• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 72 / 92 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.27. 20:26

JK: Nazaro Goravik
Helyszín: Gorvik tartomány, útban a Rawaka hegyek felé, egy Útvég nevezetű faluban
Időpont: késő délután

*Marchena folytatja a beszélgetést:*

- Félre ne értsen sacerdon, nem érzek félelmet se az amundokkal, se a shadoniakkal szemben, csak amiatt aggódok, hogy nem tekint le reánk a Legnagyobb Úr, ha gyengék vagyunk. Én egész életemben megpróbáltam betartani a Kosfejes reguláit és tanításait, ezért az én szememben bizony gyengeség, ha nem vagyunk képesek kiűzni a betolakodókat a választott földünkről. Legyenek azok akár a sivataglakók, akár az éppen segítő kezet nyújtó shadoniak. Mit gondol, mi célja ennek a segítségnyújtásuknak? Nekem az az érzésem, hogy hátsó szándékaik vannak, és az amundok kiűzése után ellenünk fordulnak. Mit gondol, ez valóban bekövetkezhet?

*Az öreg felhajtja az italát, majd hanyag mozdulattal int a pultosnak, aki szinte pillanatok alatt hoz két teli kupicát. Az egyiket az öreg elé, a másikat eléd teszi le.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.08.27. 20:48

(Nazaro Goravik)

<...Jól forog az eszed öreg...Rád mosolyog a Kosfejes Úr...Meg kell válogatnom szavaimat, az egyszer biztos...>

Míg Marhcena beszél én is kortyolgatom a söröm, a második kupának nem örülök annyira. Nem mintha nem tudnék meginni ennyit, vagy akár egy kicsit többet is, de nem akarok spicces lenni sem a hívek előtt. Erősen vesztenék a tekintélyemből úgy érzem.

-Marchena ha az amundokat sikeresen kiűztük megtesszük a shadoniakkal is. A shadoniakat ismerjük, míg az amundok ismeretlen istenkáromló mágiával érkeztek. A legfontosabb, hogy a Ranagolba vetett hitünk erős és töretlen maradjon, bárhogy is próbálják megtörni. Mi sem bizonyítja a Kosfejes Úr bizalmát, minthogy elfogadta mai áldozatunkat, és higgyen nekem én tudom, hogy elfogadta. Nem vonta le rólunk szemét, a Szent Föld kedves számára.-kiiszom az utolsó kortyot a korsómból, és a második kupáért nyúlok.

<...Az utolsó, majd vacsora közben vagy utána...>

-Hogy a shadoniak ellenünk fordulnának? Igen, én ezt nem hiszem, én ebben biztos vagyok. Korcs istenüknek újabb gyarmatra van szüksége, de ezt nem hagyhatjuk. Segítenek egyenlőre? Igen. Ki kell használni? Igen, de csak óvatosan! Szilárd hittel és ramierával az ingujjban, hogy bármikor megtehessük a kedvező lépést. Ne aggódjon Marchena... hazai terepen leszünk akkor már, ismert ellenséggel szemben. Pusztán szem előtt kell tartanunk ezt és kellő gyanakvással engedni be őket házainkba.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.28. 21:57

(Sebille Hosstra)

*Unalmas az ajtó előtt várakozni, úgyhogy inkább a nyitott ablakhoz megyek nézelődni ebben az idegen világban - még ha csak egy koszos kis porfészek is az egész - jobb időtöltés.
Látnivaló nem sok van számomra mindaddig, míg az ismerős kocsi fel nem bukkan. Elnézem a kereket, amit tudtak szerezni és elmosolyodom - vicces látvány főleg a méretkülönbség miatt. Mint egy kíváncsi parasztasszonyka nézelődöm az ablakból tovább, persze többször feléjük pillantva, hisz alaigha van más néznivalóm innen. Viszont, ha már túl sok idő telt el - mondjuk egy fertályóra - érzésem szerint, akkor vissza megyek a szobához és Rantira kopogok.*

