• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Újoncoknak

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1411 hozzászólás • Oldal: 90 / 95 • 1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 95

Re: Újoncoknak

HozzászólásSzerző: Radek » 2010.06.23. 10:05

Üdv!
Én egy szendehelyi 23 éves srác vagyok. A MAGUS-sal kb. 6 éve ismerkedtem meg. Azóta hébe-hóba játszom. A Zöld könyvvel kezdtem de azóta rátértem az UTK-ra. A régi csapat szét esett azóta én próbáltam összefogni a társaságot de egy idő után el vesztettem türelmem és hagytam a fenébe. Most inkább rátérek OM-re mert amint elnézem eléggé tartós ez az oldal.
Jók vagytok csak így tovább!
Radek
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arda Dorf » 2010.06.28. 18:58

Sziasztok!

20 éves főiskolai hallgató vagyok, budapesti. Több mint 10 éve ismerkedtem meg a szerepjáték alapjaival, többek közt később a Magus-sal is. A szerelem azóta is tart... Igaz mostanában nekem is volt egy kisebb-nagyobb szünetem, de nagyon örülök, hogy rá találtam erre a fantasztikus oldalra, így újra hódolhatok ennek a szenvedélyemnek.

A. Dorf
Arda Dorf
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 41
ZK Karakter: Arda Dorf (Vérebek)
Karakter: Nichen Lamar (Haonwell)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Akira Pain » 2010.07.05. 14:37

Sziasztok !
Nos akkor kezdjük az elején. Imádok irni és játszani. Úgyhogy rövid irományokra ne is számitsatok tölem.
Lehet hogy hihetetlenül hangzik de nekem az életem első könyve az első kiadásos keménykötésü ( 666ft) M.A.G.U.S. volt. A szó-szoros értelmében ugyanis azt hiszem 4. osztályos korára tanul meg az ember olvasni. Namost valahogyan bekerült az osztályba ez a könyv és szerelem volt az első látásra. Habár a szabályokat 100 év alatt elolvastuk de nem értettük. Persze már akkor is vehemensen vetettük bele magunkat az rpg-be ugyhogy amit nem értettünk azt helyettesitettük a saját szabályainkkal. Ez persze fejlődött és fejlődött és a mai napig nem tudtam kinöni belöle pedig már 25 vagyok. Elmondhatom azt hiszem, hogy fejböl tudom az összes szabályt ami a M.A.G.U.S.-ban megfordult beleértve az összes kiegészitöt meg mindent. Ugyhogy szerintem remekül el fogok itt boldogulni. Kipróbáltam sok rpg-t de tényleg a nincs jobb ennél. Sajnos a régi csapat szétesett ugyhogy egyedül bolyongok fórumrol fórumra. Ugyanis sajnos vagy nem, de a terjedelmes rpg-s éveim során megszaporodtak az elvárásoaim is. Nem szeretem az 1-2 soros hsz-eket. A gyorsan összecsapott " valami majd lessz" irásokat sem.
A " heló hogy vagy én jól de megyek szia ! "..írásoktól meg feláll a hátamon a ször. Imádom a kihívásokat és a lehetetlen vagy meglepő helyzeteket. Azokban van mit kihozni. A szuperjóságos avagy a megagonosz szélsőségei egyáltalán nem vonzanak ugyanis annyira sablonosnak és unalmasnak tartom. Jobb szeretem a karakterem az általa megélt tapasztalatok alapján formálni, legyen életcélja, legyenek érzései , vágyai szóval legyen élete.
Imádom a vicces illetve bohém jeleneteket de ugyanigy a melankónikusakat is. Azt hiszem röviden ennyi első hsznek.
"...Kezdetnek elég ha halhatatlanná válok , így lesz időm sebezhetetlenné is válni...."
Akira Pain
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 2
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.07.05. 15:26

Üdv nálunk!

Érezzétek magatokat jól, szóljatok bele a társalgásokba, s ha van szabad hely a kalandokban, csapjatok le rá a hirdető KM-nél. Ha nincs - és éreztek hozzá affinitást, akkor némi bátorsággal belevághattok a saját mesétekbe, míg várjátok a következő kaland indulását. (Sajnos sokkal kevesebb kalandmester van, mint amire igény lenne) Bármely lehetőséget választjátok is, ha elakadtok, vagy kérdésetek van, írjatok, s segítünk.

További szép napot!
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Akira Pain » 2010.07.06. 14:13

Ahhhmm.. lehet rosz helyre irok de hirtelen ez jutott eszembe. Nem lehetne -e beiktatni egy csetboxot jóval egyszerübb lenne a beszélgetés a játékosok meg mindenki között. Nameg ha 2 vagy több ember játszik akkor minden hsz után irnak egy privit , hogy : ment... ?
Én rendesen hiányolom. Nameg pár kép is jó lenne. Jó tudom nem erröl szól a fórum de azért jóval hangulatkeltöbb lenne a dolog.Szerintem.
"...Kezdetnek elég ha halhatatlanná válok , így lesz időm sebezhetetlenné is válni...."
Akira Pain
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2010.07.06. 22:01

Akira, az ilyen jellegű kérdéseket a tavernában is felteheted, de az egyszerűség kedvéért itt próbálok meg válaszolni :)

A csetbox ugyan dinamikusabb, de van egy olyan gyanúm, hogy ha ott írok, az pár oldal után eltűnik, nem? S akkor szép számú olvasóval szúrunk ki, akik csak naponta egyszer olvassák el a reagokat. Bár ehhez a részhez nem értek...

Miért kéne priviben is megerősíteni, hogy írt valaki egy hozzászólást a kalandban, vagy bárhol? Hisz úgyis látod :) Azt meg nem nehéz észben tartani, hogy hányan játszanak egy helyszínen, s kiknek kell(ene) reagálniuk.

Képet lehet beszúrni a reagokba, ha úgy ítéled meg, hogy szükség van rá. De én viszonylag ritkán folyamodok hozzá, mert macerásnak tűnik, bár ez meg nyilván rutin kérdése.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2010.09.08. 22:21

üdv mindenkinek!

Kérdeznék valamit. kipróbáltam a kockadobót viszont nem látom mit dobok az normális?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2010.09.09. 6:37

Kyarra írta:üdv mindenkinek!

Kérdeznék valamit. kipróbáltam a kockadobót viszont nem látom mit dobok az normális?

Szia!

Nem, nem normális, mert ctrl+c, ctrl+v vel beírtam amit Te is, és nekem dobott a gép.... :)
De lehet, holt ott valami más is, nem csak beírtad és ennyi. nem szerkesztetted véletlenül utána a reagodat?
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2010.09.09. 7:40

Hát igen miután elsőre nem sikerült még szerezgettem. Köszi hogy felhívtad rá a figyelmem.
Másodjára sikerült :)
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2010.09.11. 9:00

Üdv mindenkinek ha nem köszöntem volna.
Kiokosítottak hogy itt bemutatkozni illik akkor hát:
Körülbelül 7 éve ismerem a szerepjátékot magát és játszani imádok mesélni nem annyira szeretek. Én vagyok aki erősíti a szabályt hogy a szerepjátékosok többsége hímnemű és a máguson nő fel, mert az én első játékom A sötétség világa: A vámpír volt még hozza a sötét középkorban játszottunk + már rég felnőttnek mondhattam magam akkor voltam 25. Az első és szeretve dédelgetett karakterem nekem egy hullának kinéző vámpír. (Ez van) :)
Persze később ismerkedtem én mindenfélével játszottam DnD-t, WoD -ban szinte mindent, Magust, Cp, Sr, meg egy kis Floting Vagabond is előfordult. Mostanság is asztalizom sokat.
Fórumon belüli játékra kb 2 éve kaptam rá. Született sok karakterem fórumra és próbálkoztam meséléssel is. sajnos több karim született, mint amennyi mesét sikerült volna végigvinni fórumon. És általában azért mert a mese hallt be. De nem adom fel remélem még találok olyan mesélőt, aki végigmesél nekem egy kis kalandot, ha nem is egy életutat. Az életutak sajnos be szoktak fulladni fórumon. Nagyjából ennyi.

És most itt is kipróbálom működik e a spoiler funkció 8)
[spoiler=próba]
próba
bla
és bla
[/spoiler]
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

bemutatkozás

HozzászólásSzerző: Eraman DVire » 2010.10.14. 21:39

Üdv mindenkinek!
31 éves vagyok, Vas megyében születtem, jelenleg Tatai bevándorló.
Kevéssel több mint 10 éve játszom és mesélek MAGUS-t, kisebb nagyobb megszakításokkal. Eddig szinte kizárólag a kétfokozatú rendszert alkalmaztuk, most imerkedek az UT-val.
Interneten még nem próbálkoztam szerepjátékkal, ezért egyelőre csak nézelődök, majd ha már kiismertem magam szándékomban áll játszani is.
Ha valaki többet akar tudni rólam írjon, ha időm engedi válaszolok.
Szép napot, jó játékot!
Eraman DVire
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2010.11.02. 9:37

Üdv, jó olvasgatást, szórakozást. :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mynea » 2010.11.03. 21:45

Üdvözlet!

