• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 129 / 153 • 1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 153

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.25. 11:28

Új Bestiárium.

Már az előző bestikre is igaz volt, és a monstanira is az, hogy az alacsony 5 alatti kategóriás lények jórésze kb egy első szintű kalandozónak is kicsik, illetve a harcértékeik sok esetben egy átlagos 12-es tulajdonság átlagú harcos alap értékeit is alig érik el, és nem számoltam hozzá a fegyvert. ld: zombi, akit ugyan csak a mágikus fegyver sebez, de pl egy darton paplovag 1 Kegypontos áldással már megállja a helyét, ezt pedig 1. Tsz-en is könnyen produkálja.
Erre tudtok valami magyarázatot, hogy miért tervezik alul a nem fejlődő bestik harcértékeit?

Ork: miért nincs leírva szerintetek, hogy fajból adódó oktatóbónuszok az ork játékosnál mik? ugyan az lenne mint az udvari ork? szerintem az fals elgondolás lenne...

***Áthelyezte a Tavernából: Yvett de Crei***
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.25. 21:18

Anhorienn

Talán a kis kategóriájú lények azért gyengék mert alig tudnak valamit? :roll:
Szinesítés, bökkenő, akadály és tömegesen már nagy gond mind. Mondjuk én nem néztem meg a bestit behatóan...

Az orknál meg azon egyszerű oknál fogva nincs felírva, hogy mit tanulhat oktató által, mert az ÚB-ben az ork nem_játszható_faj. :roll:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.26. 5:16

Egy lénynél nem a méret a lényeg a törpe se magas mégis baromi nagyot üt :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.26. 11:52

Sziasztok!

Kérdésem a következő: hogyan védekeztek az ellen, hogy a fegyverhasználat képzettségnél feltüntetett lefegyverzés képzettség ne menjen a játék rovására? kifejtem egy példával: X egy erioni bajvívó 4. fokú rapír használattal, játékos karakter. Y egy kalóz, akinek 4. fokú hosszúkardja van (asszem lehet vele lefegyverezni) közel azonos TÉ és VÉ áll rendelkezésükre. legyen pl 6. szinten TÉ 100, VÉ 150. kb ez reális egy fegyveres kariknál. Ebben az esetben aki előbb talál be lefegyverzési szándékkal az nyer. esélyek azonosak. X rend élet jellemű játékos, Y halál jellemű NJK. ha a játékos talál először, nincs is baj, mert mindenki örül, várhatóan életben hagyja a magát megadó kalózt. Ha Y talál először, várhatóan nem hagyja életben a magát megadó bajvívót. ilíen szitut szerintetek hogyan lehet kezelni normálisan?

Ez akár odáig fajulhat, hogy annyi kardot visz a kari amennyit csak tud, és sorra veszi elő őket, ami nem életszerű, de nem szabályellenes, ha elfér, és ideje is van rá.... Ezt hogyan akadályozzátok meg.? érdekelne, mert nálunk házi szabályként ezért nincs lefegyverzés...

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.26. 13:43

Anhorienn

Elég egyszerű a képlet. Ésszel csináljátok a karaktereket. Mert az, hogy egy erioni bajvívó mesteri szinten vív, de egy kalóznál szerintem már kapásból csak a 3. fok indokolt.
Egyébként meg a fegyver elvesztése hozzá tartozik a harchoz és csinálja okosan. Ha elveszti a fegyverét fusson el vagy vállaja a kockázatot és próbálja meg megoldani puszta kézzel. Azért a 4. szint -30-as módosítója a lefegyverzésre nem kevés. Egyébként meg a kari ne vigyen magával annyi fegyvert amennyit csak tud, mert az lesz az első reakcióm rá KM-ként, hogy az első adadó alkalommal ellopatom őket a helyi tolvajcéhvel. Átlag katona örül ha egyszer kicsengeti a fegyverzete árát vagy megkapja a szervezettől ahol tanult. Nem fog fegyverarzenállal rohangálni. Már csak azért sem mert akadályozza a mozgásban.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.26. 14:09

Én marha egyszerűen ha egy jk túl sokat akar lefegyverezni vagy olyat küldök rá akinek szintén van vagy íjászokat és azokhoz sok sikert. Amúgy nem igazán illik a játékhoz, hogy mindig lefegyverezni akar, hacsak nem Rend élet jellemű.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.26. 17:19

Üdv!