- Ranti, soká tart még a tisztálkodásod?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.29. 18:20

Helyszín: Gorvik tartomány, útban a Rawaka hegyek felé, egy Útvég nevezetű faluban

*Az öreg mélyen a szemedbe néz, szavait egészen halkan mondja:*

- És tud már valami szerveződésről, akik már a shadoniak ellen készülnek? Én megjártam sok csatát, harcoltam már a shadoniak ellen a Szigeteknél, és bár már nem vagyok húsz éves, szívesen segítenék, ha tudnám, hogy kihez forduljak...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.29. 18:21

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Aquilona tartomány, útban Aquilla felé, Négykő faluban
Időpont: délután

*A batárt figyelve várakozol.
A két szolga bejön az épületbe, majd egy-két perc múlva kijönnek és kisegítik a batáról a gazdájukat. Valóban nem tud járni a fickó, pedig jó nagydarab. Hogy mégsem teljesen béna az abból látszik, hogy erősen kapaszkodik a szolgái vállába, miközben amazok cipelik.
Utána ismét eltelik egy-két perc – a lovak nyugodtan várakoznak – amikor ismét kijön az egyik szolgaféle és elkezdi becipelni az ura holmiját. Nagyjából ekkor nyílik ki a szobátok ajtaja és megjelenik Ranti.
Rendesen megtisztálkodott, még tiszta inget és nadrágot is húzott. Egy vödröt cipel, amiben a víz teljesen mocskos.*

- Végeztem Sebille, megyek kiöntöm a piszkos vizet, utána megvárom amíg végez maga is a mosdással.

*Megvárja a válaszod, majd a vödröt cipelve elindul a lefelé vezető lépcső irányába.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.08.29. 19:22

(Nazaro Goravik)

Hangomban semmi változás, semmi remegés, szemem hideg és éles fényű mint mindig. És hazudok, hát hogy ne tenném. Inkább, minthogy elveszítsek egy ilyen potenciális gerillaharcos vezért.
Szavaimat elnyomják a kocsma zajai, csak Marchena hallhatja.

-Sajnos még nem vagyok elég, hogy pontos információim lehessenek, de mindenképpen mozgolódik valami. Egyenlőre a legjobb amit tehet, hogy még ha érkeznek térítő kuruzslók, akkor is marad és megőrzi hitét, és erre biztatja a többi falubelit is. Ha tudok többet ígérem értesítem Önt. A maga harctéri tapasztalata felbecsülhetetlen érték.

Honnan tudhatnék én titkos összeesküvésekről? De ha megőrzöm ebben a hitében, erősebb lesz mindennél és lelke akár a jéghideg hegycsúcsok. Ranagol látja, hogy Ő érte, Marchenáért és a Szent Földért teszem.

-Jöjjön Marchena igyuk meg italunkat és ne aggódjon... a Szent Föld megtisztul és nagy lesz újra, sőt dícsőbbb is tán!
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.29. 21:28

(Sebille Hosstra)

*Végignézem az "előadást" unaloműzőként, de megörülök, amikor Ranti kijön, hogy végzett.*
- Rendben és addig utánajárhatnál, hogy hol tart a vacsora készítés.
*Aztán nincs más hátra, míg végre én is lemoshatom magamról az eddigi út porát.
Bezárom az ajtót magam után, nem mintha félnék attól, hogy Ranti rámnyit - ettől tisztelettudóbbnak ismertem meg eddig, ez inkább csak megszokás.
Kikészítek egy rend tiszta ruhát magamnak, majd hozzá is látok. Elsősorban hajat is mosnék, minden más csak az után jöhet szóba. Amennyire csak lehet dézsában megmosakszom tetőtől talpig, majd megtörülközöm és felöltözöm. Egy kis fésülködés, s kivételesen nem kötöm össze haja, hagy száradjon minél hamarabb.
Ha Ranti nincs az ajtó előtt keresésére indulok - első sorban az étkezőben nézek szét.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.30. 16:51

*Marschena egy húzásra megissza a maradék pálinkáját és jókedvűen válaszol:*

- Akkor minden rendben lesz! Amire szükség lesz ránk, készen fog állni minden igaz gorviki, hogy kikergesse a shadoni kutyákat az országból!...Most megyek, megnézem az unokaöcsémet; rendesen elintézte a mise alatt. Holnapra talpra kell állnia, mert sok a dolgunk...Vigyázzon magára sacerdon, és ha lesz ideje jöjjön többször mifelénk!

