Az új útitárssal egy kissé bizalmatlan vagyok, hisz ki tudja mennyire véletlen egy ilyen tanult fő felbukkanása. De nem közösítem ki annyira, mint a mezei őrök. A napok egyformán telnek, egyre inkább sóvárogva a frissítő fürdő után. Derollnak magyarázok pár dolgot, de figyelembe véve a mentalitását, nem is próbálom meg a lelki fejlődés útjával traktálni – az ő lelke még nem érett meg rá

A torony megpillantása új lendületet ad. Kissé megszaporázott léptekkel haladok a városkapu fele, mely a tiszta ruha és a nyugodt alvás ígéretét hordozza. A kéregetőkkel nem igazán foglalkozom. Ha valamelyikük nagyon elszemtelenedik, azt egy „szelíd” figyelmeztető botütéssel beszélem le a további zaklatásomról. A városba érve enyhén csalódottan pillantok körbe, a goblinokra pedig szó szerint rá is csodálkozok. <Így már érthető miért néz ki így a város.>
Deroll szavait hallgatva a téren elégedetten bólintok:
-Kedves barátom, hogy is mondhatnék nemet egy ilyen meghívásra?
Mosolyodom el közben.
Ágy helyett én egy fürdővel is beérném, mert lassan büdösebb vagyok, mint az a goblincsapat ott!
Úgyhogy induljunk. Tényleg. Mondd csak Deroll, az unokaöcséd is tart ezekből otthon?
Mutatok egy különösen randa goblinra.
-Azt hiszem, hogy lassan eljött a búcsú ideje. További jó utat!
Fordulok Matt fele, és enyhén meghajlok. Ezek után Derollra nézek, hogy merre indul.