• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 138 / 153 • 1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.14. 22:34

Martos col Legium írta:...Az ilyen megoldásokat persze vissza lehet fogni azzal az (asszem Arnoil által mondott) szabállyal, hogy egy anyag megismeréséhez 20 adagra (mondjuk az anyagcsoporttól függően 1 font, 0,5 font vagy 1 lat = 1 adag) van szükség, és a mintaanyagok megsemmisülnek elemezgetés közben. ...

Hmm, Te nem érzed a szavaid között az ellentmondást?
Az egyik bekezdésben még a könyvre hivatkozol, hogy mit lehet és mit nem, itt meg már házi szabályt hoznál létre, hogy "megregulázd" a könyvben leírtakkal "visszaélő". kreatív JK-t...

Az általad leírt esetben szerintem nem egy szabálynak, hanem a KM-nek kell megfékeznie a JK fantáziáját.
Arról nem is beszélve, hogy mi van abban az esetben, ha Yneven nem is létezik urán?

Üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.14. 22:38

Sessaryen írta:Az általad leírt esetben szerintem nem egy szabálynak, hanem a KM-nek kell megfékeznie a JK fantáziáját.

A KM-nek igazából nem uralkodnia kéne, hanem egy átlátható világot előadnia.
Ebben benne van az is hogy mint ahogy irl is tudom hogy mit tudok megtenni ezt a karakter esetében is kellene tudnia !előre! a játékosnak. Ha ezt nem vagy képes lefektetni akkor befogod a nálad játszók szemét, fülét és élvezhetik az előadásod úgy hogy nem lesznek benne élő szereplők.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.14. 22:51

Remek!

Most már akkor a KM-kedés buktatói és az elvárt KM-viselkedés is előkerült! :D

Arnoil!

Amiről végképp nem fogok vitatkozni, az a KM-ként való viselkedés/hozzáállás/stb.

Én mesélek (jól/rosszul) már egy ideje, ezt is, azt is.
Akinek tetszik, ahogy mesélek, az játszik nálam, akinek nem, az nem.
Hogy befogom a szemét, fülét a JK-imnak... nos előfordulhat. Ám azt sem szeretném, ha unalmas világleírásba fulladnának a kalandjaim...

Tehát továbbra is tartom magam az eddigi álláspontomhoz: a KM szava dönt, többek között ebben a kérdésben is.
Ja, és még valami, az "uralkodással" kapcsolatban. Nem tudom, szerinted milyen egy jó KM, de szerintem az még nem uralkodás, ha visszafogja a tisztelt JK Ynevre nem illő ötleteit.
ÉN személy szerint viszont nem várom el a KM-től, akinél játszom, hogy egy "átlátható világot" tárjon elém. A te szavaid alapján ez valami olyasmi lehet, hogy pontosan meghatározza, hogyan is működik a fantasy világ - jelen esetben Ynev - MINDEN részletre kiterjedően. Szerintem ha van is olyan KM, aki ezt megpróbálná, akkor JK nem lenne hozzá, mert mire játékba kezdenének, rég elhalálozik aggkori végelgyengülésben...

Bocs, a stílusért, ha bántó lenne, de ezt szerintem gondold még egyszer végig...

Üdv:
S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.09.14. 22:58

Valamilyen szinten igazságod vagyon :oops: bár teljesen azért mégsem. Az, hogy kicsit következetlen ötletek fordulnak elő a korábbi hozzászólásomban, annak az eredménye, hogy miközben írtam, felvetettem egy problémát, aminek orvoslására tettem egy javaslatot. Itt és most megkövetek mindenkit, akit megzavart a kicsit csapongó gondolatmenetem.