A lefegyverzésre én csak azt tudom mondani, hogy az alabárd pl kiválóan alkalmas rá érdekes módon nekem még egyszer sem okozott dilemmát választani, hogy lefegyverezgetek vagy egyszerűen kettévágom. 8)

Hogy adjak egy ötletet Anhorienn a lefegyverzés ellen: Ha ennyire zavar, akkor játszál pappal/paplovaggal. Az idézett fegyvereket (Káoszkard, Óvó fegyver, Isteni fegyver) nem lehet lefegyverzéssel elidegeníteni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.27. 6:41

Nem az zavar, hogy lefegyvereznek, hanem az a tény, hogy ha az embert lefegyverzik, akkor jelentősen csökkennek az értékei, és egy mágia és pszi nélküli átlagember harcosnak, ha kalandozó is, nincs esélye.
Ha pl 5. fokon van fegverhasználatom miért ne fegyvereznék le bárkit is? vagy miért ne próbálnám meg? ha eltalálom, fegyvertelen lesz, és ha lefegyvereztem, támadni vajh mi gyengén tud pl a pajzsos kardos harcom ellen, és utána olyan módszerrel ölöm meg ahogy csak szeretném. tehát, ha olyan az ellenfél, mindenképp érdemes megpróbálni, ha nem állok épp rosszul. És minden karakter, akinek legalább átlagos esze van, így gondolkozik, ha nem épp egy őrültről van szó, vagy épp nem harci lázb an ég. legalább ha lenne valami próba ellene, vagy valami.... gondoltam, hogy bevezethető lenne, hogy lefegyverzés ellen képzettségpróba a fegyverforgatásra, vagy épp a harctéri gyakorlatra. inkább ez utóbbira...

Ha hatékony akarsz lenni, felméred az ellenség erejét, a VÉ-jét kb ki lehet következtetni 3-4 kör alatt, és ha látsz esélyt, megpróbálod. Ha sikerült, támadni már gyengén tud, így sokkal jobbak az esélyeid. Pl ha jól rémlik pajzsot is le lehet fegyverezni, ami 20-35-50 VÉ mínusz.... ami nagyon is javítja az esélyeket...

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.27. 7:19

Anhorienn

Az érvelésed ott hibás, hogy miért próbáljak meg lefegyverezni valakit rosszabb esélyekkel amikor egyszerűen le is vághatom. Azt pedig felejtsd el, hogy olyan ellenfél. Vívás, harc közben az ellenfél alábecsülése az elkövethető legnagyobb hiba.
Az igazi vívásban ha 3-4 körig ugyebár 4-8 támadás ami sikerrel kecsegtet. Eléggé gáz ha nem tudod levágni az ellenfeled mert annyi idő alatt a csatatéren már háromszor a földbe döngöltek. Én középkori európai harcművészetet tanulok és a középkori vívókódexekben meglehetősen kevés a lefegyverző technika. Megkockáztatom 1 % alatti. Amivel eddig találkoztam azok is belső köri technikák amikor te magad sem tudod használni a fegyvered.
Szabályrendszerileg gondolkodva meg veszítek 10 TÉ-t ami még magasabb szintű karinál is közel 10%-a a teljes TÉ-nek ráadásul bukok 20% esélyt (túlütési küszöb -10) egy komoly találat okozására. Élet halál harcban hacsak nem élve akarja valaki elfogni az ellenfelét. Ostoba ha kockáztat.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.27. 7:54

A bökkenő ezzel csak az, hogy a -10 TÉ néhány támadás erejére szerintem kisebb kockázat. ha megnézed a fegyverek sebzését, és a szabályrendszert, mire leversz valami kisebb fegyverrel, pl hosszúkardal valakit, nem 3-4 kör. lévén, hogy mifelénk olyan 60-80-nal találjuk el egymást.

