• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 52 / 180 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.02.14. 16:29

</Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit)/>

//Off mindenki.:
Az előző írásomban felvetettem, hogy a toroni érméken felesleges osztozkodnunk. Egyvalaki tegye el. Adeus – ra vagy jómagamra gondoltam.

A talált tollat, papírt és tintát magamhoz veszem. Meg a többi hasonló holmit.

Akkor ha jól értem a toroni nekromanta lován a nyakláncon kívül mást nem találtam?//

*Ahogy így merengek az elmúlt órák eseményein szinte nem is hallom a kínzást. Egy rövid időre el is nyom az álom. Így mikor a vallatás durvább részeihez ér már mély álomban ülök a szikla tövében. Álmomban újra is újra tiszt lelke és a nekromanta kavarognak. Valamint a manna kavarodása és hullámzásai a csata során.
Durván akkor riadok fel álmomból mikor Marion felszólal. Szemem felpattan. Arcomon kiütközik némi veríték de nem kiáltok fel. Veszek egy mély levegőt és lassan felegyenesedek.
- Szerintem is jobbak az esélyeink az alagúton keresztül. A kapun keresztül nem szívesen mennék. Mindösszesen ketten beszélünk az ellenség nyelvén. Arról nem is szólva, hogy csak egyikünkről tudom, hogy meggyőzően tudja másnak kiadni magát.
*Egy pillanatra tekintetem megáll Meeker – en. Aztán tovább hordozom körben mindenkin.
- Az biztos, hogy a várba csak a kapun keresztül vagy az alagúton tudunk bejutni. Az is biztos, hogy az egyetlen esélyünk az észrevétlenség. Lelepleződés esetén végünk. Így fontos, hogy óvatosak legyünk. Fő a pontos felderítés. Keressük meg először az alagút bejáratát. Majd nézzük meg az alagutat és azt, hogy hol lehet az alagút bejáratának közelében észrevétlenül közlekedni, várakozni, elrejteni valamit. A lovamat én sem szeretném hátra hagyni. Valamint a lovag úrnak is szüksége lesz egyre. Szerintem legjobb az lenne ha el lehetne rejteni a lovakat az alagútban. Utána le kell ellenőrizni, hogy az alagút másik vége tiszta e? Az alagút a vár tömlöcébe vezet az egyik cellába. Ha szerencsénk van akkor a vár tisztjeit a tömlöcben tartják a lovaggal együtt kit keresünk. Ha nem akkor ....
*Két szívdobbanásnyi időre elhallgatok.
- ... be kell járni hangtalan a várak. A börtön a föld alatt van. Egy szites és lépcső vezet fel ami az udvarra visz ki. Ahol most egy teljes toroni sereg állomásozik. A járat felderítését szerintem Meeker és Aedus tudná a leg jobban megoldani.

//Off.: Szeretnék még tervet készíteni a várral kapcsolatban így még ne szaladjunk annyira előre. Egy kicsit tervezgethetünk még.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2013.02.14. 19:27

<Zul'Khugal>

A tervezgetést meghallgatom, de nem szólok hozzá. Rájuk hagyok mindent.
Ha megkérnek valamire szívesen megteszem.

Igazából csak arra gondolok, ahogy pár katonával is alig bírtam el. Sokkal erősebbnek kell lennem! Mostantól, ha van szabad időm, folyton edzek. Persze nem megbeszélés alatt, de ha tudok edzek, eszek és alszok.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.02.14. 19:58

-Marion-

Aedusnak válaszolva :
Szembefordulok vele , és kihúzom magam, kemény és határozott hangot ütök meg , de hangom csendes, ettől még vésztjósló is lehet. Talán nem is hallja más a beszélgetésünket, s ezt szeretném ha így is maradna. Ez most nem az a bizonyos fölényeskedő előkelő beszéd.

