• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 137 / 200 • 1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.07.25. 17:22

Iymer írta:Nem tudom, hová való, így ide teszem.

Ez mit jelent egy tag profiljában: "Utolsó látogatás: -"?

A regisztrációjának aktiválása óta vagy nem jelentkezett még be, vagy rejtett felhasználóként szokta látogatni az oldalt.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.07.25. 17:52

Sziasztok!

Először is: nagyon szívet melengető, hogy ennyien láttatok el tanáccsal és a válaszaitokból látom, hogy tényleg komolyan belegondoltatok. Nagyon szépen köszönöm! Kedves tőletek ^^

Nava
Az, hogy 9x érettségiztem az azt jelenti, hogy nem minden tantárgyból mentem újra és újra, hanem már 8 tantárgyból voltam érettségizni a több pont reményében. Jelenleg egy német emelt érettségi adhatna több pontot. Ha abból meglenne a 60%-om, akkor az egyenértékű egy C típusú középfokú nyelvvizsgával. Ez azt jelenti, hogy mindenféle vizsgadíj nélkül lenne egy nyelvvizsgám. Ugyanígy csináltam meg a latin emeltet is ^^

Tényleg nem lehet semmi "jót" írni, hiszen az egyetemnek is megvan a fény és árny oldala, utóbbi egyre gyakrabban manapság. Be kell hogy valljam, de nem tudtam volna, hogy mihez kezdjek egy latin diplomával. Így első ránézésre hóbortnak tűnhet más szemében, de csak azt érzem, hogy ezzel a témával kapcsolatban szeretnék tanulni. Konkrét elképzelésem nincs; első kézből tudom, hogy latin tanárnak nagy kihívás lenni, hiszen nemcsak egy nyelvre tanítod a gyereket, de ez a nyelv egy plusz műveltséget is ad történelem, irodalom, művészet és nyelv témakörökben. Ne kövezzetek meg, saját tapasztalat alapján írom ezt és ez a személyes véleményem. Egyszerűen csak érzem, hogy ez az, ami vonz. Ebből adódóan nem szeretnék más szakra menni, hiszen nem érezném magam jól és nem is biztos,hogy átengednének egyik szakról a másikra ... Engem maga a nyelv és kultúra érdekel csak kár, hogy nem tudom tanulni :(

Quator
Nem biztos, hogy patológusnak vagy korboncnak szívesen mennék ^^" Valahogy lehet nem bírnám gyomorral, ahogy Shia-ko írta. Meg csak latin szavakat mormolnék, azt hiszem ennyi köze van a latinnak a botanikához ill az orvostudományhoz, de a jogi karon is oktatják.

Az is igaz, hogy tényleg kell egyfajta elszántság (by Nava), de hiába, ha a lehetőségek nem adottak. Jelentem: megvolt az elszántságom! Magamhoz mérten is jól teljesítettem. Egyedül tanultam német középszintű, emelt művtöri és emelt latin érettségire és nem is teljesítettem rosszul. A többi alaptantárgy sem sikerült silányul és nem értem velük semmit. Lefolyt az érettségi, nem volt rossz pontom és nem vettek fel, ezért visszamentem a sulimhoz és 5-6 évre jelentkeztem, mint keramikus. És eközben még mindig azért tanultam, hogy több pontom legyen. Most az (volt) osztályomból tán nekem van a legtöbb pontom és mégis ők vannak az egyetemen. A legrosszabb tanulót is felvették, én meg még mindig csak küzdök. 3.-os korom óta tudom, hogy ezt szeretném, 2 évig tanutam rá. Van, aki úgy kerül be erre a szakra, hogy semmit nem tud erről a nyelvről vagy a tantárgyakról; én meg el sem kezdtem, de már előrehaladottabbnak mondhatom magam. Még egy évet nem szeretnék eltölteni "feleslegesen" ... Iymer jól mondta: később elkezdeni sokkal nehezebb lenne. Sokat felejtenék a tudásomból, már így is butábbnak érzem magam kerámián ez alatt az 1 év alatt :P Ebből kifolyólag nem biztos, hogy én megtagadnám egyetemista éveim alatt a bulizást, de komolyan gondolnám a tanulást. Hiszen nekem is előny, ha jól teljesítek, pl: ösztöndíj.
Most nézhetek magamnak szakmát, amit meg végképp nem tudok eldönteni. Nem maradok kerámián. Mivel az áhított szakomra nem tudok bejutni, akkor már jól megválasztom a szakmát, amit -mint első szakmámat- ingyen tanulhatok. De hát ebbe is beleszól az Élet, hisz vajon manapság mit is érdemes tanulni? ^^"

