• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

V. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
142 hozzászólás • Oldal: 9 / 10 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Re: V. Csapat

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.10.12. 17:32

Thor

Először is hogy mikor nézed át a karit az egyes egyedül rád tartozik én nem fogok megsértődni vagy ilyesmi szóval jó ha a kari előtt 2 nappal szólsz h nem vehetek fel 1 képzit vagy ilyesmi nekem még akkor is megfelel. szóval nyugodtan csináld, amúgy nem sincs most túl sok időm ezzel foglalkozni mert leköt az érettségi meg az azzal járó hercehurca.

Amúgy az hoyg megtámadjuka hajót az enm csak jó ötlet hanem tökéletes is...de akkor a sloopot cska azért veszük hogy szerezzünk egy másikat is? :D Mellesleg ha megtámadjuk és nyerünk/nem az nem befolyásolja majd némileg a kalandot? PL ha kinyírunk véletlen egy NJK-t akit nem kellet volna vagy csak szimplán lemarad a csapat valmairől vagy mitudom én...

Az amulettet köszönöm (azért ez szerintem elég egy tápos dolog főleg csak így megmagyarázva...) a kardot meg vagy lesz a törpe munka vagy most dobok aranyat és megnézem mi jön még ki belőlle.

Na akkor az arany.:

1k10 = 5 [5]
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.10.12. 19:35

Jelentem; Lorin statja átnézhető állapotban van (nincs 100%ig kész, de nekem már kifolyik a szemem, majd ő befejezi...), ott van a doksiban.
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.12. 23:28

Thor

Ez az ár a ghonra vonatkozik? És a többire (rakhar, khrga, harak) milyen ajánlatot teszel? Egyébként én sem gondoltam, hogy a karimnak akár csak megfordulna a fejében, hogy pénzé tegye a fegyvereit és/vagy a páncélját, csak azért kérek ilyet, mert nem érezném fairnek, ha csak azért, mert egy különleges harcost indítok, nem kell semmit fizetnem a fegyverekért, míg a többi csapat harcosainak ki kell fizetniük a felszerelésükkel együtt.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.14. 8:59

Üdv

Martos

Hol is tudom megnézni a 10. szintű khált? Nem találom.
A fegyverekre azt mondom, hogy akkor összesen 20 arany.

Lorin

Átnéztem a karaktered statját.

Úgy számoltam, hogy 146 pontot használtál összesen a tulajdonságra, de a 135 pont felett összesen 10 tulajdonság pontnövekedésed van a képzettségekből. Így 1 pontot el kell venned valahonnan.

1. szinten 1-gyel több pontot számoltál a fegyverhasználat képzettségre, mivel az nekd 2-ről 3-ra 5 pont.

A legendaismeretet, és a művészetet , mind a kettőt alapból megkapod 3-ra. Arra nem kell pontot számolnod.

7. szinten az ékesszólást 4-ről 5-re 12 pontért vetted, mert az IQ-d, és a asztrálod 14-es. De a lélektannal 15-re felemelted az IQ, és így 11 pont az ékesszólás. Ha csak nem ragaszkodsz hozzá, hogy a lélektant később vitted feljebb. :)

8.szintten a pusztakezes harc 22 pont helyett 21 pontba kerül. Mivel csak az erő ami miatt kell +1 pontot fizetned.
A zárnyitásra megkapod az oktatás bonuszt. Így 10 pontért 50%-ot vehetsz, és nem 40%-ot.

9.szinten a kocsmai verekedés neked 4.szintre 6 pontba kerül, mert kapsz oktatás bonuszt, és a tulajdonságaidból csak az erő miatt kell +1 pontot költened.

Hírtelen ennyit láttam. Természetesen te is számolj utána, mert elnézhettem én is. Egyébként maga a karakter jól kidolgozott. Persze ami hiányzik azt pótold. :)

A kis történet érdekes, és jó. Kíváncsi leszek rá, hogy mi sül ki belőle.

Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.14. 9:23

Martos col Legium írta:[...]
Ígéretemhez (majdnem) híven felvittem 10. szintűre a statot, itt érhető el.
[...]

Az "itt"-re kattintva éreheted el a statot. Szintre lebontva még nincsenek meg e képzik, csak az, h melyik szinten mennyi KP-t vettem KAP-ból, de estére meg lesz. Viszont rossz hír, hogy kicsit elaludtam, meg egyebek, szal nem volt annyi időm, hogy megírjam az egész előtörit, szal ígéretemmel ellentétben az is csak este várható.

