• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 140 / 153 • 1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.17. 22:50

kimoderálom magam, mert Off Topik...

Üdv:
S.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sessaryen 2009.09.17. 23:32-kor.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.17. 23:16

Hmmm.

Nem úgy volt hogy JK-nak kuss és az van amit a KM enged?
Többek között hogy,
Togar: Élelmet semmit nem teremthet
Quator: írj 50 anyagot azt lehúzom ami nem tetszik azt játszhatsz amit tudsz

Hol volt bármelyikőtök által bármi is elfogadva?

Én elv mentén vitáztam veletek, és nem arra kívántam használni a kenyérteremtés lehetőségét hogy baromkodjak,
hanem a karakter túlélésében lett volna egy fontos pont (Gro ugonba keveredett rabszolga bányász Quator Helyszínén).
Ehhez képest ízléstelen a különböző veér istván féle előadás itt a nagytudású KM-ek által.

Egy vitapartner kigúnyolása szerintem aljas dolog, főleg mivel semmivel nem tudtatok a logikai felépítésbe belekötni.
Mondhatni hogy gúnyolódás ment érvelés helyett. Ez pedig szerintem alsós szint.

A gúnyolódás egy verbális agresszió, degradálja a célpontot és meglehetősen kevés védekezési lehetőség van ellene.
Nem összekeverendő az iróniával meg szatírával.
Megmondanád hogy miért pont itt történik a csapat tárgyainak kibeszélése? Mert ugye az itt offtopic, és van erre máshol topic, csak azt ugye nem olvassa a teljes OM közönség...

Persze lehet én vagyok paranoid, akkor sem tetszik a gúnnyal történő kiforgatása a gondolataimnak.
Uff beszéltem

Edit: Sessaryen sajnálatos módon kimoderálta a hozzászólását, bizonyára én vagyok paranoid hogy azt gondolom hogy ennek értelemzavaró célja volt.
Mindenesetre nem értem hogy miért ez a nagy aktivitás részéről ez ügyben.
A gyomrom azért forog kicsit, biztos a nem kellő szakértelemmel teremtett kenyér miatt...

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.09.18. 5:08

Arnoil

Több oldalon keresztül próbáltuk elmagyarázni, hogy a kenyérteremtés miért anomália. Ezt nem voltál hajlandó megérteni és te is hasonló stílusban írogattál. Vagy azt hitted, hogy csak te lehetsz "irónikus"?

Ha a kenyérteremtés okés, akkor ugyan úgy okés Togarék varázstárgya és az én vérpocok-zsákom is. Persze ezt gondolom át se gondoltad, ugye?

Vagy mond meg hogyan lehet számodra elmagyarázni egy sokunk számára teljesen egyértelmű dolgot, amit te nem vagy hajlandó belátni csupán csak a TÁP (szó szerint is táp) kedvéért. Mer' nehogy már ne lehessen mindet teremteni.

Egyébként részemről tartom magam a mondottakhoz és továbbra is várom a listát. A "tuanos hiteles forrás" már stílusában sem hasonlít az igazán hiteles forrásra, vagy csak nagyon elszállt szerencsétlen, mint a győzelmi zászló, de ezt kétlem. Az, hogy ott is vannak, akik beírogatnak és nagy a mellényük, hogy "irl így, irl úgy" az nem szabályrendszeri "hivatalosság".

Sessaryen pedig szerintem miattad törölte a hozzászólását, de nem azért, hogy értelemzavaró legyen, hanem mert te azt mondtad, hogy márpedig ne írogasson ide. Ő meg engedett a nyálverésnek:

Megmondanád hogy miért pont itt történik a csapat tárgyainak kibeszélése? Mert ugye az itt offtopic, és van erre máshol topic, csak azt ugye nem olvassa a teljes OM közönség...

