• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 278 / 338 • 1 ... 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.04.01. 12:29

CFRK

Belegondolva, annyira sajnálom, hogy lemaradtam a hadnagy farkasellenes kifakadásáról, olyan szívesen kiosztottam volna... :lol: Bár Alauron meg Aramil sem csinálták rosszul, elismerem :)
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.01. 12:39

CFRK

:D Vonnegut akkorát möffent!
Két druida és egy elf önmagában épp elég erős természet-mag :P Majdnem a banda fele, a JK-k fele, gáz lenne, ha hosszú távon emiatt marakodás alakulna ki, mert akkor a csapatmunkát ezzel szíven is szúrtuk :D

Képzelt kijelentések:
1: Heiantól: "Én inkább a farkasom védem, nem téged, mert te lefújoltad legkedvesebb barátom... Meg amúgy is, TI nem vagytok a barátaim, nem érzitek meglelkem apró rezdüléseit...";
2: Alaurontól: "Bocs, Vonegut, Viki éhes volt, és ki vagyok én, aki megszabhatná neki, mit eszik? Részvétem a galambért, de a természet rendje és körforgása... És már csak szakmai összetartásból is Heiannal tartok!!!"
3: Aramiltól: "Egyik sem dög, parancsnok. Állatok, teszik a dolgukat. Kész, pont. tetszik, nem tetszik. Meg ez a két szerencsétlen keverék félig a 'földim', elf szüleik ízlésferdüléséről nem tehetek, így már ezen az alapon is..." :lol:

Ah, ám megjárhatom még én is, ha Togar Dorafjának ingerküszöbe alacsony. 8)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.01. 13:33

CRFK

Aramil: Hé dög Argent hasznos utitárs aki már bizonyított. A druidák ellentétben a hozzád hasonló dögökkel tisztelik a természet teremtményeit és nem elvakultan és önzően csak a saját javukat nézik. :)
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.01. 14:16

Banyek: "...A druidák is dögök, nem csak Szőr dög. Szóval mindenki dög. Testi értelemben tuti, lelki értelemben nem vizsgáltam meg, kiben mi lakozik. Holgban zsák molylepke, de ez eltér a fő témavezetéstől...
A farkas is, mi is dögök vagyunk. És mint ilyen, engedélyezetten lehetünk állatok táplálékai, büdösek, satöbbi. Meglehet, reggelire Toportyánféreg elé fekszem mint kaja, de olyan rossz ízem lesz, amilyet még nem is álmodott...
Holg viszont különleges. A sima dög és a dögebb dög között van, ő féldög. Bár egy igazi dög dögebb mint mi, de azt a megkülönböztetés végett tetemnek nevezném..."

Kész kabaré így offban, onban kevésbé :P
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.04.01. 14:37

CFRK

Azért Vonnegut védelmére legyen mondva, a lovak is hasznos útitárs, és már bizonyítottak is. Az, hogy a csapat egy másik hasznos útitársával nem jönnek ki, nem igazán róható fel nekik.

De ha már a képzelt beszólásoknál tartunk, tfh Heian hallotta, mit mond a hadnagy a farkasokról (csak hogy mindenki lássa, milyen jóból maradtunk ki :)):
- És azt tudja-e számszerűsíteni, kedves rendfenntartó tiszt, hogy Arabel lakosai mennyi fát vágtak ki a környező erdőkben, hogy házakat építsenek, a helyüket meg felszántsák, vagy beépítsék utakkal meg házakkal? Nem is kell darabra, elég ha tesz egy becslést a területre. És össze tudná-e számolni, hogy az erdőirtások a farkasok prédaállataiból mennyinek vették el a természetes táplálékát és lakhelyét? Egy kicsit súgok: ha összeszámolja a levadászott birkákat, akkor az eredmény nem is jár olyan messze az igazságtól. Vegye tudomásul, hogy az erdő nem csak a mozgásképtelen fákból áll, hanem része az összes vad, melynek otthont ad, és ha az emberek kíméletlenül irtják az fákat, hát a farkasok meg egyéb ragadozók dolga, hogy megvédjék az erdőt. Úgyhogy én az ember tartom kártékony és veszélyes féregnek, pontosabban mindenkit, aki a természet rendje ellen tesz. EZ az, amit mindenkinek tudomásul kéne vennie, függetlenül attól, kinek mi számít. Mert nekem igenis az a dolgom, hogy nemcsak mindenféle vadat, de a növényeket is "csucsujgassam", függetlenül Arabel rendjétől és a korona tulajdonától!
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.04.01. 14:47

En ugyan pontosan nem tudom mekkora egy lo de szerintem nagy. Es ilyenbol van nektek ketto. Es nem hiszem el hogy ket ilyen dog nagy dog megilyedne egy maganyos farkastol
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.01. 14:49

Összecsapnak a Zöldek a nem zöldekkel :lol: Szájtépés ezerrel, meg ez a rakás idealista természetvédő :P Jobb lesz ha Zöld Béke lesz a raj neve :lol: Vagy: "nincs szexuális életünk ezért nézzük a természetet-csapat" 8)
Ebből látszik, még rohadtul ráérünk ilyenekkel hasogatni azt a szegény szőrszálat :), de majd azokban a kísértetes termekben ez fog minket a legkevésbé zavarni.

Laokoon: nem a méret miatt van ez így, csak a vadaktól valóban paráznak a háziasított és házi állatok :) Mikor lovagolni jártam, sima ebtől, ha csaholt, ideges lett a hátasom, nem még ha farkas lett volna :P
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.04.01. 15:07

GRÍN PÍSZ FOREVÖR!!! :rotfl:
(Ha már a rajnál tartunk, eszembe jutott egy kérdés, amit már egy ideje fel akartam tenni: ha a század embereit nyolc fős rajokra osztották, hogy lehet, hogy mi a rajparancsnokkal együtt csak heten vagyunk? Pont minket osztottak be utoljára, és nem maradt elég ember? Jó, csak vicceltem, Castor, nem kell rá válaszolni, gondolom valószínűleg vagy félregépelted, vagy a kezdőreag megírásakor még több emberre számítottál)

A mérettel kapcsolatban Navának igaza van: még csak az sem igazán számít, hogy képesek lennének-e megvédeni magukat a támadójuk ellen, a növényevők alapösztöne a ragadozókkal szemben a futás és a menekülés (nem feltétlenül ebben a sorrendben 8)). Gondolj bele, különben hogy tudnák az oroszlánok - akikből ha tízen összeállnak, az már egy nagy falka - megkergetni és levadászni a gnúkat, akiknél nem ritka a több ezres méretű csorda? Ha a kifejlett hímeknek csak egy kisebb része (akár csak 2-3%, vagy annyi se!) elgondolkozna, és nekimenne az oroszlánoknak, lényegében veszteség nélkül megúsznák a támadást.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.01. 15:14

Martos: Fooler a 8., ő NJK... Ép érte megyünk :roll:
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2010.04.01. 15:30

Laokon a ló olyannyira gyáva (már ha ezt értelmezhető egy ló esetén) hogy ha más színű pajzzsal állok elé mint amit ő megszokott akkor igyekszik messze elkerülni. Nem ok nélkül volt komoly értéke a középkorban egy harci lónak.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.04.01. 16:03

Martos!
Arabel városát pontosabban általában az embereket a legkevésbé sem érdekli az erdő ökológiai egyensúlya.
Vonnegut is csak tipikusan olyan mint egy prosperáló, terjeszkedő hatalom polgára: a világ őértük van, ami kell elvesszük belőle, aki/ami megzavarja ebben ellenség és kártékony féreg.
Nem Vonnegut nem gondolkodik tipikusan hanem ti.
Az emberek megcsinálták a maguk kis mesterséges világát falakkal és földműveléssel, nekik ez így teljesen jó és körömszakadtáig védelmezik ami az övék. Nem érdekli őket hogy mi lesz a katicákkal meg a többi állattal ők élnek, a többi nem lényeg.
Az emberek ilyenek.
Nem fogjátok tudni megváltoztatni Vonnegutot, legkevésbé a gondolkodását egy ötvenéves embernek.
Ha sorolnád az érveidet teljesen hülyének nézne mert ő meg azt hozná fel érvként hogy a fa hány munkahelyet teremt a favágótól az ácsig, mennyi mindenhez kell, és a saját érdeküket egy királyság lakói előbbrevalóbnak tartják holmi csúszómászó férgeknél és "az barmoknál", Nekik nincs fontosabb a saját boldogulásoknál és helyből leszarják hogy ehhez mit szólnak az erdőlakók meg a fapásztorok. Nem is értené miről beszélsz és hogy egyáltalán ez miért fontos.
Az a baj abból a feltételezésből indulsz ki, hogy az ember racionális lény, de ez nem igaz. Nem feltétleül azért cselekszenek mert az a legbölcsebb és a legharmoniukusabb vagy a legcélravezetőbb. Lásd a való világban az állandó klímakonferenciákat, mégse történik semmi, az emberek ugyanolyanok maradtak.
Csak terjeszkednek, egyre több és több területet hódítanak meg Faerünből.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.04.01. 16:10

