• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 89 / 92 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.02. 15:34

JK: Nazaro Goravik
Helyszín: Gorvik tartomány, a Rawaka hegyekben
Időpont: délután

*A kecskepásztor elég rosszarcú figura. Körülbelül harmincöt-negyven éves lehet, nagydarab, az orra ferde, valószínűleg eltört és rosszul forrt össze. Elvadult szakáll keretezi az arcát, ruhái koszosak.
Csorba fogait elővillantva vigyorog amikor közeledtek felé, és viszonozza a köszöntést:*

- Jó estét maguknak is, mi járatban idefent?...Ha gondolják éjszakázzanak a nyáj közelében, a kutyám jelzi ha valami veszély közeleg...Jöjjenek melegedjenek meg a tűznél...

*Jól megnéz titeket, különösen Mirtanát, akit úgy bámul, hogy majd' kiesik a szeme.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.02. 15:34

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Aquilona tartomány, útban Aquilla felé
Időpont: délelőtt

*Reggeli után előveszitek a könyveket és tovább folytatjátok a megkezdett fordítást. Órákat dolgoztok rajta, de csak a tegnapihoz hasonló útleírásokat fordítotok le. Lényeges információt – főképp a térkapukhoz kapcsolódót – nem sikerül kisilabizálni.
Az egyik könyvben viszont találtok egy összehajtogatott lapon egy kicsi térképet, ami Gorvikot ábrázolja, igaz csak a nagyobb városokat és a főbb utakat.
Ranti érdeklődve nézegeti a térképet és kíváncsian kérdezi meg.*

- Merre lehetünk most? És vajon melyik olyan kapu van a legközelebb hozzánk?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.04. 10:25

(Nazaro Goravik)

Figyelmen kívül hagyom a kérdéseit, ha Mirtana akar, majd válaszol. Nem is törődöm a figurával, amíg Aga-'nak nem találunk helyet, ahová kényelmesen lefektethetjük. Csak ezután ülök le a tűz mellé, lehetőleg úgy, hogy Mirtana és a pasas között legyek. Nah nem mintha félteném a lányt... azt hiszem könnyedén leszerelné. Csak nincs kedvem egész este azt nézni, ahogy ez a majom a nyálát csorgatja a Mirtana után.
Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet lenne mutogatni a kis varázsszütyőnket, de ennünk kell. Bármi is lesz, egyenlőre terveim közt egy esti ima szerepel. Azonban ma nem fogok elvonulni a csillagos tiszta ég alá, messze a tűztől. Jobban féltem a felszerelésünket annál...

Mindenesetre gondoskodom róla, hogy a kecskepásztor jól láthassa a nyúzókésre hajazó áldozótőröm. Ha ebből és a kendőkből sem jön rá, hogy illendő lenne viselkednie. Akkor meg fogja érdemelni a sorsát.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.03.04. 22:56

(Iymer con Enzone)

<MICSODADOLOGMÁREZ! Egy koszos falusi nehogy már így beszéljen velem! VELEM!>

*Minde bizonnyal látszik rajtam a bennem felfortyant düh. Határozott lépptekkel elindulok az öreg felé, közben veszek egy nagy levegőt. Amikor odaérek hozzá és az asztalhoz, a lendületemet is kihasználva a jobbommal taszítok egyet rajta, könnyen el is eshet tőle.*

- Mindenre! Sorjában! Rajta!

*Mint ami a világ legtremészetesebb dolga, elveszem a térképtartót, de ekkor bevillan valami, így azt le is teszem az asztalra a térképre, és jobbal a karom markolata után nyúlok, gyorsan szétpillantok a szobában.*

<Egy ilyen öreg jó ruhákban? Ilyen pimaszul, szánékosan kihívóan és látszólag védtelenül viselkedik? Velem? Apám térképtartója nála? Egy akármelyik falusi miért is nézegetné a Szentföld térképét? Mit értene belőle egyáltalán? Itt nem nálam van a kezdeményezés...>

*Bal kézzel intek Seltininek. Remélem, érti a gyanúm.*
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.05. 22:13

(Sebille Hosstra)