Még 1x köszönöm;
Amica
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.25. 19:24

Amica

Tudom hülyén fog hangzani, de szakmában a PB hegesztő erősen hiányszakma. A főiskolai államháztartástan tanárnőm komolyan latolgatta, hogy elmegy hegesztőnek, mert sokkal több a munkalehetőség és meg is fizetik.
Általánosságban olyat érdemes tanulni szerintem, ami "hiányszakmának" minősül. Erről a munkaügyiben szívesen tájékoztatják az embert.

Egyébként a diploma "elterjedésére" jó példa szrintem, hogy mi 35-en voltunk a gimis osztályban és mindannyiunk továbbtanult és vagy már lediplomázott vagy még most is tanul néhány szakváltás után.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.07.25. 20:36

Azt mondják, hogy olajmérnöknek éri meg most lenni. El lehet végezni levelezősön is. Bár nem hiszem, hogy ezzel az információval oly sokkal előrébb volnál...
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.25. 21:08

Hm, engem a hidegburkolás érdekel :)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.07.25. 21:46

Üdv!

Nos, én most érettségiztem, és az ELTE japán szakra jelentkeztem 440 pont volt a határ nekem 445 van így felvettek. Szerény véleményem, céltudatosan kell tovább tanulni és ennyivel el is van intézve a dolog. Ez lehet nagy képűen hangzik (sőt biztos) de aki egyetemre akar menni az azért 18 éves korára eldöntheti igazán, hogy mi az amire igazán vágyik.

Azok akik a "régi rendszerben" érettségiztek, meg mit ne mondjak igen csak jól jártak az új rendszerrel nem egy olyan esetről hallottam hogy 475 pontokkal rendelkezik az illető gyatra (értsd 80% középszinten a SAJÁT iskolájában eredményekkel amit 4 éve csinált).... no comment

Quator, értem én hogy CNC meg micsudi hegesztőnek érdemes elmenni, de a az aikido mesterem jelen pillanatban 52!!!! fokos melegben heggeszt Khazasztánban skorpiók meg mindenféle csúszó-mászó között havi mondjuk 450 000 Ft-ért.

Ami álom fizetés! DE ott van az a de, hogy mennyi mindent kell kiállni ezért.

Mondjuk most gondolom sokan rám fognak támadni, de ha megtudtok győzni az ellenkezőjéről akkor várom a reagokat.

Amica, tanulni kell ennyi a lényeg.

Maradok: VYan Lefydd

edit: még annyi, hogy manapság a természettudományokban és a nyelvekben van a nagy pénz, főleg az olyan nyelvekre értem ami ritka, különleges nem sokan tudnak rajta.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.25. 21:54

Amiben van a nagy pénz nem mindig esik egybe azzal, amire az ember igazán vágyik, és amit szívvel-lélekkel csinálna. Kérdés, ki hogyan alkuszik meg a pénz érdekében önmagával. Üzletiesség, anyagiasság, gyomor kérdése.

Akinek egyezik, annak hajrá :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.07.25. 22:32

Vyan!

