• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 54 / 54 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.07.03. 22:23

Udv nektek kalandor tarsak!
Az lenne a problemem hogy szeretnek elkesziteni egy bardot (mivel vegtelen optimizmussal keszulok a kovetkezo om talira) es az alap bar iskolanal ket szabadon valasztott muveszetet tanulhatok. A kerdes az hogy ez lehet e szineszet? Mert ez alatalaban kulon van veve de egyreszt szerintem nem kell oket szetvalasztani masreszt a lombhullas arvai szevezet tagjai megkapjak a kovetkezo kepzettseget: Muvesszetek (Szineszet) 2 fok
Tulajdonkeppen kerdesem leginkabb elvi mert igen valoszinu hogy legalabb harom muveszetet fogok megtanulni es ugyis mindre ugyanugy kapok oktatasbonuszt ugyhogy edesmindegy hogy a szineszetet masodik vagy nulladik fokrol viszem fel 5osre de azert jo lenne tudni.
Maradok tisztelettel a lovak es kigyok nagy baratja Laokoon
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.07.04. 13:38

Hát, Laokoon, ha megnézed a képzettségeknél, észre veszed, hogy a színészet külön valamivel több kp-ba kerül. Illetve a leírása majdnem azonos a "művészet"-ével, csak valamiben többet ad. Ha jól tudom akkor amolyan hazudozásról van szó.
Szerintem, ha csak simán művészetként veszed fel, akkor nem kapod meg a hazudozós bónuszokat. De ugye így meg nincs értelme felvenni, ha egyszer megvan külön is kicsivel több kp-ért nagyobb bónusszal.

Nos, nem tudom, igazából, ha a színészetet veszed fel, akkor több kp-t spórolsz meg, mintha más művészetet vennél fel.
Szerintem ez KM függő...

De remélem valamennyit segítettem a kérdés elméleti részének kihámozásában.
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.07.04. 18:56

Aurin Lauren írta:Hát, Laokoon, ha megnézed a képzettségeknél, észre veszed, hogy a színészet külön valamivel több kp-ba kerül.

Hat azt tudtam hogy kulon van leirva de soha megcsak fel sem merult bennem hogy kulon nehezsegi kategoriaban van ugyhogy nem neztem meg na mindegy azert koszi sokat segitettel.
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.08.12. 13:21

Köszönöm, hasznos infónak tartom, amiket írtatok a szabályzavarban, és jó 5letnek, viszont inkább itt folytatom, mert talán ide jobban illik.
Most számolgattam kicsit, és olvasgattam (UTK), hogy melyik szociális képzit általában ki milyen szinten birtokolja, meg ilyenek, és és aszerint kidolgozva, hogy azért pl egy Uwel paplovagnak akár nemesi körökben is otthon kéne lennie(etikett, ékesszólás, politika, jog), így kell néhány szociális képzi is de azon túl betartja Istene utasítását, eléggé kilóg a csapatból harcértékileg. elég nehéz KM-ként olyan ellenfeleket behozni, amik nem irtják ki a csapatot, ha a lovag, vagy épp egy barbár, aki a csapat legjobb harcosa, meghalnak.
pl átlag harcos, hosszú kard, rövid kard párossal, kb 30 Kp, és 30HM hátrányban van, egy lovaghoz képest, ami 90 KAP, és az eben a rendszerben rengeteg. ha megtanul a lovag pusztítani (kb 20 Kp), akkor a 90 KAP=45 HM-bőven fedezi a túlütésküszöb mértékét.szóval ez így elég gáz különbség. ok, ha a loag megtanul pusztítani, akkor nem 90 KAPja marad, hanem oylan 70, de akkor is 35 HM. mifelénk általában a harcosok is próbálnak túlélni, így saját TÉ-VÉ különbség olyan 80-90 körül van.az ellenfelek általában 75-80 körül tudják eltalálni a legjobb harcost, hogy a legjobbnak is legyen miért izgulni. így elég nagy lesz a halandóság, ha a 35 HM megjelenik bármely oldalon. Így ezzel még ennyi idő után sem tudtam megbarátkozni. Így vagy korlátozom a játékosaimat, és lesz aki nem fogja élvezni a játékot, vagy mondhatom azt is, akinek nagyobb a VÉ-je, azt olyan támadja aki 90-nel találja el, és akkor akinek kisebb a VÉ-je, azt leabálják. Vagy igazíthatom a gyengékhez is, de akkor nincs kihívás a jó harcosoknak... lehet, hogy minden eddigi rendszerben nehéz volt, de én KM oldalról ezt most nehezebbnek érzem.
KM-ek! Ti hogy oldjátok meg? korlátozzátok a játékosokat, vagy az ellenfelekkel trükköztök, vagy KM= kis mészáros? :)
Előre is köszi a segítséget.
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2010.08.12. 14:41

Hát az ellenfeleket én a legjobb harcoshoz szoktam igazítani, hisz' minden kasztnak megvannak az adott képességei, amik megvédhetik. Pl.: bárd - láthatatlanság, boszorkánymester & tűzvarázsló - ezer meg egy harci varázslat, pap - láthatatlanság/rettegés/parancs/űzés - túlvilági lények, varázsló - láthatatlanság/elemi erő aura/légiesség/teleportáció, tolvaj - elbújik (aztán esetleg lesből támad)/eleve elkerüli az esetleges harcot. Ha okosan használják a karaktereiket mindenkinek van esélye a túlélésre szerintem (egy-két ritka esetet leszámítva).

Illetve szerintem minden ellenfélnek van valami gyengéje, azokról sem szabad megfeledkezni. Pl.: lassú, nincs mágikus védelme, ostoba, rossz a látása, fáradékony...stb.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zatar y Ilasto » 2010.12.01. 21:03

Üdv!

Eddig Első TK szerint játszogattam, és kicsit nekem furcsa az új karakter alkotás. Olvastam fórumon hogy kell, nem tűnik olyan idegennek, de mégis megköszönném ha valakivel felvehetném a kapcsolatot. Nem szeretném elrontani az első karakteremet az oldalon.
Üzenetben várom a segítő szándékú embereket, illetve az msn címem: mail.molnarsandor@gmail.com
előre is köszönöm mindenkinek!

Zatar 'y Ilasto
Zatar y Ilasto
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 2
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.12.02. 20:57

Szia!

Itt az a szokás, hogy megnézed, hol lehet játszani, majd jelentkezel az adott kaladmesternél, hogy játszanál. Egyeztetitek a karakter koncepcióját és ez után jöhet a karakteralkotás, amiben a KM minden bizonnyal segít. A karakteralkotáshoz gyorssegédként érdemes szétnézni a Kalandozók Krónikái/Online játék szabályai alatt.
Ha új kaland indul, akkor azt a KM általában bejelenti az Általános/Csevegő/Új kaland, avagy Játékos kerestetik alatt. Itt most épp olvashatod, hogy Dorio Racchini egyelőre 2 játékost keres Erion Örömnegyedébe. Ennek lehet akár olyan olvasata is, hogy idővel talán több is beférhet. Ha pedig benézel a Manifesztáció alá, akkor talán ott is jelenthezhetsz valakinél.

Iymer
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mizuki Ayame » 2013.04.14. 9:37

Üdv!:)

Hm... én az új törvénykönyvből választottam kasztot. Meglepődve láttam, hogy már a vámpír is választható faj... O.o
Ugy tudom eddig csak a bestiáriumban voltak vámpírok... vagy tévednék?
Mizuki Ayame
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2013.04.16. 20:44

Ez több mint meglepő... :shock:
Jó régen volt, hogy utoljára kinyitottam a Tuan Kiadó-s ÚTK-t, de emlékeim szerint nem volt benne játszható a vámpír. Nemhogy az, sem semmilyen szörny-faj. Szerintem itt valami félreértés lesz. :roll:
Biztos egy könyvről beszélünk?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 54 / 54 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54

Vissza: Csevegõ