• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 53 / 54 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2010.03.22. 7:30

És rtak még olyat is, hogy a démon varázslatokat is taníthat nekem, vagy olyan is lehetséges, hogy egyes varázslatait a démonnak én használom?
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.03.22. 7:32

Nincs most itt előttem a könyv, de nekem úgy rémlik, az utóbbi, tehát használhatsz olyan varázslatokat, amiket a démon ismer.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.03.22. 11:57

A démon akkor taníthat varázslatokat, ha behódolsz neki, tehát ha effektíve Ép-t vagy Tulajdonságpontokat áldozol neki. Az előbbi soha, utóbbi naponta egyesével visszatér(Intelligencia, Asztrál és Akaraterő csak azt hiszem)

A varázslatok pedig általában olyanok amik a démon sémájába tartoznak, főként a szakrális mágia Kis Arkánumából. Ha jól emlékszem :)
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.17. 15:55

Hali!

Bocsi de ez a kérdés egy picit el fog térni a démonológiától :)

UTK szerint:

szexuális kultúra 1. fok:
"A karakter gyakorlatilag elvesztette a szüzességét, és okult a tapasztalataiból.Gyakorlati elképzelései vannak a partnerét is kielégítő szexuális életről."

Nekem az első mondat ütötte bele a szöget a fejembe. Ha mondjuk 1 JK, akinek eddig nem volt ilyen képzettsége, és egy kaland közben hát khm.. "leviszi a kocsmáros lányát a pincébe..." akkor a kari felírhatja magának a szexuális kultúra 1. fokát(0 kp-ért)? :?

Ugyanez a kérdésem vonatkozna a Harctéri gyakorlatra is.

Tételezzük fel, hogy egy olyan kalandba vannak a jk-k ahol játék közben amolyan felkelés szerűség/zavargás tör ki(saját példák nekünk meséltek ilyet), és a körülmények miatt elég sokszor megfordulnak a nagyobb csetepatékban is.
Ilyen esetben is felírhatják a tényleg effektíve tömegbe harcoló karakterek az 1. fokot?(most nem épp a boszorkánymesterre gondoltam aki mondjuk egy ház tetejéről sorozza az alatta harcolókat, hanem mondjuk 1 lovagra vagy netán fejvadászra).

Ha bugyután hangzott volna a kérdés akk elnézést :)

Feltimore
“A sors szereti a bátrakat.” - James Russel Lowell
"When you decide to die, remember to give your enemy the same honour."
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 78
Karakter: Aquil-am’-Samir El’ Fayruz - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.06.17. 16:49

Hello

A kérdésedre a válasz, természetesen ezek a képességek nélkül nem képes használni még 1.fok-ban sem. Pl: harctéri gyakorlattal nem rendelkezik. Nyilván aki egyszer sem harcolt elletében és harcra kerül a sor, egy tapasztaltabb harcos ellen iszonyú hátrányba kerül Pl:
Testtartás: ez miatt fekvő harcba kerülhet a karakter és hátrányait elszenvedi.
Józanész: ekkor automata félelem miatt, védekező-harc alakul ki.
Ellenfele tapasztaltabb: könnyen fél-hátúról meg tudja támadni, ami harc fél-hátúról és hátúról hátrányit szenvedi el.
Valahogy, így képzelem el, de a KM jogkörre miben mutatkozik meg a hátrány vagy az előny.
Bár igaz volt rá példa, amikor lovaglás képesség nélkül lovagolt a karakter, ilyenkor szerintem a KM megengedi, hogy 1.fok-ku lovaglásként használja a lovat.
Van olyan példa is amikor karakternek nincs úszás képessége és vízbe esik, utána meg a parton találja magát, ilyesmik előfordulnak. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gordon 2010.06.17. 17:07-kor.
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.06.17. 16:53

Feltimore

Először is, nem baj, hogy eltérsz a démonológiától, mert ha megfigyeled a dátumokat, az a téma már majd' egy negyed éve halott volt. És mivel a topic címe "Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!", ezért nyugodtan feltehetsz olyan kérdéseket, amik az UTK-ra vonatkoznak, még akkor is, ha történetesen élne egy másik kérdés is. Mivel ez nem áll fent, úgyhogy pláne. Na, gyorsan abbahagyom az okoskodást, mielőtt még valaki meg találna engem lincselni...

Ami a kérdésedet illeti, ez egy nagyon fontos kérdés, amit élőben a mi társaságunkban alapvetően kétféleképpen szoktunk megoldani. Az egyik, hogy a mindenkori KM-nek megszavaztunk egy olyan jogot, hogy adhasson ilyen bónusz képziket, ha a kaland során rendesen kijátszottuk a dolgot. A másik, hogy eleve szoktunk figyelni arra, miket is csináltunk a kaland közben, és néhány KP-t ilyen dolgok megtanulására szoktunk áldozni.

Persze mindkét megoldás az emberi ítélőképességen múlik, szóval gyarló meg minden ilyesmi. Ha az első esetben a Km-mel elszaladna a ló, annak erősen tápolás szagú valami lesz az eredménye: alacsony szintű karakter, aki mindenhez ért (ilyenkor inkább javaslom az extra TP-t, úgy hamarabb lép szintet, és megveheti azt a képzit KP-ból). A másodiknál meg ugye az a baj, hogy nem kényszeríthetem a többieket, hogy hogyan osszák szét a KP-jukat: így az egyik karakter megtanulja a vadonjárást meg a helyismeretet, mert szinte az összes idejüket fel-alá bóklászva töltötték, a másiknak nincs előírva, hogy ne a fegyverhasználati szintjét növelje annak ellenére, hogy alig harcoltak a legutóbbi szintlépés óta.

Szóval tökéletes megoldás szerintem nincs, mint a legtöbb problémára úgy általában, de próbálkozni szabad 8)

A kérdésed meg nem hangzik bugyután, a karakterfejlődés egy nagyon fontos része a szerepjátékoknak, másrészt a bugyuta kérdéseidet is nyugodtan tedd fel, valószínűleg lesz valaki a fórumon, aki megválaszolja ;)

Martos
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.17. 17:41

Hali újra!

Mindketőtök válaszát köszönöm. Lenne egy másik kérdésem is:

A karakterek életút kalandot játszanak, tegyük fel, hogy mindenki tiszta lappal, vagyis új karakterrel kezd. Nálunk (asztalinál) ezek a játékok úgy szoktak kinézni, hogy a jk-k egy városban egy-egy helyen leragadnak, mondjuk az első 3 kaland Erionban játszódik, utána valami miatt az Ibarába kell menniük ott megint játszanak pár kalandot, időnként elkopik valaki a csapatból és így tovább és így tovább... de most nem ez a lényeges része a dolognak.

Arra lennék kiváncsi, hogy egy jk, piszokjól játszotta a karakterét, ötletes volt és úgy tényleg igazán játszott.A KM pedig belátó, - elég Tp-t ad neki arra , hogy magasabb TSZ-re lépjen (ebben az esetben arra gondolok, hogy csak 1 jk lép szintet). Az ember meg ugye mit csinál ilyenkor?
Általában kiosztja a kapott KAP-jait, vagyis HM-et, Fp-t vesz és képzettségeket.

Na de.

Ha a karakternek van iskolája/mestere/céhe felvéve háttérnek akkor az ebben a helyzetben is adni fogja a bónuszait? Mert mondjuk nemhiszem, hogy egy fejvadász mögött élete végéig ott settenkedik a mestere, hogy időnként a semmiből előtűnjön és a világ másik felén elkezdje kioktatni a karaktert. :? Mert azt persze megérteném ha mindenki szintetlépne és ki-ki a maga útján vissza megy tanítóihoz, hogy tanuljon.Ezt még vissza lehet mesélni.
De ha csak az az adott egy jk lép szintet, visszamegy a világ másik felére a mesteréhez tanulni, aztán visszajön a többi jk hoz, közben ugye eltelik pár év. Miközben meg telik ez a pár év, a többi jk-nak kalandozhatnék-ja van és tovább megy. Ergo az első jk kimarad 1-2 kalandból?

