• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED megbeszélős

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 6 / 12 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12

Re: ED megbeszélős

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 13:51

Nemrégiben olvastam át a gmail-es fiókomat.
Kérlek titeket, a digis címemre küldjetek levelet, vagy itt PM-ben, mert a gmailt csak szemetesnek használom, az ilyen-olyan regisztrációkhoz, hogy ne a fő postaládámba küldjék a spameket.

Kyarra!

Nem tudom a képedet a karilapba illeszteni, mert nincs szerkesztési jogom.
De az első hozzászólásomban ha Quote módba kapcsolsz, ki tudod másolni a kódos linket, amit egy az egyben illesz be a karilap hozzászólásodba és onnantól ott is megjeleníti.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 14:47

Antarys!

Minden karakter a karizma fokozatával megegyező szintet oszt szét az általános képzettségek között. Egy képzettségre csak egy szintet tehet,...

Ha karakteralkotáskor egy képzettségre csak egy szintet lehet tenni, akkor hogy lett neked a fegyverművesség 3? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 14:59

Ez nekem teljesen új dolog... csak annyi volt eddig, hogy annyi szintet lehet elosztani... ezek szerint Selmo bácsi változtatott rajta. :(
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 15:03

Akkor még most az elején, míg nem dobtam semmire sem, átírom a képzettségeimet. ;)

//OFF: Lehet dobni egy Legendák és hősök (Legends and Heroes) szakértelem próbát 5-ös célszámra, ha nincs akkor alap Érzékelésre.)

A Tudományos képzettségeket nem lehet helyettesíteni tulajdonsággal. ;)
Csak egy-két általános képzettséget.

Ez olyan, lenne mintha azt kérdezném tőled, hogy mi az a Quark? És te iq-ból megmondanád. De persze nem tudod... csak akkor, ha olvastál quantuumfizikáról. Vagy kikeresed gugliból. :D
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 16:23

Karakterlapom változott.
(Két új képzettséggel módosult.)

1.) Fegyverdíszítés (csakhogy akkor ornamentikát is tudjon a kari)
2.) Anatómia (Gondolván a fegyverművességre, a különböző alakok megformázásánál, meg jó ha tudja a kari, hogy egy fegyver hol hatásos.)

Megjegyzés: Növénytant is azért vettem fel, hogy tudja, hogy miből jó fegyvert/páncélt készíteni.

;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 16:30

Várunk egy kicsit, mig Kyarra regál valamit az új szereplőre.

Meg se próbálsz Érzékelést dobni Zsombi? :roll:
Csak mert nem láttam nyomát a Hameten.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 16:57

Antarys írta:Akkor még most az elején, míg nem dobtam semmire sem, átírom a képzettségeimet. ;)

//OFF: Lehet dobni egy Legendák és hősök (Legends and Heroes) szakértelem próbát 5-ös célszámra, ha nincs akkor alap Érzékelésre.)

Ez olyan, lenne mintha azt kérdezném tőled, hogy mi az a Quark? És te iq-ból megmondanád. De persze nem tudod... csak akkor, ha olvastál quantuumfizikáról. Vagy kikeresed gugliból. :D

Ezért nem dobtam. Viszont mostmár dobtam, hogy emlékszem-e a fegyvere alapján, ha esetleg Badr megmondja, hogy milyen fegyvere volt, van. ... Bár azt nem tudhatom, hogy mitől lett híres... mivel nincsenek ezirányú ismereteim. ;) Ha esetleg korábban hallottam volna valakitől a történetet, akkor is nekem a fegyver az ami megragad a fejemben, meg esetleg az, aki forgatta -de nem név szerint- és nem a történet maga. :D

Valahogy így: -Jah, hogy Ő az a troll, akinek az a különleges kristálykardja volt... van?

Sőt inkább a fegyver története, az ami megragad, nem a hős életútja. Pl. Azzal a lándzsával szúrták le a Tűzsárkányt, de hogy ki, azt meg nem mondom. (Így működik egyébként a Tárgyak Története képesség is. Persze nem azért mondom ezt, merthogy nálam is járt volna az a fegyver, inkább csak azért, mert így gondolkodik a karakterem. Ezek azok az ismeretek, amikkel rendelkezik. És ezért is így viszonyul a legendákhoz.)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 18:11

Oké, kösz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 19:21

Antarys írta:

Ezen logika alapján kiindulva ha egy tavernába betéved egy élő legenda, akkor nem ismerheti fel csak az akinek ilyen képzettsége van.

Egy adott dologról akkor is hallhattál ha mákod volt és említette valaki.
A te példádnál maradva, lehet hogy életemben nem láttam még Quark-ot, de lehet hogy találkoztam egy nyomdásszal, aki elmesélte hogy ez egy kiadványszerkesztő program, amivel megtervezik a nyomdatermékek külcsínét.

Ilyen alapon dobhatsz Hős és legendaismeretre.
Lehet hogy soha nem tanultad, de hallottál egy tavernában egy történetet egy öreg trubadúrtól aki elénekelte Kőfejű Gogr történetét.
A karid olyankor befogja a fülét, hogy "jaj ezt nem szabad, mert ehhez képzettnek kell lenni?"