EDIT: Sajnálom, hogy megint megmásítom az ígéretemet, de most debütált az új együttesünk (ezért nem értem rá délután) és ezt meg kellett ünnepelnünk, szal most néminemű alkohol, akarom mondani, némi alkoholnemű van bennem, így nem biztos, hogy jól járnánk azzal, ha most kezdenék neki a dolognak (ezt a postot is csak harmadjára sikerült értelmes magyar nyelven megfogalmaznom :P). Szóval kissé felelőtlenül ígérgettem, ezért ígérem, h a jövőben kevesebbet ígérgetek, és jobban próbálom betartani. De azért ha minden jól alakul, akkor még a hétvége előtt megcsinálom, amivel le vagyok maradva.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.16. 7:50

Üdv

Martos

Megvárom míg kész szintekre lebontva, hogy mit vettél a KAP-ból, mert ez így nekem nyűgösebb. Majd szólj ha készen van.

Mindenki

Elméletileg lassan megkapom a modult, és utána már ritkábban tudok a karakterek statjára, és egyéb dolgokra odafigyelni.

A találkozóra csak is azokat a felszereléseket, tárgyakat és egyéb dolgokat fogom elfogadni, amit addig megkapok. A találkozón már nem fogadok el módosítást (kivéve, ha valami hibát nem vettem észre eddig, de ott igen.) Ha valaki új mágiát akar létrehozni, annak is csak azt fogadom ott el, amit itt megvitattunk.

Thor
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.16. 13:24

Üdv!

Szintekre bontás megtörtént, ugyanazon a linken megtekintheted. Na jó, újra belinkelem IDE, hogy ne kelljen visszakeresned. Remélem nem túl áttekinthetetlen. Jut eszembe, a szintekre bontásnál a százalékos képziknél mindig azt tüntettem fel, hogy mennyit vettem összesen addig, tehát a ráköltött KAP-ok az előző szinthez mért különbségből adódnak. Viszont részletezés közben eszembe jutott egy apróság: Az alap harcos csomaghoz képest az ingyen Pajzshasználat 2. fokot még anno Lyor engedélyével lecseréltem Vértviseletre, mert pajzsot nem használ a karim, vértet viszont hord, és a két képzi ugyanabba a nehézségi kategóriába esik, így ugyanannyi KP-ba kerülnek. Ha nem muszáj, akkor nem variálgatnám, de ha ezt nem engeded, akkor kifizetem azt a néhány KP-t, nem azon múlik a boldogságom.

Egy másik módosítás, ami eszembe jutott: nemtom, átolvastad-e már a fajleírást, ami az eredeti karinál található (a 8. szintűnél), abban leírtam, hogy milyen hatása van az ordításának:
Martos col Legium írta:Ordításuktól az állati intelligenciával rendelkező lények megrémülnek, megvadulnak, kivéve a legjobban idomított és harchoz szoktatott állatokat, illetve azok az értelmes lények, akik meghallják a hangját asztrálpróbát kötelesek tenni, melynek rontása esetén a Magasmágia Félelem mozaikjához hasonló hatás jön létre (ez ellen az asztrális pszipajzsok, és egyéb mágiaellenállások nem érvényesülnek, mert nem mágikus támadás, csak egy nagyon ijesztő hang). Ezen hatás alól a ragadozó "ősökkel" rendelkező fajok (orkok, udvari orkok, khálok) mentesülnek. Ez az asztrálpróba mindaddig kötelező, amíg egyszer sikeres nem lesz, utána már az adott értelmes lényre nincs ilyen hatása.
Ehhez annyit tennék hozzá, ha megengeded, hogy azok, akik az ordítástól megijedtek a kháltól, mert elrontották az asztrálpróbájukat, és ezek után valami egyébként is félelmeteset tapasztalnak tőle (pl: látják, ahogy ráveti a zsákmányára és felfalja, megtámadta egy embertársukat, esetleg épp rájuk támadott, stb), akkor addig, amíg ez az emlék élénken él az emlékezetükben (néhány nap, esetleg egy hét, ezt rád bízom), -1-et kapnak az újabb ordítások utáni asztrálpróbákra. Ezek a módosítok halmozódhatnak, maximum -3-ig, és ilyenkor minden egyes héten csak 1 semlegesedik, hisz a halmozottan rossz emlékek nehezebben fakulnak. Viszont, ha valaki huzamosabban képes elviselni a társaságát, akkor megszokhatja a hangját, és időről időre, mondjuk szintén hetente kapna +1 módosítót, a próbáihoz, amik szintén felhalmozódhatnak max 3-ig, de mivel ennyi idő alatt, jobbára kiismeri a khált és a szokásait, ezek a módosítok egy hónapig érvényesek (halmozott módosítók esetén havonta egy veszik el), azután már annyit volt külön a kháltól, hogy elszokott a hangjától. Érthetően írtam le, h mire gondoltam? mert ha nem, akkor írhatok egy példát, h tisztább legyen.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.17. 8:48

Üdv

Martos

A képzettség cserét én is megengedem, hiszen a könyv írói csak példákként írták le a klánokat. Én még abban is benne vagyok, hogy valaki saját maga alkot egy klánt, és annak képzettségeit kidolgozza, hogy mit kap, és mit tanulhat.