Ha így van akkor az iskolának csak nagyon rövidtávú haszna van. Mert ugye UTK ban konkrétan nincs kiírva, hogy a karaktereknek fel kell vennie az iskolát. De ha már egyszer van iskolánk, amitől olcsóbban tanulhatjuk a képzettségeket, akk minek tanuljuk meg ugyanazokat alap kp költségért

Szóval? Ilyen helyzetekben a jk-k nak engedélyezett a bónuszokkal való tanulás, avagy sem?(csak hogy ne essenek ki a játékból)

Ja meg a másik: ha a fentebb említett partyban (mondjuk 5 fő) már csak 1 embernek kell szintet lépnie, akk a KM csak neki fog mesélni?(mert ugye a kis utazásukról a többiek még nem értek vissza)

A válaszokat előre is köszönöm,

Feltimore
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.06.17. 19:05

Életútnál általában különálló kalandokat meséltem-fűztem egymás után, köztük kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ha két kaland alatt kevés idő telik el pl. hetek, akkor csak azokat a képzettségeket növelhették nálam, amit használtak is. Ha hosszabb idejük volt, akkor amit akartak - feltéve ha lehetett, vagy talált hozzá mestert.
Hogy éppen csak egy karakter lépett szintet, azt úgy kompenzáltam, hogy gyorsan belekevertem a csapatot egy második, harmadik kalandba is - s akkor a többiek is lassan szintet lépnek. Tehát hosszabb szünetet csak akkor adtam nekik, ha már mindenki szintet lépett, s akkor már csak a fejlődés maradt kérdéses. Hogy ki és hol tanulja meg a képzettségeket. A mentorok lokális beszerzése szintén érdekes kalandokat hozott - senki nem akarta a kontinenst évente-kétévente átszelni :) .
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.17. 19:11

Köszi! :)

De az számomra még mindig kérdéses, hogy azokat a képzettségeket amiket kaland során sokat használt a jk (pl: tolvaj-zárnyitás-zsebmetszés stb..) tanulhatja-e oktatással? :?

Feltimore
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.06.17. 20:00

Elvileg nem.

U.i: Bocs a két szavas reagért.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.06.17. 20:12

Feltimore írta:Köszi! :)

De az számomra még mindig kérdéses, hogy azokat a képzettségeket amiket kaland során sokat használt a jk (pl: tolvaj-zárnyitás-zsebmetszés stb..) tanulhatja-e oktatással? :?

Feltimore

Üdv!

Igazából a Km megengetheti, hogy tanulja oktatás-előnyökkel a képzettségeket. Ugyanis ha már egyszer egész eddigi életét mondjuk fejvadászként élte, akkor ösztönösen is könnyebben tanulja a kaszthoz kapcsolódó képzettségeket.

Szerintem ez Km függő (mint szinte minden)
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.17. 20:43

Martos

nemgáz nyugi :D :D

Martos, Lauren

Köszi a véleményeket!
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.06.18. 8:33

Feltimore írta:Martos

nemgáz nyugi :D :D

Szerintem az igen tisztelt Martos col Legium azert kert bocsanatot mert a forumszabalyzat ellen valo dolog hogy ot szonal rovidebb reagot irjon valaki
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.06.18. 13:18

Laokoon írta:col Legium azert kert bocsanatot mert a forumszabalyzat ellen valo dolog hogy ot szonal rovidebb reagot irjon valaki

Hát ez igaz....bizony ám. :D
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.06.18. 14:21

Hali!

Látom már megint le vagyok oltva. :shock:
Amit írtam azt nem azért írtam mert ÉN elnézem a kétszavas reagokat, hanem ahogy olvasgattam más hozzászólásokat a fórumon, láttam hogy elég sokan allergiások a rövid válaszokra. Úgy látszik én meg voltam olyan gyerekes, hogy azt gondoljam Martos esetleg engem is az allergiásokhoz sorolna.

Na de mindegy, téma túltárgyalva ez a topic meg nem a vitatkozásról szól-- térjünk vissza az UTK-hoz!
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 53 / 54 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54

Vissza: Csevegõ