*A fordítás nehézkesen megy és túl sok haszna nincs, kivéve a kis térképet. Forgatom nézegetem, s közben előveszem a tegnapi jegyzeteimet. Összevetem az útleírást és a térképet - így legalább már van némi fogalmam, hogy mi merre hol helyezkedik el. Dünnyögök párat.*
- A tegnapi útleírás szerint Warviktól nyugatra barangoltak. Tehát erről a vidékről van pontos leírásunk. - *mutatom a térképet Rantinak* - Itt a Casada folyó völgye. Itt kell lennie egy kapunak, amin keresztül a leírást készítő ember és társai eljutottak Olbarisebe és az Aquilla melletti mocsárban található kapuhoz.
Itt vagyunk valahol Olbarise és Aquilla közt. Szerintem már közelebb Aquillához mint Olbarisehez. Lehet a mocsár sincs messze. :roll: Ha megtaláljuk azt a kaput, igen hamar eljuthatunk Warvik közelébe.
Hm-hm-hmmmmmm...
Ha nem tévedek ez itt egy folyó akar lenni, itt pedig mintha kis tavakat jelöltek volna. Legalább is a többivel összevetve erre a következtetésre jutok. - *mutatok rá az AQUILONA felirat fölé* - Ez itt egy elhagyatott malom. Melynek kerekét víz hajtja. A víz egy patakból származik. Szerintem...
*Felpattanok és kisietek a patakhoz. Megnézem, hogy honnan is jöttünk mi, és ahhoz képest merre folyik a patak, meg hogy hogy helyezkedik el az úthoz képest amin érkeztünk.
Ha már kint vagyok feltűnik, hogy elállt-e már az eső, útra kelhetünk-e már. Bár van egy olyan érzésem, hogy letérünk a főútról hamarosan és a vadonban folytatjuk utunkat tovább.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.06. 15:55

Időpont: késő délután

*Mirtana válaszolgat ugyan, de láthatóan neki se túl szimpatikus a fickó. Miután leteszitek Aga-'t a lány vizsgálgatni kezdi. Úgy tűnik, már egész jól van a kutya, talán holnap már cipelni sem kell.
A fickó csak ámul-bámul amikor megkapjátok az öregtől a vacsorátokat a tarisznyán keresztül. Valamiféle vadpecsenye, gombás körettel és sült krumplival. Még egészen friss, az illatára hangosat kordul a pásztor gyomra. De nem szól semmit, inkább odébb vonul tőletek és az állatokkal kezd foglalkozni.
Amikor a fickó hallótávolságon kívül ér Mirtana halkan megjegyzi:*

- Elég rosszarcú figura, nem csoda, hogy az isten háta mögött él egyedül. Nem nagyon bízok benne, talán jó lenne felváltva aludni...

*A tarisznyán keresztül a kutyának is jön étel, méghozzá valami húsos massza, ami számodra nem túl bizalomgerjesztő, de Aga elég jó étvággyal falatozik belőle.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.06. 15:56

Kaland: A keresés
JK: Iymer con Enzone
Helyszín: Bermonde-től délkeletre, Kékkút faluban

*Az öregember elesik a lökésedtől, még egy kicsit be is üti a fejét a padlóba. De láthatóan nem neheztel rád mindezért.*

- No, no, azért nem kell durvulni fiacskám!

*Elkezd feltápászkodni, közben beszél tovább:*

- Dióhéjban? Hol is kezdjem...No, pár napja érkezett egy harminc-negyven fős fegyveres egység a városból. Papíros parancsuk volt a faluban állomásozásra, így ki is sajátítottak néhány házat. Nagyon úgy tűnt, hogy várnak valamire. Velünk nem nagyon beszéltek, a házakból is alig jöttek elő...No a lényeg, hogy tegnap reggel megérkeztek azok akikre vártak. Egy fegyveres lovascsapat viharzott be a faluba, de a városi katonák meglepték és a házak között legyűrték őket. Én az ablakból lestem, nem sok esélyük volt azoknak a lovasoknak. Egy-kettő megpróbált elmenekülni, de a többséget leszedték. Nem tudom, hogy megölték e őket, de akit tudtak megkötöztek, majd feldobálták őket a szekereikre és visszamasíroztak a városba...Csomó dolgot itthagytak, amiket szét is hordtak a többiek, nekem ez a térképgyűjtemény jutott...