Hogy lett 445 pontod? :shock: Te ilyen full okos ember vagy? :D
Édesapám csőhálózat és vízvezeték szerelő és nem kapott állást itt Mo-n ... Jelenleg Bécsben kell dolgoznia, tőlünk távol, hiába tud jól hegeszteni :(
Amica
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2009.07.25. 22:50

Üdv!

Anyukám a saja burgess-ban dolgozik minimál bérért 19 éve az apámat csak hétvégente látom illetve több mint 10 évig 3-4-5 havonta mivel hentes és vagy külföldön dolgozik vagy tőlünk távol.

Soha életemben nem voltam se kitünő tanuló se jeles se általános se közép iskolás koromban. Tehát nem vok zseni. Csak tudom mit akarok és azért mindent megteszek.

Ezt nem azért írtam mert sajnálni kell!!! Nincs szükségem rá ugyan is. Tisztában vok vele, hogy tőlem sokkalta rosszabb helyzetben élő emberek is vannak akiknek 100-szor nehezebb az életük nem egy embert ismerek ilyet.

A mai emberekkel és főleg veletek felnőttekkel (mert én nem tartom magam annak) az a baj, hogy hamar feladjátok. No ez az amiből én nem kérek és amiből elegem van egy életre!!!!

Valaki írta itt az optimizmust, NANÁ hogy annak kell lenni!!! MINDEN körülmények között.

Most tudom, hogy lesz olyan válasz, hogy "na majd te is megtudod, + meg akkor majd nem lesz olyan nagy szád" na éppen az ilyen embereknek kell van szükségük a sajnálatra és sajnálom is őket!!!

Amica én meg nem veregetem a váladat, csak annyi hogy ne add fel!!! Pláne ne az álmodat!!!! Soha!!!! Senki kedvéért sem és semmiért sem!!!! (kivéve ha gyereket vállalsz meg persze családot amiért +50 pont az érettségin :D :lol: de erről még egyeztethetünk )

VYan
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.07.25. 23:18

Vyan!

Tisztellek az optimizmusodért és aki ismer közelebbről az tudja h én is ilyen vok. DE jelen pillanatban a hajó elment. A szabályok szerint nem tudok összeszedni annyi pontot h elég legyen, így nem rajtam múlik a dolog. (esetleg ha mindenből újraérettségizem fullra ...) Tényleg sajnálatos dolog, ha vkinek fel kell adnia az álmát. Ettől eltekintve az akarás és a latin iránti szeretetem megmaradt. Az már más kérdés h később, mikor újra lehetőségem lesz rá érdemes-e vele élni! Lehet h csak évek múlva kerülök a ponthatár közelébe és akkorra már -nem buta, de eléggé kiesem a tanulásból. Ezt viszont hidd el nekem! 1 év a kerámián elég volt ahhoz h sokat felejtsek! Egyetlen egy év! Mi lesz majd több év múlva?! Nem biztos h így lenne jó elvégezni azt a szakot, amit szeretek ...
De hozzáteszem h Te még így is könnyebb helyzetben vagy. Gratulálok a magas pontjaidhoz, tényleg le a kalappal, mert el sem tudom képzelni mennyit tanulhattál ill milyen pluszpontjaid lehetnek. Felvettek, oda ahova szerettél volna menni, ennek örülj és próbáld a lehető legjobb tudásod adni hozzá! :) Viszont a felnőtteket ne becsüld alá, hiszen ha nem is optimista egy-két ember, de minden eszközt megragad h ne kerüljön süllyesztőbe és ez az, amit mi diákok még nem tudunk elképzelni! Én sem tartom magam felnőttnek, holott elmúltam 20. Mégis úgy érzem h gondolnom kell arra h ha már nem dolgozom, akkor könnyebbé tegyem az életem és a körülöttem levőkét. Értem itt a családi pótlékot (amit már nem sokáig kapok), a diákigazolványt a sok kedvezménnyel, ösztöndíj, esetleg ingyenes tankönyv ... stb. Ahogy nő az éveid száma, úgy érzed egyre jobban h nem mindig tudnak segíteni a családtagok és barátok. Nő a felelőség és egyre jobban átérzed a többiek terhét. Ilyenkor az a lehető legjobb ha a meglévő lehetőségeket össze tudod egyeztetni azokkal a dolgokkal, amik a családodnak is jók, hisz egy ideig még én is a családommal lakom ;) És emellett még alakítsd úgy a dolgokat h Te se szenvedj tőle ... Ez az igazi nehézség. És h ezt elérheted, ez az optimizmus tetőfoka!
Amica
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.07.26. 0:04

