• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Drogo t’ha Gronn kalandjai

Ahol a kalandok valósággá válnak.

Moderátorok: Dorio Racchini, Admin

Hozzászólás küldése
58 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: Drogo t’ha Gronn kalandjai

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.06. 16:32

<..Szép dobás volt meg kell hagyni...remélem a következő is az lesz....>

Amikor közelembe ért az ellenfelem, folytatom a védekező harcmodorom bízva abban, hogy Rahib ezt az alakot is olyan könnyedséggel tudja leszedni mint az előzőt.

--Ha harc közben ellenfelünk gondolna egyet és futásnak eredne, és már amikor olyan körülbelül 3m-nyire futott el tőlünk, megpróbálom ellőni a lábát és ha eltaláltam, utánafutok, hogy megállítsam és (ha szerencsém van és nem vérzik el 3 szegmensen belül) megpróbálok kihúzni valamit belőle, Rálépek a lábammal a mellkasára illetve az újra megtöltött nyílpuskát közvetlen közelről az arcának szegezem és ezeket a mondatokat intézem hozzá:

- Ne is próbálkozz semmivel, előbb meghúzom a ravaszt, minthogy egy tőrt belém tudnál vágni.... Figyelj rám, mert megkönnyíthetem a halálod! Vagy elmondod kik küldtek, vagy mit akartatok és gyorsan végetvetek a szánalmas életednek, vagy - és itt lepillantok a lábára - Nem mondasz semmit és akkor egy nagyon hosszú fájdalmas halálod lesz... Tudod milyen érzés amikor valaki elvérzik? Nem? Azt mondják mint amikor az embert elhagyja az ereje egy csontrepesztően hideg éjszakán.. Szóval ?! Válaszolj!

//Arra az esetre, hogyha az ellenfelem megpróbál elfutni kidobok egy célzó dobást. Ha viszont ott marad, folytatom ugye a védekező harcmodort. U.I.: kockadobálóban kidobáltam a találatot és egy valószínűleg halálos sebet kap (a lábán) az ellenfél, ezért editeltem hozzá a fenti monológot a reaghoz. Persze, ha alapvetően nem fut el, vagy meghal, figyelmen kívül lehet hagyni.//
“A sors szereti a bátrakat.” - James Russel Lowell
"When you decide to die, remember to give your enemy the same honour."
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 78
Karakter: Aquil-am’-Samir El’ Fayruz - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.06. 21:33

Az ellenfeletek túl ostoba, nem nagyon akar elmenekülni, társai halál láttán, még inkább beindul, és minden erejét felhasználva esik neked. Szemeiben nem látsz félelmet, ijedtséget, inkább mérhetetlen tüzet. Első csapását, véded, igaz nagyon nehezen, mintha a dühe megsokszorozta volna e rozoga test erejét. Mielőtt azonban újra felemelhetné sújtásra rövid kardját, Rahib tőre a mellkásba fúródik, oly kegyetlenül, mint az előző a társ szemhúsába. A rongyos megtántorodik, ójra felemelné a kardot, de egy második tőr végképp megtöri lendületét. Szinte pontosan az előző mellé csapódik. A szerencsétlen elötted zuhan térdre a porban, szemei az ég felé kúsznak, a tűz már kialudt, az elmulás feketéje csillan fel tekintetében.

<Na ma már ebből sem szedek ki semmi érdekeset>

Gondolod. De még mielőtt jobban szemügyre vehetnéd támadóid, rádöbbensz, hogy miért támadt nektek egyedül ez a bitang. Nem volt egyedül. Szembe veled a legközelebbi sikátor bejáratánál két térdelő, ugyanilyen rongyos alak, felajzott íjjal rátok fókuszál.

//Off: A helyzet a következő: Keskeny utcákon át haladtatok Wanton lakása felé. A ház amiben a lakás van, egy ilyen tömb közepén van, szembe vele viszont több sikátornak van a bejárata az utcára. Az egyik ilyennek a sarkán térdelnek az íjjászok. Tőletek maximum egy 20 méterre.//
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 342
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.07. 18:07

<..Azt a rohadt....>

//Újból a többlehetőséges leíráshoz folyamodnék. Mert ugye nem biztos, hogy ezeket az utcákat ugyanúgy képzeljük el, ezért ugye változik a taktika.(Számomra előnyösség sorrendjében írnám le őket tehát az első lenne a legkedvezőbb, a második kevésbé stb.) //

//1.//

Megpróbálok berohanni valamelyik kisebb sikátorba, innen megpróbálok egy lövést leadni az egyik íjászra, hogy valahol a mellkasán találjam el. Ha a legközelebbi szóba lyöhető ilyen sikátor messzeb van mint 15 méter inkább a következőt teszem:

//2.//

Wanton háza egy romos putri, ezért egy, a földszinten lévő ablakon megpróbálok beugrani a házba, (még akkor is, ha ezzel megsérthetem magam -- két nyílvesszőnél amik a bordáim közül állnak ki, szerintem néhány felületi vágás jó pár kategóriával kedvezőbb) közben pedig egy kiáltást címzek meg Rahib felé: - Íjászok!!!
Ha ez megvolt, még a kardommal a kezemben gyorsan vetek pár pillantást a közvetlen környezetemre, van-e valami veszélyforrás. Ha nincs, fogom a számszeríjam és megpróbálom lelőni az egyik íjászt (mellkas).

//3.//

Ha van a közelben bárminemű fedezék megpróbálok egy minden lelket beleadó bukfencel vagy ugrással mögé kerülni. (fedezék alatt értsd: hordó, szekér, nagyobb kupacnyi törmelék (ha már romos házak között járkálunk) vagy BÁRMI ami mögött fedezéket találhatok.) Ha már ott vagyok, természetesen felhúzom a számszeríjam és megpróbálom lelőni (valahol a mellkasán) az egyik íjászt.

---
A következő lövéshez még hozzáteszem:

- Fattyúk....

Majd újratöltök és újra lövök (ha nem találtam el az első lövéssel az eredeti célpontot újra őt lövöm, ha igen, a másik íjászt).
//Mind a három esetre kidobok egy egységes KÉ-t, CÉ-t és sebzést. Ennyi métert tudok megtenni 1 szegmens alatt: 6 m/s Valamint Második lövésre (körre) is kidobálgatom az értékeket.//
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.08. 21:39

//Off: Eddig próbálkoztam, de sehogy nem tudok feltölteni ide képet, úgyhogy csak a linket rakom ide - http://img696.imageshack.us/img696/4287/helyzet.png - ez lenne az. Így néz ki a helyzet, ha az első opciót nézem, amit te válaszottál!//

Szembe átfutsz egy mellékes sikátorba, az utolsó pár métert ugorva teszed, meg és bevetődsz az utcácskába, miközben érzed, hogy a hátadat egy nyílvessző szele borzolja. Rahib ugyanígy követ, igen fürge, sikerül neki is egy nyílvesszőt maga mögött tudnia. Majd oda szól hozzád.

- Tartsd fel valahogy őket, én hátba támadom ezeket a férgeket! - majd eliszkol a sikátor másik vége felé.

//Ezek fényében a cselekvésed írd le, de már bizonyos modosítokat is élvezel, ugye ott van az elhagyatott árus stand, védekezésül. a támadódobások már ki vannak dobva, azok nem kellenek!//
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.09. 13:53

- Tekintsd elintézettnek - és hozzáteszek egy kis sakálmosolyt. - Azért vigyázz magadra!

Még egy pillanatra nekivetem a hátam a falnak, veszek egy mély levegőt és ki fordulok az elhagyatott stand mögé. Féltérdre ereszkedek és vállamhoz emelem a nyílpuskámat. Célzok, majd lövök. Az első lövés után az újratöltés közben odakiáltok nekik:

- HÁH! Mivan srácok egy ork jobban lő nálatok???

Majd megeresztem a második lövést is.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.10. 22:15

Az első és a második lövésed is ugyanazt a támadót találja telibe, a második után, már egészen megtántorodik. Ő közben csak 2 lövést, míg társa négyet tud megejteni. De ezek mindegyike a stand fájába csapódik.

//Off: Ha továbbra is támadsz, akkor dobd ki azokat is!//
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.14. 14:36

<..Remélem Rahib hamarosan mögéjük ér. Csak idők kérdése és az egyiküknek lesz akkora szerencséje, hogy telibekapja az arcomat...>

A követkető lövés előtt i újratöltés közben odaszólok nekik.

- Ezt nevezitek célzásnak? Öreganyátok jobb nálatok!!

Majd ismét vállamhoz amalem a fegyverem, és 3 további lövést eresztek meg. Az elsővel azt az íjászt célzom, amelyiket már előzőleg eltaláltam, A másikkal azt amelyik még sértetlenül talpon van.

//Támadások dobásai a dobálóban.//
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.19. 12:10

Agyad teljesen ráállt a harcra, így magadból kikelve üvöltesz rá az íjászokra. Szemükben mintha némi félelmet vélnél felfedezni, de nem tart sokáig, ugyanis rögtön újra ajzzák az íjukat. Viszont a kis kizökkentésnek köszönhetően újra te cselekszel hamarabb.
Első lövésed, amellyel a sérült íjászt célzod, ismét talál. Lövedéked a hasának jobb oldalát találja telibe, majd az íjász mielőtt lőni tudna, összegörnyed, és nyila a levegőbe száll. A másik társa állapotának romlását figyelmen kívül hagyva csak rád koncentrál. Első két nyila még az árus standjába csapódik, viszont a harmadik, már utat talál a kis résen ami mögül te is kilősz, és az utolsó pillanatban félre hajolva tudod, valamelyest kikerülni a lövedéket, ami így is megsérti füled karimáját.
(//Off: 3 Fp veszteség//) Ebben a pillanatban lekuporodsz a földre, újra tölteni a számszeríjad, amikor is az orrod megcsapja, egy illat, füst. Hirtelen nem tudod hova tenni a dolgot. De nem igazán foglalkozol vele, van még egy elpusztítani való ellenfél. Mikor kihajolsz fedezéked mögül újra célba venni ellenfeled, látod, hogy az a földön hever, egy késsel a kezében.
A sarok mögül ekkor tűnik fel Rahib, aki kihúzza a földön fekvőből a kését, megtörli az ruhájában, majd elindul a következő dobótőre felé, amit még az előző ellenfeleiben hagyott. Majd hirtelen felkiált.

- Azt a rohadt!! Nézz oda - feléd fordul és közben a Wanton háza felé mutat - Ez ÉG!!
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.20. 16:06

<..Ájj ájj ájj... akkor jól gondoltam! Ezek azoknak az emberei akik elrabolták Wantont és ezeket azért küldték ki ide, hogy eltakarítsák a nyomokat!..>

Amikor rápillantok a lángoló házra, egy pillanatra megtorpanok és az elbizonytalanodás jelei mutatkoznak meg rajtam.

- A francba! - pár pillanat mérlegelés után tovább mondom - Mindenképpen be megyek oda, mert ha fel akarják gyújtani, akkor biztos van bent valami fontos! - majd rápillantok az ajtóra.

<..Nem tűnik túl erősnek. Elvégre a nyomornegyedben vagyunk elég rozoga lehet ahhoz, hogy beszakadjon...>

Rahib válaszát meg se várva elkezdek rohanni az említett ház felé, és a jól bevált ha-nincs-kulcsod-megoldod-izommal taktikát használva teljes lendületemet beleadva nekirohanok az ajtónak, hogy az lendületem erejétől beszakadjon.

//Arra az esetre ha egyszerűen lepattannék, újrapróbálkozok ezúttal az ablakon.//

Ha bejutottam, a kardomat előrántom, hátha van még bent valaki. Leellenőrzöm meddig jutott a tűz a házban, eközben pedig keresni próbálok valamilyen nyomot ami segíthetné az ügyet. (átnézem a papírokat, belenézek a szekrényébe, leveleit nézem meg stb.) Illetve, ha tűz túl már nagyon kezd elharapódzni, felkapok minden értékesebb információt amit találtam és kirohanok az égő épületből. Persze azért arra figyelek, hogy a tűz ne kerüljön túl közel hozzám. (Tűzfóbia ugye.)

//Ha kell érzékelés / nyomolvasás próba, a dobálóban megtalálod.//
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.21. 8:37

Amikor Rahib észreveszi, hogy mit csinálsz, teljes erejéből elkezd rhanni feléd, hogy megelőzzőn, és azt kiabálja.

- NE! Ez az ajtó egy erős rugástól beszakad, és ha bele esel a tűzbe!!!! NE DROGO!!

//Off: Nem tartom jó ötletnek, hogy tűzfóbiával belevetődnél a tűzbe... Gyorsaság próbát kérnék modosító nélkül, hogy időben tudsz e reagálni Rahib szavaira, amennyiben akarsz//

//Off: Ez nem egyedül Wanton lakása. Ez egy ilyen tömbház szerü, sok egyszerű lakással//
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.22. 21:23

Nem sikerül idejében lefékezned, és így majd teljes erőből neki esel az ajtónak. Az sokáig nem bírja az általad rá kifejtett erőt, és rögtön megadja magát. Egy reccsenéssel azonnal kiszakad a keretéből és vele együtt az épületbe zuhansz. Annyit észlelsz elsőnek, hogy egy folyosóra érkeztél és itt is, belül már hatalmas a tűz, és sok a füst, melletted már égnek a falak, és te is valamennyire a tűzbe estél. A ruhád bal karja kapásból lángra kap, igaz nem nagy terjedelemben....
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.23. 18:49

Rahib szavai a fülemben csak szófoszlányokban jelennek meg. Próbálok reagálni rá, de már túl késő. A becsapódás pillanatában hatalmasat kondul a fejem és a következő pillanatban arra eszmélek, hogy mindenhol tűz van kivéve ahonnan jöttem. Szinte egy pillanat alatt átfut az agyamon néhány emlékkép.

