• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 133 / 200 • 1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.11. 14:51

Többnapos táborba nem, de ilyen egynapos rendezvényre szívesen.

Félek, kicsit kiöregedtem már a szerepjátékos táborok átlag népességéből, meg a feleségem se nagyon lelkesedne érte ha több napra eltűnnék. (Őt teljesen hidegen hagyja az rpg.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.13. 4:57

Üdv!

Sok Boldog Születésnapot Huor! :koccint:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.07.13. 7:34

Boldog Születésnapot Huor! :koccint:
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.07.13. 7:42

Huor, Boldog születésnapot neked és mindenki másnak, aki mostanában tartja a szülinapját!
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.07.13. 13:29

Boldog Születésnapot a napokban ünneplőknek!

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.07.13. 13:38

Boldog születésnapot, Huor és (egy kicsit késve) Lyor! :koccint:
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.16. 16:39

Ezt nektek :D Paródia:

http://www.youtube.com/watch?v=DoP3C76ioTU
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.07.16. 17:23

Régi, kicsit brutális :twisted: , de jó (angoltudás nem árt):
http://www.youtube.com/watch?v=TXhp7-fMvSk

S az ellenőrző kérdés: az eredeti zene mihez készült?

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.07.16. 18:04

Az kösz :D

Kicsit nagy a pangás. :shock:
Na akkor erre varjatok gombot:
Szigorúan tilos lovat kötni a parkolóórához, szürcsölni a levest, és kötelező évente legalább egyszer fürödni: meglepő, mi mindenre kiterjednek a törvényes rendelkezések. Frank van Helsing német ügyvéd a Berliner Kurier című német napilap megbízásából összegyűjtötte a világ legfurcsább törvényeit.

A furcsa törvények a legkülönbözőbb, sokszor nehezen elképzelhető élethelyzetekre is igen pontos utasításokat tartalmaznak. Így például Devonban (Connecticut) általánosan tiltott naplemente után hátrafelé menni. Longmeadowban, Massachusettsben pedig illegális, ha két férfi közösen egy fürdőkádat cipel keresztül egy parkon. Clinton Countyban (Ohio) pénzbírsággal büntetnek mindenkit, akit rajtakapnak, amint egy nyilvános épület falának támaszkodik, az oregoni Klamath Fallsban pedig illegális, ha a járdán menvén sétabotunkkal egy kígyó fejére ütünk.

Hampshire polgárainak tilos vasárnap vizelés közben az égre nézni az arkansasi McLoughban pedig tilos nyilvános ivókútban tisztítanunk a műfogsorunkat. Kentucky lakosai számára kötelező évente legalább egyszer fürdeni,

Kínában figyelmeztetik, sőt pénzbírsággal büntetik azokat az autósokat, akik a gyalogosátkelőnél megállnak...
A kansasi Lang városában tilos augusztusban öszvéren lovagolni a főutcán, ha ez mégis elkerülhetetlen, az öszvérnek mindenképpen szalmakalapot kell viselnie.

Ésatöbbbi. Ezt a délmagyarban találtam, de h ezek mekkora b.rmok. De azért jót röhögtem :lol:
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.07.16. 20:25

Dierol

A megfejtés - ha jól tudom - a Kis hableány című Disney klasszikus egyik betétdala. Egyébként marhanagy :D

Wolftern

Azért nem lepődtem meg, hogy mely vidékről származik a hülye törvények többsége... :roll: Ugye a macska meg a mikró agyoncsépelt esete... De hallottam jobbat, az talán nem annyira közismert: a láncfűrész használati útmutatójában többek között a következő figyelmeztetés található (persze angolul): "Ne közelítse az eszközt bekapcsolt állapotban külső nemi szervéhez!" Most komolyan, ki az a hülye, aki ezt tényleg megtette, hogy belekerült az útmutatóba? :shock:
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.07.16. 20:41

Martos!

A láncfűrész útmutatójából idézett mondatot vajon miért angolul vetették papírra? Talán a hülye törvények vidékén lakókat akarják megkímélni a nemvárt sérüléstől? :lol: (Mert arrafelé lehet, hogy nem mindenki van azzal tisztában, hogy az említett műszer az ember fiának nemi szervében kárt tehet...)
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.07.16. 20:46

Edit: Bocsi, semmi, csak félreolvastam valamit.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.07.16. 20:49

Én úgy emlékszem, hogy a mondat a kövi volt: "A láncfűrészt ne próbálja megállítani külső vagy belső nemi szervével"... de a lényegen nem változtat :shock:

S a megfejtés helyes :) tényleg a kis hableány...

Edit:

A királyfi lovagol az erdőben. Találkozik egy rusnya öregasszonnyal az ösvényen, akinek a vállán egy varjú üldögél. A banya megszólítja:
-Szép királyfi! ha megmondod, hogy milyen állat ül a vállamon, ötször a tiéd leszek!
A királyfi rémülten rávágja: :shock:
- Bálna!
A banya megszólal:
-Hát, határeset... de elfogadom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dierol 2009.07.17. 8:49-kor.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.07.17. 8:48

Kommentár nélkül. :)

http://www.favbrowser.com/wp-content/up ... dly-ie.gif
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.17. 19:14

Üdvözlet!
Beleolvastam Alaven (Terion Lyamrch) előtörténetébe, ahol eszmecserét folytat Damak HM-jével, Rahmuddal,az induló karakter képzettségeiről.

