• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 252 / 338 • 1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.06. 16:11

CFRK

Válaszok Martosnak:

-A silvan nem az elfeké, és nem is a druidák speciális nyelve. (Bár az elf ábécét használja.)
Hanem a dryadok, brownie-k, leprechaunok, pixie-ek, és a satyr-ok nyelve! (Keress rájuk a googliban ha akarod tudni hogy néznek ki.)
Ezek a mágikus erdei népek természetesen nagyon kedvesek a Faerüni természetistennek -végül is ő teremtette őket.
Egyáltalán nem törvényszerű hogy a druida ismeri ezeknek a népeknek a nyelvét, mert olyan druida is van aki tóvidéken, tengermelléken, hegyekben vagy pusztán él. Ezt nekik is tanulni kell. Jól írja a könyv hogy választható bónusznyelv.

-Csak a pap tudja cserélgetni a varázslatait gyógyításra, a druida nem.

-A választható állati társ részletes harcértékeit megtalálod ezen a linken, ha az állat nevére kattintasz:

http://www.d20srd.org/srd/classes/druid.htm

(Az "Animal Companion" alcímben találod.)

"Ha a félelf druidámmal Völgyvidéket jelölöm meg otthonterületnek, akkor megkaphatom a területi képességeket meg a többit?"

Igen. Válaszhtató, nem automatikus.

"Ha szarvasbőrből meg hasonlókból (pl a cérnát szarvasínnal, a tűt meg a sisakszarv tüskéjével helyettesítve) magamnak akarom megcsinálni a ruházatomat, akkor kell felvennem hozzá valamilyen szakértelmet?"

Ha azt akarod hogy ne úgy nézzen ki, mint amit a kutya szájából húztak ki, igen. Bőrrel és szőrmékkel a szűcs, textiliák összeállításával pedig a szabó foglalkozik.
Egy ruha összevarrása, méretre szabása komoly mesterségbeli tudást igényel. Erre nem vonatkozik a természettel való szimpátia meg az ösztönök. Szabni és varni tudni az szakértelmet jelent. (Tudom mert anyám szakmája szűcs, bőrből ruhát készíteni nem gyerekjáték, az apróbb javítások sem. Láttam. 8) )
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.06. 19:05

CFRK

Castor, e-mailben ment a karakterem adatlapja. Szólj, hol rontottam, javítom és aztán felrakom az oldalra.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.06. 21:57

CFRK

Tesztelgetős topicban kidobtam a kért életerőket. Szólj, végül is mitírhatok fel végeredménynek az adatlapomra.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.03.06. 22:07

CFRK

Sziasztok!

Castor: küldtem emialben a karakterem, majd nézd meg, az életerőt nem írtam rá, kidobom a tesztelgetős/fejlesztős helyen.

Martos: Az én karakterem cormyri, a Hullack erdőből. Tehát az Arabel melletti ligetet szerettem volna érinteni vándorlásaim során, és úgy találtam hogy megszentségtelenítették, ekkor találkoztunk ott össze, és felvetetted, hogy segítsünk a város visszafoglalásában. Az is jó, hogy a Te mestered megkért rá téged, de engem valószínűleg nem ismer, hacsak nem te is a Hullack erdőből jösz, és a druidák közötti kapcsolat, és hiererchia elég laza ezért engem nem kérhetett erre, inkább csak téged mielőtt találkoztunk, és mikor találkoztunk engem is hívtál tartsak veled, amibe belementem. Tehát együtt mentünk a csapathoz.

A.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.07. 2:10

Akkor legyen úgy, hogy engem a mesterem értesített, út közben beléd botlottam, elmondtad, hogy megszentségtelenítették, mire meséltem neked a szerveződő zsoldosseregről. Vélemény?
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.07. 10:19

Üdv!