- Egy célért küzdünk mind, és mindnyájunk érdeke, hogy a lehető legjobbak legyünk. Nem bánom, ha ezt nem érted meg és a trükkjeidet megtartod magadnak! Talán tévedtem, hogy azt gondoltam van humorérzéked. Viszont gondolhatod, hogy engem sem a két szép szememért válogattak be a csapatba!
Úgyhogy ne merészelj még egyszer így hozzámérni !!!

<mert egy óvatlan pillanatban megszabadulhatsz tested kiálló részeitől >

//Off: Aedus mielőtt erre válaszolsz , várj meg egy PM et ! //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.02.15. 0:27

Aedus

- Én nem felejtettem el, hogy miért vagyok itt, hát te sem felejtsd el. Valóban nem a két szép szemedért, hanem tehetségedért lettél beválogatva, de akkor azt kamatoztasd.

Hangom megbékélő, hisz tudom, hogy ezt egy kicsit túl reagáltam, de bocsánatot ettől még nem kérek. Nekem is igazam volt.

"Látom, hogy nem akart rosszat azzal, amit mondott, de a csata feszültsége ezt hozta ki belőlem sajnos. Viszont nem kérheti tőlem, hogy pátyolgassam, miközben bármikor meghalhatunk. Nincs idő és megfelelő hely sem, hogy átadjam tudásom."
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.02.15. 1:43

-Marion-

Örülök, hogy Aedus megnyugodott.MOst már én is nyugodtabb hangra váltok , de a határozottság marad.
-Ebben igazad van Aedus . És nem is felejtem el, miért vagyunk itt. Apám a legélesebb helyzetekben is tud tréfálkozni. Talán én választottam meg rosszul a szavaimat, s amit tréfának szántam az nem úgy hatott.
Egy biccentéssel jelzem, hogy ezt lerendeztük, és a szavaiból úgy gondolom, ő is így gondolja. Aztán elsétálok a dolgomra.

//Off: Ez jó volt revoltz :))) //
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2013.02.21. 1:24

Dink Meeker

A kinzás végén:

- Bocsásatok meg de csak enyi telet tőlem!
A llelket nehezebb meg törni mint a testet, és ennek a teste elég erős volt, hogy ellen álljon, ha nem sürgetne az idő vas foga minket néhány nap alatt meg lehet tőrni az ember lelkét is, és akkor sokkal könnybb már a vallatás. Így ennyi infoval kell beérnünk. -

Hatás szünetet tartok, majd elmegyek megmosom a felszerelésem és a kezeimet.

< A társai büszkék lenének rá, hogy így ellen ált. Megérdemli a tiszteletett, de nem a könyörületett, nem háború idején! Bár alkalmazhattom volna a vízes fuladásos modszert is... hm... Talán majd legközeleb ha alkalmam lesz rá! >

A tervnél:
- Nos én is az alagutatt támogatom, mivel ha álcáznánk is magunkat abban a pilanatban lebuknánk ahogy olyas valakihez szolnak aki nem érti a nyelvünket, viszont attól még álcázhatjuk magunkat, mivel az alugut után, lehet jól jön az álca ahoz, hogy könnyben mozogjunk vagy mozogjon aki beszléli a nyelvüket, így ha baj van a meglepetés erejével tehetjük ártalmatlanná, az öröket és én hoztam is magammal néhány magas rangú ellenséges egyen ruhát.
Igen a lovakkal is egyetértek, hogy jó ha várnak minket az algut végén hátha sietősen távoznánk... -
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.03.02. 20:12

//off: Üdv Mindenkinek. Remélem mihamarabb tudok netet keríteni, és akkor folytathatjuk. :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.03.03. 19:48

//Off. Már alig várom.//
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.03.04. 22:44

türelmesen várok :? ......egy darabig !!!!! :shock: aztán türelmetlenül :))))) :shock: :shock: jah nem már most türelmetlen vagyok :)))) 8) :lol:
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.03.12. 20:58

//off: Üdv mindenkinek. Átolvastam a reagokat, és úgy látom, hogy a járat mellett döntöttetek. Ha még akartok beszélgetni, ötletelni, akkor azt tegyétek meg, mert hamarosan írok, és akkor ott folytatom, hogy az alagútban vagytok. Ja, és köszi a türelmet mindenkinek.//
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.03.13. 21:23

-Marion-

//Off: Ha minden igaz , akkor most még javában nappal van , dél körül járunk HA! jól rakom össze a történéseket . Amennyiben ez így van , akkor : //

A megbeszélésen:
-azt javaslom, hogy most vigyük a lovakat az alagút közelébe egy biztonságos helyre és ott pihenjünk le kicsit. Jobb lenne este elindulni a várba, akkor mindenképpen kisebb a mozgolódás odabenn is.