A khál üvöltése az tényleg riasztó, de szerintem ne adjunk értékeket, hogy most –1, vagy több. Ez mindig a helyzettől függ. Ráadásul egy kalandozó teljesen másképp reagál az üvöltésre, mint egy egyszerű harcos. Sőt még egy veterán katona is másképp reagál.

Míg a sima katona fejvesztve menekül (- sok az asztrál próbájára), addig már egy veterán katona már lehet megtartja helyét, félni, félni fog, de harcol( -1 asztrál). Míg egy kalandozó, még lehet visszaüvölt, hogy lásd neki is van hangja, még ha közelébe sem ér a tiédnek(helyzethez képest módosítóval dob asztrált).

Ezért engedelmeddel majd a helyzethez mérten kapnak az ellenfelek mínuszt, vagy pluszt. És ezt bízd a KM-re. :)

Átnéztem a statot, és nem találtam benne hibát. :D

Egy kérdésem viszont lenne, mert szemet szúrt egy tulajdonságod, az asztrál. Nagyon kicsinek találom. A könyv így ír róla: 4-5 – Érzelemvilágának kifinomultsága az állati ösztönök szintjén mozog.

Ezt én úgy értelmezem, hogy ami kell neked azt elveszed, ami a te birtokodat zavarja elriasztod, vagy megtépázod. És nagyon könnyen megriadsz, ha kemény ellenféllel találod szembe magad. Könnyen kilehet téged hozni a sodrodból. És ha megérzeted veszélyt jelez, akkor lehet inkább kerülöd a helyet. És ha mégis be akarsz menni a veszélyes helyre, lehet akaraterő próbát kell dobnod.

Rád bízom, de szerintem kicsi asztrált írtál neki, és lehet ezért a találkozón szitkozódni fogsz.

Thor
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.17. 11:30

Üdv!

Köszi a képzicserét, az üvöltés hatásaitban meg igazad van, túlkomplikáltam a dolgot.

Az asztrálom szándékosan ilyen kicsi, úgy okoskodtam, hogy ez egy khálnál kb átlagos lehet, ha már a maximumra 13-at állapítottam meg (ami meg úgy jött, hogy az emberi maxból kivontam az MTK-s módosítót), és az UTK leírása sztem pont illik is egy ilyen fél-állati karakterre. Egyébként nem az Intelligenciám ilyen kicsi, szóval a magántulajdon fogalmával úgy gondolom tisztában lehetek, a becsületességem meg megakadályoz abban, hogy "ami kell nekem azt elveszem", de a birtokháborítóval szembeni viselkedésben egyetértek. Esetleg ha kell valami, akkor kihívom a tulajdonosát, hogy küzdjünk meg érte. Én valami olyannak képzelem el, hogy csak nagyon egyszerű érzelmeim lehetnek, és kicsit végletes vagyok ebben a tekintetben (pl: akit szeretek, azért szó szerint tűzbe mennék, ha valakire haragszom, könnyen rátámadok, stb), kb mintha minden érzelmemen lenne egy Elvakultság asztrálmozaik, bár azért néha hallgatok a józan eszemre, hisz van mellé egy 14-es Akaraterőm, ami az UTK-ban a Mentáltestnek az Asztrál feletti uralmát jelöli. És a sodromból tényleg könnyen kijövök, viszont ha (így vagy úgy) lerendeztem a dühítő tényezőt, akkor ugyanilyen könnyen vissza is találok a nyugalmamhoz.

Ami viszont a félelmet illeti, hadd idézzek az MTK-ból:
A természetben ragadozónak s nem zsákmánynak számítanak, ezért nem ismerik a félelmet. Természetesen bennük is lakozik életösztön - kifinomultabb, mint az emberben -, de soha nem zavarja meg gondolataikat a félelem. Egy khál is elfut, ha életveszélyben érzi magát, és civilizáltságából fakadó becsülete vagy indulatai engedik, de nem lehet félelmet kelteni benne. Ez lényegesebb jellemvonás, mint gondolnánk, s alapvetően ellentétes az emberi viselkedéssel.
Szóval a kemény ellenféltől nem riadok meg, de tényleg lehet, hogy elkerülöm a veszélyes helyeket/helyzeteket (kivéve, ha ugye mondjuk becsületbeli ügynek tekintem).

