Konrád
A fánál
Vajk tekintete sokat elárul. Még mielőtt megszólalna, már akkor tudom, hogy meg akarja őket ölni, s mind ezt egy cseppnyi bűntudat nélkül. S szavai sem mond ellent ennek a meglátásomnak. Habár ebben az esetben hajlok egyetérteni Vajkkal. Néhány másodpercre gondolkodóba esek, s közben végignézek az ájult haramiákon.
Kicsit hezitálok. Nem szeretek élet vagy halál közt dönteni. De van, aki nem érdemli meg az életet és azok, akik másét tönkreteszik, hogy az övék jobb legyen, az nem tarthatja meg életét.
- A nemi hovatartozás nem oldja fel a bűnöket. – habár ezek a szavak potyognak ki számból, de egy nő életét nem tudnám kioltani.
Én magam egyikkel sem fogok végezni, de tudom, hogy Vajknak nem kell ösztönző erő ahhoz, hogy végezzen velük. Így én hátat fordítok és szótlanul visszamegyek az útra.
Tábor
A tábortűz mellett nem igazán hallatom hangomat és úgy igazából a Hordós történeteit is áteresztem füleimen. Inkább előveszem egyik könyvem (matematika könyvet 3-mas foknak megfelelő szintűt) és kis noteszem, melybe észrevételeim és gondolataim jegyzetelem miközben olvasok, ehhez pedig persze tartok magamnál ceruzát is. Ezt gyakran megteszem és nem csak olyan könyvel, amiből tanulok, hanem regényekkel is, így nem csak egy noteszem van, hanem minden témához egy-egy. Persze nem hozok mindig magammal minden könyvet, hanem mindig az útra valóra egy vagy kettőt és ahhoz a noteszeim illetve egy univerzális noteszt, amit első kalandom alkalmából nyitottam még mielőtt elindultunk volna. Ebbe írom folyamatosan a kalandjaimban történteket.
Mikor az őrködésről szó esik, elfogadom, hogy én örködjek először. Persze nem is véletlen… Hisz azóta, amióta Vajk megemlítette a fojtó gyökereket szinte másra sem gondolok. Meg kell néznem!
Úgyhogy minél előbb végezni akarok az örködéssel, hogy odamehessek, miután leadtam az őr feladatot elindulok az erdőbe, ahol a gyökereket felfedezte Vajk egy kis magán kutatásra. Magammal viszem az univerzális noteszt és a ceruzám, amiket aktívan használni is fogok a következő néhány órás megfigyelésem során. (Herbalizmus tudásomnak megfelelő elővigyázatossággal és pontossággal figyelem meg a növényt élőhelyén).