Ennek ellenére önellentmondásban mégsem leledzem, hisz nem azt mondtam, hogy vezessük be, hanem hogy akinek nem tetszik az első javaslat, annak tessék itt egy második, talán ez jobban bejön. Én azt mondom, hogy nyugodtan találjon ki mindenféle anyagot a kedves JK, csak azt tartsa fejben, hogy ugyanolyan szabályok vonatkoznak az NJK varázslókra is :twisted: Ha atombombát akar, csak rajta, de aztán ne csodálkozzon, ha egyet rá is dobnak... Akinek meg nem tetszik az ilyen mértékű szabadelvűség, annak javasoltam a házi szabályt, mint egy olyan opcionális lehetőséget, amivel általam ésszerűnek tartott korlátokat lehet létrehozni, mert alapvetően kompromisszum kész vagyok ;)

Sessaryen írta:Arról nem is beszélve, hogy mi van abban az esetben, ha Yneven nem is létezik urán?
És mi van akkor, ha nincs vas sem? Vagy kenyér, víz és egyéb a földön létező élelem? Mert ilyen Ynev is elképzelhető...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.14. 23:16

Martos col Legium írta:És mi van akkor, ha nincs vas sem? Vagy kenyér, víz és egyéb a földön létező élelem? Mert ilyen Ynev is elképzelhető...

Vasra már találtam utalásokat... :D
Kenyérre, vízre, és egyéb földön létező és NEM létező elemre is.
De pl. uránra még sehol... :D

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.14. 23:32

Sessaryen írta: Hogy befogom a szemét, fülét a JK-imnak... nos előfordulhat. Ám azt sem szeretném, ha unalmas világleírásba fulladnának a kalandjaim...

ÉN személy szerint viszont nem várom el a KM-től, akinél játszom, hogy egy "átlátható világot" tárjon elém. A te szavaid alapján ez valami olyasmi lehet, hogy pontosan meghatározza, hogyan is működik a fantasy világ - jelen esetben Ynev - MINDEN részletre kiterjedően. Szerintem ha van is olyan KM, aki ezt megpróbálná, akkor JK nem lenne hozzá, mert mire játékba kezdenének, rég elhalálozik aggkori végelgyengülésben...

Mondhatnám hogy a stílus maga az ember, így bocsánatot sem kell érte kérni :D

Sehol nem írtam hogy minden részletre kiterjedő leírást adjon a Km mindenről, de ha a szerencsétlen JK valamire rákérdez akkor arra már illene legalább valamit kb-t mondani.

Ehhez képest te tudatosan kerülöd hogy a kérdésemre válaszolj, felteszem még egyszer őket:

Nálad mit lehet teremteni az egyszeri TAM varázslónak ha nem ismer más extra képzettséget az alkímia 3.fokán túl?
Másképpen kérdezve, mely I fokú anyagokat ismerheti oly mértékben egy (extra képzettségekkel nem bíró) varázsló hogy azt teremteni, formázni tudja?
A kalandban miképpen szerezhet új anyagról oly mértékű ismereteket hogy azt teremteni is képes legyen később?

Jól sejted hogy a válasszal támadási pontok sorát nyitod, de ha kikerülöd ismét a választ akkor az is téged (vitakultúrádat) minősít. :morci:
Várom a válaszodat...

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.14. 23:47

Arnoil írta:Ehhez képest te tudatosan kerülöd hogy a kérdésemre válaszolj, felteszem még egyszer őket:

Nálad mit lehet teremteni az egyszeri TAM varázslónak ha nem ismer más extra képzettséget az alkímia 3.fokán túl?
Másképpen kérdezve, mely I fokú anyagokat ismerheti oly mértékben egy (extra képzettségekkel nem bíró) varázsló hogy azt teremteni, formázni tudja?
A kalandban miképpen szerezhet új anyagról oly mértékű ismereteket hogy azt teremteni is képes legyen később?

Várom a válaszodat...

No, ha már konkrétan engem kérdezel, hogy én hogy mesélnék, ebben már tudok segíteni.