Egyébként pedig a csapat tárgyainak kibeszélése itt pontosan nem off-topic. Ugyanis, ha elkerülte a figyelmedet szólok, hogy most versenyt szerveznek. Tehát, amit az egyik csapatnak megengednek és szabad, azt a többinek is meg kell engedni. Tehát valahol egyeztetni kell a közös álláspontot és erre van ez a topic. Persze lehet én tudom rosszul és ez a topic másra van. Kérlek Arnoil világosíts fel, hogy mire is van szerinted ez a topic, ha nem a kérdéses szabályozások megbeszélésére???
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.09.18. 5:21

Arnoil

Ez nem gúnyolódás, csak varázstárgyak amelyek, aszerint készültek amit ti szeretnétek, csak ti leragadtatok a kenyérnél. Én továbbra sem engedem meg a TAM általi élelemteremtést a helyszínemen. Mert ha megengedem a kenyérteremtést, akkor ezen varázstárgyakat is meg kell engedjem, sőt a méregkeverést, Quator zsákjait is és még amit mellé kitalál a a jk, mert ha a kenyeret megengedted ezt is meg kell mert a kenyér szabályai szerint készülnek, és egyik teremtett anyag sem mágikus. Csak azt nem bírtátok felfogni nekünk nem a kenyérrel volt bajunk, hanem azzal hogy képzettség nélkül akarsz teremtgetni, ne korlátozzuk a TAM használatát felkiáltással. A fenti abrosszal kapásból jópár képzit feleslegessé tettem magamnak. Nem kell szakma főzés mert terem a kaja, nem kell erdőjárás mert ha eltévedek ugyse halok éhen, nem kell vadászat/halászat mert kaja van bőven. És ez még csak az egyik TAM-mal létrehozott varázstárgy ami szerintetek nem TÁP...

És mivel Gro Ugonból szökne a karid mindjárt könnyebb dolga lenne ezen képzettségek hiányában is, és megspórolna jópár KAP-ot ami gondolom másra kell. Ráadásul akkor csak a kmedet kellett volna róla megkérdezned és kész, ha azt mondja megengedi akkor itt senki nem foglalkozott volna vele.

Ráadásul engem az idézgetés zavar, meg az érvek, mert nincs benne a könyvben, meg ez van a könyvben, ha a könyv szerint játszunk lehet kenyeret teremteni, oké. De onnantól mindenki felejtse el szépen a rúnamágikus varázstárgyakat, lévén a varázsló a felírt rúnáival szimpatikus viszonyban áll a könyv szerint, így senki nem fogja megkockáztatni 2 ezüstért hogy mágikus tárgyat készítsen. De gondolom ez esetben meg eltekintenénk a könyvben leírtaktól mert mindenki szeretne varázstárgyat. Mielőtt vitázni kezdenétek ezen velem közlöm szerintem ez a rész baromság, így nincs szimpatikus viszony és olyan mágikus tárgyat veszel nálam amire van pénzed, mert ilyen szemét km vagyok, hogy felrúgom a szabályokat.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.09.18. 9:07

Nyugalom skacok, csak higgadtan. Csak hogy én is hozzászóljak a témához, szívem szerint én a TAM-al csak és kizárólag szervetlen anyagot engednék teremteni. Kaja teremtésre maradjon a pap. :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.18. 13:02

Higgadtan:

Nem értem az anomáliát.

Miért nem lehet szerves anyagot teremteni?
Sehol nem különbözteti meg az UTK az I anyagcsoportot szervesre vagy nem szervesre.

Az élet princípiuma sehol nincs a már halott szerves testben, anyagban. Ez a kifogás kilőve.

Ez a pap teremthet kaját dogma nem a magusból van. Lehet AD&D vagy más hatás.
Hasonló hogy AD&D-ben a pap gyógyíthat csak, magusban egy nekromanta szintén képes gyógyítani (életerőt áramoltatni).

Erre volt a válasz hogy azértmertcsak, ahol én KM vagyok ott ez lesz és passz.
Ehhez képest meg megy a baromkodás hogy mégis milyen poén.
A varázslók fennköltsége valahol ilyen baromkodást nem engedélyez, azaz nem ynevhű.
Ha megoldhatja máshogy a kaja beszerzését akkor nem fog teremteni, és ilyen tárgyat sem fog alkotni.

