• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 81 / 95 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.02. 12:28

- A jobb módú polgárok, ház nélküli nemesek szórakozása ez, és bizony illik díszesebb ruhát húzni, mint egyébként a hétköznapokban.

*Ran nagyokat pislog rád miközben beszélsz vele - úgy néz ki, hogy tényleg álmos, fáradt. Megdörgöli a szemét, feláll, majd az egyik üres asztalhoz mutat nem messze a pulttól.*
- Akár most is, legalább nem alszom el.
Mond csak, bármiről is van szó.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.02. 21:08

(Xylina)

"Díszes ruha? Na, helyben vagyunk. Az nem áll rendelkezésre."
-Ó én csak akar kérdez, hogy fog én tudni fizet iskola, ha nincs munka, amit én csinál? Hogy tud nem toroni itt dolgoz? Nem ismer törvény és az mit ír, és mi munka lehet, ami nekem jó. Meg én tud, én itt nem ingyen lak, egyszer elfogy én pénz. És... és... - fészkelődni kezdek, az esti programon jár az eszem. - Ma is én fog menni színház, nem egyedül, és oda kell ruha. Jó ruha nem olcsó, ha én vesz egy jó, én pénz lesz kevés. Mit tud tanácsol?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.03. 15:08

- Nos... dolgozni itt is lehet egy külhoninak. Olyat keressen amihez ért. De úgy tudom, hogy az iskoláért magácskának nem kell fizetni... - *néz rád jelentőségteljesen, aztán valami rémlik... kaptál tőle egy elég szép summát. El is feledkeztél róla egy kissé..., ahogyan az is derengeni kezd lassan, hogy az információkért te tőle kapsz fizetséget és szállásod és ételed is rendezve van.*
- Ne lopjon, ne raboljon, ne öljön, amit eddig tud, hogy hogy kell viselkednie egy magasabb rangúval tartsa be és akkor nem lesz gondja a hatósággal. Mivel nem tudom mihez ért így nem tudok jobb tanácsot adni, de gondolom amit Erionban csinált itt is folytathatja.
*A színházzal kapcsolatos mondandódra enyhe mosoly jelenik meg a szája szegletében.*
- Nem messze ide van egy jó ruhakereskedő. Ha kimegy az ajtón jobbra forduljon, menjen végig a széles utcán és sose kanyarodjon le. A kereskedést meg fogja ismerni, egy madárijesztő van az ajtaja mellett szépen felöltöztetve. Ott mindent megtalál amire csak szüksége volna. És ne aggódjon Xylina, nem a legdrágább helyre küldöm.
Van még valami? - *érdeklődik Ran, úgy látszik felébredt rendesen.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.03. 20:53

(Xylina)

Végigpörgettem, mihez is értek...
"Zsebmetszés... Itt inkább ezt meg se kísérlem, ki tudja, kinek a területére rondítanék, meg nem is vagyok ráutalva. Okirat-hamisítás... Más ország, más papírok, itt nem sokat érne a tudásom, meg ehhez se lenne kedvem. Besurranó tolvajkodás... ez sem ide való... Kísértsem a sorsomat és jósolgassak? Nem kívánatos egyének figyelmét se szeretném magamra vonni... És a lelki nyugalmam is megsínylené. Eddig is megsínylette, ha olyat láttam. Hm, hm."
- Ó, ha te akar hall mese, milyen én új iskola és tanár, akkor majd elmond, csak szól, mikor akar hall - mondom úgy, mintha csak egyszerű élménybeszámolót akarnék tartani neki valamikor.
Megköszönöm az üzlet említését, rámosolygok és felvonulok a szobámba. leülök az ágyam szélére, lelkileg még fel kell fognom, nem akár milyen este elébe nézek. Ki gondolta volna, Toronban a kezdeti rossz után jó is érhet?
"És a várthoz képest milyen vagány voltam Leonasszal. Te jó ég, az istennőre, Xylina, mi a szándékod ezzela férfival? Hiszen azt se tudod, itt mi sül ki a kémkedésből, nem még ebből!"
Az is érdekel, ran hogyan és mikor akar beszámolót hallani tőlem a tanodabeli eseményekről.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.04. 0:52

