• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Holtak Pálcája

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 3 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14

Re: A Holtak Pálcája

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.11.17. 18:18

KM esemény [Altair] Mulatni vagy nem mulatni...
Helyszín: Naamsen nevű erv falu fogadója
Időpont: Alborne tercének második hava, „Álmok”

Mindenki

Tolart eléggé meglepi a hirtelen jött barátság Gardok részéről, a két elmaradt bemutatkozást viszonozza, majd némi külső ráhatásra leül a barbár megüresedett helyére. Onnan int az eseményeket látva megnyugodott csapatának, akik ahelyett, hogy az asztalt húznák oda, egyszerűen átköltöznek a mellettetek lévőhöz. Igencsak színes társaságot szedett össze, ki tudja honnan. Akad köztük nehézpáncélos, hatalmas buzogányt forgató erőművész, egyszerű fegyverkabátot viselő íjász, és látszólag fegyvertelen zsebmetsző is. Tolar sorban bemutatja őket, bár egy frissen csatlakozott, rövidkardot és láncinget viselő embertől kénytelen megkérdezni, hogy hívják (Muharan Daronel). A fickó az ideúton csatlakozott, mert ő is be akart állni az új várúrhoz.
-Az ünneplést szerintem halasszuk el, mi holnap hajnalban indulnánk a várba. Legalább két óra az út lóval, és szeretnék reggelre odaérni.- Mondja Gardok hirtelen jött mulatási kedvére. -Bár egy kis zenébe nem halunk bele, ha megtisztelnél minket vele. Természetesen csak miután végeztél az étkezéssel. Mondja mosolyogva a bárdnak. -A felszerelésetekből lefogadtam volna, hogy ezért jöttetek. De nem számít, már tudtok róla és remélem holnap reggel velünk tartotok. Ennyien egy egész rablóbandával is könnyedén leszámolunk.
"A kísértetekről meg csak annyit, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél."

-Azért én már találkoztam egy-két kísértethistóriával, és csak a legritkább esetben volt bármi természetellenes a dologban.
A dal minden bizonnyal elnyerte a tetszésüket, a végén hangosan megtapsolják, aztán a boroskupák fenekére néznek, de szigorúan mértékkel. Az esetleges újabb dal(ok) után pedig elkezdenek az szobáik felé szállingózni.

//Ugorhatok/tunk a másnapra, vagy van még valakinek halaszthatatlan tennivalója? Mondjuk szobát kivenni nem ártana :) .//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Grengor » 2009.11.17. 21:11

Gardok

-Amúgy Gardok vagyok, bár én az ajtó elött már bemutatkoztam!
Felnevetek, majd mikor az első vendég elmegy lefeküdni akkor mondom:
-Óóó... de kár, hogy már mentek is, de sebaj remélem mi is veletek tartunk, még pár arany nem volna rossz dolog és szerény személyem szerint semmi dolgom nincsen. Remélem a többieknek sincs.
Nevetek fel újból.
-Csapos!
Szólok oda rögtön a nevetés után.
-A számlát legyen szives, vagy elég lesz holnap reggel is? Mert ugyan is kivennénk szobákat, ha lehet.
Mikor kifizettem az összes számlát akkor lefekszem én is aludni, de szigorúan megvárom az útolsó embert is.

Reggel

Mikor felkelek megmosdok, rendbe rakom magam majd lemegyek és körülnézek a fogadó elött és mögött, majd egy jó kis reggeli futás után edzek még majd mikor kellően megmozgattam magam, de szigorúan nem hajtottam magam túl akkor a pulthoz megyek és kérek egy reggeli pohár vörösbort.
És azt megiszom miközben megvárom a többieket.

