Valamint kihagytátok a kimondottan a pajzs ( védelem ) megkerülésére alkotott fegyvereket: láncos buzogány, háromrészes bot, vagy a Korona és Kehelyben is feltűnt, harcművészek által is használt, súllyal ellátott kötél vagy lánc.
//Bocs, hogy közbedumálok. //
Fuhimi Rokuro - Fagyvár Semus ver Wyntar - XIV. Zászlóháború
Valóban a Második Törvénykönyvben (ha jól rémlik) le volt írva sok harci technika között a pajzs blokkolás is, csak sajnos ezek nem kerültek átvezetésre az ÚTK-ba. Szóval azokkal pl itt fórumon nem sok mindent lehet kezdeni. ld: mögé kerülés, kivárás. Egyedül a feltartás maradt meg, egy (asszem) toroni taktika keretében, mely a taktikák leírásánál az utolsó helyen van: ha a szálfegyveres találatot ér el, akár sebez akár nem, feltatja a támadót, és az így nem tud rá támadni. Ha jól emléxem így van, de nincs előttem a könyv...
Láncos buzogánynak leírásban van valami extrája ÚTK-ban? ETK-s korszakban volt ugyebár, hogy +5 TÉ pajzsok ellen, de akkor csak 13 volt a TÉ-je, most azzal az 5-tel több.
Rapír Második TK szerint nagyobb testtájra pl fej, kar, láb támadva levonás nélkül támadhatott. most ezt nem láttam leírva. Ti találtatok ilyet?
"Bízz bennem és fordíts hátat!"
Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes. /Albert Einstein/
Karaktereim:
Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
A filmeket ne vedd alapul harc tekintetében. Az színészet és nem valódi harc. A hajítódárda beleállhat a pajzsba, de harc közben is gond nélkül eltávolítható sőt adott esetben még az ellenfélnek kell vigyáznia, hogy ne vágják fejbe vele. hacsak át nem üti a pajzsot amire igen kicsi az esély akkor én nem hinném, hogy komoly gondot jelentene. Ami a nyilvesszőket illeti az alakzatban lehet zavaró, de az meg törik mint a ropi ha karddal végigsöpörnek rajtuk. Az pedig mindkettőre igaz, hogy távolsági fegyverek ergó amíg az ellenfél fegyvert vált vagy a társa odaér addig van a pajzsosnak ideje takarítani.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
A hajítóbárd az tényleg bele tud állni a pajzsba úgy, hogy nehezen lehessen csak kiszedni. Viszont én személy szerint nem dobnék bárdot pajzsosra. Tekintettel arra, hogy a találati esélyem minimális viszont cserébe komoly fegyverré változtatom az ellenfelem pajzsát.
Pajzs mint fegyver. Garma, kérdezem, hogy lehet-e két kis pajzzsal bánni? Mármint kétkezes harcként, vagy hogy egy kispajzs élezett széllel, és egy másik amit védekezésre használsz? volt-e oylan abnormális harcmodor, vagy ismersz-e olyat hogy kipróbálták volna...? Hülye ötlet, de engem foglalkoztat.
"Bízz bennem és fordíts hátat!"
Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes. /Albert Einstein/
Karaktereim:
Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
A pajzs mindenképpen fegyver, de kettőt forgatni belőle szerintem hülyeség. Nagyon kicsi a távra ér el és ehhez képest nagyon lomha, lassú. Valóságban nem tudok olyanról, hogy valaki ilyesmivel próbálkozott volna.
Ha tud vizet akkor az milyen víz? Desztillált? Esetleg forrásvíz vagy tengervíz? Milyen oldott ásványi anyag tartalma lehet? Bazalt ugye mint kőzet több ásvány társulása okoz az gondot hogy több összetevő van benne? Fa mint egykoron élő anyag, már az élet princípiumától mentesen teremthető-e? Hús, ugyanaz mint a fa de itt az egykorvolt lélek védelme is fennállhatna. Lehet-e? Levegő ugye több gáz keveréke, nem homogén anyag. Ismer-e varázsló O2 meg N2 anyagokat, vagy az őselemi levegő egyéb őselemekkel szennyezett fajtáját hozza létre? Füst mint mondjuk az őselemi levegő és az őselemi föld elegye kis őstűzzel megszórva?