Természetesen a megfogalmazott szimpátia szabályt egy KM-i gondolattal át lehet húzni, mert legyen minden bokorban varázstárgy...
Ez is ynevhű biztos.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.09.18. 14:57

Egyébként a szimpátiadologhoz csak annyit: valaki legen olyan szíves, mutassa már meg, hogy az UTK-ban hol található a leírás, miszerint a varázsló és a rúnái szimpatikus viszonyban lennének! (úgy általánosságban, mert a Személyes Aura varázsjelnél külön le van írva, azt megtaláltam)
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.18. 15:12

No igen, ez jó kérdés, mert sehol.
Hacsak nem vesszük annak a 373. oldalon lévő utalást, mely szerint a varázsló a lelkének egy darabját is a rúnákba zárja...

Arnoil!

Te adod elő még furcsán!
Előbb a mellett kardoskodsz, hogy a JK-nak legyen szabadsága, aztán meg mikor jk szemszögből kezdjük a dolgokat firtatni, és az általad preferált szabályok szerint kreatívan alkotni, azonnal jössz azzal, hogy a "fennkölt varázslók", meg baromkodás...
Az nem sztereotípia, hogy "fennkölt varázslók"?
Miért ne lehetne egy JK nem a megszokott varázsló, és miért ne készíthetne olyan varázstárgyat, ami segíti az életét?
Vagy a rúnakard teljesen normális, míg az élelmet teremtő abrosz nem?
Milyen okból?

Egyáltalán, ha már ynevidegenségnél tartunk: miért készítene egy varázsló rúnakardot? Nem sok oka van rá, hiszen neki a mágia és az elméje a fegyvere. Soha nem fog közelharci fegyvert fogni.
Ha meg rendelésre készíti, akkor miért ne készíthetne rendelésre az általunk felsorolt tárgyakból? Mert csak?
Hol van ilyenkor az a hangoztatott szabadság nálad?
Vagy az csak addig van, míg a te elképzelésed szerint folyik a játék?

Visszaolvasva az eddigieket, sajnos azt kell mondanom, hogy többször cáfoltad meg magad és az állításaid, mint szeretnéd.
Vitakultúra, hmm?
Szerintem kicsit elhamarkodott volt az az alsós tagozatos kijelentésed...

Üdv:
S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2009.09.18. 15:14

Arnoil!

Minden tisztelettel, de most is azt látom, hogy abból adódik neked a konfliktus, hogy megpróbálsz olyan szabályrészt érvényesíttetni/jogerőre emelni, ami konkrétan nincs benne a szabálykönyvben, ahogy természetesen a tiltása sem.

Meg kell értened, hogy van aki számára nem reális, valaki szerint simán belefér.

Szerintem zárjátok le lassan a témát, mert ez olyan, mintha arról beszélgetnénk, hogy van Isten, vagy nincs. Úgysem fogod meggyőzni a másikat, ha nem hisz benne. A többiek véleményére voltál kíváncsi, amikor felvetetted a kérdést, úgy hiszem meg is kaptad, tehát fogadd el. Ha te mesélsz, használd bátran, hiszen tényleg egy éhező varázslónak egy ilyen dolog még talán megengedhető. (Szerintem.)

Remélem mindenki belátja ennek a konfliktusnak a totálisan értelmetlen egzisztenciáját. Köszönöm. :)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.18. 15:54

Egy kérdés Sessnek:

Minek vacakolna a varázsló élelemteremtéssel, varázstárgy készítéssel?
Megteremti az értékes, jó áron eladható anyagokat és nem kell veszélynek kitennie magát (szimpátia viszony, ügyfél kapcsolatok). Ha nincs semmilyen gátja hogy mit csinálhat és mit nem akkor minek vacakolna körülményes plusz szaktudást igénylő vackokkal? Egyszerű de nagyszerű megoldások vannak a teljes anyagi biztonság megteremtéséhez.

Az UTK szabályai alapján össze tudnám rakni hogy miért nem fogsz 10 szintű varázslóként sem ennyi baromságot gyártani.
Illetve sok-sok kp-t és pénzt kellene beleölnöd ahhoz hogy ez megvalósulhasson csak ugye miért tenné ezt egy mondjuk 160-as iQ-jú valaki (a karakter)?