//A karakteremnél vonnyam a pénzt meg az fp-imet meg hasonlót?//
Üdvözlettel: Karnelian Grengor
Grengor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 107
ZK Karakter: Gardok (A holtak pálcája)
Karakter: Karnelian Grengor (Taba el Ibara)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.11.17. 23:22

(Matt)

Étkezésem befejezem én is Thindallal párhuzamosan, majd a ballada hallgatása közben elszopogatom a maradék boromat.
Már kissé forog velem a világ kellemes spiccben ahogy a szobám kikérem, s a derékhaddal együtt térek nyugovóra.

Reggel korán ébredek ahogy azt elterveztem, s egy gyors udvari mosakodást követően teljes felszereléssel felszerelkezve üldögélek az egyik asztalnál várva a társaság többi tagjait.

Ha meglátom a fogadóst akkor egy pár szóval tartom fel:
- Jó reggelt fogadós uram, szeretnék valami hideg de kiadós reggelit. Egy kis sonkára, némi füstölt sajtra, kenyérre és pár zöldségfélére gondoltam. Leöblíteném a tegnapi borral, az nagyon kellemes volt.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2009.11.18. 4:20

Van egy olyan érzésem, hogy nő ma már nem lesz a dologban. Ennek ellenére a fürdőről nem vagyok hajlandó lemondani, amit már megrendeltem. Nem áztatom magam sokáig, mert a reggel hamarosan itt van. Fekvés alvás a további menetrend.

Frissen, fitten ébredek. Némi tasszolás majd egy fél órácska fegyveres gyakorlás a kissé szűkös szobában (amit mondjuk nem bánok, mert nem mindíg a rónán kell az emberfiának hadakozni) aztán irány a reggeli fellelhetőségi helye. "Jöhet ami van" felkiáltással huppanok le a társaim mellé a reggelimet várva.

//Tényleg mennyit költöttünk? Egyáltalán van jelentősége? Ha igen levonnám a vagyonkámból.//
A meddőség örökölhető. Ha anyádnak nem volt gyereke, valószínűleg neked sem lesz.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 203
ZK Karakter: Amaro Darina, Holtak Pálcája
Karakter: Roa Narn, Toron
Karakter: Elder Karuto, Gro-Ugon
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.11.18. 10:46

(Daron)

Az éjszakai danolászás és iszogatás után kicsit száraz torokkal ébredek. A szobámban rövid nyújtózkodás és kis reggeli frissítő torna után, egy hideg fürdővel frissítem fel magam. Így már testileg és lassan szellemileg is felfrissülten beülök a fogadóba a többiek mellé.
-Én valami forró, mézes teát kérek.. és valamit reggeli gyanánt, amit gondol fogadós uram, éhes vagyok mint egy farkas.-aztán a többiek felé fordulok.- Szóval akkor most merre? Tolarék után eredünk és beállunk a várúr szolgálatába kísértetet vadászni?
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.11.18. 11:50

(Fantom)

-Sajnálom uraim, nem csatlakozok vigadozáshoz, csendes elmélkedésre van szükségem. Remélem megértik, nem könnyű Kyel szolgájának lenni. További jó szórakozást! - köszönök el miután befejeztem az evést, majd elmegyek lefeküdni. De előtte azért használok egy Ébredés diszciplinát, biztos, ami biztos alapon. Után lehuppanok az ágyra, s megpróbálok álomba merülni.

//Ébredés 1 Pp, léptek zajára.//

Ha felébredtem, átveszem a fekete tolvaj ruhámot, melyben szoktam éjszakánként tevékenykedni. Várok egy órácskát, miután abbamaradt az összes zaj, s óvatosan kinézek a szobámból. Ha tudom, hogy társaim melyikekben alszanak, akkor azokat kihagyom, majd szépen megfosztom az alvókat néhány ezüsttől vagy aranytól, attól függően, mi és mennyi van náluk //csak úgy a felét teszem el, hogy ne legyen olyan feltűnő// és az értékesebb ékszerektől vagy felszerelésektől. Mindenkinél körbenézek a manalátással, s ha vannak a varázstárgyakat is elteszem. Mindezt a lehető leghalkabban. Ha kell, bizonyos tárgyak elemelésére használok telekinézist. Majd végezetül egy-két kevésbé értékes, de jellegzetes tárgyat Muharan Daronel ruhájába teszek. A maradék zsákmányt pedig a lovam nyeregtáskájában helyezem el. Ha mindez gond nélkül megtörtént, elégedetten visszamegyek aludni.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.11.19. 20:07

