A találkozóra való jelentkezés határidejét kitolom 2009. július 31.ig!
A találkozón való részvételi szándékotokat pm-ben jelezzétek (egy csapatból elég, ha egy ember veszi fel velem vagy Yvettel a kapcsolatot), minden mást megbeszélünk azon a csatornán!
Minden olyan OM tagot kérnék, akik szabad hétvégével rendelkeznek, és esetleg egy jót játszanának a fórumos ismerősök közt, hogy az OM-találkozóra jöjjön el.
A határidő kitolást így az utolsó napokban nem azért toltam ki, hogy pár embernek legyen min hőbörögnije a napokban. Sőt, aki hőbörögni jönne az inkább maradjon otthon!
Köszönöm a figyelmeteket!
R.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled. Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör. Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan. Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
Még régen Castor kérdezte és nem válaszoltam a kérdésre. Iymer felhívta e mulasztásomra a figyelmemet. A kérdés az volt, hogy a középkorban milyen vérteket hordtak a seregek. Nos én a keresztes háborúk illetve a templomosok korszakát ismerem jobban. Ez a kor a láncingek kora volt. Azt tudom, hogy mindkét fél használt láncinget európaiak és mohamedánok egyaránt. A láncing alatt szokás volt fegyverkabátot viselni és eddig még sehol nem olvastam olyat, hogy ezt a közelkeleten ne használták volna. Ami a teljes vérteket illeti arra vonatkozóan már nincs konkrét információm, de tekintetbe véve, hogy igazság szerint nem melegebb mint a láncing így szerintem simán viselhettek volna azt is. Az viszont biztos, hogy mindenképpen megterhelte bármiféle vért viselése a szervezetet. Ezzel együtt én viseltem már láncinget 9 órán át 30-35 fokban fegyverkabátnak megfelelő vastagságú egyébb ruhával és ugyan nem esett jól de el lehetett viselni. Viszont nekem volt lehetőségem sok folyadékot fogyasztani. Ez viszont a keresztes háborúk korában sokszor gondot jelentett. A bőrvértekket is használták. Igazság szerint azt mondanám, hogy mennyi folyadékkal mennyi ideig viselik ezeket a dolgokat azon van a hangsúly. Ami meg kell érteni, hogy az orvosi ellátás milyensége miatt inkább megfőttek a harcosok a vértjeikbe csak felcserhez ne kelljen menni. A másik oldala a dolognak, hogy egy átlag középkori csatában. háborúban a különböző fertőzések a nagy tumultusban bekövetkezett fulladás és az, hogy akár a saját társak agyontaposták az embert sokkal gyakoribb halálnem volt mint a fegyver által okozott halál.
Üdv
Atis
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Köszönöm a választ Garma. Illetve lehet hogy Ymernek köszönöm... Tényleg kérdeztem effélét. Nem mondhatnám hogy egy lecsapó kobra sebességével reagáltál a dolgokra, -sokkal inkább úgy, mint Micimackó- de végül is jobb később mint soha.