Szal mit is teremthet egy varázsló? Vegyük hozzá hogy a TAM során csak olyanná tud alakítani amit teremteni is tud.
Felmerült egy olyan kérdés, hogy a varázsló TAM-ból teremthet magának kenyeret? Illetve más élelmet?
Szerintem igen, ha ismeri az élelem összetételét, ahogy a könyvben is írva vagyon... Hajlok rá, hogy egy szakács szakma minimum ismerete szükséges hozzá. A könyv szerint bármi teremthető, ha a varázsló ismeri az anyagi összetevőjét. Az már más kérdés, hogy mennyire mélyen kell ismernie. Vegyük pl a kenyeret. A varázslónak tudnia kellene ez esetben, hogy miből áll a liszt, a víz, a só, a kovász, meg a többi adalékanyag, amitől finom lesz a kenyér, és benne van. HA valamit kihagy a teremtés folyamán, akkor lehet hogy lesz kenyere, de nem lesz az igazi... Ha meg még nagyon szőrözősek is vagyunk, akkor azt is hozzá kell venni, hogy a kenyérnek sültnek kell lennie, tehát a már kész kenyér összetevőit kell ismernie, plusz ezek arányait.
Szerintem ilyen mélyen azért nem kell belemenni a dologba, elvégre fantasyt játszunk, nem szakács, vagy pék tanfolyamot. Ez esetben én megelégednék, az alkímia és a szakács/pék képzettségek megfelelő szinten lévő meglétének... de persze mindig a KM dönti el, hogy mi is legyen.
Üdv: S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."
Egy Alkímia 3.fokkal ami ugye nem kevés anyag megismerését és össze vissza reagáltatását feltételezi a képzettség megszerzése alatt.
Hány és milyen anyagokat ismerhet egy varázsló? Megneveztheti-e a játékos hogy kb mik azok? Vagy mindenképpen a KM hatásköre az anyaglista összeállítása?
Furcsálnám ha egy mondjuk a liszt és kenyér megismeréséhez szakmát kéne felvenni mondjuk egy vegyésznek... Remélem érzékelhető az ellentmondás, mert szerintem egy alkímia 3.fok kissé tartalmasabb képzettség ahhoz hogy egy szakma 1.fok kelljen a kenyérhez aztán egy másik szakma 1.fok mondjuk a bazalthoz (bányászat mondjuk), stb.
Én nagyjából úgy képzelem hogy mondjuk a TAM varázsló alapból ismer mondjuk 30-50 anyagfélét amit már sokszor és sokat használt az alkímia képzettség megszerzése során. Egyébként meg az ETK-s alapgondolatok szerint ahhoz hogy újabb anyagot vehessen fel a listájára azt egy laborban mágikusan is meg kell vizsgálgatnia, ehhez semmi más nem kell mint egy alkímista labor és a vizsgálandó anyagból 20-30 adagnyi (ezt mind el is használja, ezért sem fog sok varázsló drága mérgek anyagismeretével rohangászni a fejében). A vizsgálódás meg 2-3 nap vagy 1 hét maximum, mivel mágikus szerkezetre egyébként totálisan mindegy hogy kenyérről, kőzetről vagy netán levegőről beszélünk.
Ha te elvárod a JK-tól, hogy valós vegyészeti ismeretekkel rendelkezzen, a te dolgod. ÉN személy szerint nem szeretnék ilyen részletességet elvárni a JK-tól az alkímia használatánál. Ez meg az én dolgom. Úgyhogy az általad felvetett kérdés, véleményem szerint, mindig az aktuális KM hatásköre.
Amúgy állíts oda egy vegyészt (aki a kenyér összes alkotóelemét ismeri) és egy péket kenyeret sütni. Kíváncsi lennék, szerinted ki tudna finomabb kenyeret sütni... Ha nem érted, hogy szerintem miért kell a vonatkozó szakma egy kenyér teremtéséhez, akkor én hiába is magyaráznám itt napestig...
Ui: a kenyér nem bazalt.
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."