• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 47 / 54 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.08.12. 7:36

:shock: Én azt hittem, hogy az Összhangzat megszólításával a felső szférákból árad felé a mana, és a hangszeren keresztül jut el hozzá... Nem mintha nem hinnék neked, de én sehol se láttam, hogy ezt Albourne-hoz kötnék. Mindjuk sok mindent megmagyaráz, de hagy fenn néhány kérdést:

-miért csak csillagos éjszaka imádkozhat Albourne-hoz?

-miért manát, miért nem Kegy pontot ad Albourne?

-a Sötét bárdok, kik Ranagol hívők, azok miért imádkoznának Albourne-hoz?

-az imához miért kell olyan hangszer, mely már több éve a karakter tulajdonában van, miért nem elég egy egyszerű lant, amit a másik faluban vett 4 napja?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.12. 9:26

Con Larrodan írta:
Orwen del'Correl írta:A mi időnkben az volt a szokás, hogy elmentél, és lefénymásoltad valahol az oldalakat. :D

Amúgy csináltam egyet én is a Káosz RPG karakterlapjából, még korábban, ha tetszik, használd egészséggel.

CSS Design Csinálgatom a css átiratát a dolognak, csak az a gond a karilappal, hogy nem tudod hova jegyezni az eloszott HM-et és a szintenként elköltött KAP-ot.

Huh Con ez nagyon funky! :D Majd ránézek a második oldalra, hátha ott tudnánk helyet szorítani a pontköltögetésnek, és ha sikerül megcsinálni felrakom azt a képet is.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.12. 10:53

Togar írta:Egy helyet tudok a toroni boszmesterek erődje bár oda senki nem megy önszántából, vagy ha igen soha nem jön ki onnan, ott meg lehet tanulni. Amugy lehetséges elvileg, de mivel a boszmester tap. mágiát használ, és jó régen hatalom italal tötik fel a manájukat így ez a tudás ha volt is a bm-ek számára elveszett és maradt a hatalom itala.
Nem hinném, hogy a Daumiri Hatalmasok bírnának azzal a tudással, amit Godoni Örökség néven szerepel az UTK-ban. Hogy miért? Mert ez, ahogyan a neve is mutatja, Godonból származik, az északi Kyr Birodalomnak semmi köze nem volt hozzá, sőt, jóval az északi birodalom bukása után alapították.

Ellenben szerintem ha valahogy sikerül egy bm-nek hozzájutnia ehhez a tudáshoz, akkor természetesen ő is tudja mana visszatöltésre használni a megfelelő diszciplínát, ahogy egy tv is képes erre, ha beavatják a titkos tanokba (azért a tv-t hoztam példaként, mert ő is tapasztalati mágiát használ).

Togar írta:A csillagos ég alatti danolászást ne keverd ide mert az a bárd imája Albourne-hoz és tőle kapja vissza a manát, egy bm meg nem valószínű nekiáll imádkozni a manáért :lol:
1, A bárd Összhangzata egy ima? :shock: Ez nekem is új... És akkor ott az a lényeges kérdés, amit Rannien már feltett: hogy működik ez a nem Alborne-hívő bárdoknál? még csak nem is kell ranagolitáknak lenniük, annyi más isten rohangál Ynev ege alatt (akarom mondani fölött :lol:).
2, Már miért ne? Persze csak ha megtanulta a Tapasztalati mágia (bárdmágia) 3. fokot. De onnantól kezdve szerintem nyugodtan dalolhat, ha úgy tartja kedve...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.12. 12:15

Igen és a godoni pszi az ősi kyr psziből fejlődött ki. Aminek ma két utóda van a mai Kyr és a Godoni. De ezen lehet vitatkozni az Anyrok tudják-e használni a Godoni pszit.

A bárdoknál konkrétan az Albourne hívőkre írtam mert az a legelterjedtebb, de bármelyik isten lehetséges. amúgy tapasztalati mágia a bárdmágia is a könyv szerint.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.12. 13:25

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Most azon túllendülve, hogy hol tanulhatná egy BM a godoni pszit 8) ...

A BM is képes az MP-it a godoni pszivel feltölteni vagy neki valami miatt ez nem lehetséges és csak a hatalom italát szlopálva töltődhet?
Ha valamilyen úton módon megtanulja a godoni pszit, akkor igen, képes rá.

A bárdok Összhangzatának semmi köze Albornehoz - a csillagok fényéből nyerik vissza a Mp-jaikat, a zene és a hangszer a csatorna, amin visszaáramlik testébe az elhasznált hatalma a bárdnak.
Hogy közben Albornehoz (vagy Dellához) fűzi a többség gondolatait, és alapból hozzá(juk) fohászkodnak mint a dalok/zenék/legendák (vagy a művészetek) istennőjéhez semmi köze a bárd Mp visszatöltéséhez. Ahhoz már jobban, hogy idővel az igazhű Della és Alborne hívő karakter papjává léphet eme két istenségnek (de ehhez kell a Kegyelt háttér!) és ekkortól van Mp-ja és Kegy pontja is, ami abszolút két különböző dolog!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.08.12. 13:31

Shia-ko írta:2., A másfélkezes kard 15-ös erővel már forgatható 1 kézzel, de akkor milyenek a harcértékei? Ugyanaz, mint kétkézzel?

Erre esetleg valaki?
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.12. 14:11

Shia-ko írta:
Shia-ko írta:2., A másfélkezes kard 15-ös erővel már forgatható 1 kézzel, de akkor milyenek a harcértékei? Ugyanaz, mint kétkézzel?

Erre esetleg valaki?

Úgy láttam Garma válaszolt, de most néztem csak, hogy ez a kérdés kimaradt válaszolatlanul.
No, akkor:
15-ös vagy feletti erővel, a fegyver harcértékei semmivel sem másabbak mint ha két kézzel forgatná a használója - csupán könnyebbség, hogy egy kézzel is használni tudja mindenféle levonás nélkül.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.08.12. 14:18

Köszi! :respect:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.14. 10:52

Harci cselek tekintetében várható-e, vagy találtatok-e valamit? pl kivárás, ismétlő csel, és társaik, amikkel a második törvénykönyv színesítette a harcot. tudom, hogy ez nem az, ezért klérdezem, hogy cselek és szabályaik várhatóak-e valami kiegészítésként?
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.08.14. 13:49

Mit szólnátok egy ilyenhez? Sajnos elég picike a hely, így a varázslók botjának szintenkénti növekményeit nem tudtam belepasszírozni, plusz a tulajdonságoknál is vettem a bátorságot, hogy nincs az a játékos aki a max. 45 KAPjából szintenként kettő tulajdonságát növelné. A tulajdonságnál egy legörgethető menüből lehetne választani, hogy ERŐ, GYOR, ÜGY, ÁLL, stb.

Kérdés, hogy jó lesz-e így és ha igen a fennmaradó szabad helyre mit szeretnétek? (Előtörténet/karakterkép, egyéb?) Ha fixáltuk majd felpakolom a 'HD' minőséget is.

Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.15. 10:11

Üdv!

Kérnék egy kis segítséget a varázslóiskolákkal kapcsolatban:

A Lar-dori iskoláknál azt írja, hogy a Keletiből jön az egyéb-nép. Az Északiból és a Belsőszigetiből meg a Lar-dorban kezdett karakter. Most, ha egy tiadlani leköltözik (most ne menjünk bele, hogy miért pont oda 8) :) ) és a fiát Lar-dor varázslóiskoláiba adja, akkor őt hova lehet sorolni? Az "egyéb" kategóriás Keleti Iskolába vagy az őshonos Északiba? (A Belsőszigeti is kérdéses általánosságban, de onnan én speciel nem szeretnék indulni.)
Nomeg ha a Keletibe sorolják alapból, akkor a godoni pszit még tanulhatja a későbbiek során? Gondolok itt arra, hogy 3.TSZ-en beveszik a botos Pyarroni Varázslórendbe és ott tanulgatná az alapból járó Kyr-pszi mellé.

Hasonló kérdés, hogy ha mondjuk Laposgöröngyös városállamában tanult a Kókler-Mágus Tanodában, de az alapvetően "nyílt" Pyarroni Varázslórend felvételijén megfelelt és oda felvették utána lesz-e lehetősége a godoni pszire rágyúrni?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2009.08.15. 23:08

1 A játékos karakter ki Lar-Dorban kezdte pályafutását mindenféleképp a belsőszigeti vagy az északi varázslóiskola növendéke (Utk 125 oldal) tehát ha a fiú ott született akkor mindenképp megengedhető
2 Ha a keletibe sorolják akkor hol tanulhatná? az iskolák közt nincs átvétel (ha pedig lenne akkor a te példádban akkor sincs benne hogy egy pillanatot is eltöltött volna az északi vagy a belsőszigeti iskolában) Ha pedig valami torz ölet miatt Ordanban akarna godoni pszit tanulni és utána átiratkozni máshová... hát az totál égés lenne
3hő? magyarul ha kérhetném ennyire nem vagyok otthon az ynevi szlengben (vagy csak túl késő van)

Maradok tisztelettel a lovak, és kígyók nagy barátja Laokoon
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.16. 7:59

Minden tanítvány aki mágikusan tehetséges és megfelelő korú azaz gyerek, az Északi iskolába kerül, majd onnan a belső szigetre. Itt folytatja tanulmányait mindegy honnan jött. A példánál maradva, ha a tiadlani gyerekben van mágikus pontenciál akkor bekerülhet az északiba és onnan a belső szigetre. Ekkor teljes varázsló kiképzést kap. És mivel vari kasztú lesz a kari megkapja a godoni psit, tök mindegy hol született.

A keleti iskolába azok kerülnek, akik mondjuk lovag, harcos vagy más kiképzést kaptak, és mellette szeretnének egy kis mágiát tanulni. Tehát a hobbi mágusok és a váltott/ikerkasztú karik kerülnek ide.És itt nem tanulhat godoni pszit,csak kyrt. És miután elvégezted utánna oktatás bónusszal kp-ért megveheted a godoni pszit, ha a rend tagja leszel 3 TSZ-en. Persze teljesíteni a felvételi követelményeket.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zakar » 2009.08.18. 15:56

tud valaki segíteni, ha én egy szabaduszó bm-től tanultam, akkor fel kell e vennem a boszorkánymesteri iskola hátteret? Mert szerintem nem kell, elvégre is egyiknek az előnyeit sem fogom megkapni, én csak egy mezei boszmester leszek.
Üdv:Zakar
"Semmi sem állandó, csak a tudat furcsa fintora, ez az érzés."
Zakar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 43
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.08.18. 16:21

A háttér maga nem azokat az előnyöket adja, amire te gondolsz (azokat is adhatja persze), hanem az alap képzettségcsomagot, ha azt meg szeretnéd kapni, akkor fel kell venned. Az már a te dolgod, hogy külön klánt választasz-e, azt nem muszály.
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 47 / 54 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54

Vissza: Csevegõ