CFRK

Garma

A Te elf vándorod is egy vándorló félork kompániából származik, akik Az Észak területén fosztogattak? 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 11:05

Biztos megszökött az éléskamrájukból... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 11:28

Tehát:
Amit én dobtam a kampány kockadobósában:

Garmacor 2. szintre dobott Ép-je nem éri el az 50%-ot így az 5-re módosul.
Így neki:
10+mod.+5+mod.+8+mod. Életerje van, azaz összesen 23 ÉP.
Ha ez jobb, mint amit te dobtál, használhatod.

Alauron 2. szintre dobott Ép-je nem éri el az 50%-ot így az 4-re módosul.
Így neki:
8+mod.+4+mod.+6+mod. életereje van, azaz összesen 24 ÉP

Nava kalandora
6+mod+4+mod.+5+mod. Azaz összesen 21 Életerővel rendelkezik.

Togar
Quator
Nava
Alauron
Garmacor karakterstatisztikáját elfogadtam.
Martos még nem küldte.
Előtöriket is jó lenne látnom.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.07. 12:05

CFRK

Castor: a te eredményebb jobb, így azt választom.

Quator: kaotikus gonosz, de szereti a kisállatokat? :shock: Nekem a kettő összeegyeztethetetlen. Szememben a kaotikus gonosz démonikusan genya, aki simán eltapos kisállatot, azaz nagy ívből tojik rá miféle, kettéharapja a gerincét, függetlenül attól, bundás vagy nem bundás, ari vagy nem ari. Jó, nem én vagyok a KM, de jó lesz ez így? Sima kaotikusként is kiélhetné mindama rossz tulajdonságát, amit írtál a karilapodra, ráadásul ha kijátszod a karid jellemét így ahogy van, nem fog passzolni a többiekhez, ha meg passzolnia kéne, minek a gonosz beütés? Inkább most kérdezek ezekre rá, ne a játékban derüljön ki, a karim semmi szín alatt nem hajlandó közösködni egy ilyen jellemű egyénnel.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2010.03.07. 12:15

Látom már Holg agyonszeretgeti a kisállatomat...:)

Nade tényleg, egységesnek kellene lennie a csapatnak legalább nagyvonalakban jellem dolgában. Az ok hogy a gonosz karaktert nem szereti senki, és mindig a nyomában fog koslatni a törvény, de egy megtisztító csapat, aki épphogy a jó és törvényes oldalon áll...hát zűrös játékunk lesz.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 12:23

CFRK!

Megkérném a tisztelt JK-kat hogy ne mazsolázzák egymás karakterlapját, vagy ha már megteszik, tartsák tiszteletben a másik döntését, hiszen az az ő elképzelése, az ő karakterkoncepciója, neki kell szeretni játszani a karakterrel, és ne gerjesszenek vitát a játékos saját elképzeléséről.
Én se szeretnék úgy karaktert alkotni hogy meg kell feleljek a leendő játékostársaim elvárásainak, mert valakinek ez vagy az nem tetszik a koncepcióban.
Arról nem beszélve hogy ezek az adatok tulajdonképpen csak a KM-re meg a JK-ra tartoznak. A karakterek inkább a tetteik alapján ítéljék már meg egymást és ne azért mert egyik olvasta a másik karilapját.

Nava!

A D&D-ben nincs EGY jellem, párban kell felvenni.
Nem tudhatod hogy Quator a kaotikus gonoszt hogyan óhajtja kijátszani.
Mikor egy fél-ork barbár használva a képességét véres szájjal őrjöng a csatatéren húspéppé darálva az atyaúristent is, az nem éppen a jó jellemek sajátja.
Az más kérdés hogy tiszta fejjel mit csinál és hogyan viselkedik, ha nem bírtok egy csapatban megmaradni akkor erről fog szólni a történet. (Reméljük Quator felülvizsgálja a jellemkérdést.) Én KM-ként nem fogom senki kezét megkötni.

Quator!