9 újraérettségizést mindennek lehet mondani csak feladásnak nem.
A "felnőttek" többsége nem feladni szokott hanem a körülmények és a lehetőségek keresztmetszetében megalkudni.
Vagy önrombolással vagy anélkül. Aki szerencsés az önrombolás nélkül meg tudja oldani az életét.

Saját példám azt mutatja hogy a diploma nem előfeltétele a sikeres életnek akár szakmai akár pénzben mérve azt.
Én kezdtem egy főiskolával építőmérnöki szakon amit félbe is hagytam sok sebből vérezve, a fő döfés az volt hogy nem műszaki rajzolónak készültem. Folytattam Eltén egy tanárszakkal közben belekóstoltam egy geofizika szakba is egy év erejéig.
Tanárszakot végigjártam (illetve fogjuk rá kb. büfészak, abszolutórium megvan), de nyelvvizsga híján államvizsgázni nem tudtam volna és diplomamunkát sem gyártottam.

Vállalkozó vagyok, a magam ura. Építőiparban tevékenykedem.
Ha pecsét kell akkor megfizetem akár statikus akár építész akár ügyvéd kell hogy aláírja.
Egyetemi professzor statikus is dolgozott már nekem, s bár nem tegeződtünk (régi vágású igazi úriember az illető) de mondhatom barátinak a viszonyt.
Nem egy jogász (legfelső bíró, ügyvédek) kérdezte már meg tőlem hogy ugye kolléga? S csak néztek hogy nem, csak lelkes amatőr...
Még az érettségimet sem használom nemhogy a többi papírt.
Tudásom viszont van, mert az muszáj hogy legyen. Mertem és merek kérdezni akárkitől, legyen az a kőművesem vagy egy ügyvéd vagy egy talajmechanikus.

Egyetemnek főiskolának egy értelme van ami fontos volt számomra is.
Képessé tesz az önálló tevékenységre, rákényszerít hogy magad irányítsd, képviseld és hogy kiállj magadért.
Minden vizsga egy önvédelem, ahol bizonyítanod kell hogy te tudod amit tudnod kell (nem feltétlenül az anyagot).

Amica:
Mi az amit a latin szakon tanulni akarsz? (szándékosan teszem így fel a kérdést)
Maga a diploma kell? Simán lehetsz szaktekintély az adott szak elvégzése nélkül is, sőt akár még oktathatsz is majd később ezen a szakon is úgy hogy el sem végezted...
Nekem is kétségeim vannak a felől hogy a diplomából aztán meg tudnál élni, viszont a latin tudásod önmagában lehet hogy könnyebben "értékesíthető". Nekem pont a nyelvtanulás az ami a teljes negatív eddig (középsuli nyelv bukás, nyelvvizsga hiány az államvizsgához).

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2009.07.26. 8:20

Vyan Lefydd írta:Üdv!

Anyukám a saja burgess-ban dolgozik minimál bérért 19 éve az apámat csak hétvégente látom illetve több mint 10 évig 3-4-5 havonta mivel hentes és vagy külföldön dolgozik vagy tőlünk távol.

Soha életemben nem voltam se kitünő tanuló se jeles se általános se közép iskolás koromban. Tehát nem vok zseni. Csak tudom mit akarok és azért mindent megteszek.