KM esemény [Altair] Ébredés

Gardok

-Természetesen ráér holnap reggel is, ha úgy kényelmesebb. A szoba tizenöt réz egy éjszakára. Válaszolja a fogadós a felé intézett kérdésedre.

Reggel
Másnap reggel kipihenten ébredsz, és utána lemész egyet futni. Néhány paraszt megbámul egy kicsit, de egyébként eseménytelenül indul ez a nap. A fogadós eléd rakja a bort és az iránt érdeklődik, hogy reggelit is kérsz-e mellé.

Fantom

Miután a diszciplina hatására felébredsz, elindulsz az idegen harcosok szobái felé. A legtöbben magukra zárták az ajtót, de ez neked nem jelent lényegi akadályt. Sorban bemész az összes szobába és megrövidíted a lakóikat. Nem valami gazdag társaság, ékszereket egyáltalán nem, jellegzetes tárgyakat pedig csak elvétve találsz. Ezekkel benyitsz Daronel szobájába és a ruhájába teszed. Az ajtó nyikorgására egy kicsit ugyan mozgolódni kezd, de szerencsédre gyorsan abbahagyja. Az éjjeli zsákmányod nem túl sok mindössze tizenkét aranyat és huszonkét ezüstöt szereztél.

Mindenki

A hajnalt jócskán lekésve ébredtek fel, Matt enyhe fejfájással a tegnapi iszogatás miatt, a Fantom pedig az éjjeli "munka" hatására elég fáradtan. A fogadós kiviszi a kért reggeliket, és elmondja, hogy eddig összesen két ezüstöt kellene fizetnetek, ha nem maradtok tovább. A másik csapatot sehol sem látjátok, minden bizonnyal már úton vannak, ha ugyan oda nem értek még. A kérdés most az, követitek-e őket a várba, vagy egyszerűbben: Hogyan tovább? Mintegy válaszként a kérdésre a szobák felől egy nehézpáncélos, lovag jelenik meg, vállán átvetve hatalmas pallos.
-Üdvözlöm önöket uraim, a nevem Aheron de Ranilor és a segítségüket szeretném kérni a váram visszaszerzésében. Hajlandóak nekem segíteni az igaz ügy érdekében, vagy inkább állnak be egy aljas tolvajhoz megvédeni a váramat tőlem. Néz rátok kérdően a lovag és a válaszotokat várja.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.11.19. 23:45

(Matt)

Kicsit megáll a kezemben a sajt meg egy kicsit elbambulva nézek a lovagra amikor megjelenik. Aztán tétován nézek a társaimra hogy ők is látják-e amit én.

< Atlam! Te is látod ezt az embert? Csak ne hasogatna a fejem, legközelebb kevesebb pálinkát kell inni,
de finom volt meg kell hagyni... >

- Üdvözlet lovag uram, mondja hogy is van ez? Idáig mi úgy tudtuk hogy Ön halott és kísért az erdőben, aztán hogy nem is kísért csak imitálja pár haramia hogy Ön az, most meg itt áll és velünk társalog. Ebből nekem úgy tűnik hogy ezek szerint meg sem halt?

< Kész, valaki bogozza ezt ki, mert nem megyek sehova. Nem hiányzik ennyire hogy belekeveredjek egy nem tudom mibe... >

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Capricorn » 2009.11.20. 1:00

Három szemmel bámulom a jelenséget, és még a szám is tátva marad. Ha most itt lenne egy leány simán megetethetne úgy, hogy észre sem venném, csak be kéne hajigálja a kaját a képembe. Amekkorára tátom a helyiség túlsó végéből is nagy eséllyel beletalálna tízből tizenegyszer.
-Ácsi ácsi-szólalok meg nagysokára.-Most akkor mi van, vagy mi van? Meghalt de mégse? Kísértet de mégse? Nem a magáé a vár de mégis? És különben is. Hol volt eddig? Mármint a halála óta. És hova tűntek akkor azok, akik magát keresték? És jön a legfontosabb kérdés. Ez valami vicc? Mert akkor ennél már hallottam jobbat is, az is szar volt.
A meddőség örökölhető. Ha anyádnak nem volt gyereke, valószínűleg neked sem lesz.
Capricorn
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 203
ZK Karakter: Amaro Darina, Holtak Pálcája
Karakter: Roa Narn, Toron
Karakter: Elder Karuto, Gro-Ugon
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Grengor » 2009.11.20. 10:06

Gardok

A futás után a fogadósnak kifizetem a 2 ezüstöt meg 28 rezet és mondom neki, hogy reggelire és a maradék az öné.Majd mondom a többieknek:
-Ez az én számlámra megy, most meghívtalak titeket.
Utána megint a fogadósnak:
-Igen reggelire is kérnék valami finomat, ha lehetne.
Mikor elkezdek enni és bejön ez az ember akkor még nem csinálok túl nagy ügyet belőle, de amikor megmondja kicsoda akkor nekem is eláll a szavam.
-Micsoda?... Várjunk csak egy picit... Hogyan tudta, hogy mi itt vagyunk? És a másik kalandozó csapat kihez fordult önhöz vagy a másikhoz? És legfőképpen kérem mesélje el, hogy mi is történt.
Aztán várom a választ rákönyökölve a pultra.

//Levontam a karakteremtől a pénzt!//
Grengor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.11.20. 19:48

(Fantom)

Próbálom magamon leplezni az álmatlanság nyomait, a többieknek úgy sem kell tudniuk az este történtekről.

-Szép jó reggelt! Én tojást kérnék hagymával és friss cipóval, ha lehet.

-Gardok, köszönöm, igazán nincs rá szükség, de tudom, hogy úgysem változtatnál a döntéseden, így kénytelen-kellettlen beletörődök... :D <Legalább több pénz jut nekem... 8) > De legközelebb feltétlenül én állom a számlát!

Meg se lepődök, mikor meglátom a néhai lovagot.

<Láttam már egy-két dolgot, és ez nem tartozik a legfurcsábbak közé... Biztos csak elment innen, aztán a helyiek kitalálták ezt a történetet, vagy éppen az ellenségei, hogy megkaparintsák a kastélyát... Nem hinném, hogy bármi köze lenne ennek a feketemágiához...>

-Jó napot, mylord! Kyel kóborló szolgája volnék. <Milyen nevet is mondtam tegnap??? :shock: Affranc, úgy látszik elfelejtettem... :oops: Csak öregszem már én is...> Amennyiben az ügy valóban az igazság nevében történik, nekem kötelességem igazságot szolgáltatni. <Ez az! Megvan! Wreidas, így hívták a legutóbbi nemest, akinél potyáztam, és volt valami Lenor nevű mosónő vagy ki...> Amúgy a nevem Wreidas Lenor. <Wreidas Lenor, Wreidas Lenor, Wreidas Lenor, Wreidas Lenor, Wreidas Lenor, Wreidas Lenor...> Próbálom memorizálni a nevet. Valamit azt súgja, kell még használnom... Segítségünkért cserébe azt kérném, hogy adakozzon egy kicsit az egyháznak, én majd eljutattom a jelképes összeget, mert fáj ezt mondanom, de sajnos eléggé szűkölködünk a világi javakban. Remélem megérti...

<Remélem szeret adakozni... :twisted: >

//A szerzett pénzt felírtam, amúgy szerintem a 12 arany és a 22 ezüst egyáltalán nem sovány... 8) Még száz ilyen kocsma, és veszek egy leárazott alidari nőt... :lol: //
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.11.21. 21:06

(Daron Thindal)

-Köszönjük Gardok, igazán megtisztelsz nagylelkűségeddel! De azt hiszem a ma reggeli feleseket kihagynám, elég volt az éjszaka. -nevetek a barbár felé.

Amikor a páncélos alak megjelenik az ajtóban, már rosszat sejtek, de amint bemutatkozik megáll a kezemben kés és villa. Valahogy kevésbé... anyagiasnak képzeltem a szellemeket...

Csatlakozom csodálkozó társaimhoz, bár "Wreidas" megjegyzésén inkább csak megdörzsölöm az orrnyergem. Ez a tolvaj mindenhol csak a hasznot lesi, talán még a csata mező közepén is képes lenne kizsebelni egy ork törzsfőt is...

<...Legjobb lesz nem megszólalni... Majd szépen kiderül mi van itt...> illendően meghajlok a lovag felé, majd kíváncsian figyelem az eseményeket, miközben falatozom.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.11.23. 16:13

KM esemény [Altair] Na tehát, hogy is volt?

Mindenki

A lovag közelebb jön az ajtóból és leül a mellettetek lévő asztalnál és felétek fordul. Harmincas évei körül járó, fekete hajú fickó, vértként kék mintákkal díszített mellvértet, valamint kar és lábszárvédőket hord. Ezek csak elöl számítanak valóban páncélnak, hátul csak a felvételükhöz szükséges kötelek vannak. Miután leült néhány pillanatra lehajtja a fejét, összeszedi mit is akar mondani, majd belekezd:
-Valóban nem haltam meg. Közel álltam hozzá, de némi mágikus segítséggel felgyógyultam. Az erdőben haramiák támadtak ránk. Megleptek és megölték a sereg egy részét, én elmenekültem a többivel. Sajnos azonban megsebesültem. Ennek ellenére azt gondolom látják, hogy nem vagyok kísértet, a "halálom" óta pedig azért nem jelentkeztem, mert időbe tellett a felépülésem is, valamint nincs akkora seregem, ami ellen tudna állni, ha várból kitámadna az új várúr. Az én váramból, mivel nem haltam meg. Én is örülnék neki, ha csak egy rossz vicc lenne, de nyugodtan elhihetik, nem az. Az ügy teljesen komoly. Mivel a birtok az enyém, így természetesen vannak kapcsolataim. A fogadós úr volt szíves informálni önökről és a csapatukban Kyel egy papjáról. Ezért merem tudatni önökkel, hogy élek. A másik csapatban nem voltam biztos, kihez állnának inkább. Az igazság viszont az én oldalamon áll, és remélem Kyel szolgája is így látja és segít érvényt szerezni neki. Miután sikerrel jártunk természetesen kisegíthetem Urának helyi gyülekezetét néminemű juttatással, de jelenleg sajnos nem áll rendelkezésemre vagyon. Remélem ezt a magyarázatot kielégítőnek találják, és hajlandóak segíteni nekem.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Grengor » 2009.11.23. 16:48

Gardok

-Vagyis a másik kalandozó csapat az ellenségünk. Na ez nagyon jó erre meg én hülye fejemmel lerendezhettük volna itt és most!
Mondom ezt a csapatnak. Ránézek Ranilorra majd hirtelen megrázom egy kicsit a fejem és közben mondom:
-Jaj... persze, hogy segítek önnek. Hol is kezdjük?
Grengor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2009.11.24. 11:46

(Daron Thindal)

-Fejjel a falnak Gardok, ahogy szoktad igaz? Honnan tudhattuk volna, hogy mi van a háttérben... Természetesen én is felajánlom segítségem Uram, hogy visszaszerezhesse jogos tulajdonát.
Gyorsan be is termelem a reggelimet, hogy minél hamarább indulhassunk.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 3 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14

Vissza: Régi Kalandok...