* Lihegve ül vissza a székére és próbál nyugodt maradni, de valószínűleg ideges; kissé remegő kézzel tapogatja a fejét ott ahol beütötte.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.06. 15:57

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Aquilona tartomány, útban Aquilla felé
Időpont: délelőtt

*Ranti csak vonogatja a vállát és nagyokat hümmög az okfejtésed hallatán. Valószínűleg nem csak olvasni nem tud, de térképet sem látott még életében. Mindenesetre érdeklődve nézegeti mit mutatsz neki a papíroson.
Odakint még mindig esik az eső, bár már korántsem olyan hevesen mint azt az este tette. A domborzati viszonyokból és arra következtetsz, hogy a patak egy darabig nagyjából párhuzamosan folyik az úttal, közben valószínűleg keresztezi is. A nap állásából megállapítod, hogy észak-nyugati irányba folyik a patak ahhoz viszonyítva ahonnan ti jöttetek.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.06. 17:08

(Nazaro Goravik)

Csendesen falatozok, őszintén szólva nagyon jól esik a finom vacsora. Külön jó látni, hogy Aga rendesen eszik, holnap majd megpróbálkozom újra a gyógyítással. De csak akkor ha már nem lesz a közelünkben ez a pasas. Egyáltalán nem bízom benne igyekszem szemmel tartani amennyire csak tudom, feltűnés mentesen.
Mirtana kijelentésére bólintok egyet, és két falat között, elmondom a véleményem.

-Egyetértek, épp javasolni akartam... nagyjából két óránként kéne őrséget váltanunk. Vállalom a kezdést, ha nincs ellenvetésed.
Ha nincs egyéb akkor befejezem lassan az étkezést, és újra a pasast kezdem figyelni, mivel foglalatoskodik menyire figyel minket.

Aztán ahogy közeledik az este segítek megvetni a fekvőhelyünket. Valahogy Aga közelében gondoltam, ha tudunk találni ott kényelmes helyet magunknak. Mikor végeztünk elmormolok egy imát Ranagolhoz, aztán elkezdem az őrködést.
Valahol titkon reménykedek, hogy a rosszképű fazon meggondolatlanságra szánja magát az éjszaka során... Legalább utána nyugodtan aludhatnánk.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.03.06. 22:19

(Iymer con Enzone)

*Még az előző gondolatom hatása alatt vagyok, de az öreg szavai, a viselkedése, és az, hogy úgy tűnik, mégsem csapda, valamennyire nyugtat. Még mindig nem vagyok biztos, hogy tényleg megfelel a helyzet a látszatnak, bár egyre inkább hajlok rá. Fél szemmel még mindig a gyanús helyeket keresem a szobában, de egyre inkább az öregre figyelek. Ha meg tényleg az a helyzet, ami lászik, igencsak bátor, hogy így beszél velem. Vagy bolond. Amikor végigmondta, amit akart, ránézek, némán megfenyegetem a mutatóujjammal, majd mind a két kezemmel az asztalon lévő térképre támaszkodom, a szemébe nézek és továbbra is keményen kérdezem tőle:*

- Hol a parancs, amit a városiak hoztak? Ki állította ki? Ki vagy kik vezették a városiakat? Kalapos nagybajuszú volt köztük? Vagy egy sebhelyes, a hosszú hajával? Címerkendő? Címer? Hányat vittek el a támadók közül? Mikor mentek el a városiak?

// Kékkút milyen messze van Bermondétól? Mármint milyen messze van szekérrel illetve milyen messze van lóval?

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.07. 20:35

Időpont: este és éjszaka

*Mirtana egyetért az őrködés beosztásával. A vacsora után – amivel igencsak jóllaksz – elkészítitek a fekhelyeiteket, de félszemmel a fickót is figyeled.
A pásztor az állataival foglalkozik sokáig. Egy kis fekete kutya segítségével egybetereli őket, majd egy hosszú kötél segítségével összeköti az állatok csavaros szarvait. Úgy tűnik ez bevett szokása lehet, mert az állatok nem tiltakoznak az eljárás ellen. Mivel viszonylag kevés állatról van szó elég gyorsan végez. Utána a közelben lévő erdősávba megy és hoz néhány kisebb fadarabot a tűzhöz. Miután visszatér ő is leheveredik a tűz közelében egy állatbőrre. Szótlanul figyeli ahogy elrendezkedtek, majd ő is lefekszik aludni, bár valószínűleg sokáig nem alszik el.
Elég gyorsan besötétedik, és sokáig nem történik semmi. Te is hamarosan elálmosodsz, de kitartasz és nem alszol el. Körülbelül két óra elteltével felkelted a lányt, aki átveszi az őrködést, ami ki is merül abban, hogy felül és a bámulja a tüzet.
A pásztor alszik akárcsak Aga, így te is nyugodtan alhatsz el.

Nem tudod pontosan hogy mennyit alhatsz, de amikor felébredsz valami miatt rögtön megérzed, hogy baj van. A tűz még parázslik ugyan, de kevés fényt ad. A Kék Hold magasan jár, tehát már Éjközép is elmúlt. Konstatálod, hogy se Mirtana sem pedig a pásztor nincs a helyén. A kutya a helyén van ugyan, de meg se moccan, a gyér fényben pedig nem látod, hogy mi van vele.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2010.03.07. 20:36

JK: Iymer con Enzone
Helyszín: Bermonde-től délkeletre, Kékkút faluban

*Az öreg csak megvonja a vállát:*

- A parancs? Meglobogtatták és eltették. Úgyse tud senki olvasni a faluban. Rajta volt a város pecsétje, okunk se volt kételkedni benne...A városi őrség általvetőjét viselték, némelyikükön még városi címeres kendő is volt. A vezetőjük az a nagybajuszú volt akit maga is mondott. Én sebhelyest nem láttam köztük, bár nem nagyon figyeltem meg mindet, akár lehetett is közöttük olyan fizimiskájú...Miután legyőzték a lovasokat gyorsan összeszedték őket, körülbelül egy óra múltán el is hagyták a falut. Akit tudtak magukkal vittek, pontosan nem tudom mennyit, de legalább tíz-tizenkét embert...

*Bermonde nincs messze, lóval vagy akár szekérrel is néhány óra alatt elérhető. Valószínűleg már órák óta a városban vannak, utolérni őket nincs esély.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.07. 20:46

(Nazaro Goravik)

<...Ranagol szájára!...> villan át az agyamon, és már pattanok is fel a fekhelyemről. Kirántom a tőröm és körbe kémlelek, nem látok-e nyomokat a fűben, mozgást, bármit. Megnézem Aga, hogy van, majd ha még mindig nem tűnt fel semmi, akkor elindulok az erdő felé.

Pszivel kiélesítem a hallásomat, hátha meghallok bármit.

<...Bolond... hiba!... Mért nem használtam előbb a pszit, hogy felébredjek...>
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.03.07. 20:48

(Iymer con Enzone)

// Utolérni nem is reméltem, különösen hogy tegnap történt az eset. Engem inkább az érdekel, hogy mi kb. mikorra érünk a városba, illetve tegnap mikor érhettek be a szekérrel avárosba, azaz mióta is lehet téma Bermondéban az eset. Mondjuk azt valószínűnek érzi Iymer lovag, hogy elég régóta téma ahhoz, hogy sokan tudjanak róla a városban.

*Vetek hátra egy pillantást Seltinire. Egy-két szívdobbanásnyi időt szánok csak rá, majd visszafordulok az öreg felé.*
<Minek ennek térkép, ha még olvasni sem tud?>

- Azért gondolkodj csak azon a sebhelyesen. A nagybajuszú meg hogy is nézett ki? Milyen kendője volt és hol viselte?

*Mivel semmi sem történt már régóta, ezért mostanra lenyugszom, nem várom, hogy ránkrontsanak rejtekhelyeken lapuló fegyveresek. Felveszem az asztalról a térképtartót és gyorsan átböngészem, milyen térképek is vannak benne. Közben hallgatom az öreg válaszát, néha fel is pillantok rá.*

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.07. 21:52

(Sebille Hosstra)

*Ahogy sejtettem.
Viszont biztos szeretnék lenni dolgomban, legalább is ettől biztosabb.
Egy egyszerű meditációval kinyitom tudatom, s szétpillantok a mentális síkon. Arra számítok, hogy fel tudom fedezni a kapu körüli rendeződöttséget, így be tudom határolni a helyét kicsit pontosabban; de meglátom, hogy látok vagy nem látok.*

// 220.oldal Tudatnyitás diszciplína
1 Pp, 1 perc - ennyi szerintem elég (ha nem, akkor kettőt, esetleg 3-at is rááldozok)//
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 89 / 92 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92