- Szívesen meghallgatnám most is akár, de inkább siessen abba a ruha kereskedésbe, mert az este hamar eljön... Majd holnap, ha kipihente magát, vagy majd, ha lesz kedve mesél. Rendben?
*Hát, úgy látszik Rannak sem annyira fontos, hogy napi beszámolót adj a látott és hallott dolgokról. Vagy lehet nem gondolja, hogy lényeges dolgot tudhattál meg egy alkalom alatt.
Gondolkodsz a történteken, a lehetséges jövőn, majd ráeszmélsz, hogy tényleg sietned kellene ruhát venni.
A pénz a helyén van ahová tetted, de azért dilemmázhatsz neki, hogy mennyit is vigyél el magaddal, hisz amennyit adott Ran, az egy szegény családnak akár több évi bevétele ... Elgondolod, hogy ennyi pénzből milyen ruhára tellene .... tyűűűűűűha, olyanban biztos elkápráztatnád Leonast.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.04. 21:26

(Xylina)

Annyira hiú azért nem vagyok, hogy egy vagyont verjek el egyetlen ruhakölteményre. És túlozni se szeretnék Leonas előtt, a kevesebb néha több. Rövid öntanakodás után felkerekedem, hogy megkeressem a ruhaüzletet, közben mérlegelem, mégis mi állna nekem jól színben és szabásban.
Sajnos nem sok gyakorlatom volt randevúkban, de azért remélem, hogy nem fogok melléválasztani, és azt végképp el akarom kerülni, kényelmetlenül érezzem magam majdani göncömben. Ha már a ruha zavarna, az meglátszana rajtam is, épp elég lesz az újdonság azaz Leonas maga.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.05. 11:11

*Ran útmutatása alapján elég hamar megtalálod az üzletet. Belépve elcsodálkozol azon, hogy belső méretei mekkorák, s első pillantásra felméred, hogy itt bizony tényleg kapható minden, mire egy embernek szüksége lehet.
Az ajtón belépve jobbra csupa női holmikat pillantasz meg, míg balra tekintve férfi ruhákat látsz. Az eladók is így oszlanak meg. A bal oldali pultnál egy harmincas, jóvágású férfi üdvözöl mosolyogva, enyhe fejbiccentéssel, míg jobb oldalon egy hasonló korú nő siet eléd.*

- Szép délutánt Kisasszony! Miben segíthetek?
*Vevőt csak kettőt látsz, két férfit, ahogy a ruhákat nézegetik, bár amióta beléptél figyelmük rád is irányul kissé.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.06. 21:36

(Xylina)

/Hoppá, egyből a karim számára érthető nyelven szól? :D Úgy veszem, közös nyelven, ha meg nem, hamar értésükre adom, toronival nem megy semmire./

Nézek a hölgyre szépen, és ha számomra nem érthető nyelven szólal meg, akkor így kezdem:
- Elnézést, nem beszél toroni.
Ha viszont eleve közös nyelven szólított meg, illetve tisztázzuk, milyen nyelven is kommunikáljunk, úgy folytatom én is:
- Üdvözlet! Én szeretne szép, de egyszerű ruha, hogy én azt tud visel ma este színház.
"Ez érdekes lesz. Egyszerű, kényelmes, de szép is legyen. Ide egy színezett zsákot! :D"
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.07. 17:43

// Bocsi :oops: //

*A nő először toroni nyelven szólt hozzád, de hamar tudomására hoztad, hogy nem érted a nyelvet. Egy kicsit elcsodálkozott ezen, de tudomásul vette, majd közös nyelven szólott hozzád, amit már megértettél rendesen.*
- Áhh, színházba készül a kisasszony. Na, nézzük, egyszerű, de szép ruhát szeretne.
*A helyiség legvégébe lépked. Itt egy fehér lepedővel letakart állványhoz megy. Láthatólag ezt a részt nem nagyon szokták mozgatni. Lehúzza a lepedőt az állványról, majd pár ruhát vállfástól kivesz a sorból, ahol sok színes szoknyát, ruhát, kis kabátot látsz.
Elsőnek egy zöld ruhát akaszt le. Elsőnek látszik, hogy nagy kivágással rendelkezik a földig érő ruha, melynek ujjrésze hosszú, s könyéktől lefelé két részből áll - egy karra simuló sötétebb alsó rétegből, s felette egy fátyolszerű rétegből.
Másodiknak egy rafinált felső résszel rendelkező piros ruhát akaszt le. Csak egy vállpántot látsz ezen, s valamilyen csavart formában leledzik az alsó része, mintha rosszul lenne megvarrva.
Harmadiknak egy kék ruha kerül szemed elé. Eléggé merész. Egy mellrészt takaró felsőből áll, mely ki tudja hogy áll meg az emberen pánt és minden nélkül, melyre egy átlátszó, selyemszerű anyagból készült hosszúujjú felsőt lehet felvenni. A szoknyája külön van - vagyis három részes a ruha. A szoknya a térdedig érhet talán.
Negyediknek egy tényleg egyszerű szabású pántos ruhát húz elő. Élénk piros szinű, és olyan hatást ad az anyagja, mintha selyemből lenne, de közel sem átlátszó az anyag, viszont fénylik, csillog. Két kis szalagpántja van, s bal oldalán egy selyem - talán rózsát utánzó - virág van felvarrva. A ruha egész hossza a térdedig érhet le talán, de combközépig ránézésre erősen testre simulónak hat, csak onnan lefelé bővül valamennyire.
Ötödiknek egy hasonló kerül elő mint amit előtte mutatott meg. Ez viszont fehér színű, s csak derékig néz ki testhez simulósnak, onnan viszont egyenletesen bővül így ránézésre. Hosszabb egy picit a negyediknek elővett piros ruhától, talán lábszárközépig érhet.
Aztán egy kedves mosollyal int kezével neked.*

- Jöjjön csak közelebb, nézze meg a ruhákat, ha gondolja ott - *mutat egy kis ajtóra a helyiség végében a sarokban* - ott felpróbálhatja.
Sajnos több egyszerűbb ruhánk nincs. Ilyesmit ritkán tartunk, inkább csak rendelésre csináltatunk a szabóval kivel kapcsolatban állunk, s ezek a ruhák itt olyanok, melyeket nem vittek el, itt hagyták őket.
*Szépek a ruhák, s ahogy nézegeted eszedbe jut, hogy cipő is kellene már ezekhez, ami hozzájuk illik, valamint egy kis kabátka vagy köpenyszerűség, esetleg vállkendő, hisz este/éjszaka hűvösebb lesz.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.08. 11:26

(Xylina)

Nem zavar, hogy mások otthagyott ruháiból kell választanom, pláne, hogy mind nagyon jól néz ki, és idő se lenne, hogy személyre szabottat varrassak.
"Lássuk csak... Ez a zöld roppant elegáns, de nem tudom, illene ez hozzám? Hm, ez a piros rafinált, de vagányabb fellépés illene hozzá, ami bennem nincs meg, mert nem a természetemhez illő. Tyű, ebben a kékben van valami déli báj. Erionban dzsad kereskedők árultak néha hasonló végeket. Hopp, ez a piros aztán nem vacakol, látszik benne a térdem! Ez nagyon dögös, de zavarban lennék, ha viselnem kéne. Hm, ez a fehér aztán szűzies. Vagyok, ami vagyok, de múltamból kifolyólag azért nem feltétlenül illene rám a törékeny virágszál ruhája :) "
Elkérem a zöldet, poénból a rövid pirosat is, mégis, hogyan állna rajtam egy ilyen, és a fehéret is, aztán sorra megkérdezem mindegyiknek az árát:

- Ez zöld, ez rövid piros és ez fehér mennyi pénz?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.08. 18:09

*Elkéred és felpróbálod a ruhákat. Viszont ahol próbálni lehet nincs tükör, hogy lásd magad, valamint a hely is kicsi, hogy kényelmesen mozogj benne érezve a ruhát önmagadon. Így egy-egy ruhával ki kell lépned az üzletbe. Az eladó hölgy tekintete mindhárom alkalomkor elismerő.
A zöld ruha nagyon is jól áll, bár kicsit lehetne szűkebb is - valószínűleg pindurit nagyobb darab nőre varrták mint te vagy. Az árát 6 ezüstre mondta a nő.
A piros ruhát, mintha csak te varrattad volna magadra, tökéletesen simul rád. Viszont tényleg ki van a térded belőle, s bár szűknek hat, mégis kényelmes benne mozogni. Kicsit furcsa egy ilyen rövid szoknya viselete. Ezt a ruhát 4 ezüstté tudnád megvenni.
A fehér egy kicsit szűk, vagyis oldalban eléggé érzed, hogy nagyon feszül rajtad, s bizony hosszú távon félő felfeslik a varrás az igénybevételtől. Ennek az ára 5 ezüst.
Azonban.*

- Kisasszony, ha a zöld vagy fehér ruha mellett dönt itt helyben magácskára tudom igazítani, nem tartana sokáig. Azért, mert méretileg nem pont megfelelő ne döntsön a piros mellett. Viszont az is nagyon jól állt önnek.
És, ha nem bántom meg... a férjem néha idepillantott, és tekintetéből azt olvastam ki, hogy a fehér ruhában volt a legtetszetősebb számára. De persze, ő csak egy férfi, aki messziről szemlélte. - *elmosolyodott szavai közben, úgy érzed, hogy dicséretnek szánta őket.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.09. 18:45

(Xylina)

Bízom egy férfi ítéletében, így:
- Legyen fehér ruha. Mikor tud varr jó én test? - kérdezem.
"Inkább legyen szűzies, mint dögös, vagy úrnős :)"
Mosolyogva elképzelem, milyen leszek majd este, és közben a cipőn is morfondírozom:
- Hol tud én vesz cipő, ami jó ez ruha?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.09. 23:00

*A hölgyike kifordítja a ruhát, így adja vissza neked.*
- Vegye fel így. Megjelölöm, s úgy egy óra múlva már jöhet is érte, vagy itt megvárja, ha gondolja.
*Felveszed, egy sötét színű rúddal az oldaladnál valamit rajzolgat az anyagra. Aztán újra öltöznöd kell saját ruhádba, s míg ezen átesel egy asztalka került elő, rajta fehér csillogó fonál, tű, olló, egy gyűszű.*
- Hogy cipőt? ... Úgy egy fertály órányira van ide egy boltocska az Árvácskásban, de már lehet nem fogja nyitva találni. Ha nincs, akkor már csak a nagypiac van legközelebb, az a Horgas Hóhér mögött van a kikötőtől nem messze, de innen igencsak távol esik, gyalog akár egy óráig is eltart míg eléri.
*Aztán látod szemed sarkából, hogy a férfi felétek jön egy dobozzal a kezében. Leteszi az asztalra, rád mosolyog, majd visszaballag helyére - még jó, mert épp vevője érkezett.
Az asszonyka pedig kissé elpirulva tolja eléd a dobozt.*

- Ebben van egy cipőcske. Igaz kisasszony, hogy egyszer már viseltem, de annyira feltörte a lábam, hogy azóta itt pihen, mert nem bírom hordani. A férjem vette nekem ajándékba, amikor először mentünk el színházba...
Ha nem sértem meg vele, hogy felajánlottam... nézze meg, próbálja csak fel...
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.11.10. 11:05

(Xylina)

Megvárom ott a ruha elkészültét.
Ekkora kedvesség láttán eláll a szavam. Hamar le kell számolnom az előítéleteimmel, miszerint a toroniak vérengzőek és köszönő viszonyban sem állnak az átlagos emberi normákkal. Pedig még nem is ért olyan inzultus, hogy kifejezetten rossz véleménnyel legyek bárkiről is...

- Én próbál, jó-e, és ha igen, én mond nagy köszönet, mert ez emlék, és emlék ára nagy nagy ár, nincs pénz, ami lenni jó érte - nézem a lábbelit megszeppenten.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.11.11. 21:55

- Emlék, ez igaz, de... nekem csak itt állna a dobozban. Nem ragaszkodom én ehhez oly nagyon. Ha jó a lábára kisasszony és elviszi... akkor van itt egy krémszínű drabban, s így a hármat 6 ezüstért magának eladom. Mert gondolom drabbanra, vagy hasonlóra is szüksége volna, hogyha este megy színházba, azért akkor már itt hűvös van egy ilyen pántos ruhához.
*Közben leakasztja a drabbant - amit te egy ujj nélküli, vállra teríthető kabátszerűségnek nézel, s ezt a nyaknál egy egyszerű kapoccsal össze lehet fogatni. Az egész talán olyan hosszú lehet mint maga a ruhád, vagyis nem ér le a földig. Anyagra belülről valami selyemnek nézed, míg kívülről vékony drapp színű bőrnek, de felfogva könnyű az egész ruhadarab.
Felpróbálod a cipőt. Nem egészen a lábadra öntötték, de végül is kényelmes a drapp színű lapos sarkú bőr topánka, mit a doboz rejtett. Csak egy hajszálnyival hosszabb a méretedtől, de nem jár ki a lábad belőle.
Most aztán dönthetsz, hogy ezt elviszed, vagy bejárod a délután hátralevő részében Shulurt egy megfelelőért.
Közben a ruhád elkészült. Némi varrás bontás, újra varrás és meg is lett hamar. A nő kezében a tű úgy járt, hogy szinte nem is láttad mit hová öltött, látszik, hogy nem ma kezdte a szakmáját.
A ruhát újra felpróbálván már tökéletes rád, így már csak a döntésed hiányzik: mit veszel meg ebben a boltban.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 81 / 95 • 1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95

Vissza: Toron