*Biccent, majd felkel az asztaltól és magadra hagy. Ki is megy az ivóból és eltűnik a szemed elől.
Alig néhány percet töltesz nézelődéssel, amikor megérkezik a vacsorád. Vigyorogva hozza a pultos egy fa tálcán, amit le is tesz eléd az asztalra.
Kellemes illata van; valamiféle sülthús, mellé apróra tört, zaftos horra-gumó-t és vegyes savanyúságot kaptál. Kést, villát és egy törlőkendőt is találsz a tálcán.
A pultos fickó vigyorogva jó étvágyat kíván, majd visszasiet, hogy az italt osszon a vendégeknek.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.30. 16:53

*Megtisztálkodsz, majd a tiszta ruháidban kilépsz a szobából. Rantit nem látod semerre, így a keresésére indulsz.
Az étkezőben találod meg, amint éppen – pyar nyelven – beszélget a lovasbatárból nemrég behozott fickóval, aki néhány napja Sergio del Aramos néven mutatkozott be nektek. Most az egyik asztal mellett ül és egy boroskupából kortyolja a nedűt.
Ranti az asztal mellett áll, a vödör még mindig nála van ugyan, de a vizet már kiöntötte valahova. Közeledve még hallod a kölyök utolsó néhány mondatát:*

- ...elég csúnya mészárszék volt! Majdnem el is rókáztam magam, de szerencsére nem kellett sokáig ott maradnom...De korábban is láttunk hullákat, néhány napja egy kút mellett találtunk két halott utazót és a lovaikat. Valószínűleg mérgezett volt a kút vize, amiatt haltak meg...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.08.30. 17:41

(Nazaro Goravik)

Örülök Marchena lelkesedésének, nah meg annak, hogy nem kérdezősködik már. Lelki üdv és pátyolgatás ide, oda, nagyon megéheztem már.
Beleszippantok a levegőbe és megkordul a gyomrom, ahogy lerakja a kocsmáros elém a tálcát. Fantasztikusan néz ki, de felébred bennem az egészségesen magas paranoiám, és gyanakodni kezdek a kocsmáros vigyorára. Mindegy, csöndben elkezdek falatozni, de a biztonság kedvéért kérek egy kis pálinkát. Talán elég lesz, hogy fertőtlenítse a gyomrom, ha valami gond lenne.
Közben figyelem a többi falusit, mit csinálnak, miről beszélgetnek, jó tudni hátha elejtenek valami hasznos információt.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.08.31. 17:27

(Sebille Hosstra)

<Beszédes ez a kölyök nagyon, de remélem, hogy az esze jobban a helyén van és van amiről mélyen hallgat.>
*Nem szeretném mutatni nagyon rosszallásomat a fecsegés miatt. Hozzá lépek, közeledvén biccentek köszönés képpen a férfinak, majd Ranti vállára teszem a kezem és megszólalok, ám nem parancsolok.*
- Ha befejezted a mesedélutánodat, akkor folytathatod a vízkihordást, ne maradjon sötétedésre.
*Egy másik üres asztalt választok - a férfi melletti lévőt -, mely mellé leülök és csendben várakozva várom a vacsoránkat.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.31. 18:19