Lássuk csak...
"Nálad mit lehet teremteni az egyszeri TAM varázslónak ha nem ismer más extra képzettséget az alkímia 3.fokán túl?"
Amit a helyzet hoz. Attól függ, mit akar a kedves JK. ha valami egyszerű I. osztályos anyagot, akkor nincs akadálya. Ha valami összetettebbet, mondjuk betont ( :D ), akkor azt megbeszéljük, hogy lehet e, és ha igen mi kell hozzá.

"Másképpen kérdezve, mely I fokú anyagokat ismerheti oly mértékben egy (extra képzettségekkel nem bíró) varázsló hogy azt teremteni, formázni tudja?"
Anyaga válogatja. Közli mit szeretne, én meg közlöm, hogy engedem e, vagy csak megkötéssel engedem e. Tudom, most rávágod, hogy despota vagyok, de sajna én így mesélek. Ami nem egyértelmű a szabályok szerint, azt megbeszélés tárgyává teszem, de a végső szó - így, vagy úgy - az enyém...

Mint minden másról: tanulással. Ha mondjuk találkozik egy számára ismeretlen anyaggal, akkor a karakter "megvizsgálja", mintát vesz, alkimista laborban kísérletezik vele, és dob rá egy képzettség próbát. Ha sikeres, akkor megismeri az adott anyag összetevőit, szerkezetét. Ha ez egy összetettebb anyag, akkor valamely kapcsolódó képzettségben is el kell kicsit merülnie. Lásd mérgek, vagy növényeknél herbalizmus esetleg. Az viszont biztos, hogy minél összetettebb az anyag, annál nagyobb negatív módosítóval dobja az alkímia próbát...
Ezért mondtam például, hogy a kenyér esetében vegye fel a szakma képzettséget, hogy lássa, normális esetben hogy is jön létre az alkotó anyagok összhangja, amit az egyszerű halandó "kenyérnek" hív.

Remélem elég korrekt választ adtam...

Üdv:
S.

Ui: Nekem nincs vitakultúrám, úgyhogy minősítsd ahogy akarod. Ha az erre irányuló mondatod fenyegetés akart lenni, akkor vedd úgy: megijedtem.
Persze nem, tök hidegen hagy, de azt hiszel, amit csak akarsz... :D

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.15. 0:03

Frappánsan kerülgetsz :), de legalább tetszik.

Ha összeállít a szerencsétlen JK-d egy 50 anyagból álló listát mert szeretne a despota "majdénedöntöm hogy lehet-e" alól kikecmeregni, akkor azt hogyan bírálnád el?

Lehet szerencsétlennek ilyen listája egyáltalán?

A tanulásra adott válasz végülis korrekt, csak egy dolog nem tiszta még mindig. Ha egy kész anyagot vizsgálok akkor a vizsgálathoz miért is kell ismernem a gyártási folyamatot? Illetve miért is kell a gyártási összetevőket tudnom?
Magát a készterméket vizsgálom, és vagy sikerül megismernem vagy nem. (tudom bünteted mínuszokkal ha nem úgy teszi ahogy te gondolod)

Összességében látom hogy szereted magadnál tartani az irányítást minden esetben, ami nem baj ha nem kóros...
Én valószínű nem élvezném a játékot nálad, mert nem érezném játéknak hogy bekötött szemmel vezetsz amerre neked tetszik.

Megkíméllek a további keresztkérdésektől, mert feleslegesnek érzem a harcot.
Többet ér az időm, mint hogy kipréseljek belőled egy tisztességesnek mondható választ.

Megszerkesztem a gondolataimat TAM anyaglista ügyben, meg a megismerési feltételekben azt idetolom.
Biztos tiltakozni fogsz (ahogy írtad is) az egységes szabályozástól, de pont miattad is érzem szükségét ennek.

Ugyanis ha létrehoztam egy varázslót aki TAM mágiára adja magát akkor legelemibb dolog,
hogy JK-ként jogom van tudni hogy a karakterem mit tud megtenni és mit nem.
Nem majd a KM eldönti az adott szituációban, hanem előre.
A KM úgyis azt tesz amit akar, aki tud mesélni és irányítani annak úgysem ez lesz az akadály...

