• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 52 / 54 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.03.16. 18:15

udv.
első olvasásra: ha nem ordani az illető, akkor honnan tanulja a tűzmágiát? mert tudtommal toronban vannak ugyan Sogron-papok, de ők nem ismerik a tűzmágiát, mert az féltve őrzött kincs. ha ordani, akkor fordított a dolog, (ÚTK szerint), előbb tűzvarázsló, utána tűzpap, de ekkor már kegyből varázsol.
kegy és mana párhuzamosan? KM függő

szintén szvsz: a pyar 2. foktól kell ismét kp-t költeni a godoni pszire, persze oktatás bónuszt figyelembe véve.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2010.03.16. 18:29

Anhorienn írta:Sziasztok!

Mi a véleményetek, vagy találtatok-e a leírásban szabályt arra, hogy: Sogron pap 5. szniten megtanulja a tűzmágiát, vesz Mp-okat, és használja. a tapasztalati mágia(tűzvarázslói) megtanulásával jár-e a képzi által nyújtott 1-3 MP/Tsz? már csak mert az van leírva, hogy ha mágia fogékony valaki, akkor kap Mp-ot a képziből, de a Sogron pap leírásában az van, hogy nem kell fogékonynak lennie, mert Sogron adja neki a hatalmat, hogy tudja, használni. szóval jár-e a MP/szint a tap.mágia képzi fokának függvényében?

Hali!

Állj! Stop! Ha tűzvarázsló vagy akkor kasztból adódóan megkapod a mágikus fogékonyságot. Ha nem rendelkezel a fogékonysággal és szakértelmet tanulsz, nos 3. fok felett (is) már csak kidobott erőfeszítés, alatta nem kapnál manát amúgysem, felette meg nincs olyan mester aki kitanítana egy nem ordanit.
Külön kell választani az isteni kegyet, amelyben csak a kegyeltek ! részesülnek a mágikus fogékonyságtól. Amit a tűzvarázslók tudnak az szinte csak tapasztalati mágia. Fortélyok, és parancsok, a testben összesűrűsödő mana felhasználása a tűz, mint fókuszon keresztül. Ellenben amikor egy magasrangú papot, vagy főnixet "avatnak be" a tűzmágia rejtelmeibe ez esetben a tűzmágia varázslatai nem tapasztalati mágiák, inkább Sogron egyedi szférájának fohászai.
Tehát varázsláshoz vagy egy isteni pártfogó kell (kegyeltség) vagy valami ösztönös tehetség arra hogy urald, és formába öntsd a mágiát (mágikus fogékonyság).

Tapasztalati mágia után csak akkor jár manapont ha képes is vagy használni. Anélkül minek? :)

Szerk.: de asztalinál úgyis az lesz amit a km mond / amiben megegyzetek.

Kellemes napot!
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.16. 18:37

Anhorienn írta:Mi a véleményetek, vagy találtatok-e a leírásban szabályt arra, hogy: Sogron pap 5. szniten megtanulja a tűzmágiát, vesz Mp-okat, és használja. a tapasztalati mágia(tűzvarázslói) megtanulásával jár-e a képzi által nyújtott 1-3 MP/Tsz? már csak mert az van leírva, hogy ha mágia fogékony valaki, akkor kap Mp-ot a képziből, de a Sogron pap leírásában az van, hogy nem kell fogékonynak lennie, mert Sogron adja neki a hatalmat, hogy tudja, használni. szóval jár-e a MP/szint a tap.mágia képzi fokának függvényében?

Szabály nincs rá, de jár (érdemes egyeztetni a mindenkori KM-mel erről!).
Nem a mágikus fogékonysági háttér adja a plusz Mp-ot, hanem a tapasztalati mágia 3.fokának (vagy nagyobb!) ismeretsége.

Anhorienn írta:Pszi érzékenyen indult (ugyan az a karakter), így megtanulta a pszi pyarroni módszert, ahogy oktatják is neki. 10. Tsz-en beavatást nyer a godoni örökség módszereibe. Mennyi Kp-t kell rákölteni? Vagy mivel tud pszit használni, 4. fokon, akkor nem kell a godoni örökség 3 diszcíplinájára plusz Kp-kat költeni??

Ahhoz, hogy a godoni pszi diszciplínáit el tudja sajátítani a karakter, ahhoz meg kell tanulni a godoni pszit. Ehhez Kp-t kell költenie a karakternek. A godoni pszi 3.fokú elsajátítása (oktatásbónusszal számolva, Iq-t figyelmen kívül hagyva) 14 Kp-ba kerül. A 4.fok elsajátítása 27 Kp.
Az eddig megszerzett Pszi pontok nem vesznek el, s a Pszi képzettségből származó +Pp-ot a magasabb szintű képzettség szerint kapja szintenként hozzájuk a karakter. Tehát, ha a Pyarr 4.fokú, a godoni 3.fokú, akkor szintenként +2 Pp-ot kap a karakter. Viszont, ha a godoni is felfejlődik 4.fokra, akkor is csak +2-t kap (mert nem adódik össze).
A 3.fokú godoni pszi elsajátításakor annyi, hogy az összes Pp-jaiból tudja alkalmazni az eddig elsajátított pyarr diszciplínákat, valamint a godoni pszi 3.szintű diszciplínáit.