*Nekifogsz a vacsorádnak, ami meglepően ízletesre sikeredett. Úgy tűnik, hogy nagyon megkedvelhettek errefelé, mert próbálnak a kedvedben járni. Amint elfogy a söröd, máris kapod az újabb teli korsót, meg persze a kupica pálinkát is, ami igencsak „kerítésszaggató”.
Amíg eszel nem zavarnak, de a körülötted lévők beszélgetését jól hallod. Több témát is tárgyalnak, ezek többsége számodra érdektelen, a földműveléssel, vagy az állattartással kapcsolatos.
Viszont az egyik társaság viszonylag érdekes témáról tárgyal. Arról van szó, hogy az egyikük tegnap tért vissza a hegyek közül, ahol három hetet töltött. A korábban kirakott csapdákból szedte össze az elfogott vadakat, bőrüket lenyúzta, majd azokat hozta eladásra a faluba. Az elbeszélése szerint néhány napja nagy füstöt látott felszállni az egyik távolabbi hegyvonulat felől. Arra tippelnek, hogy nagy erdőtűz lehetett, és egyetértenek abban, hogy hatalmas szerencse, hogy nem terjedt tovább.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.08.31. 18:21

*Az asztalnál ülő is biccent, majd figyeli, ahogy Ranti elhagyja az ivót és felmegy a többi vödörért és ahogy leülsz a szomszédos asztalhoz. Utána rádvillantja mosolyát, majd beszédbe próbál elegyedni veled.*

- Khm, Sebille, ha nem tévedek...Ismét találkozunk, úgy tűnik, kicsi ez az ország...Nem akarok tolakodó lenni, de a kölyök mesélte, hogy régóta úton vannak, és több helyen botlottak temetetlen hullákba. Nem ritkaság ez errefelé, hisz mégiscsak háború sújtotta övezetben vagyunk. Információt szeretnék kérni, de tényleg csak ha nem veszi tolakodásnak...Előre küldtem két emberemet lóháton, hogy egyengessék az utamat és foglaljanak szállást. Nem hallottam róluk hírt jónéhány napja, nem látták őket esetleg? Rossz előérzetem van velük kapcsolatban, főleg, hogy hallottam a sok mérgezett ivóvízről, meg a fosztogató banditákról. Embereim a családom színeit és jelképét viselték; nem ismerős az ezüst sasmaradat ábrázoló címer?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.09.01. 8:00

(Nazaro Goravik)

Jóízűen eszegetem a vacsorám, bár kissé korainak tűnik. Nah, csak még ezt a sört megiszom... de aztán elég. Ha befejeztem az étkezést a szobámba megyek.
Hallgatom az egyszerűen falusiak hétköznapi gondjait, bajait, de valami megüti a fülem. Amikor meghallom a füstcsík említését megakad a falat a torkomon. Ez nem jó, ez nagyon nem jó. Holnap kerül amibe kerül meg kell találnom a falu legjobb emberét, aki ismeri a hegyeket és az erdőt, ha kell neki, megáldom az összes szerszámát.
Lassan befejezem a vacsorát, megtörlöm a számat és legurítom a maradék italomat, megtudakolom a pultostól a szobám helyét, talán most már végre elárulja.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.09.01. 21:13

*A vacsora elfogyasztása és az italok felhörpintése után elhagyod az ivó-étkezőt. A pultost – aki úgytűnik, hogy amolyan mindenes a fogadóban – követve felmégy az emeletre és rögtön balra az első szobát kapod meg. Kezedbe nyomja a szoba kulcsát is, majd sietősen visszatér az ivóba, hisz még sok dolga lesz a mai nap folyamán.
A szoba nem túl nagy és nagyon egyszerűen van berendezve: egy ágy, alatta egy éjjeliedény, egy kicsi asztal az ablak előtt egy székkel, egy olajlámpás az ajtó mellett egy szögön. Az ágyon találsz takarókat és párnákat is, a szalmával tömött ágybetét elég kényelmesnek tűnik.
Mindet összevetve aludtál már ezerszer rosszabb helyen is.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 72 / 92 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 92

Vissza: Gorvik