Egyébként ezért is indult ez a kérdéskör, mivel előre tisztázni akartuk ezt a nyanvadt kenyér (akármilyen élelem) kérdést.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.15. 0:38

Hmm, erre azért még válaszolok.

Ha összeállít a szerencsétlen JK-d egy 50 anyagból álló listát mert szeretne a despota "majdénedöntöm hogy lehet-e" alól kikecmeregni, akkor azt hogyan bírálnád el?

Nyugodtan elém tolhat egy 50-es toplistát, mit ismer és mit nem.
A végén úgyis én mondom meg, mi maradhat a listán és mi nem. Ezzel viszont be is határolta a saját lehetőségeit e közé az 50 anyag közé.
Akkor már szerintem jobban jár, ha menet közben azt tesz, amit csak szeretne, legfeljebb dobok neki egy Pm-et, hogy "ezt azért még se...".

De ez csak az én korlátoltságom... :D

Lehet szerencsétlennek ilyen listája egyáltalán?

Miért ne lehetne? HA saját magát akarja vele gúzsba kötni, én nem akadályozom meg benne... :D

A tanulásra adott válasz végülis korrekt, csak egy dolog nem tiszta még mindig. Ha egy kész anyagot vizsgálok akkor a vizsgálathoz miért is kell ismernem a gyártási folyamatot? Illetve miért is kell a gyártási összetevőket tudnom?
Magát a készterméket vizsgálom, és vagy sikerül megismernem vagy nem. (tudom bünteted mínuszokkal ha nem úgy teszi ahogy te gondolod)

Félreértettél. Nem a vizsgálathoz kell a gyártási folyamatot ismerni. Nem is kell, lehet a nélkül is.
Ám sokkal egyszerűbb - és szerintem logikusabb is - ha az varázsló megnézni, hogy tulajdonképpen hogy, és miből készül az a fránya kenyér. Segíthet a megfelelő irányba elindulni, meg ilyesmi...
De ez megint csak az én korlátoltságom... :D

Én valószínű nem élvezném a játékot nálad, mert nem érezném játéknak hogy bekötött szemmel vezetsz amerre neked tetszik.

Valószínű erre nem is fog sor kerülni... :D

Megkíméllek a további keresztkérdésektől, mert feleslegesnek érzem a harcot.

Ja, hogy te harcolsz? :shock:
Kár érted...

Többet ér az időm, mint hogy kipréseljek belőled egy tisztességesnek mondható választ.

Szeretném, ha most mindenki, aki a monitor előtt gúvasztja ezen sorok olvasásával a szemét, feltenné a kezét, (nem kell leírni, csak feltenni), ha szerinte tisztességes válaszokat adtam Arnoil kérdéseire!
Köszönöm!

Arnoil!
Most számold meg a kezeket... :D

Megszerkesztem a gondolataimat TAM anyaglista ügyben, meg a megismerési feltételekben azt idetolom.
Biztos tiltakozni fogsz (ahogy írtad is) az egységes szabályozástól, de pont miattad is érzem szükségét ennek.

Nyugodtan tedd fel, nem az ellen tiltakoznék.
De azt ne várd, hogy azonnal OM szabály is lesz belőle... Ha mégis, akkor így jártam, és majd tiltakozom... :D
Ja, és pont miattam ne érezz szükségét semminek...

Ugyanis ha létrehoztam egy varázslót aki TAM mágiára adja magát akkor legelemibb dolog,
hogy JK-ként jogom van tudni hogy a karakterem mit tud megtenni és mit nem.

És ezzel meg is ölöd a játékot, az ismeretlen felderítésének örömét... megint csak a korlátok közé szorított elme...

Nem majd a KM eldönti az adott szituációban, hanem előre.

