• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 46 / 54 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.07. 14:08

Anhorienn

A fegyverforgatás tanulását nem lehet egyedül csinálni. Legalább egy partner kell hozzá, mert a technikák java része az ellenfél mozdulatára épít esetlegesen kihasználja annak erejét ezért eleve harcot gyakorolsz. Ahogy kevés az, hogy ismersz egy mozdulatot meg kell tanulni megfelelő időben alkalmazni ezt pedig csak tényleges harcban lehet megtanulni.
A másik oldala a dolognak, hogy ha egy fegyverrel tényleg megtanulsz vívni akkor elsajátítasz egy mozgáskultúrát ami eleve még fegyver nélkül is harcértéket ad. Hisz megtanulod felmérni a köztetek lévő távolságot. Megtanulod, hogy mennyi idő alatt lehet megtenni azt a távot, hogy mikor mire kell figyelni. Megtanulod észrevenni a réseket az ellenfél védelmén. Megtanulod nem becsukni a szemed amikor a fejed felé közelít egy fegyver. Ezeket a dolgokat az adott fegyver nélkül is ki tudod használni. Ezek a fegyvertől független dolgok pedig a magus rendszerében HM-ként jelennek meg.
Ez nem kötekedés csak gyakorlati tapasztalat mivel én hosszúkarddal tanulok vívni, de néha más fegyverek is a kezembe kerülnek és közel sem vagyok olyan elveszett velük mint mielőtt elkezdtem vívni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.08.07. 14:24

Garma, azt hiszem ilyen mélységig egy szerepjáték sem veszi feigyelembe ezeket a tényezőket.
Annál is inkább nem, mert ha az ősjátékot -1.ed. Dnd- vesszük alapul, ott a harcrendszer eredetileg stretégiai-terepasztalos-makettes-figurás játékokból nőtt ki, olyan rendezvényeken ahol az "ólomkatonabuzik" csapattesteget tologattak egymás ellen. Ebből csinált Gary Gygax aztán szabályrendszert, amiből az első rpg lett.
A fantasy játékokban a harc többnyire szinesítő elem, nem igazán foglalkoznak a realitásával. A DnD különösen egyszeri faék módjára intézi ezt a dolgot; a HP-rendszere az egyik legidejétmúltabb eleme a játékfejlesztésnek. Az ÚTK szerintem olyan közepesen elnagyolt rendszerű. Van olyan rendszer pl: GURPS ahol aztán mindent figyelembe vesznek szinte az uralkodó szélirányig.
Kérdés ezek a dolgok kit mennyire zavarnak vagy mennyire van igény. Mert ha nagyon kukacoskodunk akkor hozzuk be a sérülések sokkhatását, hogy gyakran nem halálos sérülésekbe halnak bele a test fájdalom-inger visszacsatolása(a sokktól összeomlik a légzés és a keringés) miatt, továbbá nincs az a katona aki súlyos sebbel harcképes marad, és hogy egy combartéria találatba egy percen belül el lehet vérezni. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.08. 8:18

Castor nyilván tökéletesen megfelel az elnagyolt rendszer. Én akár kockák nélkül is játszok nem hiányzik nekem a dobálózás. de ha már egy rendszer bizonyos szintig részletezi a témát. Lásd adott fegyver forgatása és általános harcképességek. Akkor azok legyenek már arányban legalább valamennyire. A példákat mindig csak magyarázatként írom mert van tapasztalatom benne. Azért csak a tápolás kedvéért ne csináljunk már a valóságtól ennyire elrugaszkodott dolgokat. Az Om-UT idején még a karialkotásnál szabály volt és nem ok nélkül, hogy a fegyverforgatás szintjének meg kellet jelennie a vásárolt HM-ek szintjén is.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.09. 12:55

sziasztok!
Az a stratégia, hogy a könyvből másolgassuk a karakterlapokat, vagy hivatalosan lehet valahonnan letölteni? a nem hivatalos helyeket, vagy ha tudtok küldeni és ahhoz e-mail cím kell, PM-ben jelezzétek légyszi! Első sorban a hivatalos lehetőség érdekel.

Thx!
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.09. 13:49

Szia!

Ha nincs nyomtatód, akkor fénymásolhatod a könyvben található karakterlapot, ha pedig van nyomtatód biztosan találsz az interneten ÚTK karakterlapot.

Itt találhatsz egyet: (nemtudom, hogy a letöltéshez regisztrálva kell-e lenned) http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5161
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.09. 15:04

köszi, ezt az egyet találtam én is, de ha mást nem, majd képként átszerkesztem.
én a hivatalost kerestem, mert fénymásolóm nincs,. csak nyomtatóm... :)
azért köszi!

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.09. 16:08

A mi időnkben az volt a szokás, hogy elmentél, és lefénymásoltad valahol az oldalakat. :D

Amúgy csináltam egyet én is a Káosz RPG karakterlapjából, még korábban, ha tetszik, használd egészséggel.

