlen lendülettel haladok tovább behozva a köztünk lévő távolságot. Mikor az előttem haladó befordul a sarkon és is követem példáját, ám ekkor...
<Mi a ...? Hű, erre nem számítottam. Milyen stabil ez a fal! Határozottan jól esik. Na jó, tovább, erre nincs időm.>
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
242 hozzászólás • Oldal: 14 / 17 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Vissza: Régi Kalandok...