Mondhatni olyasmit kéne játszani, amit át is tudsz élni és ki is tudod játszani (nem gúnyból, nem bántásból mondom és azt sem jelenti hogy én tökéletes vagyok csupán azt, hogy neked ez nem úgy tűnik hogy menne).

A JK szabadsága nem azon múlik hogy minden meg van-e neki engedve, hanem azon hogy megkapja-e az információt (a világról, saját tudásáról, tapasztalásairól, stb) és ezek alapján van-e döntési szabadsága.
Ha erőszakkal vezeted a karaktert mert a mese arra visz és neki ott kell lennie akkor nem szabad a karakter akkor sem ha minden varázstárgyat engedélyeztél neki 1 tsz-en. Ez messzire visz, és úgyis belém kötsz...

Jó baromkodást nektek a talin.

Orwen:

A konfliktus abból származik az én meglátásom szerint, hogy egy adott téma körüljárásakor érvelés nélkül a dogma harsogása folyik pár ember részéről. Ha megfigyelted sehol nem válaszoltak a kérdésekre, nem fektettek le semmit amit szerintük lehet, csak az ment hogy ez nálunk nem megy.
Sajnos van egy olyan hülye tulajdonságom hogy belemegyek az ilyen szituációkba és próbálom kikaparni hogy legalább egy indoklást kapjak hogy miért nem.

Még mindig ott tartok hogy yneven kvázi nincs szerves meg szervetlen anyag. I anyagcsoport van meg II anyagcsoport meg III anyagcsoport és vannak a mágikus anyagok. Ha nem lehetne szerves anyagot teremteni az a mágikus vagy életteli anyagok közé sorolná őket és ez le lenne írva, mint ahogy az életteli és mágikus anyagoknál le is van írva. Másként mondva minden anyag ami nem mágikus vagy életteli vagy III vagy II anyagcsoport az az I anyagcsoportba tartozik az meg megismerhető és teremthető.

Nincs leírva hogy lehet szerves anyagot teremteni, mint ahogy az sincs leírva hogy a lábad egymás elé rakva jár a karakter, akkor most a KM eldöntheti hogy tudok-e járni mielőtt még a kaland elkezdődne? Szerintem nem.

A megismerési folyamatnál is mentek a kérdések hogy miért kell megsütnöm hogy megtudjam hogy a bele ilyen vagy olyan tulajdonságú? Semmi válasz nem jött rá csak kitérés, meg hogy a KM eldönti, JK-nak kuss.

Togar, Martos:
Szimpatikus mágiát benéztem én is csak a zóna és személyes aura varázsjelnél látok szimpátia viszonyt.

Miért gyártana egy varázsló 50Mp-ért akármit 2 ezüstért, ha ezt az 50Mp-t felhasználva máshogy több aranyat kereshet?
Nekem ez nem logikus egy hideg elmétől aki nem ereszkedik a világ mocskába.
Hozzáteszem tőlem is idegen ez a fennköltség, de nem hiszem hogy egy műszaki egyetemi professzor irl egy segédmunkásnak fog elemi matek korepetálást tartani... Vannak szintek amiket nem lépnek át max ha az életünk vagy meghatározó dolgok múlnak rajta.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.09.18. 16:33

Én most fejeztem be minden fennköltség nélkül. Elmondtuk szerintünk miért nem lehet, erre jöttek az idézgetések a szabálykönyvből miszerint emiatt lehet. Jött egy hivatalos álláspontnak nevezhető beírás, hogy lehet. Erre beírtunk bár varázstárgyat ami az elképzelés alapján készül és készíthető. Erre baromkodunk csak. Erről ennyit.

Ráadásul már nem értem a problémát sem.

Arnoil

Ezt mondtad a kidolgozott varázstárgyainkra

A varázslók fennköltsége valahol ilyen baromkodást nem engedélyez, azaz nem ynevhű.
Ha megoldhatja máshogy a kaja beszerzését akkor nem fog teremteni, és ilyen tárgyat sem fog alkotni.

Utánna meg ezt írtad a varázstárgyakra.