Kérdem én: ha leadsz a KM-nek előre egy listát, mit ismersz, akkor nem a KM fogja eldönteni, hogy oké vagy sem? :shock:
Ha igen, akkor meg nem mindegy, hogy mikor dönt?
Vagy csak odaadod a listát, hogy ismered és pont? A KM meg nyelje le?
Gondold már át kérlek! Lásd első pont... :D

A KM úgyis azt tesz amit akar, aki tud mesélni és irányítani annak úgysem ez lesz az akadály...

Na akkor most mi van? Mintha pont ez ellen ágáltál volna eddig...
Egyébként ebben sem értek veled egyet, de ez az én korlátoltságom... :D

Egyébként ezért is indult ez a kérdéskör, mivel előre tisztázni akartuk ezt a nyanvadt kenyér (akármilyen élelem) kérdést.

Tévedés. TE akartad tisztázni, és mi adtunk rá pár - számunkra - elfogadható választ.
Amit vagy elfogadsz, vagy nem. Természetesen mindenki válaszában van igazság, meg egyebek, mindenki a saját véleményét fogadja el etalonnak, míg valaki más meg nem győzi egy másik vélemény igazságtartalmáról is.
Azt viszont az eddigi hozzászólók nagy többsége elismerte és elfogadta - ahogy én látom -, hogy a végső szó a KM-é.
Akkor most miről is kellene még vitázni???? (vagy ahogy te érzed: harcolni... )

Ezzel szerintem ki is merítettem a témát részemről, sok sikert a továbbiakhoz!

Üdv:
S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.15. 0:52

Alapvetően eltér a gondolkodásunk a játékról.

Nem gondolom azt hogy a saját karakterem tudását a kaland során kellene megismernem a KM-től.
Kissé olyan mintha sportnál a sporteszközt a verseny pillanatában kapnám a kezembe, és olyan lesz amit éppen adnak.

Ezzel az erővel dolgozz ki egy karaktert és add a JK-nak hogy nesze játsz vele.
Persze nem vitatom hogy van ilyen játék is, de most nem erről beszélünk.

Én úgy érzem hogy a közös szórakozás bizonyos együttműködést és egymás megértését feltételezné.
Volt olyan mesélőm aki közölte hogy ha vért pisilek is arra fogok menni amerre ő akarja,
valószínűleg Te is hasonlóan gondolkodhatsz.
Csak azt nem értem hogy minek nektek a JK ehhez? Kell egy statiszta ahhoz hogy önmagad csodáld?

Frappánsan átfordítottad a kérdéseim arra hogy ezzel kvázi magam korlátozom.
Sajnos ez mutatja hogy te magad vagy korlátolt.

Én amikor meséltem nem volt szükségem a JK agyonveréséhez (képletesen).
Ha akart valamit akkor megtehette, ha nagyon nagy baromságot akkor nyilván nem...
Lehet uralni a teret és időt úgy is hogy más is játszhasson, beleélhessen.

Hogy éled magad bele egy molyoló varázslóba ha még azt sem tudod megmondani hogy milyen anyagokat vizsgált hónapokig?
Majd egy éles szituációban jön a PM hogy ezt nem tudod, meg azt sem tudod.
Mit játszol tulajdonképpen? Megkérdezhetném azt is hogy ki vagy az életben hogy itt ennyire uralkodni akarsz?

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.15. 1:04

Ha már ennyire személyeskedni akarsz:

Gratulálok az éleslátásodhoz. Tökéletesen kiismertél! :D

A Km-kedésemhez pedig annyit fűznék hozzá: talán azokat kérdezd meg, akiknek meséltem már, mennyire érezték korlátok közé szorítva magukat. :D

És amit már írtam is: aki nem akar, nem játszik velem. Akinek meg tetszik amit csinálok, az igen...

