/Mindenki/
-Oh igen, a reggeli…-csap a homlokára az öreg baka. A fejadagogat a rajok alapján számolják el, egyenként nem fognak tudni élelmet kérni, csak egyszerre az egész rajnak. Már jeleztem hogy nálunk van egy fél-ork akit inkább ruháznék mint ertetnék, de hát ez van. –mondja Vonnegut.
-Még pár szó a zsoldról: teljesítményre fizetünk ami 1000 aranyat jelent fejenként. A jó teljesítmény azt jelenti, hogy Arabel felszabadul, és maguk tevékenyen részt vettek az utcák megtisztításában. Mivel ott leszek a sarkukban erről én hitelesen tanúskodhatok majd ha eljön az ideje. Feltéve ha addig meg nem halunk…-vág sötét grimaszt Vonnegut. Remélem tisztában vannak vele hogy Lady Mirmeen szolgálata azt jeleneti hogy adott esetben eleshetnek az ostomban, csak hogy tudják… még mielőtt nagyon belemerülnének a csapatnév választásba, meg effélékbe, tartsák észben hogy nem kiránduláson vannak- és itt szúrósan ránéz a nekihevült lelkes kis gnómra-…már aki eddig elfelejtette volna…az ellenfeleik legalább akkora vasakkal akarják majd agyonvágni magukat mint ami Holgnak van. Ha előkerítettük Foolert utána ölni kell, sokat és módszeresen, míg el nem takarodnak. Ha ehhez nincs gyomruk, vagy tiltja a vallásuk a világnézetük, meg mit tudom én mijük,kérem, ne ott jusson eszükbe, hogy istenkém én nem ilyen lovat akartam! Nyakig fognak tocsogni a vérben és a mocsokban erre mérget vehetnek!
Ne aggódjon Hajas! Tudom hogy sem nem nagy ,sem nem erős, de higgye el Arabel falai között nagyon kell majd nekem egy ügyes kis fickó vagy leány...de majd meglátja.
Se az orkok se a hobgoblinok nem fognak Arabelből elvonulni . A hegyi druidák azt mondják, a törzsek életciklusában megint növekedés van, tízévente elözönlenek minket, mikor már nem férnek el a barlangok mélyén, ennek a levét isszuk most. Bár ekkora számban emberemlékezet óta nem jöttek… És ha a szapora goblinfélék árja nem lenne elég, Zhentarim ügynökei tapsikolnak örömükben mert fokozhatják a káoszt és a zúrzavart ami Cormyr királyságára nehezedik. Nem csodálkoznék ha az ellenség soraiban Vörös Varázslókat, ogre mágusokat látnék…
-Az régensnő el is várja a Lady-től hogy rendet tegyen a birtokán.
(OFF: Cormyrnak jelenleg nincs királya. Illetve van, de V. Azoun még csecsemő. Helyette az Acélhercegnőként emlegetett nővére –Alusar Obarskyr- kormányoz, aki régensként vezeti az ország ügyeit az öccse nagykorúságáig. Lady Myrmeen tőle kapta a grói rangot.)
-Szóval nekem teljesen mindegy milyen virágnévvel illetik magukat, a neheze még hátra van.
-És ne hívj Sir-nek Hajas. Hadnagy vagyok, de nem nemes. –mosolyodik el egy pillanatra.
-Egyezzünk meg a közös nyelv használatában azt hiszem ez egyszerűbb lesz.
Az élelmet nem sátrakból, hanem ellátmányos szekerekről osztják, Vonnegut kéri ki két napra a hidegélelmet, amit megkaptok. (közepes méretűeknek ez 2 font plusz súly, kicsiknek 1, nagyoknak 4.)
Vonnegut indulás előtt megkérdi:
- Mielőtt elkezdjük a hajszát Fooler után. Az lenne a kérdésem ki hogy képzelte el a farkas után loholást ha szagot kap és ügetni kezd?! Nem sétálhatunk gyalog! Most fontos az idő! Szerezhetek lovakat, akár még kocsit is, -hiszen Fooler nyílvánvalóan a szekérúton ment- de kérdés maguk mennyire tudnak lovagolni, vajon Foolert követve milyen terepre jutunk, és egyátalán nem vagyok benne biztos hogy a törp uram jó lovas vagy hogy az agyarasfejűt megtűri –e a ló a hátán.