Azt hiszem így, hogy lassan már egy hete erre tengek-lengek, illene ide is írni pár sort. ^^
Lassan tizenegy éve, hogy megismerkedtem a Magussal. Előtte csak a jó öreg Diablo-t ismertem, mint afféle rpg kezdeményt, így hát üdítő felismerést jelentett, hogy egy karakter többre is képes lehet a sétál/öl funkciókhoz képest. Azóta kipróbáltam már több rendszert, WoD-ot, Cthulhut, Shadowrunt, Warhammer 40000-t, voltam én már minden, csak épp talán sírásó nem.
Bár persze általában az "ügyeletes mesélő" hálás/hálátlan szerepe jutott nekem... Szeretek mesélni, de azért a jóból is megárt a sok. :)
Szóval elkezdtem az asztali rpg-k mellett valami online-t keresni, először vampire-t, majd egy szédült pillanatomban még egy Roxfort-os oldalra is betévedtem. Meglepő tanulság, hogy mindenből lehet jó rpg-t csinálni, csak pár vakmerő játékos kell hozzá. :) Közben persze időről időre visszatévelyegtem a magushoz, azt hiszem ez az egyetlen rpg, amin nem kell annyit melózni, hogy valami elfogadhatót kicsikarj magadból, hobbynak érzed, nem munkának. Ráadásul kiváló lehetőség ahhoz, hogy leszokj a Warcraft-ról. ^^
Szerepjátékról szólván ennyi, egyébként unalmas programozóként tengetem hétköznapjaimat, annak ellenére hogy gyermekként úgy gondoltam, ha felnövök én leszek Indiana Jane. :P Röviden szólva, hát ez nem jött be. ^^
"Mert jobb a sötétben úrnak lenni, mint hamis alázat köntösét viselni a fényben..." Kísértések
Mynea
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 65
ZK Karakter: Abra de la Torre - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ragnos Darem Nomaya » 2010.11.25. 15:44

Nem is tudom hol kezdjem... Jelenleg 20 éves vagyok, de mint ezt tudjuk változni fog...
Jövőre gépész mérnöki karon indulok egyetemen, már ha felvesznek.
Nagyjából fél éve frpg-zek.
Sokat olvasok és nagyon kíváncsi természetű vagyok. Alapvetően Racionális beállítottságú nyugodt, nagyon lusta vagyok.
A szerepjátékok terén Diablóval kezdtem, aztán Ragnarokkoztam, és most Allods-al játszok valamint még játszottam a Knight Of The Old Republikkal (röviden Kotor). Játszottam még régen egy két dobó kockás szerepjáték könyvecskével, és egy több személyes nagyon vastaggal, karakter lap meg minden finomsággal. A nevét ne kérdezzétek, mert már nem emlékszem.
Üdv mindenkinek: L.G.
Akárhányszor pofon vág az élet, mindig kelj fel és menny tovább!
Ragnos Darem Nomaya
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda » 2010.11.26. 0:41

Üdv!
Bár nem igazán vagyok újonc az oldalon, de hosszas kihagyás után térek vissza. Akadtak problémák mind a számítógéppel, mind az e-mail-jeimmel, így a régi nevemen nem tudok már belépni, így újra regisztráltam (bár Terda-ként úgyis többen ismernek itt).
Magamról annyit (annak aki nem ismer), hogy a '90-es évek közepétől szerepjátékozom, bár már elég régen volt lehetőségem asztal mellett játszani. Az OM-en voltam már játékos, no meg kb. 2,5 éven át Gorvik HM-je. Több dolog sajnálatos egybeesése után idén márciusban kikerültem az OM életéből.
Hiányzik (hiányzott) az oldal, így ismét itt vagyok - egyelőre csak olvasgatok, aztán majd ki tudja, talán visszajön a mesélési/játék kedv :twisted:
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1411 hozzászólás • Oldal: 90 / 95 • 1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 95

Vissza: Csevegõ