Elhiszem hogy hallomásból nem állsz le össze alkímiázni gyógyitalt, de Hősökről és Legendákról szájhagyomány útján is kaphatsz hiteles információkat, egyszerűen azért, mert találkoztál mondjuk egy trubadúrral, akinek hivatásból dolga ennek terjesztése, vagy egyszerűen gyerekkorodba mesélték.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 19:54

Elmondtam, hogy a karakterem hogyan viszonyul a legendákhoz. Nem a hőstett, vagy a hős neve rögzül egy hallott legendánál, hanem a fegyver, amivel a hős küzdött.

És igen, a Legendák és Hősök képzettség arra való, hogy egy névhez egy legendát is párosítani tudjon valaki, vagy fordítva. Lehet hogy hallott valaki egy Zoltán nevű törpéről egy történetből, de a képzettség nélkül nem tudja, hogy mi is volt a legenda. Akármilyen híres is az illető. Csak azt tudja, hogy Zoltán egy legendás törpe. De még ez se biztos, attól függ van-e legenda státusza és az mekkora. Bárki hallhat legendákat... meséket vagy akármilyen agyszüleményt de az, akinek van Legendák és Hősök képzettsége, az tudhatja is, hogy ez mese, vagy tényleg egy legenda. És igen, ezek rendszerint a dalnokok.

Mellesleg a Quark az atom legkisebb elemi része. (magyarul Kvark) ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 20:04

Egy névadó rengeteg mindent hall, és a felét se hiszi el, és ezért nem is emlékszik mindenre, akármilyen szépen énekelték is azt a történetet. A Legendák és Hősök képzettséggel viszont érdeklik a legendák és meg is jegyzi a hallott, vagy olvasott hőstetteket, hősök leírását. Míg e nélkül, nem jegyzi meg, csak meghallgatja, ami a huszonötödik legenda után már összemosódik a többi mesével, amit hallott. De ez végülis attól függ, hogy a hősnek mekkora a Legenda Helyzete. Lásd Mesélők könyve 4. oldal.

Ha ez nem így lenne, akkor nem kellenének könyvtárak, se Kutatás se Legendák és Hősök, se Tárgyak Története. Minek? Hallottam valahol akkor az biztos tudás... nem? Ha megdobom akkor szerencsém volt...
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.12. 20:56

A Quarkról:

(én erre gondoltam)
http://www.quark.com/Products/QuarkXPress/

Antarys írta:[i]Ha ez nem így lenne, akkor nem kellenének könyvtárak, se Kutatás se Legendák és Hősök, se Tárgyak Története. Minek? Hallottam valahol akkor az biztos tudás... nem? Ha megdobom akkor szerencsém volt...

Egy kicsit átestél a ló túloldalára.
Én csak arra akartam dobatni hogy hallottad-e már hírét egy 2-es Legenda Szintű Hősnek. De ezek szerint a legenda szintek kizárólag akkor hatnak, ha az illetőnek van hozzá Legendák és Hősök képzettsége.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 21:53

Hát a 4. és az 5. szinthez nem kell Legendák és Hősök... azok a hősök már annyira ismertek, hogy már mindenki hallott róluk. De ez le is van írva.

A Legendák és Hősökkel ilyen esetben apróbb részleteket is tudhat a képzett névadó. Míg a többiek, csak a nagyobb hőstetteiket ismerik, a legendás hősöknek, csoportoknak.

Antarys írta:Ha ez nem így lenne, akkor nem kellenének könyvtárak, se Kutatás se Legendák és Hősök, se Tárgyak Története. Minek? Hallottam valahol akkor az biztos tudás... nem? Ha megdobom akkor szerencsém volt...

(Persze direkt túloztam egy kicsit.) :P
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.12. 22:44

Kissé bizonytalan vagyok reagot illetően.
Nekem mint dalnoknak van olyan félmágikus képességem hogy népmesék legendák stb... ezeket hogy használom?
Plusz van hősök ismeretem arra dobtam ám.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.12. 23:00

A félmágia az adott diszciplína összegyűjtött tudását jelenti. A félmágia mindig egy tulajdonság fokozatával párosul, melyhez a karakter minden két köre után +1 fokozat adódik. A félmágia tipikus dobásairól a „sima” diszciplínáknál található leírás. Ez alapján a Mesélő bármikor kérhet egy félmágia dobást. A félmágia az a plusz, melyet az adott diszciplína követői tudnak egy bizonyos témáról és nem lehet képzettségben vagy képességben kifejezni. Általában karma felhasználható a félmágia dobások folyamán, de a végső szó mindig a Mesélőé.

Vagyis dalnokként te dobhatnál félmágiát, hogy hallottál-e Kőfejű Gogr-ról.
Érzékelés + köröd fele +karma kocka, ha akarsz beletenni karmát, jelen esetben Érzékelés + 0 (+d6)-al. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 6 / 12 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12

Vissza: ED Kalandok