• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED kaland: A travar-i kovács esete

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 4 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: ED kaland: A travar-i kovács esete

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.07. 9:08

Újabb kuncsaft, vagy újabb segítő? gondolkodom el, amikor meglátom a felénk tartó Gawinauttopot.

-Igen. Ajeet Garlandar örül, a találkozásnak.
Majd kíváncsian várom, hogy akkor most végre lesz-e munkám, avagy segítőim száma gyarapodott.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.07. 9:17

Mosollyal válaszolok.
-Én Wynna Niendarr vagyok, dalnok. Armida küldött a segítségedre. És gondolom, aki veled van ő a troll lovas, akiről a kvesztor beszélt nekem.- a trollra nézek megerősítésül-Csatlakozhatom? Merre indultatok?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.07. 9:57

-Armida, Armida. Mire is mennék nélküled? Kérdem magamtól... félhangosan.

-Badr -nézek a trollra- javaslatára üzleti ebédre megyünk egy közeli fogadóba. Jöjj hát te is, és ott majd mindent megbeszélünk.

Aztán újra megindulok lassú lépteimmel a fogadó irányába.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.07. 13:46

Ajeet, Wynna Niendarr

-Üdv neked Wynna. Igen, a kovácsot meghívtam egy afféle munkaebédre, hogy megbeszéljük a közös ügyeinket.

-Szóval, téged küldött Armida. -húzza el a szemöldökét a troll. -Őszintén szólva nem tudom hogy ebben az ügyben -már megbocsáss- de mi haszna lehet egy ilyen gyámoltalan nőnek, mikor a jelek szerint egy címeres gazemberrel van dolgunk, akinek nem hinném hogy lelkiismereti kérdést okozna hogy félretegyen az útból ha úgy hozza a sors.

-Egyébként tulajdonképpen mit tudsz erről a gazemberről Ajeet? Úgy értem mennyi fogdmegje van? Van köztük valamire való harcos vagy csak semmire kellő hulladék mind? Ha mind olyan kemény legény, mint az a cakkos fülü ork, úgy érzem nincs mitől tartanunk.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.07. 19:18

-Üdv neked is Badr,
Nem haragszom. Nem tudhatod amit én tudok és valószínű nekem nincs akkor erőm, mint neked. De ezért is az erő nem mindig hatásos. Van amikor ész is kell. Ami a te szemedben az én gyengeségem az az én erősségem.
-válaszolok vidám mosollyal. Nem túl gyorsan hisz, ahogy ismerem a kő népét az idő náluk elég viszonylagos. Amíg én nyelvelek ő átgondolja a választ.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.07. 22:49

-A banda nagyságáról és kiterjedéséről nem tudok információval szolgálni. Radha legutóbb vagy féltucat testőrrel látogatott meg. Llakoozaxeok és Yizloatzikok voltak ott főként, gondolom, hogy az erőviszonyokon változtasson. Hogy ki mennyire jó harcos, azt nem tudtam megállapítani, hiszen nem harcoltam egyikőjükkel sem.
Válaszolom Badr kérdésére.

-Lehet, hogy te Wynna Niendarr a meggyőzés egy másik módját használhatod majd. Egyszer régebben dolgoztam egy dalnok fegyverén... csak nehezen vállaltam el, mert elég költséges volt a helyreállítás, ám végül már én voltam hálás, hogy a fegyverét javíthattam.

-Megaztán lehetséges, hogy egy Gawinauttopot csak egy másik Gawinauttop érthet meg igazán a legjobban, s éppen ezért tán ő is győzheti meg a legeredményesebben. mondom magamnak megjegyzésképpen... hangosan gondolkodva ezen a lehetőségen.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.08. 19:02

Mindenki

Hamarosan elértek egy viszonylag nagy kiterjedésű kertvendéglőhöz, amely a cégérén egy nagy bronz tölgyfa áll, alatta pedig a felirat: "Tölgyliget"

Annyiban stílszerű a kis felirat hogy a kertvendéglő közepén egy kis lankán egy óriási és nagyon öreg tölgyfa áll, ami köré ácsolták a bárpultot, és a kiszolgáló épületeket, mert az ételeket a szabad ég alatt sütik, roston.
A vendégtérben tetőszerkezettel ácsolt kis különálló boxok, az eső ellen.
Minden boxban egy egybeácsolt hosszú asztal van, két paddal, amit szintén rögzítettek. Gondoltak a nagyméretű metahumánokra és igencsak vastag anyag felhasználással készültek, hogy a Badr-félék is le tudjanak ülni.

A kertvendéglőnek van istállója, ahová Badr elvezeti a hátasát, mert nem hajlandó azt semmilyen istállós fiú gondjaira bízni.

-Csak rendeljél Ajeet, én elrendezem Brünhildát, mert ezek itt nem érthetnek az ilyen jószághoz. Mindjárt jövök.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.09. 20:13

Mindenki

//OFF: Nem szólt hozzá senki, gondolom azért mert senki nem kívánja kommentálni az eseményt.//

Badr hamarosan visszatér, és leül ahhoz az asztalhoz amit választottatok.
Fiatal törp fiú siet hozzátok, pincér kötényben hogy felvegye a rendelést.

-Huh, hát meggyűlt a bajunk a többi utazó hátassal, akik finnyáskodtak az én kicsikémtől, de végül is egy kedves vadmester lenyugtatta őket. -újságolja.

-Nos, azt hiszem nagy modortalanság lenne a részemről ha csak Ajeetet hívnám meg ebédre, ha már egy asztaltársaság lettünk. -mondja Badr.

-Kérem adjon a kisasszonynak is egy étlapot, a cehet én fizetem!