Nemtudom mennyire szerzői jogsértő a következő dolog (szerintem nem, ha mégis töröljétek):

Kicsit szórakoztam a Photoshoppal, és átalakítottam a Káosz szerepjáték karakterlapját M.A.G.U.S.-ra, mivel szerintem alapvetően jópofa, igényes karakterlap. Gondoltam felrakom ide a linkjét.
(Az esetleges jogviták elkerülése végett természetesen az eredeti tulajdonost illeti minden jog, a karakterlapokat csak saját szórakozásra használjátok stb, a forrás ahonnan megszereztem az eredetit a legálisan letölthető Káosz szerepjáték pdf e-bookja. Lásd: http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3553) Elég a szócséplésből, íme a karakterlap:

A színes lényege, hogy ráírsz valamilyen képszerkesztővel, legyen az paint vagy photoshop, és így is felraktható a netre, és hangulatosabb, mint a megszokott unalmas táblázatok. Természetesen elérhetőek fekete-fehérben is, nyomtatási célra:

http://users.atw.hu/orwen/qualityBW1.jpg
http://users.atw.hu/orwen/qualityBW2.jpg

Azért ilyen gigantikusak a képek, hogy kedvetekre átméretezhessétek, másrészt a fekete-fehéret kinyomtatva nem lesz pixeles a karakterlap. (Azért ajánlott a lassabb, de quality nyomtatási módot választani.)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.10. 6:44

Hát ez állati jó!!!! Nagyon tetszik! :)
Alapvetően nagyon jó M.A.G.U.S.-ra a karakterlap. Egyedül a Mana/Kegy felirat hjiányzik, de asszem az kibírható :D
Köszönöm!

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.08.11. 12:01

Akadt pár gyakorlati kérdésem:

1., Az erő 15 fölötti része ad +sebzést, tehát 15-ös erő +0, 16-os +1, stb.?
2., A másfélkezes kard 15-ös erővel már forgatható 1 kézzel, de akkor milyenek a harcértékei? Ugyanaz, mint kétkézzel?
3., HA egy fegyvert 3. fokon tudok használni, akkor az Ő kategóriájába eső többit elviekben 2. fokon tudom használni?
4., A lándzsa forgatásához és dobásához 2 külön fegyverhasználat képzettség szükséges vagy elég 1?
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.11. 12:03

Shia ko

1. igen ahogy írtad úgy van
3. mivel 2. fokig az adott fegyvercsoportot tanulod igen 3. foktól vonatkozik a dolog konkrét fegyverre
4. két külön képzettség

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.08.11. 12:27

Orwen del'Correl írta:A mi időnkben az volt a szokás, hogy elmentél, és lefénymásoltad valahol az oldalakat. :D

Amúgy csináltam egyet én is a Káosz RPG karakterlapjából, még korábban, ha tetszik, használd egészséggel.

CSS Design Csinálgatom a css átiratát a dolognak, csak az a gond a karilappal, hogy nem tudod hova jegyezni az eloszott HM-et és a szintenként elköltött KAP-ot.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.11. 12:36

A költhető, és költött KAP/TSZ jól elfér a háttereknél, és ha odaírod a költöttet, akkor a HM-re költöttet is beírhatod. Az, hogy ennyire részletesen ki kell írni, szerintem csak azt a célt szolgálja, hogy könnyen ellenőrizhető legyen, ha elszámolod. Általában az a 4-5 fő aki egy csapatot alkot, anélkül is könnyen ellenőrizhető, és ez nem verseny lapnak készült szerintem, ahol több tíz karit kell ellenőrizni 1-2 embernek.
Tény, hogy van még mit finomítani rajta, csak nem találtam meg a betűtípust, és a méretet, így csak a szamárvezetőket tettem be ide-oda. :)

A felszerelésben még a mérgeknek szeretnék pár sort szentelni, de font és méret nélkül nem tudok.... :(

A ccs design : ha kicsit a képet át lehetne variálni, és pl a Vért rovatot szűkítenénk, felette elférne egy olyan rovat, hogy "Elosztott KAP" pl....

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.11. 18:36

Üdv!

Most azon túllendülve, hogy hol tanulhatná egy BM a godoni pszit 8) ...

A BM is képes az MP-it a godoni pszivel feltölteni vagy neki valami miatt ez nem lehetséges és csak a hatalom italát szlopálva töltődhet?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.08.11. 19:16

Quator

Elviekben a BM is képes godoni pszivel manát tölteni, a tűzvari is a csillagos ég alatt danolással, a varázsló is a Hatalom Italával és a bárd is a saját maga felgyűjtásából, bár ezek azért nem fordulnak elő, mert az adott rend nem osztja meg a tudását a másikkal, vagy éppen alantasnak tartja a módszert.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.12. 5:18

Egy helyet tudok a toroni boszmesterek erődje bár oda senki nem megy önszántából, vagy ha igen soha nem jön ki onnan, ott meg lehet tanulni. Amugy lehetséges elvileg, de mivel a boszmester tap. mágiát használ, és jó régen hatalom italal tötik fel a manájukat így ez a tudás ha volt is a bm-ek számára elveszett és maradt a hatalom itala.

Rannien

A csillagos ég alatti danolászást ne keverd ide mert az a bárd imája Albourne-hoz és tőle kapja vissza a manát, egy bm meg nem valószínű nekiáll imádkozni a manáért :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése