• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 93 / 95 • 1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.06. 16:46

Xylina

- Nem, ezt kikiálthattam volna az ablakomon keresztül is - megyek arra, amerre ő. Utcán lakó hajléktalanokat látok, akik beköltözhetnének a bedeszkázott, elhagyott lakásokba. Én legalább is azt tenném...
Zizzent úgy sétál int, mint a törzsvendég. Közli, itt senki se ért közös nyelven, ami vagy igaz, vagy nem.
- Ran alaposan meglepődött. Szerinte téged semmivel sem lehet megijeszteni - folytatom, habár semmi közöm a magánügyeihez. Hirtelen a következő mondatok hagyják el a számat:
- Tudni akarom, kinek akart eladni engem egy Armada nevű emberkereskedő. Ma ismét találkoztam vele, de nem volt túl közlékeny, és tekintve, hogy két bérgyilkos kísérte ki a fogadóból, talán már nem is él. Úgy vélem, neked több ügyességed van ennek kiderítésében, mint nekem.
Újra körbenézek:
- Mért hoztál ide? Mért pont ide?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.06. 17:05

*Egy kanyar után pár lépéssel egy aulába értek. A plafonon valaha freskó lehetett, melyet mára már nem lehet kivenni a lepotyogott vakolatdarabok miatt. Viszont a hely taszít téged minden porcikádban. Bár itt nincs senki emberfia, mégis úgy érzed, hogy rengeteg ember haldoklik ezen a helyen. Ez az érzés csak az aulában fogott el, amibe négy irányból csatlakozik folyosó. Minden folyosóbejáraton két-két lámpás ad fényt, mert már ablakot jó ideje nem láttál, ahogyan a folyosón ajtókat sem.
Az aula közepén valaha állhatott valamilyen szoborféleség. Most már csak egy csonka, alig térdig érő piszkosfehér színű letöredezett kőhalom látszódik belőle. Zizzent ráül erre a kőhalomra, majd komoly ábrázattal néz csendben, már szinte zavarba ejtően.*

- Tudni akarod. Vagyis segítséget kérsz tőlem. Ezzel egy bökkenő van. Nem tudod megfizetni az árát. Nincs már társulatod, csak fél, de az is börtönben. Nincs semmid és senkid.
Miért hoztalak ide? Itthon vagyok. Itt nincs idegen fül, nincs besúgó, rosszakaró. Itt biztonságos mind nekem, mind neked.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.06. 17:26

Xylina

Nyomasztó helyen állapodunk meg, kár, hogy nem választott másikat. A társulat óta magam mögött hagytam a nyomort és sose kívánkoztam vissza oda.
<Ez egy sírbolt, csak nem tudja magáról>
- Biztonságos nekem, amíg másképp nem döntesz - teszem hozzá a magam véleményét. - Lennének rosszakaróid? - vonom fel egy pillanatra szemöldökömet, de aztán vállat vonok.
- Segítséget kértem, nem üzletet ajánlottam. Utóbbiért szoktak fizetni, előbbiért nem. Ám elhiszem, puszi pajtások sem vagyunk, ekkora szívességet kérjek tőled. Én nem tudok fizetni neked, de az a famor család, amelyiknek vére az ereimben folyik, az tud - jelentem ki meggyőződéssel.
<Valószínűleg kellenék nekik. Ha egy idegen famor képes volt "megrendelni" engem, a valódi véreim pláne. Habár vakmerőség olyasmire mutogatni, s nevükben előre megállapodni, alkudozni, s attól várni az ellenszolgáltatást, ami még nincs...>
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.06. 19:11

- Rosszakarói mindenkinek vannak. Neked is. Nekem is. - *von vállat Zizzent unottan, mint akit annyira nem is izgat ez a dolog, természetes neki.*
- Ülj már le ahová tetszik, engedd el magad! Nem jó így üzletet kötni, hogy úgy állsz ott, mint aki karót nyelt. Mert hát ez üzlet, drága. Az információ kemény pénzbe kerül, vagy egyéb viszont-segítségnyújtásba. Mert ahogy mondod, nem vagyunk puszipajtások, de még ha azok is lennénk, ingyen semmi sincs senkinek.
*A meggyőződéssel kijelentett mondataid kis szünetre késztetik a lányt. Feláll, tesz úgy két kört a csonka maradvány körül gondolkodva, majd visszaül.*
- Nem kezdek famorokkal. Pláne nem látatlanba. - *végignéz rajtad* - Mihez értesz azon kívül, hogy az emberek múltjába látsz?
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.07. 7:58

Xylina

Engedjem el magam, itt? Óvatosan körbenézek. Itt még leülni se lehet semmire. Így inkább lassan fel s alá sétálgatok, ha már az egy helyben ácsorgást feszélyezőnek tartja.
- Mért kérdezed, felhasználnál? - pillantok rá, amikor hozzáértésemre kíváncsi. - Ebben az országban kevés hasznát veheted egy erioni tolvajcéh volt tagjának. Nem ismerem se a környéket se a beszélt nyelvet - mutatok körbe a városra célozva. Így őrültség egy törvényen kívülinek még csak azon is gondolkodnia, belevágna. - Ráadásul mindig csapatban dolgoztam.
Azért érdekel, mit tud ezzel kezdeni, mennyire hamar söpri közlésemet félre és ítél hasznavehetetlennek.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.07. 16:51

- Igen, fel. - *válaszol tömören Zizzent a "felhasználnál?" kérdésedre. Végighallgat, de miután kimondtad, hogy erioni tolvajcéh tagja voltál vigyorogni kezd.*
- Kisanyám, te aztán nem semmi vagy! Ide jössz ismeretlenül, famorként jársz-kelsz néha, s kiderül, hogy tolvaj vagy.
*A vigyorgása még megvan, bár már szelídült egy kicsit, úgy folytatja.*
- Mi volt a szakterületed? Besurranás, zsebelés, a hamisítás valamelyik válfaja? Mesélj egy kicsit arról, hogy milyen munkákat csináltál te a messzi Erionban.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.07. 18:13

Xylina

- Famornak nézek ki, és ezzel ha kell visszaélek, de... - legyintek. Nem szeretnék ennél is jobban belebonyolódni. A külsőm egy dolog, de nincs mögötte semmi komoly tartalom.
- Besurrantunk, csapatmunka keretében, alapos felderítést után. Azaz nem az alkalom szülte a betöréseinket - idézem fel a múltamat. Mintha 10 éve lett volna, nem pár éve. - Hol megrendelésre tettük, hol a magunk javára. Kezdetben zsebesként kezdtem, mint a céhünkben minden kölyök, ám az okirat hamisításban nagyobb tehetségem lett. Tartózkodási engedélyek, parancsok, nemesi levelek, felhatalmazások, váltók, privát levelezés hamisítása, mesterleveleké, ilyesmi. Az erv nyelvű, erioni címerekkel boldogulok, ahhoz, hogy ezt most is űzzem, sokat kell tanulnom és felkészülnöm. Ti más betűvel írtok, és a heraldikátokat se ismerem. Ölni nem a mi dolgunk volt, megvoltak arra a kapcsolataink és sose szajháskodtam - teszem hozzá, nehogy elkapassa magát.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.07. 19:08

- Szóval hamisító vagy inkább. - *Zizzent elgondolkodik rendesen maga elé meredve, hogy pár pillanat múlva rád emelhesse tekintetét.*
- Tanodába jársz. Ott megkapsz minden segítséget ahhoz, hogy elsajátítsd a szükséges ismereteket. Az öregtől kis erőfeszítéssel szinte mindent megtanulhatsz.
Az ajánlatom a következő: Egy, maximum három nap múlva mindent megtudhatsz arról, hogy Armada mit szeretett volna veled tenni konkrétan. Kinek, mikor, hol, mennyiért, és egyéb információk is szóba jöhetnek. Te pedig vállalod azt, hogy ...
- *kiabálás hallatszik arról, amerről jöttetek, erre Zizzent csendben marad és fülel. Aztán hirtelen felpattan a helyéről karon ragad és sietős léptekkel - már szinte futva távoztok az aulából az egyik folyosóra lépve.*
- Ha lehet halkan, ne trappolj! - *mondja suttogva neked, majd szinte hangtalanul haladva mutatja neked, hogy merre menj utána. Az arcáról nem tudsz levenni semmit, de azt sejted, hogy baj van. Ezen a folyosón már nyílnak ajtók, valószínűleg elhagyatott lakásokhoz. Amit látsz előre, hogy a folyosó zsákutca - viszont az utolsó ajtón Zizzent benyit. Egy rég elhagyatott szoba látványa tárul eléd. Rozoga asztal, eltört székekkel, vastagon belep mindent a por. Az ablakon félig leszakadt spaletta - félhomály a szobában. Jobbra egy másik szoba nyílik.*
- Menj be a belső szobába. Ha azt mondom, hogy nyomás, akkor a szekrényajtót nyisd ki, s bármit látsz, lépj be a szekrénybe! Ne kérdezz, majd máskor! Menj! - *ha tétováznál egy picit taszít rajtad. Ő meg kint marad.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.07. 19:34

Xylina

- Úgy van - biccentek megállapítására. Kikerültem a gyakorlatból betörés és lopás terén, habár azt is fel lehet frissíteni, ha minden kötél szakad.
<Ran vajon megnyúz, ha ezt bedobom neki?>
Abban Zizzent nem téved: a tanodában az írást, nyelvet, címereket el lehet tanulni.
- Viszont célirányosan tanulni könnyebb mint bele a vakvilágba. Ha lennének konkrétumok, könnyebb lenne...
Már mondja is, hány napba telik neki utánajárni az engem érdeklő dolgoknak, pedig az ellenszolgáltatásban meg se egyeztünk, a rendes nevét se tudom, így pedig nem szeretek üzletelni. Túlságosan meg lehet így szívni.
Ám valami közbejön, indulnunk kell. terel a sikátorokban, egyre rosszabb helyre jutunk.
És ha ez így van megrendezve? baj, be a házba, be a szekrénybe, ami jó kis csapda én meg elkelek...
Bemegyek a belső szobába, de ott fülelek rendesen és ha lehet, leskelődni is tervezek.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.07. 19:46

*A belső szobában egy kiberhelt, eltört lábú ágy látszódik, melyen rongyok heverésznek szerteszét. Az ágy lábánál egy félajtós szekrény, melyben talán évek óta nem nyúltak. Mindenféle kacat van a szekrényben: ruhák, törött viharlámpás virít köztük, látsz egy kosarat is, melyben mintha különböző edények volnának, s ennek a tetején újabb gombócba gyűrt ruha díszeleg.
És ide kellene belépni? fut át az agyadon a gondolat, de tovább nem jutsz.
A fél szekrényajtó kivágódik. Egy sötét ruhás alak lép elő belőle rövid pengével a kezében. Egy pillanatra megtorpan ahogy meglát - gyorsan kell cselekedned.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.07. 20:04

Xylina

És ím, itt az első bibi...! Hajam is majdnem az égnek áll, ahogy kivágódik a rumlis szekrény ajtaja és ott van egy pasas. Fegyverrel!
Mi ez, ha nem átverés? Álltam volna a szemétbe?!
Most már megvan a baj, még jó, hogy hoztam a tőrömet...
Hátha időben mozdulok felé, és még tart a meglepetése. Mért, ugyan mit/kit várt?
Önvédelemre gondolok egyből, nem arra, mosolyogva, tétlenül várjam, ledöfjön.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.08. 18:32