-Nos, én azt hiszem kipróbálnám ezt a borókás vaddisznókarajt cseresznyemártással. És nagy adagot hozzon mert éhes vagyok!

-...nagy karaj, igen. -nyugtázza a felszolgáló fiú.

-És önöknek mit hozhatok?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.10. 2:00

-Nekem is jó lesz az a nagy karaj... vagyis nem pont az, hanem egy másik. Szóval érti?! Mondom kissé zavartan.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.10. 5:22

Mindenki

-Hogyne, értem. -biztosít a törp felszolgáló. Felveszi Wynnától is amit kér, majd elmegy.
Míg az ételeket kihozzák, Badr mindenkinek bort rendel. Olyan negyed óra múlva már hozza mindenkinek a rendelését.

-Szóval Ajeet -kezdi miközben jót húz a boros kupából Badr- mennyibe kerül a lándzsám javítása?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.10. 5:49

-Köszönöm Badr. Kedves tőled.-köszönöm meg a troll lovas meghívását. Majd amikor kiérkezik a felszolgáló nagy adag zöldséges tálat kérek sok gombával. Aztán kényelmesen lehelyezkedve hallgatom miben egyeznek meg a társaim.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.10. 11:20

Sokáig csak hallgatok, próbálok fejben "osztani szorozni". Ez a művelet meg is látszik rajtam. Szemeim a távolba révednek, s balommal az államat támasztom. <Nehéz ezt most egy konkrét összegbe sűrítenem... amiért ilyen kedves volt és ebédre is meghívott, sőt még a gondjaimon is segíteni fog... nagyon nehéz.> De aztán nagy nehezen végül megszólalok. -Egyezünk meg annyiban, hogy az esetleges anyag költségét te állod. A fegyveredet elnézve, előre láthatóan olyan 8 óra hosszan fog tartani a javítás, s mivel most más munkám nincs ezt még a mai nap megcsinálom neked, ha nem jön közbe semmi. Kis szünet után halkabban megjegyzem. -Az anyagköltség egy ilyen fegyvernél olyan 30-45 ezüst szokott lenni.

//OFF: A fegyver árának 10-15 százaléka szokott lenni az anyagköltség. Bár a rendszerben meg van határozva egy 55 ezüstös fegyverjavítás, ez lényegében a legdrágább fegyver javítását takarja... s így minél kisebb a fegyver, annál több a haszon. Gondolom én. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.10. 14:38

Mindenki

Badr elhúzza a száját.

-Egyezzünk meg abban Ajeet, hogy az elvégzett munkáért fizetni kell. Zsoldoskatona vagyok, tudom én jó hogy itt mindenki a piacból él. Azért vagy ilyen csóró, mert valami perverz oknál fogva betegesen háttérbe szorítod az egyéni érdekeidet. Ahhoz életben tudj maradni, szükség van egy egészséges önérvényesítésre. Radhának ebből a képességből túl sok van neked meg túl kevés...mi tagadás ezen a téren átvehetnél tőle valamit...
-Hol éltél te eddig, valami világvégi kis faluban, ahol kajával fizettek?
-Szóval.
-Egyezzünk akkor meg abban, hogy én most adok neked 100 ezüstöt. 50-et az anyagra, 50-et munkadíjnak.

-Ne tiltakozz. Szerinted más mennyi felárral dolgozott volna ha azt mondom mára kell?

Badr leszámol neked 100 ezüstöt.

Közben kihozzák az igen ízletes ételt, falatozni kezdtek.

-Térjünk át erre a Radha-ügyre. Mi a terv? Egyesével védőőrizetet adunk mindenkinek aki Ajeetnél dolgoztat?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.10. 18:19

-Köszönöm. De félreértettél, nem azért javítanám meg neked a fegyvered úgymond ingyen, mert olyan jó szándékú vagyok, hogy nem törődök a saját szükségleteimmel. Hanem azért, mert igenis azzal törődöm, mert így a segítséged nélkül, amit nem lehet ezüstben mérni, minden bizonnyal nem jutnék túl a Radha okozta nehézségeken. Mondom, majd azért a 100 ezüstöt elteszem. <Nem akarom Badrt megbántani azzal, hogy visszautasítom az ajánlatát.>

-Sajnos ez az őrizet lehetősége, már elúszott, mivel már nincs senki, aki a műhelyem közelébe merészkedne. Eddig úgy volt, hogyha valakinek kellett valami akkor eljött hozzám, lehet hogy ezen változtatnom kéne és nekem kéne elmennem és bekopogni munkát keresni. S az így talált munkaadókat védelemben részesíteni.

-Csak kérdés, hogy meddig tartana ez a védelem? Gondolkodok tovább félhangosan.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.11. 6:12

Mindenki

-Szerintem előbb meg kellene győzd, azokat akiket megfélemlítettek, hogy számíthatnak rád, ha amiatt lesz bajuk, mert veled dolgoztatnak.

-Célszerűbb lenne eloszlatni az emberek félelmét. Talán Armida beszélhetne az érdekedben, de szerintem ő nem fog addig, amíg Radha a képben van.

-Valami nagy látványos vereséget kellene Radhának elszenvednie tőled ahhoz, hogy az ügyfeleid lássák van elég erőd szembeszállni vele és talpon is tudsz maradni.

-Azért Radha erőforrásai sem végtelenek ha szétmorzsoljuk a pribékjeit, egy idő után be fogja látni, hogy túl nagy árat kell fizetnie a zsarolásért.

-Én azt mondom viseljünk hadat Radha bandája ellen. Provokáljuk őket, és mikor jönnek pattogni, a földbe döngöljük őket. Nekem ez az ötletem.

-Wynna te mit javasolsz? -kérdi a hallgatag elfet.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 4 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: ED Kalandok