Ami nagyon tetszett:
"Csak azt nem értem hogy minek nektek a JK ehhez? Kell egy statiszta ahhoz hogy önmagad csodáld?"
A statiszta ahhoz kell, hogy ő csodáljon... :D

A másik:
"Frappánsan átfordítottad a kérdéseim arra hogy ezzel kvázi magam korlátozom.
Sajnos ez mutatja hogy te magad vagy korlátolt."

Saját korlátainkat felismerni, AZ az önismeret... :D
EDIT: Kifejtem, mert Arnoil nem igazán érti, és ezt az én szegényes szövegértésemnek tudja be...
Igen, felismertem már pár éve, hogy én is korlátolt vagyok, korlátok között élek, gondolkodom, írok. Ez van, tanulok együtt élni ezzel... :D

Én nem sajnálom, ha neked ez azt mutatja... :D

És az utolsó kedvenc:
"Mit játszol tulajdonképpen? Megkérdezhetném azt is hogy ki vagy az életben hogy itt ennyire uralkodni akarsz?"

Többnyire Magust, de beleártom magam a DnD-be, WH-ba, SW-be, Ufo-ba, BT-be is... :D
Hát az életben? Nem mindegy? Úgyis csak uralkodni akarok... :D
Remélem ezt mindenki érzi... :D

Üdv:
S.

Ui: Bocs Con, tudom, hogy ez már Off topik, de nem tudtam megállni... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sessaryen 2009.09.15. 1:29-kor.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.15. 1:13

Volt nekem egy osztálytársam még általánosban,
semmi baj nem volt vele két füle között volt a feje.

Azért emlékszem rá mert folyton vigyorgott,
amikor a 3szor bukott melák osztálytársunk (nem, nem én voltam)
elkezdte gyepálni akkor is csak vigyorgott.
Igaz ez a vigyor már nem volt olyan őszinte,
de ezt már csak az látta aki ismerte ezt a gyereket...

Végülis örülök hogy fejlődsz, meg tanulsz.
Javaslom próbálj meg a vigyor-vicsor maszkodat eldobva őszintébbnek lenni.
Nem mindenki akar bántani, nekem elhiheted :piszka:

Tudom megint igazam van és beléd láttam.
Megtanulok én is ezzel együtt élni kénytelen kelletlen, szar nekem.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.15. 3:06

Kicsit próbálom összefoglalni a kenyér teremtés témakört és az azzal kapcsolatban felmerült gondolatokat.
A gondolatokat igyekeztem szétszabdalni hogy az idézgetőművészeknek ne okozzon gondot hogy egyet kiemelve kössenek bele az egészbe. Annyi a kérés hogy a teljes gondolatot elemezgessük.

A kenyér mint egység szétbontható 2 részre a belére és a héjára. Mindkét rész homogénnek mondható, hiszen a gyártási folyamat során alaposan elkeverték az összetevőket. A különbség csak a sütés során keletkezik a két rész között.

A kenyér az I anyagcsoportba tartozik, így amennyiben a mágikus szerkezetét ismeri a varászló úgy azt képes teremteni, formázni, átalakítani mágiával.

A kenyér megtalálható Yneven, valószínű hogy a varászlónak nem okoz problémát elegendő mennyiséget beszerezni ahhoz hogy a vizsgálatokat megejthesse rajta. Semmiképpen nem kell magának sütnie őket...

A mágikus szerkezete a kenyérnek vizsgálható, a varázsló képes a mágikus szerkezetét megismerni.

A teremtés, formázás, átalakítás során nem történik meg az alkotó elemekből történő összekeverés, megsütés és egyéb gyártásra jellemző műveletek.

A vizsgálat során az anyagot (kenyeret), nem az elkészítési folyamat végigkövetésével tanulmányozzák (vélhetően nem így történik ez a fával, vassal, bazalttal, és mondjuk a levegővel sem).
Egyszerűen megvizsgálják a létező anyag mágikus szerkezetét, amennyiben ezt megteszik akkor megismerik a mágikus szerkezetet. Következményként képes lesz teremteni, átalakítani, formázni az adott anyagot.

