• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED megbeszélős

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 12 / 12 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Re: ED megbeszélős

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.24. 17:21

Kyarra!

Sebzésdobás is kéne.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.24. 17:35

Castor de Vinter írta:Zsombi!
Tudomásul vettem.
Elképzelhető hogy lesznek.
KM-ként jogom van alakítani a szabályokon, és döntést hozni a játékmenetet illetően, ha úgy érzem be kell avatkozzam; jelen esetben azért, hogy egy hirtelen karakterhalált elkerüljek.
A te karakteredért is megtenném hasonló esetben az utolsó esély nyújtását.
Megértem, ha ez neked nem tetszik, de ehhez joga van a KM-nek. Ha nem tudsz ezzel a tudattal játszani, sajnálom.

Jogod van formálni a játékmenetet, de nem úgy hogy az egész világ összeomlik. Mint említettem ez így már nem ED, hanem valami paródia.
Utolsó esély, az kérlek szépen a balzsam, vagy van egy ilyen 13. körös képesség. Egy 1. körös adeptus, még nem hős, hogy ilyen engedményeket tegyen bárki is neki. Hol volt még ott a hirtelen halál, hiszen még el se ájult még volt egy rakás felépülés próbája. ;)
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.24. 18:25

Oké, akkor ezt figyelembe véve, visszavontam a művészi képzettségek célszám csökkentő szabályát, -mint általam bevezetett módosítást- félek valami olyan jönne ki belőle, hogy összeomlik a világ, vagy valami paródia...
Vagy, ne adj isten Kyarra szemét kezdi el szúrni, mint most a tiédet ez, aztán nagy összeveszés, sértődés stb.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.24. 20:29

Ahogy gondolod. Én nem használtam még ezt az engedményed. Amit mellesleg egy ED-GURU "mondott" neked. Megkérdezzük, hogy mit szólna a másik engedményedre, amit Kyarrának tettél. De nem azzal van bajom, hogy Kyarrának tetted, nem azért "szúrja a szemem" hanem azért, mert egyáltalán ilyen eszedbe jutott. De végül is te tudod, mennyire akarsz a játékosok kezébe isteneket felülmúló lehetőségeket adni. Mert ez az volt.

Legközelebb, ha valamiféle engedményt akarsz tenni, jól vesd össze a többi képességgel, tárgyakkal, lényekkel egyszóval a világgal esetleg kérdezd meg egy tapasztalt mesélőtől, ne tőlem -én csak 1szer meséltem-, hanem mondjuk Selmo-tól vagy Sade-től, hogy ilyen irtózatos nagy bakit ne kövess el, mint most.

Meg esetleg nem lenne halál közeli élménye a karaktereknek, ha nem ennyi ellenfelet mesélsz be. ;)
De végülis nem is gond a sok ellenfél. Aki nem csapatjátékos az vessen magára. Aki előre megy és beront a tömegbe, az így járt. Nehogy azt hidd, hogy én nem jártam így korábbi játékaim alkalmával. Tudod hányszor halt meg a karakterem? Meg se tudom számolni. Mindig visszahozták az életbe. Már olyan volt mint akinek szüksége van az élethez az utolsó esély balzsamra. (Már infúzión kapta, s kezdett immunissá válni ellene.) :D Ájult is rengetegszer volt. Úgy is zajlott csata, hogy mindig csak egyvalaki volt talpon, és amíg küzdött, addig a másik kari magához tért. Olyan is, volt hogy már mindenki ájult volt, amikor az utolsó karakter végül legyőzte a carnix-ot, de úgy, hogy ha sérül még 1-et akkor beájul.

Szóval nem igazán értem, azt hogy egyáltalán miért kellett bármiféle segélyt nyújtanod?
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.24. 21:53

Castor de Vinter írta:Kyarra!

Sebzésdobás is kéne.

Bocs azt azért nem dobtam mert azt hittem nem talált, de akkor dobom.

Castor de Vinter írta:Oké, akkor ezt figyelembe véve, visszavontam a művészi képzettségek célszám csökkentő szabályát, -mint általam bevezetett módosítást- félek valami olyan jönne ki belőle, hogy összeomlik a világ, vagy valami paródia...
Vagy, ne adj isten Kyarra szemét kezdi el szúrni, mint most a tiédet ez, aztán nagy összeveszés, sértődés stb.

Nem szeretnék vitázni. Ne csináljuk ezt jó? Csak játszunk. Én is szoktam gerjeszteni a dolgot de erősen próbálok leszokni róla.
Ti elmondjátok hogy működik a rendszer és én úgy játszom.

Erősen nem ismerem a rendszer se a rendszeren belül a saját korlátaimat így fordulhatott elő hogy agyatlanul cselekedtem. Tanulok belőle ez nekem is tanulási folyamat. Ne legyen belőle vita pörgessük vissza és akkor beájul a kari és kész és az tiszta és szabályszerű volt és senkinek nem szúrja szemét.

Én szeretnék ED-t játszani még mindig izgat a rendszer, a világ, de úgy nehezen megy ha állandóan sértődésekkel és egymás állandó kiigazításával tarkított a játék.
Döntsük már el vitázni akarunk és kritizálni mindenáron a másikat vagy játszani? Ha az előző én visszavonulnék a játéktól. Így szeretném gyakorolni, hogy nem kívánok vitát és veszekedést gerjeszteni vagy előidézni, de részt se szeretnék venni benne.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.24. 23:01

Kyarra félreértettél, én nem vitázom. Elmondtam a véleményem.

Megkérdeztem egyébként Selmo-t hogy mit szól ehhez a játékhoz. Azt mondta, idézem: "vajszívű KM". ill. "nem ártana utánanézni a dolgoknak".
meg: "lehet nem ártott volna gyengébb ellenfelekkel kezdeni"
Amikor 1 sebed van és már majdnem ájulsz, akkor "olyankor kell futni".

Nem kell ezen most fennakadni, inkább tanulni kell belőle, hogy legközelebb ne legyenek ilyen problémák.

Korábban belinkeltem egy táblázatot, abban a pdf-ben vannak harci manőverek is leírva, lehet szemezgetni. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.24. 23:21

De lehet mindezt szerintem finomabban is.
Na mindegy.
Futni nem tudtam, mert már az első körben leütöttek.
Próbálok, az a táblázat jó, nekem is megvan, mostanában én is forgatom.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.25. 5:48

Oké, én itt most befejeztem.
Az szúrja a szemed hogy ilyesmi eszembe jut!?
A kaland kiírásban említettem hogy kezdő mesélő vagyok. Én ezt tudtam kitalálni hogy megmentsem Kyarrát attól hogy karakterhalál miatt elmenjen a kedve a játéktól.
Túl erős ellenfeleket választottam? Megelehet. De honnan a f*ból tudjam ha nem engeded kitapasztalni????
Kérdezzek meg másokat?Miért is? Ők nem úgy tanulták meg hogy kitapasztalták?
Nulla tolerancia van benned, állandóan kritizálsz és elvárod hogy megfeleljek a te fejedben élő ED világképnek.
Nem tudok.
Én, biztos hogy nem tudok megfelelni a te ED világképednek, mert nem is merem olyan jól. Te azt a játékot szeretnéd játszani ami a te fejedben van, de annak nem tudok megfelelni, mert nem ismerem. Biztos lehetsz benne hogy egy első mesés KM még nagyon sok efféle hibát el fog követni. És igen még sok ilyen lesz a játékban ami nálad leveri a biztosítékot.
Megnézném én azt a játékot amit Selmo vagy te ELŐSZŐR mesélt. Bármibe lefogadom hogy ehhez hasonló hibákat ti is elkövettetek, csak ott annyival könnyebb helyzetben volt a KM, hogy nem volt senki elég tapasztalt a szabályismeretben ahhoz, hogy a pofájába is verje ezeket; amit te olyan előzékenyen megteszel velem mindezt a "csak segíteni akarok hogy tanulj" jegyében.
Szerinted ki a f*nak van így kedve mesélni???
Ez volt az első próbálkozásom, az első bakim és te máris kilépéssel fenyegetőztél.
Nincsenek egy kicsit túlzott elvárásaid egy első mesés ED mesélővel szemben!?
Levegőt, mozgásteret sem hagysz nekem csak állandóan kritizálsz.
Hát most én dobom be az unalmast, menj és keress olyan embert aki neked elég jó. A francnak van kedve úgy mesélni hogy állandóan kritizálják.
Az egyetlen hiba amit elkövettem, az az, hogy nem privát csatornákon kommunikáltam, így elkerülhető lett volna az egész hisztéria.
Viszont a cipőm tele van most már az állandó kioktatásoddal.
Nem vagyok Selmo, nem tudok úgy és olyat mesélni, ami neked elég jó.
Bocs Kyarra, de kurvára elment a kedvem az egésztől.
Befejeztem, ennyi volt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.25. 8:41

Én megértem :( És sajnálom.
De azért remélem lesz kedved máskor vagy később még mesélni.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.25. 9:35

Kérlek, ahogy gondolod. Elmondtam mi nem tetszik. És? Akkor mi van. Vége a világnak mert meg mertem szólalni és elmondtam a véleményemet?