példák a mostani csapatból, mind 6. szintű : paplovag , Uwel hit, 124 TÉ, 208VÉ, 9 SFÉ, 46 Fp, 18 Ép; harcos udvari ork: 107-as TÉ, 190 VÉ 59 Fp, 20Ép 2 SFÉ; Harcos ember: 105 TÉ, 185 VÉ, 54 Fp, 20 Ép 0 SFÉ.
Ez a harcos gárdánk. Ezen kívül van 2 fejvadász, egy tolvaj, 1 pap, és egy szexmániás ficsúr, aki harcos iskolából jött, de inkább selyemfiú... :)
Csak, hogy lássátok, hogy milyen esélyekkel megyünk nálunk is erősebb ellenfelekre, és hogy belássátok, a túléléshez néha kockáztatni kell, és el kell szalasztani néhány találatot a nagyobb siker érdekében. És mindezt úgy, hogy az ellenfelek mérgeznek, a mi csapatunk erkölcsösebb ennél.... kivéve a fejvadászokat, és a tolvajt :D Életerővel bírjuk, hogy párszor ne találjunk, de hosszú távon az lenne az esély, ha a másiknak csökkenthetjük az értékeit.

Viszont, ha a nagyobbik VÉ-t adó fegvyerét pl egy közepes pajzsot elszedsz tőle, amit nem olyan nehéz, 1-2 sebzést feláldozol érte, és "nyersz" 35 TÉ-t, vagyis ő veszít 35 VÉ-t :) lehet hogy az életben hamar sebződnek az emberek, de a magus szabályrendszerében ez a logikus döntés. számtalan harcot lejátszottunk, és mindíg ez volt a győztes technika a magus szabályai szerint.

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.27. 8:43

Anhorienn

A KM-etek eléggé egyoldalúan meséli a harcokat. Ugyanis pont életerővel, pontosabban FP-vel nem bírnátok sokáig egy igazán kemény harcban, ahol nem piszkavassal próbálnak lemérgezni, hanem kapod körönként az 5k6+...-os sebzéseket. Két Fp találat bármelyik általad említett harcost leküldi outba. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az ellenfelek a legritkább esetben jönnek egyesével, tehát egy lefegyverzés alatt a társai lekaszabolnak, amíg a legfegyverzett szépen felveszi a fegyverét és jön újra. Ahogy Garma is írta alapvetően a halott ellenfél a jó ellenfél nem pedig az ideiglenesen lefegyverzett.

Szerintem a számtalan lejátszott harc után játszatok le egy olyat, mikor 20-30 alabárdos gyalogol át a csapatotokon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2009.08.27. 9:19-kor.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.27. 8:55

Anhorienn

Onnan indul a dolog, hogy a karakterekről süt a tápolás és iszonyú messze vannak a valóságtól. Iszonyú nagy a VÉ a TÉ-hez képest. Ráadásul az hogy a csapat három tankjának alig van fp-je az vicc. Bocsánat de az, hogy egy harcos beállítottságú karinak szintenként vesztek 4 fp-t az röhej. Ha beállítok ellenük egy reális elosztású ellenfelet ezekket az értékeket átvariálva jó eséllyel halottak a karaktereitek. Mondjuk egy olyat, hogy ha csak a TÉ-t VÉ-t osztom újra. Akkor TÉ: 149 VÉ 183 Szintén uvel lovagként azonos fp-vel és SFÉ-vel. Az eredmény az, hogy ugyanakkora eséllyel találunk egymás ellen. Viszont reálisan elosztott ellenfeleket (HM tekintetében) én sokkal gyorsabban szedek le ergó kisebb az esély, hogy sérülök mivel kevesebb ideje van az ellenfeleknek.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.08.27. 11:45

Játszottunk a mi módszereinkkel kidolgozott karakterekkel versenyeken idegen csapat ellen, aki a "normálisan" elosztot karakterekre esküdtek. ők kezdtek, ütöttek mellé, utána mi ütöttünk, és meghaltak. én amikor karatéztam cca. 6-7 évig, mindig a védekezésre tettük a hangsúlyt, nem a támadásra. lehet, hogy fegyveres harcban az inkább ütök, minthogy engem üssenek a szlogen, de ez magus versenyeken, gladiátor, és párviadalokon nem jött be az ellenfeleinknek. szóval a rendszer szerintem igazolta magát, ha nem is az élet realitásait. de a szabály az szabály.... Ha ismered a szabályokat, és a kiskapukat, jobban tudsz érvényesülni...