Köszönöm, hogy rám bízod a dolgot, és nem, nem fogok szitkozódni miatta a talin, sőt szinte el is várom, hogy éreztesd velem helyzetem fonákságát 8)
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.10.18. 0:01

Thor

Kész van az én karakterem is.
A felszerelést hétfőn leírom de nem sok extra cucc lesz benne. (egyedül a kard és a gyűrű). Tehát arra nem kell majd sok figyelmet fordítani.
A mágia alkotás a veszélye szerencsére engem nem fenyeget :P.

Lorin
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.21. 8:51

Üdv Mindenkinek.

Megkaptam a modult a héten, ezért van az, hogy lassan reagálok az írásotokra.

Megnéztem, hogy még mivel tartoztok, és úgy látom, hogy Laun kívül még senki nem írta meg az előtörténetet és még Lau is úgy írta, lehet változtat rajta.

A közös előtörténet sincs kész.

Az előtörténet nem azért kell, mert fontos a kaland szempontjából, de lehet, hogy pár dolgot bele lehet rakni a kalandba, ráadásul, ami lényeg, hogy nem csak egy statisztika lesz a karakter, hanem egy „élőlény”.

Persze ezt ti is tudjátok, csak megemlítettem.

Lorin írt felszerelést, de más még nem.

Majd szeretném kérni a hajó leírását, és a legénységet.

Biztos mindenkinek sok a dolga, és én ezt meg is értem, csak én ugyan így vagyok vele, és nehéz mindent átnézni az utolsó pillanatban, ráadásul sok mindent el fogok felejteni, ha nincs idő rendesen átolvasni az előtörténeteket.

Egyébként meg, alig várom már a szombatot. Remélhetőleg jól fogjuk érezni magunkat. :)

Thor
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.10.21. 9:35

Üdv!

Hajó leírását, meg legénységet, meg amivel még én tartozom, holnap megkapod, végre szabad leszek onnantól délután :)
Csinálhatom akkor az alapján, amit PM-ben megbeszéltünk?

Amennyire én láttam, Lorinnak teljesen kész a karija, előtöri, stat, felszerelés, minden, meg Rannien is írt előtörit, meg mindenféle megjegyzést, még a statja fog változni kicsit, ha jól tudom.
Martosnak én is csak statját láttam, előtörit még nem...
Itt vannak összefoglalva a dolgok, amiket eddig alkottunk.

Közös előtörténettel nem tudom mi lesz, hogy lesz, remélem meg tudjuk beszélni holnap, ha nem, akkor majd megírom én magamtól, aztán úgy lesz, és kész :angel: :ordogi:

Amúgy én is nagyon várom már a szombatot :)
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.10.21. 9:54

Lau.

Igen csinálhatod úgy. Aztán ha valami nem okés, vagy nem értem, akkor úgy is írok. :) :P

A közös előtörténet azért lenne jó, ha kész lenne, mert minden KM kap egy pontozó lapot, és lehet rosszul tudom, de az-az előtörténetekkel is foglalkozik, tehát azt is pontoznom kell. Ha nincs kész, akkor az sajnos 0 pont.

Thor
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.10.23. 0:23

Üdv!

Egy kis módosítás a karim statjában:
-leadok 24 Kegypontot (+72 KAP)
-van még két elköltetlen kp-m a Legendaismeret miatt (+2 kp)

-felveszem az Alkímiát 3. fokra (5 kp)
-felveszem a Számtan/mértant 3. fokra (5 kp)
-felveszem a Szakma (főzés)-t 3. fokra (3 kp)
-felveszem a Művésztek (tánc)-ot 2. fokra (3 kp)
-felveszem a Művészetek (rajzoléás)-t 3. fokra (6 kp)
-felveszem az Ősi nyelv (kyr)-t 3. fokra (14 kp)
-felveszem a Rúnamágiát 3. fokra (14 kp)
-felveszem a Szakma (tetoválómester)-t 3. fokra (6 kp)

-veszek 9 CÉ-t (18 KAP)

Továbbá szeretnék egy új varázslatot, ha már nincs Időjárás-ellenőrzésem: vihar idézést. Olyat, ami jó sok villámot csinál. Lehet?
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.10.23. 15:29

Hali!

Thor, örömmel jelenthetem, hogy a karakter most már hivatalosan is kész: a felszereléslistát összeszedtem, és az előtörténetet is megírtam. Megtekinthető a Lau által is említett doksiban. Remélem, nincs harag az utolsó-utáni-utáni pillanatért.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
142 hozzászólás • Oldal: 9 / 10 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Vissza: V. OM Találkozó