Fenyegetőzni én nem fenyegetőztem, csak azt mondtam, hogy ha nem vagy képes tanulni akkor minek segítsek? Akkor én befejezem.

Az én első mesélésem kérlekszépen már akkor történt, amikorra már 1-2 évnyi játék után voltunk. És az aki az egész világot és játékot bemutatta nekünk, és először mesélt, az az ED hivatalos magyar fordítója. Már több ED novellát írt és fordított. Mi az eredeti angol szabálykönyvből kezdtünk el játszani, és rájöttünk, hogy ha ezt valaki tovább akarja mesélni, akkor le kell fordítani. Az akkori mesélőnk mindent átolvasott és úgy ültünk le játszani, hogy elmondta a lehetőségeket. Csináltunk egy próbajátékot, ami egy harcból állt, ott kiderültek a dobások meg, hogy mi hogyan zajlik.

Szóval lehet, hogy célszerűbb lett volna előbb játszani ED-t mint egyből mesélésre adni a fejed. (Ez a kitapasztalás.) Vagy legalább egy próba harcot, játszani és nem egyből a kalandot.

Abban igazad van, hogy él bennem egy világ, és azt vártam tőled is. Ez a világ azonban az, ami az ED novellákban és a szabálykönyvben megjelenik. És az nem az én világképem, hanem azoké a mesélőké akiknél játszottam, akik meg nem a saját fejükre támaszkodtak, hanem a könyvekre.

Nem hagyok neked mozgásteret, és folyton kritizállak? Ha figyelmesebben elolvastad volna az egész könyvet, a szabályokat, akkor nem szólnék egy mukkot sem. Nincs baj a kritikával, ha az akinek szól tanul belőle és nem támadásnak veszi. Megsértettem az önérzetedet? Nem volt szándékomban.

Elmondtam egy-egy dologra, hogy az hogy van, mert igen, te kezdő mesélő vagy és ráadásul olyan mesélő, aki még nem ismeri olyan jól a rendszert. De nehogy már ez kedvedet szegje! Az hogy kijavítlak egy-egy hibádra felhívom a figyelmedet, az NEM azért van mert én kekeckedni akarok veled, vagy meg akarlak alázni... mondván :"no te marha hát ezt se tudod" NEM. Azért van, hogy tanulj, ha nem mondom meg, akkor ki mondja meg? Akkor hogyan fogod helyesen megtanulni? Sehogy. És ha nincs kriktika (akármilyen is legyen) az lesz, hogy nem ED-t játszol, mesélsz hanem valami egészen mást. És majd, ha netalálntán később mesélsz majd olyanoknak, mint én (tapasztalt játékos), akkor nem ég az arcod a sok hülyeség miatt. (Ezzel most nem arra célzok, hogy most ez van, hanem ez lehet majd belőle, ha nem tanulsz.)

És ez nem kioktatás, hanem oktatás. Van különbség. ;)

Kyarra írta:De lehet mindezt szerintem finomabban is.
Na mindegy.

Finomabban hogyan mondjam? Mindig írtam, hogy: bocsi ez nem így van, meg bocsi de ez már több a soknál. Ennél finomabb márcsak a csendben beletörődés. (De abból nem derül ki, hogy mi nem jó.)

1. kör, bekapod a sebet, elesel k* sz@rul érzed magad. 2. kör felállsz és elfutsz ennyi. A dalnok diszciplína egyébként sem harc-orientált, inkább a szociális harcos, a "csendes" cselszövő, "álruhában" ténykedő csapatot buzdító, taktikus. A történet farigcsáló és a csapat legendáját megéneklő személy. Legalábbis ha megnézed a képességeit, amiket kap ill. hogy azok közül mi neki a fontos. (A fontos, az a diszciplína képességek, azokba karmát is tehet.) ;)

UI: És azért kérdeztem meg Selmo véleményét erről, és azért idéztem amit mondott, hogy legyen egy tapasztalt mesélő is, aki hozzászól a történtekhez, ne csak folyton az én véleményemet (Castor szerint kritikámat) hallgassátok. Pusztán építő jelleggel gondoltam mindezt, de úgy látszik leépítés lett belőle. Ez a része már nem én rajtam múlott hanem a rajtatok.
Miért van az, hogy mindent amit írok csak félig értelmeztek, elakadtok egy szónál egy kifejezésnél és a többit el se olvassátok. Vagyha el is olvassátok egyből: azt a személyetek elleni támadásnak gondoljátok, amire ellentámadás dukál és sértődés a vége. Nem értelek benneteket... :(

pl.
De nem azzal van bajom, hogy Kyarrának tetted, nem azért "szúrja a szemem" hanem azért, mert egyáltalán ilyen eszedbe jutott.