Oké, Faerunon a druidák szervezik a klímakonferenciákat 8)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.04.01. 21:06

Laokoon írta:Kv
Csupan megemlitem hogy kesz a felszereles lista ugyhogy reszemrol kezdhetunk

Oh, akkor szerintem kezdünk :) (bár a kezdőpénzt még ki kell dobnom)
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.04.02. 12:01

NK

Amennyiben rám várnánk, felőlem mehet tovább a kaland, nem kívánok reflektálni az eddig történtekre.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.04.02. 12:20

Castor!
Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy nem fogom tudni megváltoztatni senki hozzáállását, ennek ellenére Heian próbálkozni fog, mert neki ez áll érdekében, így kívánja tőle az istene (pontosabban én úgy gondolom, h így kívánja, az eddig elolvasott infók alapján). Továbbá az előző hsz-ben csak egy hipotetikus vitakezdemény olvasható, lévén a történetben valójában Heian ott sem volt, amikor Vonnegut kifakadt. És ezt a vitát is csak azért kezdené, mert a remény hal meg utoljára, és akit csak lehet megpróbál jobb belátásra téríteni. Még ha esélytelennek is tűnik egy ötvenéves embert ilyesmiről meggyőzni, hisz bármi megtörténhet. Lásd a mai világ természetvédelmi aktivistáit: egy kisebbségi véleménynek próbálnak minél nagyobb fórumokon hangot adni, hátha elérnek ezzel egy minimális változást.
Egyébként az én alapfeltevésem, amiből kiindulok, az az, hogy érdemes vitázni, néha csak a vita kedvéért is, mert ez egy jó módszer, hogy megismerjük a másik gondolkodását. Mellesleg, egy kellően intelligens emberrel lefolytatott vita gondolkodásra serkenti az embert, és adott esetben a világról alkotott képét is szélesítheti. Végül, de nem utolsó sorban, vicces helyzetek alakulhatnak ki :P Pl amikor egy olyan egyszerű gondolkodású ember, mint akár a hadnagy, végleg kifogy az érvekből, és még ekkor sem hajlandó belátni a tévedését, azon már tényleg csak nevetni lehet. Szerintem van abban valami sikerélmény-szerű, ha valakit sikerül meggyőznöm az igazamról. Mint egy logikai feladvány megoldása, csak itt nem láthatod előre a feladatot, az egyes részletek csak a megoldás közben, interaktív módon jutnak a tudomásodra.
Mert az ember valóban nem racionális lény, de képes racionálisan gondolkodni. Nem az a fontos, hogy miként cselekszik, hanem hogy gondolkodjon. Mert meglepően kevés lény teszi ezt. Adott esetben Heianként majd Holggal is nekiállok vitázni, bár valószínűleg egy ilyen vitának 1 alatt lenne a KÉ-je :lol: (mondjuk ez esetben Quatort dolgoztatom majd meg különösen, mert nem könnyű ilyen buta mód gondolkozni, érvelni 8)) És persze az megint más kérdés, hogy mit csinálok, amikor Holg a csatabárdjával kezd el érvelni :rotfl:

"Adjatok egy alapot, hol vitámat elkezdhetem, és kimozdítom sarkaiból a Földet/Torilt" (Arisztotelész után szabadon :))
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 278 / 338 • 1 ... 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281 ... 338

Vissza: Csevegõ