Ezt nem azért írtam mert sajnálni kell!!! Nincs szükségem rá ugyan is. Tisztában vok vele, hogy tőlem sokkalta rosszabb helyzetben élő emberek is vannak akiknek 100-szor nehezebb az életük nem egy embert ismerek ilyet.

A mai emberekkel és főleg veletek felnőttekkel (mert én nem tartom magam annak) az a baj, hogy hamar feladjátok. No ez az amiből én nem kérek és amiből elegem van egy életre!!!!

Valaki írta itt az optimizmust, NANÁ hogy annak kell lenni!!! MINDEN körülmények között.

Most tudom, hogy lesz olyan válasz, hogy "na majd te is megtudod, + meg akkor majd nem lesz olyan nagy szád" na éppen az ilyen embereknek kell van szükségük a sajnálatra és sajnálom is őket!!!

Amica én meg nem veregetem a váladat, csak annyi hogy ne add fel!!! Pláne ne az álmodat!!!! Soha!!!! Senki kedvéért sem és semmiért sem!!!! (kivéve ha gyereket vállalsz meg persze családot amiért +50 pont az érettségin :D :lol: de erről még egyeztethetünk )

VYan

Igazi szamuráj vagy, tesó! (s ezt nyugodtan vedd tőlem elismerésnek...)

Nem is mondom neked, hogy majd te is megtudod, meg ilyenek. Csak azt kívánom, hogy az elszántságod és céltudatosságod egy életen át tartson ki!

Másoknak meg azt, hogy keressék az útjukat, találják meg, és induljanak el rajta - mert ez a legtöbb, amit az ember ez ügyben megtehet.
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.07.26. 8:52

Szatyorra való jó példákat, tanácsokat látok itt :) Ki-ki válogasson belőle :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.26. 8:54

Üdv!

Vyan

Csakhogy legyen az általad várt visszajelzés is:

Örülök, hogy ennyire tudod milyen jó lesz neked, de azért majd 5 év múlva, mikor lediplomáztál japán szakon én személy szerint kíváncsi leszek hol és milyen munkakörben fogsz elhelyezkedni vele vagy éppen nélküle.

A sajnálatodra pedig nincs szükség. Majd akkor fogod átérezni a "felnőtt kor" nehézségeit, amikor nemcsak magaddal kell törődnöd. Kívánom, hogy ez minél később következzen be számodra!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.07.26. 10:52

Üdv!

Vyan: érdekes dolgokról írsz.

...de aki egyetemre akar menni az azért 18 éves korára eldöntheti igazán, hogy mi az amire igazán vágyik.

Ez így egyáltalán nem igaz. Szép dolog, meg jó dolog, de korántsem megy ilyen egyszerűen a helyzet.

No comment... ne ítélkezz!

Azok akik a "régi rendszerben" érettségiztek, meg mit ne mondjak igen csak jól jártak az új rendszerrel nem egy olyan esetről hallottam hogy 475 pontokkal rendelkezik az illető gyatra (értsd 80% középszinten a SAJÁT iskolájában eredményekkel amit 4 éve csinált).... no comment

Az a baj ezzel a mondattal, hogy nem vetetted össze a két érettségi rendszer színvonalát. Én már az új érettségit tettem le, például minket helyesírás miatt ne lehetett megbuktatni magyar érettségin. Merthogy?
Töriből olyan javítókulcsok, hogy igaz-hamis feladatnál "igaz, de a hamis is elfogadható". Matekból is olyanok, hogy a piacon 1 kg narancs 300 forint, akkor mennyi narancsot kapsz 150 Ft-ért?
Ez az érettségi egy kalap szar. Pontosan azért, mert semmit nem követel meg. Ez nem színvonal. A régi érettségit nem tudta minden hülye letenni 80%-ra, ráadásul ha jól tudom nem is 20%-tól engedték át az embereket.

Így utólag csak ezeken akadtam fel... :)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 137 / 200 • 1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok