• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
358 hozzászólás • Oldal: 5 / 24 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24

Re: I. Csapat

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.05. 14:07

Úgy van. De Cormyr leírása a Forgotten Realms Világleírásban van és nem a Mesélők Könyvében.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.05. 15:24

A Világleírást érdemes forgatni :)

No, úgy fest, Torm papnővel leszek :) Aki le mer HP-tarisznyázni, kap egy buzogányt a valagába. :P
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.05. 17:45

Buzogányos HP-tarisznya?!? 8) :lol:
(Egyébként én meg pont azon agyaltam, hogy a szaharájomnak ki lenne jó védő istennek és Torm szimpatikus volt. :D

Castor

A papos kieget nekem is "kölcsönadnád"? Egyrészt hátha valami lovagosat is lelek benne, másrészt már csak a gyűjtőszenvedély miatt is. :) Előre is köszönöm!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.05. 18:36

Ej, Quator, ha egyszer meglesz a stat szintre lebontva (Alauron segít :bow: ), jobb ha kötöd a gatyát - vagy azt amit a szamurájok szoktak :P - mert van mit előtöri szempontjából egyeztetnünk kettőnknek külön is :D
(úgy tűnik, ágyon kívül és belül is Torm fogja a karidat óvni :lol: )
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.05. 19:20

Na azt hiszem megvan a végleges koncepcióm csak még el kő' fogadnia a nagyérdeműnek
Tehát akkor egy frissen képzett szerzetes valahogy az udvar látókörébe kerül küldetéseket vállal fejlődik majd bajnok lesz mint IV Azoun legfőbb kémelhárítója (tehát nem kéme mert ahhoz túl sok karizma alapú szakértelem kell ammeg nincs)
Apropó kell majd közös kalandokat írni?
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.05. 19:44

Közös kaland: egyet szerintem nem ártana.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.10.05. 20:34

Nos, örömmel tudatom, hogy eldöntöttem mi szeretnék lenni: egy vándorra gondoltam, aki elsősorban a Hullack erdőben ténfereg, valamiféle határvadász szerepet betöltve a Menydörgéscsúcsokból portyázó gonosz humanoidok ellen. Ha valakinek mond valamit, akkor amolyan Natty Bumppo-szerűség lenne, csak irokézek és franciák helyett orkokkal és goblinokkal 8) A jelleme SJ, vagy KJ, még nem döntöttem el.

Közös kaland: Nava, Quator, mit szólnátok, ha ez Arabel felszabadítása lenne? :lol: Komoly(abb)ra fordítva a szót, nekem jobb tényleg nem igazán jut eszembe, a kalandok kitalálása nekem sose ment, általában rábíztam a KM-re... Szóval kinek mi a véleménye, ötlete, óhaja, sóhaja, (ellen)javaslata, stb?
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.05. 21:00

Közös kaland: Nava, Quator, mit szólnátok, ha ez Arabel felszabadítása lenne? Komoly(abb)ra fordítva a szót, nekem jobb tényleg nem igazán jut eszembe, a kalandok kitalálása nekem sose ment, általában rábíztam a KM-re... Szóval kinek mi a véleménye, ötlete, óhaja, sóhaja, (ellen)javaslata, stb?

:lol: Hát erre nem találok szavakat. Hm, sztorizgatni lehetne egy jobb létre szenderült gnómról, aki az agyunkra ment.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.10.05. 21:19

"Eltűntek"

A JK-k által birtokolt információk, és kiindulási helyzet:

Háttér:

Suazil, bármennyire is nagy hagyományai vannak a lovagi kultúrának és a Jó isteneinek tiszteletének, mint Faerün tipikus nagyvárosa, ez sem mentes az emberi aljasság mocskától.
A bűnözés, a szervezett alvilág itt is kiírthatatlanul jelen van az éjszakai utcákon, lassú, óvatos de magabiztos csápjai, finoman át-meg átszövik a város gazdaságát, politikai viszonyait és vallási kultúráját is.
Tény hogy a Lila Sárkány Rend Lovagjaival is támogatott városi őrség nagyon komoly erőt képes felvonultatni ezek ellen a nagystílű árnyjátékosok ellen, de a sötét úton járó törtetők, a város irányításából szeletet hasítani akarók, nem olyan ostobák hogy nyíltan terrorizálják vagy zsarolják a civileket.
A Király Bajnokai most lesznek beavatva ama furcsa, rejtélyes és nyugtalanító, események vizsgálatával, ami már túlnőtt az őrkapitányok erején, talpraesettségén, intelligenciáján és dörzsöltségén, és az egyre szaporodó baljós jelek, sorozatos incidensek miatt -amelyekkel szemben egyre tehetetlenebbek a kiküldött törvényszéki "inspektorok" (felügyelő, ellenőr) Alusair Obarskyr indokoltnak látta, hogy az egyre jobban fenyegető méreteket öltő eseményekbe a bajnokait beavassa.
Azonnali audenciára kérette hát a király minden Bajnokát. A hivatalos meghallgatásra egy nyár eleji nap délelőttjén került sor, a királyi palota Alusair magánlaknak fenntartott részében.

Bemesélés, nyitány:

"Azon ritka alkalmak egyiké ez most mikor a régensnő nem a számára készített vértezetben és fegyverben találjátok, ahogy az udvarában az alattvalók előtt általában megjelenni szokott.
Testhez álló szabású lovaglónadrág, lovaglócsizma, buggyos szabású nemesi ing és mellény van rajta.
A dolgozószobát azért rendeztette be, hogy nyugalomban át tudja tekinteni az országgal, a várossal kapcsolatos jelentéseket, beszámolókat, kimutatásokat.
Ebben most is több íródeák és hivatalnok segédkezik neki, ahogy elé rendezik a legfontosabb jelentőségű ügyeket.
Maga a dolgozószoba a királyi palota egyik régi könyvtárszobája volt. Mennyezete magasan a fejetek fölé borul, amit a faerüni Phanteon istenei díszítenek.

Mikor meglát benneteket, feláll az asztaltól ahol eddig az elé tett iratokat olvasta.
Alusair harmincas évei közepén járó sportos testfelépítésű, de nőies vonásait, testalkatát megtartott hölgy.
Megkönnyebbülten köszönt benneteket, a neveteken és kiküldi a szolgákat.

- Kérem jöjjenek közelebb, örülök hogy látom magukat. Határtalan megkönnyebbülés számomra a jelenlétük, tudom, hogy innentől jó kezekben lesz ez az ügy amit el szeretnék mondani önöknek.

Az egyik olvasó asztalhoz invitál, ahol két hosszú, díszes kivitelezésű, támlás lóca van egymással szemben.

-Üljenek le. Mint mindig ezúttal is komoly az ügy, a fenyegetés amit jelent immár tűrhetetlenné vált.

Megvárja míg elhelyezkedtek, egy pillanatra végighordozza rajtatok a tekintetét, aztán belevág:

-Egy meglehetősen rejtélyes és nyugtalanító ügyet akarok rátok bízni. Magam is értetlenül állok előtte, ami egyre furcsábbá és határozottan ijesztőbbé válik.

A régensnő kis szünetet tart és megkérdi:

-Gondolom azt tudják hogy a városi rendfenntartás nem hagyatkozhat kizárólag a Sárkányos Lovagokra vagy az őrségre. Van egy úgynevezett csendőr hálózatunk, ami azokért az ügyekért felel, amelyek túlmutatnak egy kocsmai tömegverekedésen, tyúktolvajlásokon, vagy a garázdák
megfékezésén.
-Szeretném azt hinni hogy Suazil egy élhető város ami mentes a bűntől és az emberi aljasságtól de sajnos a valóság súlyosan rácáfol erre a hit
-Gondolok itt elsősorban a gyilkossági ügyekre, a szélsőséges vallási szekták, fantaszták gyülekezeteire, és a szervezett alvilágra. Naív álom lenne részemről ha azzal hitegetném önöket, vagy magamat hogy nincsenek ilyen ügyeink. Sajnos vannak.
-A Lila Lovagok, dicső és nemes társasága vagy a városi őrség katonái egyszerűen nem elég képzettek vagy dörzsöltek ahhoz hogy ezekben az ügyekben hatékonyak legyenek. -magyarázza.
-Ezért van szükségem a városi csendőr hálózatra. Ez olyan férfiak és nők csoportja akik elég jól ismerik a suazili utcák világát alulról, és ami a legfontosabb: elég intelligensek és talpraesettek hozzá, hogy a felderítő tevékenységük révén az alvilág pontosan érezze, hogy
vannak korlátai annak meddig mehetnek el.

-Hogy miért untatom önöket ezzel?

-Nos két hónapja egy eltűnési ügyet jelentettek a helyőrségen az őrkapitánynak. Megpróbálta kivizsgálni, de hamarosan egy inspektort kellett megbízzunk az ügy felderítésével.
Arról van szó, hogy egy ötvösmester az egész családjával egyetemben eltűnt a házából. Rablásnak nem volt nyoma, semmilyen érték nem tűnt el a házból, pedig tele volt a műhely arannyal és ékszerekkel. Kérdezhetnék egy egyszerű eltűnési ügy miért vet akkora hullámokat, ami túlnő egy talpraesett őrkapitány intelligenciáján és hullámai már a trónt is elérik.

-Nos, az inspektor elkezdte a munkát, aztán rá egy hétre ő is eltűnt, és még két család ugyanabból az utcából. -mondja miközben a papírjait lapozza.

-Mostmár a teljes csendőrhálózat ezen dolgozott, látták hogy itt valami komoly van kibontakozóban...

-Közben még hat család tűnt el a város ugyanazon kerületében. Egyre jobban terjedt a pletyka. Valami emberáldozó szektáról, az emberek beszéltek minden félét, de ez alaptalannak bizonyult.
-ÉS ami még megdöbbentőbb, az inspektoraim is kezdtek eltűnni, egyik a másik után. -mondja a régensnő szünetet tartva.
-Az eltelt két hónapban 68 ember -főleg családok és egy tucat inspektor tűnt el a városból, tisztázatlan körülmények között. A csendőrségemből alig maradt egy maroknyi nyomozó akiket azonnal védőőrizet alá helyeztem hogy személyesen számoljanak be nekem az ügyről, mielőtt minden irat, jelentés és nyomozó eltűnik. Gyakorlatilag csak a fiatal tanoncok, megfigyelők,
a hadsereg egykori felderítői maradtak, a nyomozók, akik az eltűnésekkel foglalkoztak, öt híján mind eltűntek.
Emberről-emberre felmorzsolták, eltüntették azokat az embereimet akik elég okosak voltak hozzá, hogy nyomokat találjanak.

-Azonban időben cselekedtünk, és össze tudtuk rakni a részleteket. Amit megtudtam több mint megdöbbentő, nem vagyok egy ijedős fajta de most komolyan elgondolkoztam azon hogy a hadsereggel lezáratom az érintett városrészt és szükségállapotot hirdetek ki.

-Átolvastam a tanúvallomásokat, azoktól a tanúktól akik megbízhatóak voltak és láttak is valamit, és az inspektorok megmaradt jelentéseit, és mind egy furcsa ötfős társaságról számolnak be. Az éj közepén jelentek meg az érintett házaknál, egyszerűen bekopogtak a háziakhoz akik kijöttek és önszántukból, maguktól az idegenekkel tartottak! Állítólag semmilyen erőszakos cselekmény nem történt, egyszerűen csak családostól velük mentek valahová, és soha többet nem látták őket!

-Semmilyen információnk nem volt arról hogy hogy tűnhettek el a városból mikor a kapuk zárva és az őrség háromszoros létszámmal járőröz.

-Erre nem is derült fény amíg egy rejtélyes "füles" után menve le nem merészkedtek a járőrök a városi csatornákba...és találtak ott valamit...valami olyat, ami egy szakasz járőrrel és három lovaggal végzett mire legyűrték. -mondja Alusair komoran.

-Halvány fogalmam sincs mi lehet ez, soha életemben nem láttam még csak hasonlót se. -mondja feldúltan.
- De azt hiszem a "fülesünk" a város tolvajaitól és alvilágától származhatott, mert hogy emellett a valami mellett senki nincs biztonságban a csatornában arra mérget vehetnek.

-Nem tudom hogy ez egyáltalán összefügghet-e az eltűnésekkel, de tény hogy a csatornából előkerült néhány korábban eltűntként keresett személy borzalmasan megcsonkított és kivéreztetett holtteste. Még egy szakasz katonát küldtem a csatornahálózatba hogy kutassák át az eltűnt emberek után...ez öt napja volt, azóta nem tértek vissza. -mondja ökölbe szorított kézzel.

-Azt hiszem minden lehetőségemet kimerítettem már az intézkedésre önökön kívűl. Az emberek között mostmár tapintható a félelem. ferde szemmel nézik egymást, egyre több rendbontásról hallok emiatt. Mindennaposak a vádaskodások, a verekedések. Az eltűntek családtagjai válaszokat akarnak. ...és én is. A nyomozóhatóságomat úgyszólván szőrén szálán elrabolták, a járőrök bevetését nem igen akarom erőltetni, túl sokan meghaltak már közülük, nem akarom teljesen szétbomlasztani a morált, ők tartják egyben ezt a várost. A Lovagokban bízhatom, de a nép nyugodtabb ha az utcán látja őket az őrséggel együtt, azt hiszem csak ezért nem tört még ki komolyabb lázadás.

-Azt se tudom melyik lyukat fogjam ezen léket kapott "hajón", amit Suazilnek neveznek...-sóhajt fel

-Szeretném ha megnéznék ezt a valamit a vártömlöcben és elmondanák róla a véleményüket.

-Én addig itt megvárom önöket. -mondja Alusair sápadtan. -Az a valami nyolc város őrt, és három állig fegyverzett lovagot ölt meg...a tanácsadóim nézegetik, meg próbálják azonosítani, de...inkább csak a vállukat vonogatják és találgatnak.

-Nagyon szeretném tudni hogy milyen istenverése van itt a lábunk alatt!"

...egyenlőre itt van vége. Tudom hogy szemétség hogy a találkozóig nem tudjátok meg mit találtak a karakterek a pincében, de egyenlőre elég ennyit tudnotok, a többit majd lejátsszuk élőben.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.06. 3:55

Ours is not to question why, ours is but to do and die :D
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.06. 6:07

Navaratna írta:Ej, Quator, ha egyszer meglesz a stat szintre lebontva (Alauron segít :bow: ), jobb ha kötöd a gatyát - vagy azt amit a szamurájok szoktak :P - mert van mit előtöri szempontjából egyeztetnünk kettőnknek külön is :D
(úgy tűnik, ágyon kívül és belül is Torm fogja a karidat óvni :lol: )

Nava, már eszembe jutott pár ötlet, illetve nagyjából megvan az elképzelés, hogy miként kerül a szamuráj Cormyrba meg a papnőb...höz. 8) :lol:

Addig is egy kép, hogy eldönthesd a papnő mennyire ízlésficamos, hogy pont ezt a csákót választotta. :P

http://img17.imageshack.us/img17/4630/d ... _final.jpg
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.06. 8:44

Ez bőven megadta nekem a kezdő hangulatot, Castor :) Csak menne le ez a rohadt vizsga...!!!

Quator:
papnőb...höz.
b betűvel sok szó kezdődik, te itt mire gondoltál? :D Remélem a barátnő szó bújna ott szendén. A kép teljesen megfelelő, a karim örül, hogy végre lát valakit, aki hasonló vonásokkal bír, mint ő :D Már ezzel beljebb van a pozitív első benyomás tekintetében. Aligha hinném, Cormyrban nyüzsögnének a "sárgák". De a lényeg úgyse a fizimiska. ;) (saját kép majd később érkezik róla :P)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.10.06. 15:14

Azon gondolkozom hogyha az öreg rend névtelen istenségét nem lehet patrónusnak választani akkor Helmista leszek. Már csak a hecc kedvéért is :lol:
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.10.06. 15:30

:D Gyere csak, meglátjuk, mi sül ki belőle ;)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.10.06. 17:23

Nava

Csupán a ragok keveredtek meg. :angel: "-be" vs. "-höz" ki tudja melyik a helyes? :-P :lol:

Bár még ki tudja, de ha nem jön közbe semmi, akkor a hétvégén meglesz a stat, illetve lehet az előtöri vázlata is. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
358 hozzászólás • Oldal: 5 / 24 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24

Vissza: Csapatok