*Gondolkodás nélkül, reflexből rátámadsz a férfire, aki láthatóan leblokkolt egy pillanatra miattad. Ez szerencse volt, mert így villámgyorsan tudsz támadni, sikeresen. Az első szúrásod a bal combját éri, a második a hasát szántja fel, míg a harmadik támadásod a tőröddel a bal kezét szántja fel mélyen.
A gyors támadássorozatod fájdalmasan érinti az idegent, de annyira nem vette el a kedvét, hogy elinaljon.
A kocka fordul, mert reflexből kapod vissza a támadásokat, s hamar rájössz, hogy igencsak tapasztalt fegyverforgatóval akadtál össze. Már az első vágása is igen fájdalmasan érint, mivel a mellkasodat szántja fel borotvaéles pengéje. Ezt követően a penge felfelé ível, s nem vagy elég gyors, hogy a fejedet elhúzd az útjából, így az arcodon vékony vörös csík jelenik meg, mely élesebben, fájdalmasabban érint, mint az első találat.
A fájdalomhoz nem szoktál hozzá, de próbálod állni a támadásokat, merthogy egy harmadik is száguld feléd - villámgyorsan fordul meg a tőr a támadód kezében, hogy fentről lefelé tartó mozdulattal újra húsodba marjon. Bele is mar a bal alkarodba, épphogy nem érte el a penge a csontodat.
Szemed sarkából még látod, hogy egy újabb alak érkezik, de az helyett, hogy téged vegyen célba, a férfi ellen mozdul. Zizzent az, véresen, két tőrrel a kezében.*

//25 Fp, 3 Ép veszteség
Ennek megfelelően ha tovább harcolnál minden harcértékedből 20 levonódik. Valamint, ha tovább szeretnél harcolni, az csak egy sikeres Akaraterőd dobás után lehetséges.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.08. 18:51

Xylina

Ezt jól kikaptam. A férfi jó. Nagyon jó. Edzett, nem úgy, mint én, aki mióta a társulattal voltam, alig gyakoroltam. Még a régi reflexek is kihagytak: sose menj el otthonról mérgezett éllel. Naná, hogy tőröm natúr van!
A férfi keresztben megvágja a mellkasomat, csak hogy fokozza, kapok a képemre - az arcom, az arcom! Sebhelyes csúfság lesz belőlem! - végül a bal alkarommal zárja, amiből ömleni kezd a vér.
De még mennyi! Belesápadok és szinte szédülök is. Testem elől, a pofám merő fájdalom, érzem, ahogy a vér átáztatja a ruhámat, a karom zsibbad felüvöltök. Elvégre nem születtem fakírnak!
A pasas elvette a kedvem a folytatástól, habár akkor meg fogok halni... Mire ide jutok a gondolatmenetben, újabb fővel egészülünk ki: Zizzenttel. Ő most a saját, vagy más vérétől vöröslik?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2011.07.08. 20:28

*Hátrébb húzódsz, hogy Zizzent átvegye a helyet a harcban a férfi ellen. Amit látsz fájdalmaid miatt potyogó könnyeid közt szinte legyökereztet.
A hibbant tyúk profi módon esik neki ellenfelének, szusszanást nem hagyva mindkét kezével. Öröm lenne nézni jelenlegi helyzetetekben, de sajnos, hogy a férfi még így is jobb Zizzentnél, hogy te megsebezted. Állja a lány csapásait, ki is védi őket. Ráadásul még így is talál kétszer olyan helyzetet, hogy beszúrjon Zizzent védelmén, megsebezvén kétszer a kezén.
Zizzent állja a támadásokat, de kétséges, hogy egyedül le bírja győzni ellenfelét.*

//Még mindig: támadni sikeres akaraterődobás után tudsz//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2011.07.10. 10:05

Xylina

A fájdalom az úr, visszatart. Puding vagyok, és ezen képtelen vagyok felülkerekedni. Zizzent bámulatosan ügyes mindkét kezével, lenne mit tanulni tőle, de a férfi sem piskóta. A csaj még bírja a tempót, nem szedett be komoly sebet, de sajnos a pasi sem. Vajon meddig tart a döntetlen? És ha billen az egyensúly, kinek a javára? Sajnálom, hogy nem tudok segíteni Zizzentnek...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 93 / 95 • 1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95

Vissza: Toron