Tiszteletben tartom a döntésed, csak annyival egészíteném ki hogy a D&D-ben a jellem kérdésnek sokkal húsba vágóbb jelentősége van mint a MAGUSBAN.
Pl: Védelem a Gonosztól pap varázslat, és még egy csomó olyan egyéb mágikus tárgy ami kifejezetten erre vagy arra a pólusra ad +- értékeket. Mi több van direkt jellemérzékelő varázslat, amivel a papok gyakran szokták kezdeni az ismerkedést...
Ha a csapat alapvetően jó jellemű, sok támogató varázslat hatásától el fogsz esni. Kezdve azzal hogy a csapat gyógyítói akarják-e gyógyítani a gonoszt. Nem biztos hogy a patrónus istenük ettől jól fogja érezni magát...
Ha a party gyógyítói nem gyógyítanak téged jellem összeférhetetlenség miatt, az meg az ő szuverén döntésük, amibe nem szólok bele.
Tipp: A Kaotikus Semleges szódával már elmegy egy jó jellemű csapatban is.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.07. 13:03

CFRK

Rendben van, nem leskelődök tovább. Lesz ahogy lesz :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.03.07. 13:20

Most speciel jól jött a kíváncsiságod, mert efölött a momentum fölött én is elsiklottam, de egy efféle jellemellentét valóban magában hordozza a party- szétesés veszélyét, végül is jó ha ezek az elején tisztázódnak.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.03.07. 13:35

CFRK

Feltettem a kinézetleírást, jellemleírást, hamarosan jön az előtöri is.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.03.07. 14:47

CFRK

Bevallom őszintén, hogy Nava és Alauron írására annyit mondtam volna, hogy akkor ****tok meg a habcsókot. 8)
Én se szólok bele más karakterében lévő hibákba, mert az a KM jogköre, hogy engedi-e.

A Kaotikus Gonosz jellem és a kisállatok: Attól aranyosak lehetnek egy 6-os IQ-jú srácnak (15 éves!) a kutyusok, mert akár embert, akár elfet, akár gnómot, stb szemrebbenés nélkül kibelez csak azért, mert épp unatkozik és valamivel el kell foglalja magát. (Ld. előtörténet vége. :twisted: )
A kari kijátszás és a csapat többi része eddig sem jelentett számomra problémát, mint eddigi kalandjaimból kiderülhetett. Egyszerűen, ha a csapat ellentétbe kerül a karakterem értékrendjével, akkor onnantól átkerülnek az "ellenség" kategóriába. :P (Max. kiderül ki hogy bírja a 1d12+10-eket. :lol: )
Ez a "mi vagyunk a jók" dolog egyrészt diszkrimináció a gonoszokkal szemben. (Amit tovább erősít a DnD könyvek jellemleírása is, hiszen a Jó jellemeknél azt írja le miért csudás Jó-nak lenni. A Gonoszoknál meg azt taglalja, miért nem szabad Gonosz-nak lenni. 8) )
Másrészt ezt talán előre ki kellett volna kötni és akkor nem csinálok mást, csak Jó jellemű karaktert.

Castor

Ha lehet én maradnék a Kaotikus Gonosznál.
A jellem-varázslatokkal és a jellemérzékelés, gonosz-érzékelése és hasonlókkal tisztában vagyok. (Legalábbis AD&D részről, de gondolom DnD-ben is ugyan azok vannak.)
A gyógyítás, illetve a csapat többi tagja meg szerintem egy érdekes színfolt lehet, hogy ők mennyire játszák ki a jellemüket. Ugyanis, ha jól gondolom a Jó-k nem fognak automatikusan ütni-verni, hanem mint "Jó-cselekedet" megpróbálnak meggyőzni és terelgetni, hogy térjek át a Jó értékrendre. :) Persze, ha a "régivágású" DnD csapat lesz, akik annyiban Törvényesek meg Jók, hogy ezzel magyarázzák a véresszájú kegyetlenkedéseiket, mert "minden szörny gonosz és el KELL pusztítani", akkor lehet abárolni. 8)

Összefoglalva: A fajom miatt útálnak, az alap kasztom miatt útálnak, az alacsony karizmám miatt útálnak. Így még a jellemem miatt is útálni fognak. Vagy mindezen felülemelkedve próbálnak valami "szerethetőt" keresni a kariban a "jóságos" népek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 252 / 338 • 1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 338

Vissza: Csevegõ