- Bent állok a testvéremmel a házunkban, apánknak segítünk. ....... A földön fekszek mellettem a testvérem. Rajta a ház egyik lángoló gerendája. Mindenhol parázs és füst. ....... Már a gerendát próbálom leemelni fivéremről de túl gyenge vagyok hozzá. Még látom az arcát és azt, ahogy utolsó tiszta leheletével azt kiáltja, hogy fussak. Ellenkezek, majd egy kar hátulról megragadja a vállam. ....... Még látom ahogy távolodok bátyámtól amikor a ház beszakad és engem füst és hamu lep el.....-

<..Csessze meg !!..>

Erőt veszek az emléktöredékekből, és bár érzem, hogy kissé remegnek az ujjaim, egyenlőre nem tűnik fel, hogy ég a karom. Fajom túlélési ösztöneitől hajtva feltápászkodok és amerről jöttem arra távozok is egy elhúzott ugrással összekötve. Csak amikor kiértem a házból, veszem észre a karomat amit megpróbálok gyorsan eloltani. Eközben pedig távolodok a háztól.

<..Hát ruhából már biztos, hogy újat kell vennem....>
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.23. 20:24

Amint valahogy kijutsz a házból, Rahib rögtön eléd lép.

- Hát.... Ezt olcsón megúsztad - hirtelen csak ennyit tud kibökni, és közben segít eloltani a ruhád.

Visszanéztek a lángoló lakásba, amelyet már igen eszik a tűz.

- Ha mindenképpen tudni akarod, az első lakás az jobbra itt a földszinten. Lehet betudnánk jutni óvatosan. Valami nem stimmel nekem... Honnan tudták ezek a paraziták, hogy mi ide jövünk?

Miközben erről beszéltek, egyre több járókelő tűnik fel, a holtestek és az égő ház láttán, mintha alig lepődnének meg. Az egyik csuklyás alak, az egyik holtestet kutatja éppen át.
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Feltimore » 2010.09.23. 20:52

- Hát szó ami szó hosszú ideje ez volt a legrosszabb ötletem. Azért kösz, hogy megpróbáltál megállítani. - sakálvigyor - Én is védeném a profitot. De nincs idő a beszélgetésre, mert ha nem sietünk nem marad bent semmi. A többit megbeszéljük miután kijöttünk.

Majd miközben az utolsó simításokat végzem a ruhám eloltásán, odasandítok a zsebelő alakra.

<..valószínűleg csak egy egyszerű hiéna..>

- Tudod a tűz nem a legnagyobb barátom ezért ha nem esik bántódásodra kint maradnék. Az előbb azért rontottam be, mert nem tudtam, hogy ekkora már a tűz. - furcsálló tekintetére még folytatom - Személyes .... khm... probléma. Majd egyszer elmondom. - halkan még hozzáteszem - Ha kell fizetek felárat. Amíg te bemész én átnézem a hullákat hátha találok valamit náluk ami utalhat arra ki küldte őket.
Feltimore
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2010.09.25. 16:31

Rahib végig hallgat, majd bólint.

- Valószínüleg igazad van! Kutasd át őket, addig én megpróbálok bejutni, de ha nem haragszol meg nem kockáztatok semmit. Meglátjuk mire vagyok elég... - majd szépen lassan elidnul befelé, de még visszaszól neked - Ha előveszed a fegyvered, akkor nem fogják piszkálni a holtesteket. Amúgy siess mert a tűzre hamar ide érnek, az olyanok is, akikre most nem nagyon vagyunk kiváncsiak!

Majd végleg eltűnik a ház bejáratánál, és már csak egy két szitok szó, mutatja hogy benn merre felé jár. Te az első, hozzáéd legközelebb áló holtesthez lépsz. Igen gyér ruházat van rajta, egy közönséges szakadt gatya és ing. Nem találsz nála semmit. Mikor felnézel az első átkutatás után, érzékeled, hogy a sötét alakok, hogy figyelnek téged, a mellék illetve fő utcáról. De nem lépnek semmit. A második és harmadik áldozatnál sem találsz semmit, a fegyvereken kívül. Viszont amikor a negyedik holtestet kutatnád át egy idegen közelít feléd, egyszerü, kevésbé szakadt ruhákban, kicsit hajlott korú, kopaszodó, kicsit pocakos férfi, látható fegyver nélkül, és azt kérdezi.

- Jó uram! Had kérdezzem már meg itten hogy mi történt?
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
58 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Játékhelyszínek