Szerintem a számtalan lejátszott harc után játszatok le egy olyat, mikor 20-30 alabárdos gyalogol át a csapatotokon.

Erre csak annyi a válasz, hogy 5. szintre egy jól felkészített harcos, rendelkezhet pár 5. fokú képzettséggel, időben, és tehetségben is és KAP-ban és jó iskolában is kijön a dolog. pl ha csak egy olyat veszünk, hogy csak a harctéri gyakorlata van 5. szinten, és átlag Iq, Akaraterő és egyéb más tekintetben átlagos, akkor lehet 17 minden harci tulajdonsága -és akkor nem maxosra számoltam ki-. Gyakorlatilag a harctéri gyakorlat megadja 5. fokon, hogy ha sikerül a képzettségpróbája +3-at kap rá, akkor nem hatnak rá negatívan a harchelyzet módosítók, így a túlerő sem. +3-mal minden értéke 20-asnak minősül, így biztos a siker. tehát mínuszai a helyzetből nincsenek, már csak a VÉ-t kell feltornászni, pl taktikával... és így orvosolható a kérdés.

Kitöröltem a személyes valóéleti példát, mert valóban nem ide való.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Anhorienn 2009.08.27. 14:40-kor.

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.27. 12:38

Anhorienn

Látom nem gondoltad át a 20-30 alabárdos dolgot. 8) :)
Nem az a lényeg, hoyg hadrendbe állnak vagy van-e túlerő, hanem, hogy 6-an tudnak ütni körönként. Az 6x 5k6+... Fp veszteség. Most melyik karival gondolod ezt túlélni az általad felsoroltak közzül? Mint Garma is írta csupán egy kiegyenlítettebb elosztással igen jó eséllyel talál Fp-t rajtatok az ellenfél. A taktikátokat meg ti sem tudjátok kihasználni, emrt ugye az eléggé naív feltételezés, hogy csak a JK-knak van harctéri gyakorlata és az ellenséges kéttucat alabárdosnak nincs. 8)

A való életes monológ meg szerintem nem ide való. Max a tavernába írd. (Az meg, hogy ki mennyit készült matek szigorlatra... én pl semennyit... de az önfényezést szerintem hagyhatjuk.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.08.27. 12:56

Nem kell annyi, a full páncélos tankra mond a bm egy izzó idegeket, az íjjász a varázslót lövi, a bárd egy vakítással elintézi az a másik harcost, jelzem ezekre sem mágiaellenállás sem más nincs :lol: és innentől megváltoznak az esélyek, és ehhez elég egy normál módon elosztott kari. Ez csak egy példa, a kihegyezett karikat a legkönnyebb megszívatni. És ezt csak első olvasat után. Km függő a dolog, ő megengedi, de ha nagyon meg akarna meg tudna szívatni titeket simán.

És még ott az 5ik fok legendás hírű kivételes tehetség az adott dologban, persze 5.ik szinten, szerintem is. Mondjuk az életben nem fogunk egyet érteni mert te mondod a magadét mi a magunkét, egy tapasztaltabb csapattal simán szét lehet szedni ezeket a karikat.Lévén ahogy Quator mondta nemcsak a jk-knak lehetnek képzijei. Én is adok az ellennek pár 5 fokot lévén szerinted lehet használni és mondjuk megnézem mit kezdtek velük. Mondjuk 3 kard testvériség lovaggal 5 fokú fegyver és pajzshasználat és szakrális mágia, orwella boszival 5 fokú tap mágiával természetesen, és pár ork harcossal 5 fokú fegyverhasználat és harctéri gyakorlattal. :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 129 / 153 • 1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 153

Vissza: Csevegõ