Az nyílvánvaló hogy Rahmud attól fél hogy a JK egy Ranagol papba oltott varázslót indítana, és ettől ódzkodik.
Ha jól olvasok a sorok között számára a Kyr pszi és a magasmágia megtanulása az ami különösen irritáló.

Az én véleményem az a dologgal kapcsolatban hogy Ranagol ugyebár a kiemelkedettség és a gondolatok istene is.
Aligha válik egy Ranagol pap szégyenére ha arra törekszik hogy elsajátítsaa Kyr-pszit vagy uram bocsá' akár a Mentálmágia mestere legyen.
Ezek kedves dolgok Ranagol előtt főleg ha a pap az ő dicsőségére végzi ezeket a tanulmányokat, csak a saját érdemességét bizonyítja az istene előtt ha el tudjamondani hogy egy varázslóiskolába jár.
Nyilván ne menjen a pap hitéletének rovására, de végül is erre van kitalálva a Kp-rendszer: ha a pap hajlandó szabadidőt és nem kevés Kp-t áldozni arra hogy Kyr pszit vagy magasmágiát tanuljon, miért ne tehetné meg?

Azt az utópiát összehozni hogy egy Rangaol-pap induláskor tudjon használni varázslói mágiát, természetesen táp, de gondolom a JK célja nem ez volt, hanem az, hogy a "ranagolpapság" ne annyiban merüljön ki, hogy szabad idejében embereket véreztet ki a házi oltáron, hanem pl: az univerzum természetéről gondolkodik egy kyr pszi oktatás keretében.

Egyébként szabályszerűen azt pontokból összehozni hogy egy Ranagol pap varázslói mágiát használjon baromi sok Kp meg idő, és óriási mennyiségű KAP-erőforrást köt le, mindamellett szintlépésekkor felvetődik a kérdés hogy Kegy pontot vegyen vagy Manát?
Mivel a kettő nem ugyanaz, annyit nem tud venni belőlük, hogy terminátor legyen.
Én szerintem az, hogy egy Ranagol pap céjának tekinti megtanulni a magasmágia használatát nem egy Ranagoltól elrugaszkodott dolog, sőt!

Az más kérdés hogy amúgy nekem sem szimpatikusak a pszihopata karakterek, márpedig a Ranagol papok egyértelműen kimeritik a pszichopátia kritériumait:
Ahogy a híres pszichológus Mérei mondta: "A pszichopata nem szeret, nem szorong"...becsület, szégyenérzet és empátia hiánya,érzelmek szegényessége, emocionális mélység hiánya, másokkal való törődésre való képtelenség, egocentrikus, nagyzásos önértékelés, szeretetképtelenség, STB" és ez igaz is rájuk, én azt megértem ha ilyen karakternek nem tudsz mesélni én se tudnék, de akkor inkább ezt mondd a JK-nak, hogy bocs de hidegrázásom van a figurától nem tudok neki mesélni, ez van, fogadd el és ez tiszta ügy.

Egyébként az a tapsztalatom hogy JK-k maguk hiába választanak pszichopata, "gonosz" karaktert általában csak a darkos feeling miatt teszik és nem azért, mert tényleg a játékban hitelesen akarják ezt alakítani.
Példának okáért eddig a régi kalandok között eddig egyetlen ilyen megnyilvánulást olvastam, mikor egy Mandragóra nevű user az általa megformált full fanatic shadoni inkvizítor nekiállt megnyúzni egy elf nőt hogy információkat szedjen ki belőle.
Na itt van az a pont mikor HM-ként nekem se nagyon van kedvem egy ilyen szituációt mesélni, egyszerűen azért mert ebben nem találok örömet és nem szórakoztat.
Fantasy történetben (és sajnos az életben gyakrabban és brutálisabban) persze előfordul az ilyesmi, de ha van is ilyen szituáció nem kell neked irodalmi realista igénnyel lemesélni mondjuk egy csecsemőgyilkosságot, -én már olvastam ilyet Kornya Zsolt: Pokol c. fantasy regényében, és Ian Russel: Ranagol áldásában (ahol mindjárt egy hármas-ikret égetnek el a legelején) ott a szerző is csak utal rá, sejteti a dolgokat, nem részletezi a szenvedést magát.
Nyilván nem azért mert ők maguk is pszichopaták akik felvették az emberi álarcot hanem mert egy fiktív világ hangulatát akarták megfesteni ahol ilyesmi megeshet a dráma kedvéért.
(Bár az ősi népek vallása illetve a mitológiák is tele vannak ehhez hasonló véres jelenetekkel. Pl: Szegény Kőmíves Kelemennével is hogy kibabráltak... 8) )

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 133 / 200 • 1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok