• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 48 / 54 • 1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.08.18. 21:10

Eddig nem volt rá szükség, csak most tűnt fel, hogy a tap. varázstárgyak közül hiányzik a Hatalom Amulettje. használjuk ezt az V. talin vagy sem?
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.19. 6:05

Nincs benne, ezt már korábban észrevettük, így nem is használhatod, mert egy nagy baromság volt az egész varázstárgy, lévén bárd megcsinálta mondjuk 5 aranyból, ugyanezt egy varázsló drágakőmágiával min. 500 aranyból tudta annak idején, ez kicsit érdekes volt. De most veszel egy drágakövet és megcsiszoltatod, belefoglaltatod, gyűrű amulett vagy amibe akarod és tudsz manát tárolni benne, ergo hatalom amulett bárki csináhat akinek van drágakő mágiája, csak épp nem egy aranyba kerül. Legalábbis a mi boszmesterünk tud ilyet csinálni :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.23. 10:43

Martos col Legium írta:Az orkot biztos össze lehet hozni, lévén elég egyszerű lény (értsd: nincs faji alapú mágiája, meg ilyesmi), sőt, azt hiszem konkrétan benne is van a bestiben. A wieren már én is gondolkodtam, de a sok vérmágiája miatt nem biztos, hogy olyanná lenne, mint amilyen eredetileg volt. De például a khált, ami szintén MTK-s szülemény, már megcsináltam :D Már ha valakit érdekelnek a macskalények, ami szerintem az egyik leghangulatosabb faj.

Üdv!

Megnéztem a Besti lénylakotásos részét. Faji alapú mágiánál ott csak a Manából vett dolgokra tér ki, így a Wier kissé kérdéses. Bár egyszerűsíthető, ha azt vesszük alapul, hogy egészség 10 feletti résznyit varázsolhatott, akkor anyi manát kellene LAP-ból vennie, és kijelölni, hogy miket használhat vele. Mivel a varázslatok számát nem, hanem csak a manaigényt kell megvenni LAP-ból, így megoldható a faji alapú mágia. Kidolgozva a faj: LAP= Max egészség-10 ami szerintem 20-10, mert adottsággal 20 is lehetne; Kidolgozva a karakter: mana = ÉP-10, és ki kell írni a boszorkány, és egyéb varázslatokat, amiket eddig tudott. A többi pedig a normál LAP igény szerint. 135 TP 30Lap, infra 30m 5LAP, stb...
Szóljatok, hogy mit néztem el :)

Ha hazamegyek, kidolgozom, és leírom, hátha valakinek megtetszik.
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.08.23. 11:26

Az a baj, hogy nem a max MP-t kell megvenni LAP-ból, hanem minden egyes varázslatot külön-külön. (Biztos nem én értelmezem rosszul, mert még ki is tér arra, hogy ha több varázslatot tud a lény, akkor az több LAP)

Részletezve, hogy milyen mágiákat tudott használni az MTK-s wier, és az UTK-s manaigények:
Árnyak: 4 MP
Elkoppintás: 3 MP
Rettegés (5 E-vel): 5 MP
Bűbáj (5 E-vel): 5 MP
Szerelemvarázs (5 E-vel): 10 MP
Parancs (5 E-vel): 10 MP
Felejtés csókja (5 E-vel): 5 MP
Halál csókja (5 E-vel): 20 MP

Összesen 62 MP (plusz elvben az Élet csókja, de mivel épp abból szerezné csekélyke mágikus hatalmát, ezért szívem szerint inkább nem számolnám bele), azaz 62 LAP. Ami elég soknak számít, hisz ha belegondolunk, hogy minden másban az emberre hasonlít (méret, tulajdonságok, pszi- és mágiahasználat), akkor összesen 112 LAP, azaz 12. lénykategória, azaz az embernél 8-szor nehezebben lépnek szintet.

A másik, hogy ugye a régi rendszerben egy wier az 5 E-s varázslataival majdnem mindenkire tudott hatni, akinek nem volt a TME-jén kívül más védelme, mert az akkor még csak a vonatkozó tulajdonság 10 feletti része volt, ami ritka kivételektől eltekintve kb 2-3 lehetett, és ezt az 5+1k10-es erősségű varázslat simán vitte. Most egy csóró parasztnak is van kb 10-es TME-je, tehát ha ugyanolyan hatékonyságot akarunk elérni a varázslatokkal, akkor nem 5-ös erősítéssel kell szegény wiernek megadni azokat, hanem 15-össel. Így viszont már csak a varázslatok 172 LAP-ot esznek meg, és akkor még rájön az az 50, ami az egyéb tulajdonságai miatt kell: 222 LAP, vagyis 23. lénykategória. Ez az emberinél 19-szer lassabb szintlépés, tehát már a második szint eléréséhez nem 100, hanem 1900 TP kell. Kicsit játszhatatlan, ha engem kérdeztek... :roll: Kb egy ómágiát használó őssárkány szintjén mozog :shock:

Az egy másik érdekes kérdés, hogy az UTK-ban leírt játszható fajok (talán az egy udvari ork kivételével) az Új BEsti szerint megalkotva mind túl vannak az 5. lénykategórián, tehát azoknak is lassabban kéne szintet lépniük...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.08.23. 11:41

Szokásos átestünk a ló túloldalára dolognak tűnik nekem...

A wier mint karakter egy nagyon jó alapot kap, elsősorban arra hogy az átlag embereket az uralma alatt tartson.
Magasabb szinteken az előny nullává redukálódik, s csak a hátrány marad jóformán (vérivás).

Ehhez képest sehol nem lesz a képességeivel.
Mondjuk nem kell minden szir-szart felvenni neki, bőven elég 3-4 varázsképességet tudnia.
A vértartalék mint öngyógyító képesség még így is ütős tud lenni.

Az utk-s alapfajok meg eléggé jól kiegyensúlyozottak, ehhez képest ugyan ha igaz is a magasabb lénykategória akkor sem vészes ha az emberekkel haladnak együtt.

Mindenesetre kiváncsi lettem :)
Egy ősaquir kalandozó :D Nyami. Kit érdekel ha 500-as lénykategória? :D

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.08.23. 11:50

Én kipróbáltam poénból a sötét elf fejvadászt. Kegyetlen lett. :twisted: A végén nem volt már ötletem, hogy hogyan öljem meg az ellenfelet, ezért megkérdeztem a KM-et, hogy mi a kedvenc gyümölcsöm, mondja a körte, így én a felém rohamozó két lovagnak körtévé meg barackká változtattam az agyát... De nagyon hamar meguntam, mert túl brutális. Mint minden mást, ezt is könnyen be lehet szopatni, de akkor is túl erős egy emberhez képest...
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.08.23. 12:09

Rannien Siey írta:Én kipróbáltam poénból a sötét elf fejvadászt. Kegyetlen lett. :twisted: A végén nem volt már ötletem, hogy hogyan öljem meg az ellenfelet, ezért megkérdeztem a KM-et, hogy mi a kedvenc gyümölcsöm, mondja a körte, így én a felém rohamozó két lovagnak körtévé meg barackká változtattam az agyát... De nagyon hamar meguntam, mert túl brutális. Mint minden mást, ezt is könnyen be lehet szopatni, de akkor is túl erős egy emberhez képest...

Persze, de ha nem a mindent legyilkolok vonalon akarsz vele játszani, akkor azért nem ennyire feltűnő a különbség.

Pl ha nem sötét elf, hanem egy átváltozós aquirt csinálsz és azzal egy "birodalom" kiépítésén dolgozol akkor már nem lesz annyira kirívó a problémakör.
A magányos monsztákat kilövik előbb utóbb a kalandozók, ha meg valahogy szerveződik a gárda köré akkor meg már egy nagyobb erő is felfigyelhet rá.

Gondolkodtam most egy nekromantán akiből nagyszerű vár és sereg építő középpontot lehet kreálni pár szintlépés és beépülés után...
Aztán hogy sikerül-e az már csak a HM-en, meg rajtam múlik :D
Ha egyéb fajból csinálom meg akkor lehet nem kell szintlépés, hanem 1 tsz-en építheti a birodalmat.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.23. 13:32

Új fajok kidolgozásában ZK-ra gondolkodjatok, mert a HM-ek többsége úgy néz ki elveti ennek a lehetőségét egyenlőre - ugyanis többeknek nincs meg az ÚB, ami alapján képben lehetnének erről a lényalkotásról.
Persze ettől nyugodtan eszmecserézhettek erről.

Én viszont döbbenten néztem, amikor egy elf felderítőt alakítottam ki. A stat kész volt, s véletlenül ütöttem fel a faj-kaszt táblázatnál (az életkorost kerestem) ... elf nem lehet fejvadász :? :shock:
Harcosból meg kialakítani a felderítőt isszonyú sok Kp-t emésztett fel. Megcsináltam, de ettől még nem fér a fejembe, hogy felderítő miért nem lehet elfből ... :?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.23. 13:45

Yvett

Alapvetően az elf kultúra nem ismeri a fejvadászat intézményét. Az igaz, hogy a fejvadász "felerítő" alkasztja hasonlít leginkább egy erdőjáróra az ÚTK-ból, de maga a fejvadáész kaszt mögött álló "a cél szentesíti az eszközt" szellemiség az elfektől távol áll. (Kivéve a krániaktól, de az teljesen más história.)

Ez ismételten az a sajnálatos eset, amikor a kevés példa-alkaszt miatt nehézkes a régről ismert koncepciók összehozása, mert az általános harcos képzettségcsomag tényleg távol áll egy elf portyázótól.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.23. 13:52

Azt akkor félreértettem, mert úgy rémlett, hogy mindenhol az alap erősítést, nem pedig az 5E-t kell figyelembe venni. Ez így már más tészta. Szóval, hogy 5Evel jött létre a Wier alap varázslata, így az 5E-re kell az összes varázslat Mp igényét számolni.... Ja, így már más a leányzó fekvése.
Viszont, ha még az alap fajok sem, ha tényleg így van, felelnek meg, akkor valami hiba van a rendszerben, és akkor ahhoz kell igazítani házi szabályként a lényalkotást.

Szerintem a 6. méretkategória még nem vészes, mert az csak 1 szinttel van lemaradva az 5. kategóriásoktól, ami alaphangon pl egy harcos esetében 45KAP, amit lehet ellensúlyozni a kategória pluszaival.

Amundok képességeit, hogyan kell számolni? pl szint*k6 az izzó tekintet, vagy szint*Xkg telekinézis? alap erősítést kell figyelembe venni a MP*LAP meghatározásánál?

Dzsenek esetében a +pszi/Tszint hogyan érvényesíthető? A metál mozaikok Pszi pontból történő alkalmazásához kell Mp*LAPot költeni? vagy milyen egyéb módon kell érte fizetni?

--két kérdés az általánaos harcosról.
Ha az ember lemond az okattó bónuszopkról, tehát, hogy iskolája, vagy épp mestere van, az Iskola Háttér KAP igényét mindenkép ki kell fizetnie? vagy ha megtenné, akkor az induló képzettségeit is elveszítené?

Az általános harcos, leginkább csak a kardos-pajzsos emberhez áll közel, sem a bajvívóhoz, sem egyéb a Harcosok, gladiátorok, barbárok, vagy bármi más előző rendszerben fellelhető alkaszthoz. Ez szerintem leginkább csak baráti körben kezelhető, -pl új alkasztok kidolgozása-, a fórumon elég nehéz, főleg nyílt kalandoknál...

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.23. 16:07

Quator én nem is a szellemiségre gondoltam, hogy olyanok az elf erdőjárók, hanem a képzettségcsomag miatt ugyan az szinte.
Kihoztam harcosból... érdekesen virít neki a pajzshasználat 2.fokon, de ez van, hisz megkapja :P :D

Anhorienn írta:--két kérdés az általánaos harcosról.
Ha az ember lemond az okattó bónuszopkról, tehát, hogy iskolája, vagy épp mestere van, az Iskola Háttér KAP igényét mindenkép ki kell fizetnie? vagy ha megtenné, akkor az induló képzettségeit is elveszítené?
Ezt nem igazán értem: az 5 KAP kifizetése szimbolizálja azt, hogy valaki megtanította azokra a képzettségekre, melyeket egy első szintű harcos megkap és mindezt oktató segítségével.
Ha lemondasz az iskoláról, akkor az 5 KAP-ot nem kell kifizetni, de természetesen semmilyen képzettséget sem kapnál induláskor ebben az esetben és mindent meg kell venned Kp-ért és bizony oktatás bónusz sincs.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.23. 16:18

Yvett

Nem is gondoltam, hogy szellemiségileg fejvadásznak vennéd az erdőjárót. :wink: Csupán azért írtam a szellemiséges dolgot, hogy szerintem ez az oka, hogy a készítők nem engedélyezték az elf-fejvadi kombót a fajos táblázatban.

Egyébként az általános harcosnál, ha bármi mást szeretnél mint általános harcost legtöbbször a pajzshasználat okozza a gondot. 8)

Bár volt már, hogy eljátszottam a pónis "törpe lovag" ötlettel, ha már ígyis-úgyis kap lovaglást. :lol:

Kicsit más, ezzel az iskolanélküliséggel: Ha nem veszek fel sikolát akkor lehetek mondjuk szakács vagy hasonló átlagember? :) Mármint ezt szerintetek a KM-ek mennyire tolerálnák? :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.08.23. 16:35

Szerintem pont a harcos iskola az ami annyira laza lehet hogyha nem kell a pajzshasználat akkor becseréled másra...
Bármivel indokolhatod (magányos mestered sem használt pajzsot soha, stb).

Igazából ha egy-két képzettséget "becserél" az ember akkor egészen jó dolgokat össze lehet ilyen módon tenni.
Ha belegondolok le lehetne bontani hogy x KAP-ért milyen kp igényű kezdő képzettségcsomagot kapsz, azt akkor válogathatod a képzettségeket magad.

-----

Mondjuk én a varázslóknál nézem általában furán a diplomácia/udvari etikettet/intrikát.
Zavarni mondjuk nem zavar, de sem a könyvmoly karim, sem a harcművészetes, sem a ranagolita nekromantám, sem a vérivó alkímistám nem használja. Eddig talán a kyr lélekmágus az akihez passzol. Mondhatni 5-ből 1...

Szal mindenhol lehet ilyen nem hasznosítható képzettségeket találni.
Mondjuk én nem cseréltem be sehol, mert úgyis "tápolok" és nem hiányzik hogy emiatt legyen megszólva a karim. :)

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.24. 5:17

Az elf fejvadász kérdés egyszerű, átnevezed Serenaya-nak a fejvadászt és kész is, az más kérdés többet haza nem mehetsz.

A törpe lovagnak nincs akadálya sak annyi a törpék utálják a lovakat, és a lovaglást racklára kapják meg, de tök mindegy lovagolhatsz rcklán is lovagként :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.24. 6:55

Beszélgettem egy csapattal a 7végén, akik szintén a statra fekszenek rá jobban, mint ahogy mi is, és ezért itt sok kritikát kaptam. A beszélgetésből kiderült 1-2 emberi jellemző:
Legjobbnak lenni akarás: A kidobálós rendszerben akkor lehettél a legjobb, ha a kidobott értékeidet ellensúlyozni, vagy épp erősíteni tudtad. Így kialakult, hogy a "mit hozol ki a karakteredből" alapon gondolkoztunk hamarosan. Ők is, mi is, pedig nem voltunk közel egymáshoz, eddig nem is ismertük egymást.

Másik amit észrevettünk, hogy olyan játékosok voltak mindkét csapatban, akik csak a kézzelfogható eredményeket értékelik. ami emberi, szociális érték azt nem igazán.

Megállapítottuk továbbá, hogy így 30-hoz közeledve a csapattagok kezdtek "felnőni" és már az emberi dolgokat is beviszik a játékba. szóval a szerepjátékhoz is fel kell nőni, vagy eleve humánusnak kell lenni. :)

És hogy miért ebbe a topikba gondoltam bele ezt a hozzászólást?
Mert ez a rendszer jobban megfogalmazta a szociális részét az életnek, és így szerintem kevésbé szubjektív a képzettségrendszer humán oldala, a korábbi kiadványokhoz képest. Emészthetőbb egy nem humánus társaságnak is.

Arnoil írta:Szerintem pont a harcos iskola az ami annyira laza lehet hogyha nem kell a pajzshasználat akkor becseréled másra...
Bármivel indokolhatod (magányos mestered sem használt pajzsot soha, stb).

Igazából ha egy-két képzettséget "becserél" az ember akkor egészen jó dolgokat össze lehet ilyen módon tenni.
Ha belegondolok le lehetne bontani hogy x KAP-ért milyen kp igényű kezdő képzettségcsomagot kapsz, azt akkor válogathatod a képzettségeket magad.

Én is így gondoltam, csakhogy ezt itt szerintem nehezebb lejátszani, mint otthon haveri körben. csak ennyit mondtam.

Yvett

Erre vonatkozott a kérdésem. köszönöm, én is így értettem az alap Iskola KAP igényét.

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 48 / 54 • 1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 54

Vissza: Csevegõ