"mindenkire ráfér egy kis pihenés "
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: revoltz » 2013.03.14. 12:13

Aedus

"Valóban ránk fér egy kis pihenés és az sötétben könnyebb lesz a dolgunk bent a várban."

Bólintok egyet Marion felé, hogy egyetértek vele.
Wohoo! buli van!
revoltz
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2013.03.14. 12:47

</Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit)/>

- Mivel elég kevés a fedezék a környéken lehet az alagút kijáratát sem tudjuk majd napszállta előtt megközelíteni. Amondó vagyok csak eddig haladjunk fényes nappal amíg fedezékben tudunk maradni. Ha a járat bejáratát meg lehet közelíteni észrevétlen akkor még napszállta előtt letáborozhatunk ott. Viszont ha nem akkor meg kell várni vele a sötétet.
*A katona felé fordulok ki azt mondta, hogy oda tud vezetni minket.
Dwoon
-Az alagút bejáratát nappal meg lehet közelíteni észrevétlen? Végig fedezékben maradva?
Ha a válasz nem.:
Erv
-Napszálltáig itt maradunk. Meg kell várnunk a sötétet, hogy észrevétlenek maradhassunk.
Erv
Ha a válasz igen:
-A járatban várjuk meg a napszálltát akkor.
*Indulás előtt magamhoz veszek néhány lapos követ és hamut.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2013.03.14. 17:25

-Marion-
Akár itt, akár az alagútnál vagyunk , letáborozás után összerendezem a felszerelésemet , ellenőrzöm, hoyg minden szerszámom meglegyen , kéznél. A fegyvereimet javítom olajozom , ha kell és feltöltöm a nyílkészleteimet is ( ha kell faragok magam) A Köteleket is magamhoz veszem , esetleg megkérek valakit , aki erősebb nálam , hogy hozza ha úgy ítélik meg a többiek is , hogy szükség lehet rá.
Amikor minden rendben van , a felszerelés, a ruházatom, és némi vacsorát is ettünk , összekucorodom, valahol egy nyugodt sarokban és alszom amennyit lehet .
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2013.03.16. 22:47

Helyszín: Dwyll Unio
Időpont: 3694. Igere évszak, Fák hava (tavasz), első hete, emor napja, az acél órája és az ón órája közt (13:00-18:00) (egy nap 20 óra)
Résztvevők: Marion, Pelso(Pekar Eravisc Lars Sul’Oserit), Aedus, Meeker, Zul'Khugal ________________________________________________________

A nap már magasan jár, mikor a kis csapat megérkezik az alagút bejáratához. Lovaikat kantárszáron vezetve, gyalog érkeztek, hisz a sziklás talajon könnyen egyensúlyát vesztheti a ló, és lovasa leesve komoly sérüléseket szenvedhetne. Legelöl Marnok sántikál, vezetve a csapatot. Utána Meeker, Zul'Khugal, Marion, Pelso, és Aedus. Mivel végig sziklák takarásában tudtak haladni, így nem várták meg az éjszakát. Csendben haladtak, csak a lovak nyerítettek jelezvén elégedetlenségüket a sziklás talaj okozta gyér növényzet miatt.

Erv:

- Itt vagyunk! – Mondja a katona, egy három méter magas, és egy méter széles repedésre mutatva, ami egy óriási szikla együttes oldalán éktelenkedik. Mintha egy hegyi óriás akarta volna ketté hasítani a kőtömböt.

A csapat meglepődve tekint a keskeny nyílásra, másra számítottak. Ezt lehet Marnok észrevette, és rögtön hozzá teszi.

Erv:

- Beljebb már széles járat.

Fél óra múlva már a lovak kikötve, és az eléjük vetett füvet rágcsálják. Mazsola teljesen megbarátkozott lovasával, többé nem kellett engedelmességre inteni.

Mindenki a maga módja szerint készül fel az útra, mely a föld alá vezet. Mikor készen állnak, a katona eléjük áll.

Erv:

- Ti tesztek sokat mi. Én ezért marad, és ló vigyáz.

Majd valamit még mond saját nyelvén. Úgy hangzik, mintha szerencsét kívánna.

Könnyen meggyullad a fáklya a tűzszerszám szikrájától. Elsőként Adeus préseli át magát a szűk bejáraton. Kezében a fáklyával oldalasan belép. Igaza volt a katonának. Úgy 7 méterrel beljebb már kiszélesedik a járat 3-4 méter szélesre. A fáklya fénye egy természetes barlangot világít be. Mindenfelé csak a szürke falak. Pár növény gyökere lóg a plafonról. Egyébként a poros folyosó a sötétségbe vezet. Nem sokkal később Meeker érkezik meg. Meg áll, körbe néz, majd hangos csikordulással megérkezik Zul'Khugal is. Úgy volt vele, hogy nem kell levennie a vértet, így is befér. Igaza lett. Marion lép be hangtalanul utána, majd a varázsló követi. Hideg szellő éri arcukat, és a levegő illata is kicsit másabb. Talán a több ezer éves nyugalom illata lengi be a helyet.

A kis csapat úgy dönt, hogy pihen még indulás előtt. Mindegyik keres egy helyet magának. Ki a barlangban, ki előtte. Van, ki rögtön elalszik, más imát mond, vagy meditál, de hamar álom jő mindegyik szemére. Fáradtak voltak mind.

Leszáll az éj. Tücskök ciripelése járja be a helyet. Denevérek szárcsapásaitól teli a levegő. De messzi kerülik a kalandozókat, kik a barlangban készen állnak az indulásra. Fáklyával a kezükben, kipihenten indulnak neki az ismeretlennek.

A barlang érezhetőn enyhén lejt. A folyosó egyre nagyobbra hasad, ahogy haladnak a gyomra felé. Egyes helyeken óriási kőtömbök csüngnek alá. Csak az istenek tudják, hogy mi tartja még ott egyáltalán a tonnás darabokat. A növények teljesen elkoptak. Csak pár ehető hegyi gomba látható elszórva. Zul'Khugal mondta, és jelezve, hogy így is van. Egyet hamar be is töm a szájába. Aedus mosolyogva tép egyet.

- Mindenkinek ajánlom, teli van energiával.

Majd ő is hamar befalja. Pelso csóválva a fejét tép kettőt, és Marionnak nyújtja az egyiket. Egyértelműen az udvariasságot jelezvén ezzel. Végül Meeker is eszik belőle. Fura fanyar íze van, de érezhetően jól esik a gyomornak.

Hosszú utat tettek meg a szürke egyhangúságban, a járat hol vastagodott, hol szűkült. Talán már két órája is gyalogolhatnak, mikor a barlang hirtelen kitágul több száz méter szélesre. A plafon úgy 8 méter magasan lehet. Előttük pedig úgy három méter mély és 10 méter széles, kiszáradt folyó meder szeli keresztbe útjukat. A kiszáradt meder felett egy eléggé rozoga függő híd vezet át, mely úgy 4 méter magasan lóg végig az akadály felett. A meder jobbra, és balra is eltűnik a szikla falában. A régen még itt hömpölygő víz vájta sok év alatt utat magának. Átmenni vagy a hídon, vagy a kiszáradt mederben lehet.

//off: Akinek Fp levonása volt, az most 10-et visszaírhat. Mindenki írja le pontosan, mit visz magával a barlangba. Aaki már megtette, annak nem kell.//

PM: Pelso, Marion
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 52 / 180 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján