• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Kockadobós és Megbeszélős

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
749 hozzászólás • Oldal: 44 / 50 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50

Re: Kockadobós és Megbeszélős

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.19. 19:41

Az az összes költhető pénz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2012.07.19. 19:46

Ok. Szerintem a karakterem kész. Feltölteni holnap fogom, mert a pofozás-formázás ma már nem fog menni, hogy nézzen is ki valahogy a tagolása.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.19. 20:15

Ugye nem a magyar Mesélők Könyvét, hanem az angol DMG 3.5-öt használtad a varázstárgy összeíráshoz?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2012.07.20. 5:16

Miután többször kiemelted, hogy az angol 3.5-öt használjuk, így azt használtam. 8)

Amit másból néztem ki:
2 területi feat az FR-ből. Ez szerintem 3.0-ás világkönyv, de még ebből is az angol eredetit vettem elő, hogy ne legyen kérdés a fordításban.
1 feat a madaramnak a Masters of the Wild-ből.
1 varázstárgy szintén a Masters of the Wild-ből. (Ennél rájöttem, hogy ez a kieg is 3.0-ás, mert a tárgy ad +10 bónuszt a Track-ra dobott Wilderness Lore próbára. Viszont úgy ítéltem meg, hogy elég jól kezelhető, hogy a +10 Track bónuszt itt Survival próbára adja, mert 3.5-ben így hívják a Track-es skillt. :) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.20. 5:53

Quator!
Mi a varázstárgy és a feat neve?
Után szeretnék nézni a 3.5-ös változatának, mert már értek meglepetések, mikor összevetettem dogokat.

A Track-Survival kutyuláshoz:
A "Tarck" (Nyomolvasás) egy feat neve.Olyan akció, amit kizárólag a Ranger tud végezni. (Pontosabban azok, akik felvették ezt a featet.)
A feat neve a: "Track", de a Ranger a "Survival" képzettségét használja ennek a kivitelezéséhez. (Ami alapesetben ugye sok egyéb dologra is jó.) Úgy kell elképzelni hogy a Survival skill főhalmazában van egy kisebb speciális halmaz amihez csak a "Track" feat megléte esetén lehet hozzáférni. Így mikor a Renger tesz egy Track próbát, a Survival skilljének egy speciális aspektusát használja.
Akinek nincs Track featje erőteljes korlátok között a Search skillt kénytelen használni, ha nyomot akar keresni.
A Track természetesen nagyságredekkel jobb.

Más:

Néhány tudnivaló a kalandhelyszínen való mozgás és kutatás lebonyolításáról:

A városi nyomozást-felderítést-kutatást, egy leegyszerűsített absztrakt módon kívánom végrehajtani, ahol az eredményt módosítják a szakértelem próbáitok.
Az alább látható Murran erősen stilizált térképe. Nem is térkép, inkább egy zónafelosztás, ahol minden mező egy adott városrészt jelöl, vagy egy fontos, jellegzetes épületet.
Nektek az a célotok, hogy minél kevesebb feltűnést keltve megtaláljátok azt a mezőt, ahol az egyik vezér van. Ennek a célszáma DC25.
Minden órában dobtok 1d20-al.
Minden egyes kereséssel töltött óra +1 módosítót ad ehhez. (halmozódó)

További módosítót adó szakértelempróbák:

-Gather Information (valami szörny fogjul ejtése és kivallatása kell hozzá) DC 20 Siker estén +2 módosító

-A Ranger "Track" (Survival) DC20 próbája siker esetén +2 módosító

-Ezen kívül minden mezőn lesz valami apró miniküldetés, vagy egy feladat, aminek a végrehajtása további változó módosítót adhat az adott óra dobására.

A táblán óránkét egy mezőt lehet lépni. Mivel a várost megszállva tartják a szörnyek nagyon kicsi az esélye hogy ne legyen találkozás az adott órában egyéb lényekkel.

A mozgás közbeni véletlen találkozásból fakadó összetűzés esélye Spot, Move Silently (adott esetben Hide) skill próbákkal csökkenthető.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2012.07.20. 7:09

Castor

A featek:
FR: Blooded, Luck of Heroes
MotW: Flyby Attack (24.o.)

A varázstárgy:
MotW: Goggles of Following (30.o.)

A Track-Survival összefüggését értettem. A karakernél úgy is lett feltüntetve, hogy Survival: x/y, ahol x=az általában vett Survival értékemmel és y=a Track feat használatakor érvényes értékkel.

A városi nyomozáshoz:
A kaland topicjában lévő Gather Information próba és a hozzá megadandó pénz az ettől független, illetve az még ez előtt "előkészítésként" megtörténik és utána "megyünk át" Murranba és kezdünk bele a rubrikák felderítésébe?

Illetve azt mi döntjük el, hogy melyik kockáról indulunk? (Gondolom valami határmezőről, mert nem ledobnak minket a város közepén ejtőernyővel. 8) :lol: )

(Egyébként én már tudom, hogy hol van a két mákvirág. :wink:
A harcosféle a Piactéren, mert az nagyobb betűvel van írva, íyg az a fő összecsapás helyszíne. :D
A varázslóféle meg a varázslótoronyban, mert a varázsló mindig a tornyában várja a végső összecsapást. :D )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.20. 7:15

Vedd afféle előkészítésnek.
Ennyi infót bárkitől össze tudtok szedni, ezek nem titkosak, csak nem volt kedvem egy "Take 10-zel mennyi infó tudok meg a városról?" kezdetű poszthoz. Kb ennyit. Térképmásolatot sem gond szerezni a városról.

Ti döntitek el hol léptek be, pontosabban hol bírtok bejutni.
Az erősen védett helyeket -ahol nagy nyílt terek vannak és tömegével rohanhatnak le benneteket- felteszem, nem akarjátok kezdésnek bevállalni. Na ahhoz kell a gather Information, vagy egyéni felderítő munka.
A szegénynegyed logikus választás lenne, mert nem sok zabrálnivaló van benne, ergo nem azzal fogjátok kezdeni hogy "láttok négy ogrét és egy trollt egy ékszerbolt kiaraktát fosztogatni, úgy tíz lépésre tőletek..." 8)

Quator ar Zaraquer írta:Castor

(Egyébként én már tudom, hogy hol van a két mákvirág. :wink:
A harcosféle a Piactéren, mert az nagyobb betűvel van írva, íyg az a fő összecsapás helyszíne. :D
A varázslóféle meg a varázslótoronyban, mert a varázsló mindig a tornyában várja a végső összecsapást. :D )

Nincs harcosféle, mindkét ogre vezér mágus. Habár ez nem akadályozza meg őket abban hogy baromi erejüket kihasználva küzdjenek is és harcosként, hadvezérként funkcionáljanak, csak a szorosabb értelemben ők ogre mágusok.
Egyébiránt a Piac véletlen maradt 18-as betűmérettel írva.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2012.07.20. 11:21

Részemről (mivel a Charisma elég tré lett és nem is vettem fel hozzá kapcsolódó skilleket 8) ) olyan 150-200 aranyat tervezek rácsattintani az előzetes infógyűjtésre, térképszerzésre. :)

A belépést természetesen majd csapatosan megbeszéljük, akár IC is részemről, de egyenlőre nekem a Fűrésztelep, illetve a Raktárak a szimpatikus. Hogy miért azt nem tudom, csak "megérzés".
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Miller » 2012.07.20. 21:03

A felszerelés mehet majd magyarul vagy az is nagyon keverhető?
Miller
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 31
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.21. 4:35

A varázstárgyak neve mindenképp legyen angol.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Miller » 2012.07.21. 15:11

Ok,azt én is úgy gondoltam de a "két tekercs wc papír,3 db fogpiszkáló" stb dolgokat nem fordítom ha nem muszáj.
Miller
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 31
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.21. 15:12

Persze.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2012.07.21. 23:16

Üdv!
Gondoltam adok magamról egy kis életjelet, nehogy a hosszú némaságomból bárki hibás következtetést vonjon le. Jelenleg kicsit el vagyok havazva munka fronton, de alakul a karakter, csak lassabban a tervezettnél (hiába no, a tíz órás munkanap és a két - két és fél órás utazás mellett nem sok időm és energiám jut alvástól eltérő jellegű dolgokra).
Jelen állás szerint a stat nagy része megvan, az előtöri alakul, a felszerelési listához meg még a 3.5-ös DM's Guide-ot át kell nyálaznom.
Martos
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2012.07.22. 5:44

Üdv!

Sajnos Nava ezt most kihagyja. :? Úgyhogy vagy 3-an indulunk vagy még keresünk 1 embert.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.07.22. 7:03

Indultok 3-an, 1 NPC kalandozót meg viszek én.
Ha jól látom harcosok vannak, gyógyító van (bár nem tudom Martos mennyire fogja erősíteni a druida-gyógyító vonalat,)

Vacillálok egy Favored Soul (esetleg pap) és egy arkán mágiahasználó között, meglátom Martos mekkora gyógyító potenciált fog tudni felmutatni, és aképp döntök.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
749 hozzászólás • Oldal: 44 / 50 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50

Vissza: Castor Forgotten Realms-kampánya