Siffad, Orwen!

A könyvben a 91-92.oldalon le van írva a Sogron pap. Ott olvasható az amire/amiért Anhorienn kíváncsi.
Ezért írtam, hogy nem a mágikus fogékonyság, hanem a tapmágia ismerete a mérvadó, és 3.foktól jár a bónusz Mp.
Ugyanis a Sogron papnak a "mágikus fogékonysága" a kegyből származik, hogy elsajátíthatja. De ahhoz, hogy használhassa a tűzvarázslatokat Mp-okat kell költenie (vennie), mert azt már nem az istene adja számára - "egyszerű" tapmágia.

A pszinél: a godoninak is van alapja vagyis 1.2.foka, csak diszciplínák nem tartoznak hozzá. Ettől függetlenül az alapot is el kell sajátítani. Én legalább is KM-ként így kérném.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2010.03.16. 18:42

Yvett de Crei írta:Siffad, Orwen!

A könyvben a 91-92.oldalon le van írva a Sogron pap. Ott olvasható az amire/amiért Anhorienn kíváncsi.
Ezért írtam, hogy nem a mágikus fogékonyság, hanem a tapmágia ismerete a mérvadó, és 3.foktól jár a bónusz Mp.
Ugyanis a Sogron papnak a "mágikus fogékonysága" a kegyből származik, hogy elsajátíthatja. De ahhoz, hogy használhassa a tűzvarázslatokat Mp-okat kell költenie (vennie), mert azt már nem az istene adja számára - "egyszerű" tapmágia.

A pszinél: a godoninak is van alapja vagyis 1.2.foka, csak diszciplínák nem tartoznak hozzá. Ettől függetlenül az alapot is el kell sajátítani. Én legalább is KM-ként így kérném.

Valóban, akkor félreértettem a kérdést. Igen, ez így mindenképpen korrekt.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.03.17. 11:46

Köszönöm a válaszokat!

hasonlóan gondoltam, csak a pszinél nem értettem, és nem is értem, hogy ha nincs olyan fokú diszciplina, akkor ugyanúgy meg kell tanulni? akkor mit tanulsz ott? ha kyr pszit tanulsz, akkor nem tudod a pyarroni módszereket? nem tudsz pszipajzsot építeni varázslóként? mert az nem kyr, hanem pyarroni... mert ha jól olvastam, azt írták, hogy mindegyiknek az alapja a pyarr, és utána (3. foktól) kell csak "szakosodni"... félreértettem valamit?
üdv!
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.17. 23:19

Anhorienn írta:...csak a pszinél nem értettem, és nem is értem, hogy ha nincs olyan fokú diszciplina, akkor ugyanúgy meg kell tanulni? akkor mit tanulsz ott? ha kyr pszit tanulsz, akkor nem tudod a pyarroni módszereket? nem tudsz pszipajzsot építeni varázslóként? mert az nem kyr, hanem pyarroni... mert ha jól olvastam, azt írták, hogy mindegyiknek az alapja a pyarr, és utána (3. foktól) kell csak "szakosodni"... félreértettem valamit?
üdv!

Kimondottan, ha a könyvet nézem, akkor a következő a helyzet:
- a kyr pszinél van írva, hogy magában foglalja a pyarr diszciplínákat is
- a pyarr értelemszrűen csak a pyarr diszciplínákat tartalmazza
- a slan a slant
- a godoni csak a godonit - ugyanis ide nincs írva, hogy magában foglalja a pyarr ismeretanyagot (legalább is én nem találkoztam ilyen mondattal)

Viszont igazad van, mert ha nem foglalná magában pl. egy lar-dori varázsló nem lenne képes pajzsokat emelni elméje köré. Mondjuk KM-ként azt mondanám, hogy a tudat ágat megkapja a pyarrból is 3.foktól (az első két fokból mindet ismeri, ahogy a kyr irányzat beavatottjai).

Viszont választani kell 3.foktól, de azt kell eldönteni, hogy Tudat vagy Test ágban akarsz tovább fejlődni.
Tehát egy 3.fokú pyarr pszi használó ismeri az 1.2.szintű diszciplínákat egyaránt a Tudat és Test ágban, de már a 3.fok ismeretéből fakadóan csak azokat a diszciplínákat, melyek az adott ághoz tartoznak. Ha a Tudatot választotta nem ismeri a Pszi roham és Pszi lökés diszciplínákat, mivel ezek a Test ághoz tartoznak.
Viszont képes megtanulni őket, de ekkor újra Kp-t kell áldoznia rá 3.foktól ismét (mivel az első két fok megvan).
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.03.17. 23:28

Tevedtel Yvett bar a vita szemontjabol abszolut lenyegtelen mivel a slan is hasznalhatja a Pyar diszciplinakat Sot a stat pajzs meg tapabb is lesz mivel nem lehet lerombolni
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.03.18. 8:12

Sziasztok!

