Moderátor: Admin
A KM-i írás után mindenki kettő legfeljebb három írást tehet majd közzé.
A közzé tett írások sorrendje kezdeményezésnek is számít. Aki később ír igazodnia kell az előző íráshoz.
Utólag nem lehet módosítania közzé tett írást. Főleg ha valaki már írt utánad. Akkor még módosíthatsz rajta ha megírtad, közzé tetted de látsz benne fogalmazási és helyesírási hibákat mikor újra olvasod. Ezek javítását addig teheted meg míg nem ír valaki utánad. Amint írtak az írásod után és a reag-ok az általad leírtakra építkeznek már nem írhatod át amit írtál.
Off-ban csak olyanokat írjatok ami a kalandhoz köze van. Aminek nincs azt Pm-ben írjátok meg.
A KM dolgát segítendő mindenki KM fejjel gondolkodjon. Mikor leírjátok mit szeretnétek nyugodtan dobjatok hozzá próbákat.
Írjátok le a dobás értékét és, hogy mire dobtátok. Ezzel is gyorsítjátok a munkámat. Legalább azt nem kell megdobnom.
Mindig fogalmazzatok világosan. Nincs magától érthetőség, nincs "de hát én nem így gondoltam". Csak abból tudok kiindulni amit leírtok. Amit nem írtok le azt én nem tudom odagondolni. Ha így tennék akkor akár NJK-is lehetnétek. Ti viszont JK vagytok. Tehát nem a KM játszik helyettetek.
A gyorsított tempó matt legyetek a lehető legrészletesebbek. Mindig írjátok le a jövőre vonatkozó terveket is. Ne csak az adott pillanatra reagáljatok, mivel akkor igen sokáig tartana a játék.
Pelso írta:A játék során az oldal hivatalos jelöléseit kérem betartani.
A jelzések akkor.:
Az off és a KM-nek szóló részt mindeni ismeri. Használja is.
//...(szöveg)...//
Kérek mindenkit ami nem tartozik a játékhoz azt inkább pm formában beszéljétek meg.
Cselekvés. Általános fogalmazás a jelenetben való viselkedésről
*…(szöveg)…
Kimondott szó. Ezt mindenki jól ismeri.
-….(szöveg)…
Kérek mindenkit kerülje a "könyves" jelöléseket. A hangosan kimondott rész első sorban pluszokat ad pl. karizma próbához ha jól van megírva. Ezért ez jól legyen elkülönítve a többi résztől.
A karakter gondolatai. Ez első sorban a KM-nek szólnak az ide írt részek. Valamint képet lehet alkotni az ott írtak segítségével a karakter általános érzelmi állapotáról.
<…(szöveg)…>
Ezen jelölések betartását mindenkitől elvárom.
Most jöjjön egy példa reag.:
Játékos neve.
//Off.: Üzenet a KM számára. Pl.: Próbadobás rejtekhelykutatás.//
*A jelenetben való cselekvés általános megfogalmazása.
- Szerepjátszás szempontjának fontosnak tartott mondat. *A kimondott szöveg stílusa. Érzelmi töltete.
<… Gondolatok a helyzetről…>
- Újabb mondat. *beszéd közbeni cselekvés. PL.: rámutat valamire.* - Folytatódik a beszéd.
*Egyéb cselekedetek még a körben.
//Próbadobások. Amik valószínűleg szükségesek a jelenet fojtatása során. A KM munkáját segítendő olyan dobások amik szükségesek a jelenetben vagy úgy érzed szükségesek lehetnek.//
A király egy ideig csak meglepetten pislogott, majd miután egy tanácsnoka diszkréten a fülébe suttogott valamit, valószínűleg a személyem kilétét esetleges érdemeit, felismerés csillant a tekintetében és bólintott, bele egyezése jeléül.
Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó