(Cynthar)
Észre sem veszem, hogy hátratett kezeim közül, kisiklik a levél, s száll tova a semmibe. Lehunyom a szemem, többé nem kívánom látni a testvérem torzóját. Együtt nőttem fel vele és sokat jelentett számomra. Nyitott szemnek, talán csak egy kis csillogást adnának a könnyek, de így lehunyva, hamar kibuggyannak, s végigszántják a sápadt arcomat. Mit sem törődök velük. Pillanatra Zakhadis jut eszembe és irigylem a haláláért -bevetés közben érte- de ez nem jó halál... nem ezt érdemelte szegény Yara. Biztosra veszem, hogy az elcsent üvegcsék miatt kellett bűnhődnie. Fogalmam sincs, hogy elmondta-e, hogy én is tudtam róla... Nem fogok hazudni, még ha -most e pillanatban- semmitérő életembe is kerül. A hang felé fordulok és hangsúlyomban nem változva, érzelmeim palástolva beszélek jól érthetően tovább. Csak a fránya könnyek jelzik -hogy fajtám túlfűtött érzelmű- hogy szíven találtak.
-Minden úgy történt, ahogy előzőleg jelentésemben leírtam, elmondtam. Jelentéktelennek tartottam a két üvegcsét amit testvérem eltulajdonított... azért nem szóltam arról... Készen állok az ítéletre.