Köszönöm, a legtöbb kérdésemre megkaptam a választ, ennek örülök is.
Egyetlen maradt már csak: aki a godoni ösvényt tanulja, ahol csak 3. és 4. fokú diszciplinákat tartalmaz, mit tanul 1-2. fokon? mivel megy el az ideje? ha koncentrálni kell megtanulni, akkor miért nem jó neki, ha 2. fokig megtanulja a pyarr diszciplinákat, és utána 3.4. fokon nem pyarrt, hanem godoni diszciplinákat tanul meg...? szóval, másként kell koncentrálni a godoni módszerben, és arra kell az 1-2 fok Kp/idő (tanulás) igényét eltölteni, avgy mivel tölti az idejét? avgy ez is egy c+p hiba a könyv szerkesztésénél (mint sok helyen máshol is...)?
Amúgy el fogadom, szóval ha itt játszom, meghajlok a közös tudat előtt, bár nem vagyok sámán :) de reméltem, hogy csak én nem találtam meg a választ...

Köszi mindent.

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.20. 23:21

Laookon!
Teljes mértékben igazad van, én nem voltam alapos.

Anhorienn!
Egy kicsit kutakodtam a készítők fórumán és a következőt hámoztam ki:
A godoni pszit tanuló karakter az 1. és 2. fokú pszi alatt a pyarroni módszer 1. és 2. szintű diszciplínáit tanulja meg (értelemszerűen a test és a tudat ágban egyaránt).
Harmadik fokon ugyebár megkapja a godoni pszi 2 db 3.szintű diszciplínáját (Godoni transz, Felfedés), valamint a pyarr Tudat ágából a 3.szintű diszciplínákat.
Negyedik fokra fejlesztve a godonit ugyan ez a helyzet - vagyis melléje megkapja az azonos ágba tartozó pyarr diszciplínákat is.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2010.03.21. 15:53

Kicsit más témához lenne kérdésem.

Szerafizmusnál, mondjuk meg kötök egy szeráfi alkut egy köz démonnal 60 MP-ért.

Kb idáig értem. Aztán, hogy mi történik az nekem nagyon zavaros.

Valamint az értem, hogy ha szabadjára engedem magamban a démont azt csak sikeres asztrál próbával tudom semlegesíteni, meg hogy fp-kért cserébe vagy HM-et vagy tulajdonság pontot kapok. De még ezen kívül lehet másra is használni az alkut?

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv Saggaras
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.03.21. 16:07

Köszönöm szépen Yvett!

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2010.03.21. 16:14

Anhorienn!
Nincs mit! :wink:

Saggaras!
Remélem lesz aki segíteni tud - én nem tudok neked ebben segíteni. ^^
(a démonológiába még bele sem szagoltam :P látszik, mert azt sem tudtam, hogy az ÚTK-ban benne van :roll: )
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.03.21. 17:33

Demonológia

Az alku megkötéséhez szükséges: a démon igaz neve illetve minimum 3. fokú Demonológia.

Egyelőre az Alkut írom le, mert a Behódolást nem vágom fejből:

A paktum megkötése után a szerafista bármikor folyamodhat segítségért a szeráfhoz, mivel magába fogadta az esszenciáját. A segítség a következők lehetnek: Mp, HM, Tuldajdonság növekedés. A mana-pontok egyszeri felhasználásra vonatkoznak, a HM és a tulajdonság növekedés 10 percig tart. Az ár: 1 max Fp/2 MP, 1 max Fp/1 HM, 5 max Fp/1 pontnyi tuldajdonság növekedés (azt hiszem, hogy csak a fizikaiakra lehet, sajnos nincs nálam könyv), melyek a mágikus kifáradásnál leírtak szerint térnek vissza. A segítség kéréséhez hozzátartozik, hogy valamilyen módon csatornát kell nyitni a démon és közötted. Ez történhet: Tudatnyitás diszciplinával, sámáni transszal, vagy éppen meg lehet nyitni véglegesen magadat a szeráf előtt (lásd: TV: feketeláng).

//Amúgy az egész benne van a mozaik mágia résznél az ÚTK-ban.//
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2010.03.21. 23:37

Na de várj a max fp-k azok nem térnek vissza soha vagy ez hogy van?
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.21. 23:51

Úgy térnek vissza, mintha mágikus kifáradás miatt vesztetted volna el azokat a max fp-ket. Az így nyert manapontok egyszeri felhasználásra kaphatók, de nem korlátozza a szerafista egyébkénti max mp-je, a hm-ek és tul-ok pedig asszem 10 percig (és nincs kitétel, hogy csak a fizikaiak, nyugodtan kölcsönözheti az eszét is a démon, nem csak az erejét)
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 52 / 54 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54

Vissza: Csevegõ