A "szúrja a szemem" kifejezést te használtad rá, ezért is idéztem. És nem jutna ilyen az eszedbe, ha rendesen felkészültél volna a mesére. Ha tisztában lennél azzal, hogy egy ilyen engedmény mit jelent. Amit egyébként le is írtam, hogy mit jelent: azt jelenti, hogy a hős legdurvább lehetősége, amiért feláldozza az életét (minta áldozat) az nem ér semmit. Mert ez annál 1000szer jobb. Ha rendesen átolvasod a könyvet, akkor tisztában lennél azzal is, hogy attól, hogy valaki közel az ájuláshoz, az még nem jelenti azt, hogy halálán van. Nincs kétségbeejtő helyzetben. Oké nem készültél, nem olvastad át a rendszert, csak felületesen. Bocsáss meg, ha felhívom rá a figyelmedet, hogy mik vannak, bocs hogy én jobban ismerem a rendszert, mint te, és ott ahol pontatlan a tudásod kijavítalak. Ha ezt nem teszem, akkor kitapasztalod, de rosszul... és annak mi értelme?
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.25. 19:20

Zsombi

Vigyázz mert az agyad a végén még a füleden fog kifolyni, mert nem fér el a koponyádban.

Antarys írta:
Kyarra írta:De lehet mindezt szerintem finomabban is.
Na mindegy.

1. kör, bekapod a sebet, elesel k* sz@rul érzed magad. 2. kör felállsz és elfutsz ennyi. A dalnok diszciplína egyébként sem harc-orientált, inkább a szociális harcos, a "csendes" cselszövő, "álruhában" ténykedő csapatot buzdító, taktikus. A történet farigcsáló és a csapat legendáját megéneklő személy. Legalábbis ha megnézed a képességeit, amiket kap ill. hogy azok közül mi neki a fontos. (A fontos, az a diszciplína képességek, azokba karmát is tehet.) ;)

Köszönöm hogy kioktatsz hogy kezeljem a karimat. Kioktatás mert nincs szükségem rá hogy elmondd és közöd sincs hozzá én mit teszek a karimmal.
Harci szitut egyébként is elég nehezen lehet szociális képességekkel kezelni. De te és a kivételes agyad biztos képes rá.

A Finomabbon igenis azt értettem hogy néha képes vagy magadba fojtani a véleményed (és normális keretek közt osztani az észt, nem lenézéssel ahogy tetted) és nem kimondani mindent amit gondolsz. Nem fenyegetőzni amikor tudod mi a helyzet és nem megjátszani végül a tök ártatlan nagyokost. Ellenszenvet szül.
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.26. 21:11

Kyarra írta:Köszönöm hogy kioktatsz hogy kezeljem a karimat. Kioktatás mert nincs szükségem rá hogy elmondd és közöd sincs hozzá én mit teszek a karimmal.

Magán véleményem az, hogy ki kitől veszi ugyanazt a véleményt kioktatásnak, mig mástól baráti jótanácsnak tűnik, az belőlünk jön, tőlünk függ. Az is érdekes, egy-egy reag miért minősül támadásnak, holott csak egy vélemény. Nincs hangsúly, sem mimika, sőt az illető tapasztalatát sem látjuk, csak feltételezünk. Szintén belőlünk fakad, szerintem.

Szóval ha én kijelentek valamit (A dalnok nem haci-marcim hanem ilyen és olyan, meg amolyan.) az nem jelenti azt, hogy most ezt személy szerint neked írom, azt se jelenti, hogy bármiféleképpen beleavatkoznék, hogy te miképpen játszd a karaktered. Azt se mondtam meg ezzel a kijelentéssel, hogy ezt az információt mire használd fel. Nem mondtam vele, semmi bántót, se sértőt. Pontosan azt jelenti ez a mondat, ami írva vagyon, vagyishogy a dalnok nem harcos. És ennyi se több, se kevesebb.

Mindenki maga dönti el, hogy egy kijelentésből mit érez ki... Van aki ellenszenvet, van aki jó-tanácsot, van aki egyszerű tényközlést lát egy ilyen kijelentésben. ;)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Előző

Téma lezárva
177 hozzászólás • Oldal: 12 / 12 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Vissza: ED Kalandok