Minek vacakolna a varázsló élelemteremtéssel, varázstárgy készítéssel?
Megteremti az értékes, jó áron eladható anyagokat és nem kell veszélynek kitennie magát (szimpátia viszony, ügyfél kapcsolatok). Ha nincs semmilyen gátja hogy mit csinálhat és mit nem akkor minek vacakolna körülményes plusz szaktudást igénylő vackokkal? Egyszerű de nagyszerű megoldások vannak a teljes anyagi biztonság megteremtéséhez.

No innentől részemről a téma lezárva. Ennyit az egyetemi profról és a segédmunkásról.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Togar 2009.09.18. 16:50-kor.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.09.18. 16:44

Orwen

A témát eredetileg 7 oldallal ezelőtt 2009.09.09-én "lezártuk"... volna, ha utána nem lettünk volna tovább csesztetve.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.09.18. 16:52

Most akkor mi van? (OM talin lehet az oldalon meg nem? UTK szerint játszunk vagy háziszabályok szerint?)

Lehet kenyeret teremteni vagy nem? Miért?

Kell hozzá szakma vagy nem? Miért?

Lehetne válaszolni a kérdésekre? Plííííz!
Utána fogok még kérdezni előre szólok. Nem fogok állítani csak kérdezni...

Hétvégén kicsit jobban belemászom és összerakom az 50 anyagos listát is. :)

Togar:
A Sessnek írt válaszomhoz olvasd már el mit írt Sess előtte a fennköltségről, ennek megfelelően kérdeztem bele ha nem fennkölt a vari akkor is minek baszkodna bonyolult dolgokkal ha egyszerűbben is megszerzi a pénzt amiért állítólag dolgozik.

Igazából egy kérdést kéne feltenni sokszor egy cselekedet előtt: Miért tenné ezt vagy azt?

Szerintem ha nincs szimpátia és semmi veszély ez irányból akkor sem fog megrendelésre varásztárgyakat gyártani a varázslók zöme. Mert alantas dolog a szemükben aprópénzre váltani a tehetségüket. Ezért ritka és értékes egy varázstárgy yneven és nem gyakori mint az AD&D világokban.

Edit: Van annyi gerincem hogy ideírom hogy Sessaryen kifogásolását követően javítottam a nevének Kezdőbetűit 2 helyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arnoil 2009.09.18. 21:59-kor.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.09.18. 17:53

Arnoil!

Nem érdekel mit és hogyan idétlenkedsz tovább, de jó lenne legalább annyi gerinccel rendelkezned, hogy ha már leírod a nevem, akkor nagybetűvel kezd.

Amit leírtam az eddigi oldalakon át sem gondoltad, fel sem fogtad, ez már világos, így részemről a téma lezárva.
Mindenkit a saját írása minősít, és nekem nincs miért szégyenkeznem.

További szép életet neked.

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.09.18. 19:20

Arnoil!

Szerintem azért nem lehet kenyeret teremteni mert nem egynemű anyag.

Példának hoztad fel a bronz teremtését ami mint tudjuk két fém ötvözete, de a réz és az ón mindketten fémek, ezért egyneműnek számítanak.

A kenyér viszont egyátalán nem egynemű anyagokból áll:

-a búzaliszt: élő növényi magvak örleménye (a búzaszemek sokáig őrzik a csírázóképességük)

-a kovász: víz és liszt erjesztett állapotú masszája (az erjedéshez baktériumok jelenléte szükséges azt is teremtesz?)

-élesztő: Az élesztő élő mikroorganizmus, gomba (latin neve: Saccharomyces cerevisiae). Az élesztő folyadékkal érintkezve aktiválódik, és gázokká alakítja a hozzáadott cukrot, majd a lisztben való természetes cukrokat is. A keletkező gázok emelik fel a tésztát a kelesztés alatt. Mivel az élesztő élő anyag, ezért az optimális aktivitáshoz ideális körülményeket kell biztosítani.

Szóval kell még hozzá, víz, cukor, és só is.

Igen a fene se gondolta volna, de egy kiló abbitot vagy mithrilt ezerszer könyebb csinálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.09.18. 19:24-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 140 / 153 • 1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 153

Vissza: Csevegõ