A kenyérben lévő anyag egykor élő részei most már nem hordozzák az élet princípiumát, s személyes aura sem védi őket alapszabályként extrém esetek kivételével.

Az ÚTK egyébként semmilyen korlátot nem tesz a TAM anyagválasztáshoz, egyedül az anyag ismeretét írja elő aminek folyamatáról aztán egy szót nem ír.

Vannak extrém anyagok, amiket pont a "tápolás" elkerülésére kiemeltek az I anyagcsoportból és nemfém és nem nemesfém jellegük ellenére abba a csoportba kerültek. Könnyen belátható hogy az ETK-hoz képest a változás miért történt, és ugyanezért került melléjük a méregkeverés, herbalizmus képzettségkövetelmény is.

Amennyiben fennmarad a szakma igény a kenyérteremtéshez ezek ellenére is, akkor kidolgozom görbe tükörként az ebből keletkező következményeket a többi anyagra. Eredményként a TAM kb a nekromancia szintjén lesz alacsony szinten, és ott marad magasabb szinten is. Gondolom ez szintén belátható.

----------------------------------------------------------------------------

Egyébként ezen gondolatmenet alapján jutott az eszembe hogy ha azt a pár képzettséget megnézzük ami az UTK-ban van, akkor azoknak egy jó része "kötelezően" felveendővé tehető.

Harcos jellegű karaktereknek, a fegyverismeret 1-2 foka
Aki dugott már egyet annak a szex kultúra 1 foka
Stb

Kérdezem hogy így kell ezt csinálni?

Ha nem akkor ez a szakma 1 fok miért ennyire égető egy varázslónál aki mellesleg erős savakat keverget már lombikban?
Ha igen akkor meg miért csak a TAM-ot akarjuk agyonb@szni 5-10 szakma meg mellék képzettség igénnyel?

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.15. 3:49

Arnoil!

Kezdesz kicsit méregbe gurulni, az írásod alapján... :D
Kicsit átmentél vulgárisba, de hát nem tudhatom, nekem nincs vitakultúrám... 8)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy hol is olvastad az ÚTK-ban az anyagok teremtéséhez meg kell ismerniük a "mágikus szerkezetét"? Én sajnos nem találtam ilyesmit...

Egyébként öngól. Olvasd el figyelmesen a szexuális kultúra képzettséget, aztán bátran lapozz a Harcosok induló képzettséglistájához... :D

Amúgy kösz, megint sikerült bebizonyítanod egy dolgot...

Üdv:
S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.09.15. 5:14

Üdv ismét!

Garma, Martos

Egyre mélyebbre sülyedtek a hibás elképzelésbe. Azzal jöttök, hogy szerintetek az alabárdhoz emgfelelő acélminőség és a kenyértészta összetétele az analógia. Most kérlek olvassátok el a könyvet és idézzétek be, hogy hol írja, hogy lehet edzett acélt (vagy épp kenyértésztát) teremteni. Ugyanis mint mindig is acélt sosem lehetett teremteni. Vasport igen. Ergó kenyértésztát sem lehet, lisztet igen.
Talán időszerű lenne nem a meglévő dolgok átformálását elolvasni és szajkózni, hanem a teremthető dolgokat nézni. A két mozaik szrintem nem véletlen, hogy két külön mozaik.

Arnoil

A varázsló játékosa csinálhat akár 300-as listát is az általa teremteni szeretett anyagokról. Aztán a KM max 300 tételt fog kihúzni a listáról, aztán mehet a játék.
Mivel te nagyon szereted ezt a listás kérdést, akkor fordítsuk meg. Kérlek írj egy 50-es listát, hogy a varázslód miket teremtene szerinted. Én kihúzom, ami szerintem hülyeség és a maradékot fogja tudni teremteni. (Későbbi listakiegészítés nem lesz.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 138 / 153 • 1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 153

Vissza: Csevegõ